Ο Ήλιος είναι στον Λέοντα από 1/8 έως 22/8 και στην Παρθένο από 22/8 εως 31/8!

Ο Ήλιος είναι στον Λέοντα από 1/8 έως 22/8 και στην Παρθένο από 22/8 εως 31/8!

Ο Ήλιος ήδη από τον προηγούμενο μήνα βρίσκεται στο ζώδιο του Λέοντα, όπου και θα παραμείνει έως τις 22 Αυγούστου. Στη διάρκεια αυτής της διέλευσης η ζωή γίνεται πιο διασκεδαστική, πιο δημιουργική και πιο ρομαντική. Καθώς βγήκαμε από τις γλυκές, συναισθηματικές μέρες του Ήλιου στον Καρκίνο, θα νιώσουμε μια έκρηξη καινούριας ενέργειας και μεγαλύτερη επιθυμία να βγούμε έξω και να έρθουμε σε επαφή με τους άλλους. Ενώ ο Καρκίνος αγαπά το σπίτι που δίνει ασφάλεια, ο τολμηρός Λέων θέλει να βγαίνει και να γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
 
Επειδή το ζώδιο του Λέοντα κυβερνάται από τον Ήλιο, γίνεται πιο παθιασμένο και έντονο όταν ο Ήλιος βρίσκεται εκεί. Ο Λέων είναι γεννημένος ηγέτης, τολμηρός και σίγουρος – χαρακτηριστικά που γίνονται αισθητά σε όλους! Φωτίζει και εκπέμπει ενέργεια, ακριβώς όπως ο κυβερνήτης του. Με τον Ήλιο στο Λέοντα έχουμε την τάση να θέλουμε να γίνουμε το κέντρο της προσοχής, ακριβώς όπως περιστρέφονται οι πλανήτες γύρω από τον Ήλιο. Ο Λέων είναι έξυπνος, γοητευτικός, πνευματικός και αγαπά τις καλές συζητήσεις. Είναι δραστήριος και αναζητά την περιπέτεια, την πρόκληση, τη διασκέδαση.
 
Δουλεύει σκληρά, παίζει σκληρά, αγαπά σκληρά. Ο Ήλιος στο Λέοντα δεν αφήνει τίποτα στη μέση. Με τη φλογερή του προσωπικότητα είναι συχνά πρωτοπόρος σε οτιδήποτε κάνει. Η αυτοπεποίθησή του είναι απίστευτη, όπως και ο εγωισμός του – πράγμα φυσικό, αφού κυβερνάται από τον Ήλιο! Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει τον εγωισμό και την ατομικότητα του ανθρώπου και ο Λέων είναι υπερήφανος που είναι τόσο ανεξάρτητος. Συχνά πιστεύει ότι «αν θέλεις κάτι να γίνει καλά, τότε πρέπει να το κάνεις μόνος σου».
 
Αλλά, ακόμα κι όταν προτιμά να κάνει τα πράγματα μόνος του, είναι πολύ γενναιόδωρος με το χρόνο και την προσπάθεια. Δίνει απλόχερα τη ζεστασιά του στην οικογένεια, τους φίλους και τους αγαπημένους του και απολαμβάνει κάθε στιγμή που περνά μαζί τους. Επειδή είναι συνήθως επιτυχημένος, θέλει να φροντίσει και οικονομικά τα σημαντικά πρόσωπα της ζωής του. Ποτέ δεν υποχωρεί από αντιξοότητες και θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις, πριν εγκαταλείψει κάτι. Αυτή η αποφασιστικότητα τον καθιστά εξαιρετικό φίλο και σύντροφο.
 
Ο Ήλιος στο Λέοντα, ωστόσο, έχει και κάποια αρνητικά χαρακτηριστικά, όπως το γεγονός ότι θα πάρει τον έλεγχο και θα διορθώσει κάτι, είτε το θέλουμε, είτε όχι. Αυτή η υπερβολή μπορεί να είναι κουραστική για κάποιους που δεν είναι τόσο έντονοι σαν χαρακτήρες. Αλλά ο Λέων έχει πάντα τις καλύτερες προθέσεις και είναι δύσκολο να του θυμώσει κάποιος. Κι αυτό είναι καλό, γιατί αν του πατήσουν τον κάλο, θα βγάλει νύχια και ο βροντερός του βρυχηθμός θ’ ακουστεί παντού! Αλλά, όταν νιώθει ότι τον εμπιστεύονται, ανταποδίδει στο δεκαπλάσιο. Πιστός και ειλικρινής, δεν ξέρει άλλο τρόπο να σχετίζεται.
 
Όταν ο Ήλιος βρίσκεται στο Λέοντα νιώθουμε πιο χαρούμενοι, ειλικρινείς και χρήσιμοι. Βλέπουμε τη ζωή σαν μια χαρούμενη περιπέτεια, κάτι που θα πρέπει να γιορτάζεται σε τακτική βάση και πάντα ψάχνουμε για ανθρώπους που θα γιορτάσουν μαζί μας. Δεν αντέχουμε τη μονοτονία, γι’ αυτό χρειαζόμαστε σταθερή δυναμική για να διατηρήσουμε το μυαλό και το σώμα μας δραστήρια. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε την τάση να είμαστε περισσότερο σε κίνηση, να βάζουμε πολλούς στόχους και να ολοκληρώνουμε τους περισσότερους. Επιπλέον, στη διάρκεια αυτής της διέλευσης, είμαστε πιο φιλόδοξοι και παραγωγικοί.
 
Προς το τέλος του Αυγούστου, ο Ήλιος αφήνει το Λέοντα και μπαίνει στην Παρθένο. Μετά τη λαμπρότητα και τα μεγαλεία που έζησε μέσα στο Λέοντα, ο Ήλιος φτάνει στην Παρθένο και πιάνει αμέσως δουλειά, εστιάζοντας σε πιο πρακτικές ανησυχίες. Τώρα υποκινούμαστε από την ανάγκη να βρούμε πρακτικές διεξόδους για τα ταλέντα και τις ικανότητές μας, δίνοντας έμφαση στο να είμαστε χρήσιμοι. Κατά συνέπεια, με τον Ήλιο στην Παρθένο έχουμε την τάση να είμαστε πιο ταπεινοί και, μερικές φορές, να μη φαινόμαστε καν. Είναι το αντιστάθμισμα στην υπερβολική αυτοπεποίθηση και την υπερηφάνεια του Λέοντα. Η δημιουργικότητα που εκφράστηκε μέσω του Λέοντα, πρέπει να διοχετευθεί μέσω της Παρθένου έτσι ώστε να υπάρξει μια συγκομιδή από όλη αυτή την ανάπτυξη. Από αυτή την άποψη η Παρθένος ασχολείται ιδιαίτερα με τις διαδικασίες διάκρισης και σύνθεσης.
 
Η Παρθένος συμβολικά ελέγχει την ενσωμάτωση των προσωπικών πόρων, για να αξιοποιηθούν πιο αποτελεσματικά. Επομένως, η Παρθένος ασχολείται με την αποτελεσματικότητα, την πρακτικότητα και την οικονομία των μέσων. Αυτό μπορεί να εκφραστεί σε φυσικό και διανοητικό επίπεδο, τόσο εσωτερικά, μέσω του νου – όσο και εξωτερικά, μέσω των αποτελεσμάτων. Η ανάγκη να είμαστε χρήσιμοι είναι, συχνά, πρωταρχικής σημασίας και η Παρθένος τείνει να οδηγείται περισσότερο από την ανάγκη να είναι χρήσιμη, παρά από την ανάγκη της αναγνώρισης.
 
Σαν μεταβλητό ζώδιο η Παρθένος, επίσης, χαρακτηρίζεται από ποιότητες δυαδικότητας. Οι Παρθένοι έχουν συχνά την ικανότητα να συνδυάζουν τη λογική ανάλυση με την πρακτική τεχνογνωσία, μέσω μιας ψυχικής οξύτητας που είναι αναπτυγμένη σε μεγάλο βαθμό.
 
Με τον Ήλιο στην Παρθένο έχουμε τη δυνατότητα, να ασχοληθούμε με τις λεπτομέρειες ή να ξεκινήσουμε οποιαδήποτε δραστηριότητα που απαιτεί προσοχή. Ας δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτή την διέλευση:
 
Τι να κάνουμε
Να ολοκληρώσουμε τις δουλειές μας – τέλεια! Στη συνέχεια, μπορούμε να πάμε για τρέξιμο ή για μασάζ και να ακολουθήσει ένα καλό βιβλίο κι ένα ποτήρι καλό κρασί. Η Παρθένος είναι ζώδιο της Γης που εκτιμά και απολαμβάνει τις καλύτερες εμπειρίες στη ζωή.
 
Τι να πούμε
«Άσε με να το εξετάσω, λίγο». Η Παρθένος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη – ένα χαρακτηριστικό που είναι τόσο ανεκτίμητο, όσο και ενοχλητικό. Είναι σπουδαίο να διακρίνεις τις μικρές λεπτομέρειες, αλλά εάν ελέγχεις τη δουλειά κάποιου, χαλάρωσε αν βρεις κάποιο λάθος (και θα βρεις!) – γιατί ο Ήλιος είναι στην Παρθένο!
 
Πού να πάμε
Κάμπινγκ! Η γήινη Παρθένος νιώθει άνεση και ασφάλεια όταν περιβάλλεται από τη φύση, οπότε τώρα είναι η στιγμή για τέτοιου είδους διακοπές. Ένα γαλήνιο περιβάλλον θα ηρεμήσει το ανήσυχο πνεύμα της Παρθένου και θα μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε.
 
Τι να προσέξουμε
Να προσέξουμε να μην είμαστε επικριτικοί. Η Παρθένος μερικές φορές είναι τόσο σχολαστική, που μπορεί να καταντήσει κουραστική και εκνευριστική. Ας αφήσουμε και τίποτα να πέσει κάτω! – δεν χρειάζεται να είμαστε άψογοι!

(Visited 636 times, 1 visits today)

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Αστρολογικές προβλέψεις Οκτωβρίου

Έγκυρες αστρολογικές προβλέψεις από την

Αντιγόνη Στάμου.

Προβλέψεις Οκτωβρίου

Αναλυτικές προβλέψεις ανά ζώδιο από τον Πέρρη Κρητικό

Τσιγγάνικη Τράπουλα

Αναλυτικές προβλέψεις από την Λευκή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

aeras Η «μαντάμ Ζαΐρα» συμβουλεύει τα ζώδια του αέρα - Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος.   Τα παραπάνω τρία ζώδια μοιράζονται τα χαρακτηριστικά εκείνα που τους χαρίζει το στοιχείο του αέρα, Περισσότερα... Περισσότερα...
ekloges Ζώδια με λίγο… χιούμορ: Πώς ψηφίζουν άραγε τα ζώδια; - Όλοι λίγο πολύ θα έχουμε διαβάσει για τα ιδανικά χαρακτηριστικά των ζωδίων και για τις παραξενιές τους ή τα Περισσότερα... Περισσότερα...
food «Είμαστε ότι τρώμε». Ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό ανάλογα με το ζώδιό σου; Μέρος 2ο - Το φαγητό μπορεί να είναι για κάποιους εκτόνωση και για κάποιους απόλαυση. Όπως και να έχει όλοι έχουμε αγαπημένα Περισσότερα... Περισσότερα...
Τι κάνουν τα ζώδια στην παραλία; - Θαλασσίτσα, βουτιές, καυτός ήλιος, μαύρισμα, κουτσομπολιό, τάβλι, ρακέτες… και άλλα πολλά.   Ποιες είναι οι συνήθειες των ζωδίων στην Περισσότερα... Περισσότερα...