Bollywood Fest: Συνέντευξη με την καλλιτεχνική διευθύντρια Άννα Δημητράτου

Bollywood Fest: Συνέντευξη με την καλλιτεχνική διευθύντρια Άννα Δημητράτου

βολλυ

4ο “Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών”
Υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου χορού (CIDUNESCO)

 

Η Άννα Δημητράτου, είναι ένας πολυτάλαντος Τοξότης. Ηθοποιός, δασκάλα χορού, ιδρύτρια της 1ης Ακαδημίας Bollywood στην Ελλάδα και καλλιτεχνική διευθύντρια του ΑrtisticStudio Oriental Expression, κύριου διοργανωτή του Φεστιβάλ, μιλάει στο Astrology4u για το μουσικοχορευτικό υπερθέαμα αλλά και τον ρόλο που παίζουν τα άστρα και η αστρολογία στην ζωή και την καριέρα της.

 

Photo profil

 

Πότε γεννηθήκατε, εάν επιτρέπεται!

Γεννήθηκα στις 11 Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού) το 1981 (αυτό μεταξύ μας)

 

Πιστεύετε στα άστρα;

Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος όταν γεννιέται, έχει ένα άστρο που τον ακολουθεί ή που το ακολουθεί. Έχουν συμβεί γεγονότα στη ζωή μου που με έχουν κάνει να πιστεύω βαθιά στα άστρα. Είναι εκπληκτικό το πόσο σημαντικά γεγονότα στη ζωή μου με έχουν πείσει για το ρόλο των άστρων σ” αυτή.

 

Τσεκάρετε το ωροσκόπιο σας συχνά;

Ασφαλώς και τσεκάρω το ωροσκόπιό μου, ιδιαίτερα τις σημαντικές στιγμές της ζωής μου. Όταν οι προβλέψεις είναι ευοίωνες, παίρνω δύναμη να το παλέψω ακόμη πιο δυνατά και με περισσότερη αισιοδοξία. Όταν πάλι τα άστρα είναι επιφυλακτικά, γίνομαι περισσότερο προσεκτική έτσι ώστε να πετύχω το στόχο μου με σύνεση. (Τι προβλέπετε για το Φεστιβάλ?? Θα πάει καλά??)

 

Και… πέφτει μέσα το ωροσκόπιο για σένα προσωπικά;

Πολλές φορές νομίζω ότι όποιος γράφει για τη γυναίκα Τοξότη, με γνωρίζει και γράφει για μένα. Σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά της γυναίκας Τοξότη τα … «διαβάζω» στο χαρακτήρα και τις ενέργειές μου. Από τα πλέον αρνητικά – δεν είμαι καλή νοικοκυρά – μέχρι τα πλέον θετικά. Είμαι δηλαδή αισιόδοξη, προσπαθώ πάντα να βοηθάω τους ανθρώπους, δουλεύω σκληρά και είμαι πολύ ανεξάρτητη. Παράλληλα, είμαι και λίγο φιλόδοξη και περιπετειώδης. Το καλό με μένα είναι ότι ό,τι μου συμβαίνει το αντιμετωπίζω με χιούμορ…

 

Βλέπουμε ότι τελικά το Φεστιβάλ αυτό έγινε Θεσμός. Είναι η 4η φορά που διοργανώνεται. Τις 2 πρώτες χρονιές πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Δόρα Στράτου  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Διεθνούς Συμβουλίου χορού (CID – UNESCO), και πέρυσι στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Αυτό σημαίνει ότι θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο; 

Όντως η αγάπη και  συμμετοχή του κόσμου και των καλλιτεχνών που μας έρχονται από όλο τον κόσμο, το ανέδειξε σε ένα νέο Θεσμό και θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου.

 

Μπορείτε να μας δώσετε μια ιδέα του τί θα περιλαμβάνει το 4ο «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών» 

Θα περιλαμβάνει 1 μεγάλη Παράσταση στο  Θέατρο Δόρα Στράτου και τον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό χορού Bollywood

Επίσης

  • 17 ώρες εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού με διεθνείς πιστοποιήσεις,
  • Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιηθεί και το Βollywood Master Training, του Προγράμματος “Bea Bollywood Dance Professor” που δημιουργεί  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ BOLLYWOOD στην Ελλάδα.
  • Opening Welcome Party για όλους τους  φίλους και τους προσκεκλημένους μας από το εξωτερικό.

 

Μάθαμε ότι για 1η φορά στην Ελλάδα έρχεται η γνωστή Ινδή δασκάλα και χορεύτρια SujataTawareKerikoppa. Θα κάνει σεμινάρια και θα χορέψει στο Φεστιβάλ? 

Πράγματι είναι μεγάλη χαρά για μας που η Sujataθα είναι μαζί μας. Η αλήθεια είναι ότι θα έχουμε πολύ δουλειά φέτος, γιατί από τις 21 Ιουνίου θα ξεκινήσει ένα BollywoodTraining που θα γίνεται καθημερινά. Κάποιες από τις χορογραφίες που θα διδαχθούν τα μέλη της 1stBollywoodDanceAcademyGreece, θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ.

Εκτός από το αυτό το training η Sujataθα διδάξει και το MasterTrainingκαι φυσικά θα χορέψει στην Παράσταση του Φεστιβάλ.

 

 

Τι είδους χορούς και ποιούς καλλιτέχνες θα απολαύσει το κοινό στα πλαίσια του Φεστιβάλ;

Πρώτα απ’ όλα Bollywood και ινδικούς χορούς. Παράλληλα, χορούς της Μέσης Ανατολής (oriental, tribal fusion), καθώς και τούρκικους, gypsy, αφρικάνικους, φλαμένκο και πολλούς άλλους.

Θα ήταν φυσικά αδιανόητο – εφόσον το φεστιβάλ γίνεται στην Ελλάδα και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας στην Τεχνόπολη να μην προτάξουμε και τους ελληνικούς χορούς.

Γενικά, οι καλλιτέχνες που έχουν προσκληθεί, εκπροσωπούν σ’ αυτή τη «συνάντηση Πολιτισμών» όλες τις παραδοσιακές και σύγχρονες τάσεις του Χορού. Το κοινό  δηλαδή θα απολαύσει ένα «πάντρεμα» κλασικών, έθνικ, ακόμη και παραδοσιακών χορών με σύγχρονες χορογραφίες.

Στη μοναδική αυτή Παράσταση, οι χοροί θα ταξιδέψουν τους θεατές από τα πέρατα της Ανατολής και τα βάθη της Ινδίας μέχρι την Ισπανία, την Αίγυπτο αλλά και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και την Ελλάδα.

Μια πλειάδα γνωστών καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό θα πάρουν μέρος στο μοναδικό αυτό Φεστιβάλ. Θα είναι όλοι τους εκεί. Εγώ, η ιδρύτρια της 1ης Ακαδημίας Bollywood στην Ελλάδα, δασκάλα, χορογράφος και performer Άννα Δημητράτου, η προσκεκλημένη μας Ινδή δασκάλα, χορεύτρια και χορογράφος SujataTaware – Κerikoppa, η Elina Kikili, με ρίζες στον παραδοσιακό ινδικό αλλά και τον τσιγγάνικο χορό, η Domenika Arnetzeder, Sumon Rudra, οι αγαπημένοι μας Βαλεντίνη Μόσχου, Γιασεμή Καλαθάκη, Εριφίλη Νικολακοπούλου, Soraya Shoheib, Ελισάβετ Δακουτρού, Ειρήνη Γεωργίου, πολλά χορευτικά συγκροτήματα και επίτιμοι προσκεκλημένοι,

 

Ποιους ελληνικούς χορούς θα εντάξετε στο Φεστιβάλ? 

Για φέτος έχουμε Κρητικούς και Ποντιακούς Χορούς. Οι Κρητικοί Χοροί από την Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη. Θα τους συνοδεύει μουσικά το μουσικό Συγκρότημα του Ανδρέα Γεωργιλάκη.

Οι ποντιακοί χοροί θα παρουσιαστούν από τους Συλλόγους Ποντίων Πειραιά Δραπετσώνας και Περιστερίου

 

Τι είδους σεμινάρια χορού θα γίνουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ;

Όσον αφορά στην εκπαιδευτική πλευρά του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 17 διαφορετικά σεμινάρια από κορυφαίους δασκάλους με τεχνικές και χορογραφίες: Bollywood, Bellydance, Rajasthani Indian Dance (Ghoomar), Tribal Fusion Bellydance, Classical Indian Dances (Bharata Natyam, Odissi), Shaabi (Oriental Dance), Yoga και άλλα. Επίσης θα πραγματοποιηθεί και το Bollywood Dance Master Training του προγράμματος «Γίνε πιστοποιημένος Δάσκαλος Bollywood Dance». Μπορείτε να δείτε το Πρόγραμμα των Σεμιναρίων στο www.bollywoodfestival.gr

 

Υπάρχουν δραστηριότητες στις οποίες θα μπορεί να συμμετέχει και το κοινό κατά τη διάρκεια του τριημέρου;

Mα όλη αυτή η προσπάθεια στοχεύει στη συμμετοχή του κοινού. Δίνεται η ευκαιρία στον κόσμο να παρακολουθήσει, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, μοναδικά σεμινάρια που θα διευρύνουν τη γνώση του γύρω από το χορό και τη μουσική. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν πιστοποιήσεις από τους μεγάλους αυτούς δασκάλους. Επίσης ο 3ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορού Bollywood όπου μπορούν όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν. Παράλληλα, θα δοθεί στο κοινό η ευκαιρία να διασκεδάσει στο opening – welcome πάρτι που διοργανώνουμε.

 

To ArtisticStudio Oriental Expression σε συνεργασία με την Ελληνοϊνδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης διοργανώνει το Φεστιβάλ. Τι διαφορετικό προσφέρει με τις δραστηριότητές του στο χώρο της Τέχνης; Ποιά η ανταπόκριση που βρίσκει από το ελληνικό κοινό;

Η αλήθεια είναι ότι. τέτοιες διοργανώσεις αναλαμβάνονται συνήθως από ισχυρούς οργανισμούς που έχουν τον τρόπο και συνήθως χρηματοδοτούνται. Εμείς θελήσαμε να το διοργανώνουμε με στόχο να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας, να συμμετέχει στη χαρά του χορού και της έκφρασης. Έτσι κι αλλιώς μέσα στα ενδιαφέροντά μας είναι η  έρευνα πάνω στην κινησιολογία των λαών και θέλουμε να δείξουμε τους κοινούς χορευτικούς κώδικες επικοινωνίας μέσα σε όλα τα εκφραστικά κινησιολογικά ρεύματα.

Όσο για την ανταπόκριση του κόσμου – παρόλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία – είναι πολύ θετική. Μοιάζει να έχουμε όλοι ανάγκη να χορέψουμε και να εκφραστούμε για να κερδίσουμε την ψυχική και σωματική μας ισορροπία (που δυστυχώς στις μέρες μας κινδυνεύει).

 

Τι φιλοδοξείτε να πετύχετε μέσα από το Φεστιβάλ; 

Προβάλλοντας την Πολυπολιτισμικότητα σαν ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Φεστιβάλ, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους συμμετέχοντες, ότι η Ελλάδα ανέκαθεν αποτελούσε ένα σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, όπου ποικίλοι πολιτισμοί συναντήθηκαν και ζυμώθηκαν στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων. Από την Ινδία και τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Βόρεια Αφρική και τη Λεκάνη της Μεσογείου, μεγάλοι πολιτισμοί ήρθαν σε στενή επαφή, ανταλλάσσοντας πληθώρα χαρακτηριστικών που αφορούν κυρίως στην κουλτούρα και τις Τέχνες.

Το Φεστιβάλ έχει σκοπό να αναδείξει τα ιδιαίτερα αυτά γνωρίσματα με έμφαση στην Τέχνη του Χορού, της Μουσικής αλλά και της εκγύμνασης καθώς και να δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ανακαλύψουν τη μαγεία και την ομορφιά της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών – πέρα από γεωγραφικά σύνορα – στο σύγχρονο κόσμο που ζούμε.

Η γενικότερη ιδέα είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή του χορού χωρίς να πιεστούν οικονομικά. Σκεφθείτε ότι με 50 ευρώ μπορεί κανείς να παρακολουθήσει (και τις 3 ημέρες) όλα σεμινάρια αλλά και την Παράσταση του Φεστιβάλ. Η είσοδος στην Παράσταση κοστίζει μόλις 10 ευρώ..

(Visited 16 times, 1 visits today)

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Αστρολογικές προβλέψεις Νοεμβρίου
Έγκυρες αστρολογικές προβλέψεις από την
Αντιγόνη Στάμου.
Προβλέψεις Νοεμβρίου
Αναλυτικές προβλέψεις ανά ζώδιο από τον Πέρρη Κρητικό
Τσιγγάνικη Τράπουλα
Αναλυτικές προβλέψεις από την Λευκή
Ταρώ Νοεμβρίου 2017
Προβλέψεις ταρώ από την Ειρήνη Σωτηροπούλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

cancer Ζώδια και Οικονομική Κρίση: Πως την αντιμετωπίζει ο Καρκίνος; - Το χειρότερο που μπορεί να κάνει το πιο ευαίσθητο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου σε μια κατάσταση κρίσης, είναι να κλειστεί Περισσότερα... Περισσότερα...
gemini Ζώδια και Οικονομική Κρίση: Πως την αντιμετωπίζουν οι Δίδυμοι; - Οι Δίδυμοι, ως μεταβλητό ζώδιο, έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται εύκολα στις καινούργιες καταστάσεις όσο δύσκολες κι αν είναι ή Περισσότερα... Περισσότερα...
taurus Ζώδια και Οικονομική Κρίση: Πως την αντιμετωπίζει ο Ταύρος; - Με αγάπη για την καλοπέραση, ο Ταύρος νιώθει ότι ξεβολεύεται σε κατάσταση οικονομικής κρίσης, καθώς χάνει το αίσθημα της ασφάλειας, Περισσότερα... Περισσότερα...
gym (2) Ποια είναι η γυμναστική που σου ταιριάζει σύμφωνα με το ζώδιό σου; - Το κάθε ζώδιο έχει διαφορετικά σημεία στο σώμα του, τα οποία το κυβερνούν και είναι σημαντικότερα από τα άλλα για Περισσότερα... Περισσότερα...