Ο Ερμής στον Τοξότη

Ο Ερμής στον Τοξότη

 

 

 

 

antigoni stamou

 

Γράφει η αστρολόγος Αντιγόνη Στάμου

 

 

ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ ΑΠΟ 3/12 ΕΩΣ 22/12 ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ ΑΠΟ 22/12 ΕΩΣ 31/12

 

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή αρχίζει στις 3 Δεκεμβρίου  στην 3ο 29’ του Τοξότη και τελειώνει στις 22 Δεκεμβρίου στην 13ο του Τοξότη. Ο Ερμής ευθυγραμμίζεται με ένα εσωτερικό άστρο στον αστερισμό του Δράκοντα, ωστόσο, η ισχυρότερη επιρροή είναι μια σύνοδος με τον Κρόνο. Πρόκειται για μια δύσκολη επιρροή, αλλά οι θετικές όψεις με τον Άρη και τον Ουρανό θα κάνουν τον Κρόνο λιγότερο περιοριστικό και περισσότερο εκφραστικό.

 

Η σύνοδος του Ερμή με τον Κρόνο φέρνει κριτική σκέψη που βοηθά τις σοβαρές, πνευματικές εργασίες. Αν δεν υπάρχει μια παραγωγική προοπτική, το μυαλό μας μπορεί να επικεντρωθεί στα αρνητικά. Οι αρνητικές σκέψεις μπορεί να οδηγήσουν σε κατάθλιψη και δυσκολία στην επικοινωνία. Τα σκληρά λόγια μπορεί να βλάψουν τις σχέσεις, όπως επίσης και η ψυχρότητα, η απομόνωση και η απόρριψη.

 

Ο ανάδρομος Ερμής προκαλεί το πρόβλημα της αρνητικής σκέψης. Υπάρχει η αίσθηση μια δύσκολης όψης Ερμή-Κρόνου, σ’ αυτή την αναδρομή. Επομένως, η σύνοδος του ανάδρομου Ερμή με τον Κρόνο σημαίνει σκοτεινότερες σκέψεις, νοσηρή προοπτική και μελαγχολία. Η επικοινωνία γίνεται πιο δύσκολη εξαιτίας του επιθετικού λόγου και των αντιπαραθέσεων.

 

 

 

ilios ston toxoti

 

 

Το κλειδί για την αντιμετώπιση αυτού του βάρους είναι να σκεφτόμαστε θετικά και να κρατάμε το μυαλό μας απασχολημένο. Όταν έχουμε να κάνουμε με τους άλλους, είναι πιο σημαντικό από ποτέ, να ακούμε προσεκτικά και να σκεφτόμαστε δυο φορές πριν μιλήσουμε. Αυτό που μπορεί να πιστεύουμε ότι είναι ένα φιλικό πείραγμα, είναι πιθανό να πληγώσει κάποιον.

 

Είναι σημαντικό να δείχνουμε σεβασμό, ειδικά στην εξουσία, την παράδοση και τους μεγαλύτερους. Ο ανάδρομος Ερμής και ο Κρόνος συνδέονται με το παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τις αναμνήσεις και την εμπειρία μας για να λύσουμε προβλήματα και να βρούμε πρακτικούς τρόπους να εφαρμόσουμε τις ιδέες μας.

 

Ο Ερμής κινείται ανάδρομα ακριβώς δίπλα στον Κρόνο, για να δημιουργήσει μια σκοτεινή ανάδρομη φάση με σοβαρή σκέψη και συζητήσεις –εξαιρετική στιγμή για έρευνα. Είναι μια πολύ καλή στιγμή για να ανακαλύψουμε την αλήθεια ενός θέματος. Ωστόσο, αυτή η αναδρομή του Ερμή θα φέρει ταξιδιωτικούς περιορισμούς και καθυστερήσεις, γενικώς κακά νέα και θλίψη.  Είναι, όμως, καλή στιγμή για να μεταδώσουμε τις γνώσεις μας και να εξοφλήσουμε ή να εισπράξουμε παλιά χρέη.

 

 

ilios ston toxoti 2

 

 

Ο ανάδρομος Ερμής σε σύνοδο με τον Κρόνο  θα επιδεινώσει τα γενικά προβλήματα της αναδρομής, δηλαδή τα προβλήματα μεταφοράς και την κακή επικοινωνία. Οι βλάβες στην επικοινωνία και την τεχνολογία μπορεί να κυμαίνονται από την απώλεια του κινητού, μέχρι τεράστιες διαδικτυακές βλάβες και διακοπή δορυφορικών εκπομπών.

 

Ο Ερμής εξάγωνο με τον Άρη επιταχύνει το μυαλό και τα αντανακλαστικά μας, δίνοντας μια ισχυρή αίσθηση σκοπού και πρωτοβουλίας. Μπορούμε να κάνουμε πολλή δουλειά σε σύντομο χρονικό διάστημα, ειδικά ό, τι απαιτεί λίγη παραπάνω προσπάθεια για να ξεκινήσει. Ιδανική στιγμή για να ολοκληρώσουμε πράγματα που είχαμε αναβάλλει στο παρελθόν – πράγματα που ξέρουμε ότι έπρεπε να είχαμε κάνει, πράγματα που νιώθουμε ενοχές που δεν τα κάναμε.

 

 

ilios ston toxoti 3

 

 

Ο Άρης μας δίνει ενέργεια και θάρρος για να σπάσουμε τους φραγμούς που βάζει ο Κρόνος στην επικοινωνία. Θα είμαστε πιο ευθείς όταν ζητάμε κάτι ή όταν λέμε στους άλλους τη δική μας εκδοχή για κάποιο θέμα. Είμαστε σε θέση να κινηθούμε με τόλμη εκεί που, σε άλλη περίπτωση, θα ήμασταν ντροπαλοί ή πολύ προσεκτικοί. Ο Ερμής σε σύνοδο με τον Κρόνο είναι υπερβολικά ντροπαλός και επιφυλακτικός και θέλει να εξετάζει κάθε λεπτομέρεια – ο ανάδρομος Ερμής εξάγωνο με τον Άρη μας βοηθά να κάνουμε αποφασιστικές κινήσεις, να παίρνουμε το ρίσκο και να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας και τις απόψεις μας.

 

Το τρίγωνο Ερμή-Ουρανού μας ανοίγει το μυαλό σε νέες δυνατότητες – ενώ ο Κρόνος έχει μια σοβαρή επιρροή στον τρόπο που σκεφτόμαστε, το τρίγωνο του ανάδρομου Ερμή με τον Ουρανό έχει μια τονωτική επίδραση στη σκέψη και την επικοινωνία μας. Ας έχουμε, λοιπόν, ανοιχτό το μυαλό μας για να αυξήσουμε τις πιθανότητες να γνωρίσουμε καινούρια πράγματα και να κάνουμε νέους φίλους.

 

Ο Ερμής θα ορθοδρομήσει  στο ζώδιο του Τοξότη, στις 22 Δεκεμβρίου.

 

 

Αυτό που προσπαθεί ο Ερμής στον Τοξότη είναι η ελευθερία της σκέψης – τουλάχιστον θεωρητικά. Οι άνθρωποι επικοινωνούν με έναν αισιόδοξο και προνοητικό τρόπο. Οι ιδέες τους είναι γενικά μεγάλες, αλλά είναι πιθανώς σοφό να αντιδρούμε με διακριτικότητα όταν βλέπουμε κενά στα επιχειρήματά τους. Θυμηθείτε: αυτοί οι άνθρωποι έχουν όραμα.

 

Με τον Ερμή στον Τοξότη δεν έχουμε και μεγάλη διάθεση να ασχολούμαστε με λεπτομέρειες. Προτιμούμε να διευρύνουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες μέσα από τη σκέψη και το διάβασμα πιο σημαντικών θεμάτων, όπως ας πούμε, η φιλοσοφία. Μπορεί να έχουμε μια ακόρεστη δίψα για μάθηση, αλλά λίγη υπομονή για ψυχρά ακαδημαϊκά γεγονότα. Το μυαλό μας είναι ανήσυχο – μαθαίνουμε καλύτερα όταν μας δίνεται η ελευθερία να σκεφτούμε για τον εαυτό μας, όταν πραγματικά ενδιαφερόμαστε για ένα θέμα και όταν τα πράγματα που μαθαίνουμε μας διασκεδάζουν. Ο Ερμής στον Τοξότη υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη και τη θρησκευτική ελευθερία.

 

 

ilios ston toxoti 4

 

 

Μπορεί λοιπόν να έχουμε κάποιες βασικές αρχές που υπερασπιζόμαστε και χαιρόμαστε να τις συζητάμε με τους άλλους. Η αισιοδοξία είναι, ταυτόχρονα, η δύναμη και η αδυναμία μας. Μετά από μια τέτοια συζήτηση, πιθανά να νιώθουμε τονωμένοι και αναζωογονημένοι. Η ζωή μας γίνεται λίγο καλύτερη με μια θετική προοπτική.

 

Αλλά, μερικές φορές η αισιοδοξία μπορεί να δυσκολεύεται να δει την πραγματικότητα. Η οργάνωση, επίσης, δεν είναι το δυνατό σημείο του Ερμή στον Τοξότη. Ποιος έχει χρόνο για οργάνωση, ούτως ή άλλως;  Εκτιμούμε, βέβαια, το χώρο ή τουλάχιστον την ψευδαίσθηση του χώρου όταν δουλεύουμε, μελετάμε ή σκεφτόμαστε.

 

Οι συζητήσεις,  με τον Ερμή στον Τοξότη, είναι πάντα ενδιαφέρουσες. Στη χειρότερη περίπτωση πιάνουμε τον εαυτό μας να κάνει κήρυγμα, αντί να συζητάει. Αυτό μπορεί να μην είναι σκόπιμο και μπορεί, καμιά φορά, να μας δημιουργήσει πρόβλημα. Μπορεί, συχνά, να πιστεύουμε ότι είμαστε ανοιχτόμυαλοι και εντός θέματος και να αποδειχθεί ότι ηθικολογούμε ασταμάτητα! Εύκολα εντοπίζουμε τη μεροληψία και την προκατάληψη στη σκέψη των άλλων, αλλά δυσκολευόμαστε να τα δούμε αυτά στον εαυτό μας. Συχνά δεν είμαστε καλοί ακροατές και έχουμε μια δυσκολία να πιάνουμε τις λεπτές αποχρώσεις, σε μια συζήτηση. Σε γενικές γραμμές όμως, η διάθεσή μας είναι καλή, με αυτή την διέλευση και διασκεδάζουμε εύκολα.

 

Μάθε πως επηρεάζει ο Ερμής στον Τοξότη την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με την Αντιγόνη Στάμου και τους συνεργάτες της στο 14707! Μάθε για το αύριο, ΣΗΜΕΡΑ!

 

 

 

(Visited 1.240 times, 1 visits today)

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Αστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου
Έγκυρες αστρολογικές προβλέψεις από την
Αντιγόνη Στάμου.
Προβλέψεις Δεκεμβρίου
Αναλυτικές προβλέψεις ανά ζώδιο από τον Πέρρη Κρητικό
Τσιγγάνικη Τράπουλα
Αναλυτικές προβλέψεις από την Λευκή
Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2017
Προβλέψεις από την Ειρήνη Σωτηροπούλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

humor Τι δείχνει το ζώδιο σας για το χιούμορ σας; - Κριός: Επειδή ανήκει στα ζώδια της φωτιάς, έχει έμφυτο το χιούμορ και πετάει έξυπνες ατάκες που κάνουν τους άλλους να Περισσότερα... Περισσότερα...
driving-933281_960_720 Τα άστρα στο τιμόνι: Πώς οδηγεί κάθε ζώδιο - Κριός. Αγαπά την ταχύτητα και θέλει να ξεπερνά τα όρια. Συχνά θα δείτε το αμάξι του τρακαρισμένο από πολλές πλευρές Περισσότερα... Περισσότερα...
skorpios Πως θα καταλάβεις ότι ένας Σκορπιός σε απατά; - Μυστηριώδης και ερωτικός ο Σκορπιός έχει πολλές ευκαιρίες να απιστήσει. Και θα το κάνει στα σίγουρα αν δεν μπορεί να Περισσότερα... Περισσότερα...
friends (4) Πως δείχνουν την φιλία τους τα ζώδια; - «Φίλος είναι κάποιος που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου». Κάτι ήξερε ο Jim Morrison από την Περισσότερα... Περισσότερα...