Ο Ερμής στην Παρθένο από 1/8 έως11/8 και από 12/8 ανάδρομος έως το τέλος του μήνα!

Ο Ερμής στην Παρθένο από 1/8 έως11/8 και από 12/8 ανάδρομος έως το τέλος του μήνα!

Ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας, κινείται τώρα στο κριτικό ζώδιο της Παρθένου– ώρα για να σκεφτούμε. Ο Ερμής στην Παρθένο σηματοδοτεί μια περίοδο που το μυαλό μας είναι κοφτερό, ο λόγος μας ακριβής και είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε με τους άλλους με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Σκεφτόμαστε με πολύ πιο πρακτικούς όρους.
 
Ενώ ο Ερμής στο Λέοντα ήταν παιχνιδιάρης και φλύαρος, ο Ερμής στην Παρθένο δεν έχει χρόνο για ανούσιες κουβεντούλες. Αυτή η διέλευση αφορά την ανάλυση ιδεών μέχρι να τελειοποιηθούν και τη σοβαρή συζήτηση για τα περισσότερα θέματα. Ο Ερμής στην Παρθένο βρίσκεται στο σπίτι του (όπως και στους Διδύμους), επομένως ο πλανήτης της επικοινωνίας αισθάνεται άνετα εδώ και είναι έτοιμος και πρόθυμος να σκεφτεί καθαρά, να οργανωθεί και να διαχειριστεί σύνθετα έργα. Δεν είναι απαραίτητα η πιο διασκεδαστική διέλευση του Ερμή, αλλά είναι σίγουρα η πιο παραγωγική!
 
Τι να κάνουμε και τι να αποφύγουμε με τον Ερμή στην Παρθένο
Λύνουμε γρίφους και προβλήματα – ξεσπάμε στο sudoku! Η αναλυτική Παρθένος είναι εξαιρετική στο να πάρει ένα πρόβλημα και να το δουλεύει ξανά και ξανά, μέχρι να το λύσει!
Ας μην είμαστε στενόμυαλοι – ο Ερμής στην Παρθένο ενισχύει την εστίαση και την κριτική σκέψη, αλλά καλό είναι να προσέχουμε να μη γινόμαστε υπερβολικά επικριτικοί για τα πάντα.
Είμαστε βοηθητικοί – η Παρθένος είναι το ζώδιο της εξυπηρέτησης και με τον επικοινωνιακό Ερμή είναι η ιδανική στιγμή για να εκφράσουμε τη γνώμη μας ή να γράψουμε ένα γράμμα εκ μέρους ενός ατόμου ή μιας οργάνωσης που μας ενδιαφέρει.
 
Ας μην είμαστε οξύθυμοι – ο Ερμής είναι ζωηρός και αποτελεσματικός στην Παρθένο, χωρίς χρόνο για περιττές κουβεντούλες. Ας φροντίζουμε να είμαστε ευγενείς, ακόμα κι αν βιαζόμαστε να φτάσουμε στη ουσία του θέματος.
Να μάθουμε κάτι καινούριο – ο Ερμής στην Παρθένο είναι φτιαγμένος για μάθηση! Τώρα μπορούμε να ενισχύσουμε τις γνώσεις μας ή τις πρακτικές μας δεξιότητες, γιατί το μυαλό μας απορροφά καλύτερα τις νέες γνώσεις.
 
Ας μην παραμελούμε τη φαντασία μας – ο Ερμής είναι τόσο πρακτικός στην Παρθένο που είναι πιθανό να μπλοκάρει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας. Ας κάνουμε ό, τι μπορούμε για να δώσουμε στον εαυτό μας μια ώθηση δημιουργικότητας, διαβάζοντας βιβλία ή βλέποντας ταινίες ή κάνοντας οτιδήποτε μας βοηθά να χαλαρώσουμε λίγο.
Στις 12 Αυγούστου Ο Ερμής θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του στην 11ο της Παρθένου, που θα ολοκληρωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου στην 28ο του Λέοντα.
 
Αυτή η αναδρομή του Ερμή είναι ένας ιδιαίτερα ισχυρός και σημαντικός κύκλος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγές την αισθηματική ζωή ή τα οικονομικά μας. Φόβος, ανασφάλεια, καχυποψία, ψέμα, εξαπάτηση είναι μερικά από τα θέματα που μπορεί να προκύψουν. Είτε είμαστε μόνοι, είτε σε σχέση, αναμένεται ότι θα σκεφτόμαστε και θα συζητάμε για θέματα αγάπης και εμπιστοσύνης.
 
Ακόμα κι αν βιώσουμε απογοήτευση ή θλίψη κατά τη διάρκεια της αναδρομής του Ερμή τον Αύγουστο, μπορούμε να προσβλέπουμε σε συναρπαστικές ευκαιρίες για να βελτιώσουμε την αισθηματική ή την οικονομική μας πραγματικότητα. Πριν προχωρήσουμε σε λεπτομέρειες, ας εξηγήσουμε την έννοια του ανάδρομου Ερμή, ως διέλευση.
 
Ανάδρομος Ερμής
Η διέλευση του ανάδρομου Ερμή είναι ένας κανονικός κύκλος που συμβαίνει τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο και κρατάει περίπου 24 μέρες. Η φάση του ανάδρομου Ερμή είναι μόνο ένα μέρος του κύκλου της ανάδρομης πορείας του. Ολόκληρος ο κύκλος περιλαμβάνει τον Ερμή ορθόδρομο, ανάδρομο και ορθόδρομο πάλι στην ίδια μοίρα. Οι δυο φάσεις της ορθής πορείας ονομάζονται περίοδοι σκιάς. Ο ανάδρομος Ερμής έχει σχέση με προβλήματα στην επικοινωνία και την τεχνολογία, το άγχος, τις καθυστερήσεις στις μετακινήσεις και τα χαμένα αντικείμενα. Υπάρχει η αίσθηση μιας δύσκολης όψης Ερμή-Κρόνου, σ’ αυτή την αναδρομή του Ερμή.
 
Αναμένεται, επίσης, να μιλάμε πολύ για το παρελθόν ή να συναντάμε ανθρώπους από το παρελθόν. Ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να προκαλέσει χάος στη σκέψη, την επικοινωνία, τα ταξίδια και τα ηλεκτρονικά. Ας προσέχουμε ιδιαίτερα τα λόγια μας κι ας προσπαθήσουμε να μην αντιδρούμε γρήγορα, ακόμα κι αν μας προκαλέσουν. Καλό είναι να μένουμε λίγο στην άκρη, όταν νιώθουμε πίεση από αυτό τον εξωφρενικό ρυθμό.
 
Ελέγχουμε διπλά όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όλες τις αναρτήσεις στο facebook, πριν πατήσουμε το κουμπί αποστολής. Οι επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις θα είναι ιδιαίτερα ρευστές τώρα, επομένως αποφεύγουμε να υπογράφουμε συμβόλαια: θα λείπουν σημαντικές λεπτομέρειες και τα άλλα μέρη ενδέχεται να μην είναι αξιόπιστα ή ειλικρινή. Εάν κάνουμε ταξίδι με το αυτοκίνητο θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχει προηγηθεί σέρβις. Οι πιο επικίνδυνες στιγμές για τη λήψη αποφάσεων, διαπραγματεύσεων, επικοινωνιών και μεταφορών είναι οι λίγες μέρες στην αρχή και το τέλος της ακριβούς αναδρομής. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε όλη τη διάρκεια της αναδρομής
 
Ο Ερμής ξεκινά την αναδρομή του στις 12 Αυγούστου στην 11ο της Παρθένου και ξεκινά από τον απλανή αστέρα Zosma στο πίσω μέρος του Λέοντα. Εκεί προκαλεί αρνητικές σκέψεις, εγωισμό και άσχημα λόγια. Η ισχυρότερη όψη είναι η αντίθεση Ερμή-Ποσειδώνα, που ενισχύει την καταθλιπτική επιρροή του Zosma με καχυποψία, δυσπιστία και φόβο. Η σύγχυση στη σκέψη και η κακή επικοινωνία αυξάνουν την πιθανότητα των προβλημάτων στις σχέσεις. Πρόκειται για μια κακή στιγμή για τα σχέδια και τις σημαντικές αποφάσεις μας.
 
Προσοχή σε ψέματα, εξαπάτηση, κουτσομπολιά και σκάνδαλα. Η δυσπιστία, η εξαπάτηση και η σύγχυση θα συνεχιστούν για τις τρεις εβδομάδες της αναδρομής του Ερμή. Στην αρχή αυτής της ιστορίας, όταν ο Ερμής μπήκε στη ανάδρομη φάση, υπήρχαν καλά και κακά νέα. Οι φωτεινές ιδέες και οι θετικές αλλαγές από το τρίγωνο Ερμή-Ουρανού και μετά, αισθηματικά και οικονομικά προβλήματα από την αντίθεση Αφροδίτης-Κρόνου.
 
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και τώρα: Αγάπη και τρυφερότητα από την Αφροδίτη, μετά δυσπιστία και φόβος από την αντίθεση Ερμή-Ποσειδώνα. Μερικές φορές, όσο μεγάλη κι αν είναι μια αγάπη, δεν μπορεί να σώσει μια σχέση που δηλητηριάζεται με εξαπάτηση και ψέματα. Η συνεχιζόμενη καχυποψία και η δυσπιστία μπορεί να καταστήσει τη συμφιλίωση αδύνατη.
 
Η Αφροδίτη σε σύνοδο με το Σείριο στη 14ο του Καρκίνου βελτιώνει τις προοπτικές. Το πιο φωτεινό αστέρι στο νυχτερινό ουρανό δίνει άνεση, πίστη, αφοσίωση, πάθος και πικρία. Αυτή η σούπερ φορτισμένη Αφροδίτη μπορεί να αντικαταστήσει τη δυσπιστία και την εξαπάτηση, με αγάπη και αφοσίωση.
 
Το εξάγωνο Ερμή-Αφροδίτης φέρνει λόγια αγάπης και συμβιβασμό. Αυτή η ειρηνική και αρμονική επιρροή θα βοηθήσει να μειωθεί το άγχος και η ένταση που προκαλείται από τον ανάδρομο Ερμή σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Η άνευ όρων αγάπη μπορεί να υπερισχύσει των ψεμάτων και της κακοήθειας. Ένα καλό μυαλό και έξυπνες διαπραγματευτικές δεξιότητες μπορούν επίσης να βοηθήσουν με τα οικονομικά προβλήματα.
 
Το τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα επιτρέπει τη συμπόνοια, την ενσυναίσθηση και τη συγχώρεση στα μικρά παραπτώματα. Μια πιο εξιδανικευμένη και πνευματική άποψη της αγάπης μπορεί να μας κάνει πιο αισθησιακούς, αλλά ταυτόχρονα και πιο ευάλωτους. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μπερδευτεί η ευγένεια και η καλοσύνη μας, με την αδυναμία. Οι ειλικρινείς παραδοχές μπορεί να οδηγήσουν σε συγχώρεση, αλλά είναι πιθανή και η εξιδανίκευση του συντρόφου μας. Μπορούμε να υπερνικήσουμε την εξαπάτηση του Ποσειδώνα, με την ειλικρινή και ανοιχτή επικοινωνία της Αφροδίτης. Υπάρχουν πολλά για να ξεπεράσουμε, με τον ανάδρομο Ερμή να προκαλεί σύγχυση και παρανόηση. Ο Ερμής είναι ανάδρομος σε ένα εγωιστικό ζώδιο και η αντίθεση με τον Ποσειδώνα προσθέτει ψέματα και εξαπάτηση.
 
Να μην ξεχνάμε ότι ο Σείριος θα μας φέρει πίστη, αγάπη και αφοσίωση – να εμπιστευτούμε ότι οι όψεις της Αφροδίτης θα μας φέρουν ειλικρινή και ανοιχτή επικοινωνία και αγάπη άνευ όρων.
Με λίγα λόγια
Εάν είστε μόνοι ίσως να αντιμετωπίσετε αισθήματα ανασφάλειας και αναξιότητας. Η αναδρομή του Ερμή τον Αύγουστο μπορεί να φέρει καταστάσεις που σας αναγκάζουν να αντιμετωπίσετε τους φόβους ή την κακή εικόνα του εαυτού σας. Εάν είστε ακόμη πληγωμένοι από κάποιο περασμένο χωρισμό, μπορεί να νιώσετε και πάλι μνησικακία και ζήλεια.
Εάν είστε σε σχέση, υπάρχουν τρεις πιθανότητες που μπορεί να εκδηλωθούν μ’ αυτή την αναδρομή:
 
1.Μπορεί να έχετε εξαπατήσει το σύντροφό σας, ή να το σκέφτεστε. Θα πρέπει να διαχειριστείτε την ενοχή, τη ντροπή ή την αμηχανία. Μια σχέση μπορεί να τελειώσει και μια άλλη μπορεί να ξεκινήσει.
2.Μπορεί να ανακαλύψετε ότι ο σύντροφός σας, σας έχει πει ψέματα ή, ακόμα χειρότερα, σας έχει εξαπατήσει. Ο ανάδρομος Ερμής θα είναι δύσκολος για σας και υπάρχουν κάποιες μεγάλες αποφάσεις που πρέπει να πάρετε.
3.Μπορεί να υποψιάζεστε το σύντροφό σας για απιστία, εξαιτίας των δικών σας ανασφαλειών. Θα πρέπει να μάθετε να εμπιστεύεστε ξανά, αλλιώς η σχέση σας θα δηλητηριαστεί από καχυποψία και άδικες κατηγορίες.
 
Για όλες αυτές τις πιθανότητες ο ανάδρομος Ερμής θα δημιουργήσει πιθανά αίσθηση ανασφάλειας ή δυσπιστίας στις σχέσεις. Μπορούμε, όμως, να βιώσουμε πολύ σημαντικά γεγονότα που οδηγούν σε αλλαγές σχετικά με τη δυναμική των σχέσεων ή με την εικόνα του εαυτού μας.

(Visited 1.220 times, 1 visits today)

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Αστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου
Έγκυρες αστρολογικές προβλέψεις από την
Αντιγόνη Στάμου.
Προβλέψεις Δεκεμβρίου
Αναλυτικές προβλέψεις ανά ζώδιο από τον Πέρρη Κρητικό
Τσιγγάνικη Τράπουλα
Αναλυτικές προβλέψεις από την Λευκή
Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2017
Προβλέψεις από την Ειρήνη Σωτηροπούλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

breaking up Ζώδια και απιστία: Πως θα καταλάβεις ότι ένας Τοξότης σε απατά; -       Γράφει ο αστρολόγος Αλέξανδρος     Ο Τοξότης είναι γενικά ένα ζώδιο που χαίρετε  την ελευθερία του Περισσότερα... Περισσότερα...
libra Ζώδια: Το καλύτερο γνώρισμα του χαρακτήρα τους - Κανείς δεν είναι τέλειος! Ο καθένας μας έχει ελαττώματα και μάλιστα κάποια από αυτά μπορεί να ενοχλούν σε μεγάλο βαθμό Περισσότερα... Περισσότερα...
diakopes (2) Που θα πας διακοπές σύμφωνα με το ζώδιό σου; - Όπου και να είστε μετράει η παρέα ή μήπως έχετε ιδιαίτερες απαιτήσεις για τον προορισμό σας; Τι απαντάει το ζώδιό Περισσότερα... Περισσότερα...
nero Συμβουλές για τα ζώδια του νερού - Τα ζώδια στα οποία κυρίαρχο στοιχείο είναι το νερό, είναι ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και οι Ιχθύες. Το νερό προσφέρει Περισσότερα... Περισσότερα...