Πανσέληνος στη 12ο του Κριού

Πανσέληνος στη 12ο του Κριού

Η Πανσέληνος της 5ης  Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην 12ο του Κριού. Η αστρολογία της Πανσελήνου του Οκτωβρίου έχει μια ισχυρή γεύση Ερμή, πράγμα που σημαίνει ότι η συναισθηματική επικοινωνία θα είναι ένα σημαντικό θέμα τις επόμενες δυο εβδομάδες. Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου έρχεται μόνο λίγες ώρες μετά την ευθυγράμμιση Άρη-Αφροδίτης, για να προσθέσει πάθος και ένταση. Η Πανσέληνος αυτή προσφέρει ευκαιρίες, αλλά και κίνδυνο. Υπάρχει ένα μίγμα της μοίρας και της ελεύθερης βούλησης στον καθορισμό του πόσο ωραία ή άσχημη θα είναι αυτή η Πανσέληνος για τον καθένα.

 

 

Μια Πανσέληνος είναι η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης, που αναδεικνύει τις αντίπαλες δυνάμεις ή τις πολικότητες στη ζωή μας. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν το εγώ σε σχέση με τα συναισθήματα, την εργασία σε σχέση με το σπίτι ή αυτό που χρειαζόμαστε σε σχέση μ’ αυτό που θέλουμε. Εσωτερικές εντάσεις και εξωτερικές πιέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε προσωπική σύγκρουση και κρίσεις, που στραγγίζουν την ενέργειά μας. Οι σεληνιακές ιδιότητες των συναισθημάτων και των ενστίκτων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, με την Πανσέληνο. Ας χρησιμοποιήσουμε την αυξημένη συναισθηματική δύναμη και διαίσθηση για να ξεπεράσουμε τις όποιες προκλήσεις. Η υποσυνείδητη επίγνωση μας επιτρέπει να ρίξουμε μια αντικειμενική και ισορροπημένη ματιά στις προσωπικές μας σχέσεις.  Όντας σε επαφή με τις δικές μας ανάγκες και προθέσεις, και αυτές των άλλων, μπορούμε να δούμε καθαρά οποιαδήποτε ανισορροπία που προκαλεί δυσαρμονία.

 

Η επίδραση της Πανσελήνου διαρκεί δυο εβδομάδες και σχετίζεται με την προηγούμενη Νέα Σελήνη. Οι στόχοι της Νέας Σελήνης της 20ης  Σεπτεμβρίου  τώρα μπορούν να τελειοποιηθούν ή να ολοκληρωθούν – είναι η στιγμή της συγκομιδής. Μπορεί να γίνουν συναισθηματικές προσαρμογές για να  αντιμετωπιστούν αυτοί οι νέοι στόχοι. Η Νέα Σελήνη μας υπενθυμίζει τις πιο οδυνηρές πληγές που έχουμε υποστεί. Η έναρξη της διαδικασίας επούλωσης συνεπάγεται προσαρμογή σε απροσδόκητες αλλαγές ή τροποποιήσεις στα πιο μακροπρόθεσμα όνειρά μας.

 

Αυτή η Πανσέληνος
Η Πανσέληνος της 5ης  Οκτωβρίου στην 12ο 42’ του Κριού επηρεάζεται περισσότερο από τον Ερμή και βάζει στο επίκεντρο τη συναισθηματική επικοινωνία, για τις επόμενες δυο εβδομάδες. Η Πανσέληνος συνδέεται, επίσης, κατευθείαν με τον Ποσειδώνα, πράγμα που σημαίνει ότι η σκέψη μας μπορεί να επηρεάζεται από αυταπάτες, παράνοια, ψέματα και εξαπάτηση.

 

Οι απλανείς αστέρες έχουν κάποια επιρροή στην Πανσέληνο του Οκτωβρίου κι έτσι σχηματίζουν δυο πολύ σημαντικές πλανητικές όψεις. Μία απ’ αυτές, η σύνοδος Αφροδίτη-Άρη, συμβαίνει μόνο δυο ώρες πριν από την Πανσέληνο. Αυτό σημαίνει ότι οι αισθηματικές σχέσεις θα είναι σημαντικό θέμα συζήτησης, αλλά και πολέμου και ειρήνης.

 

Ο απλανής αστέρας Alpheratzστη 14ο33’ του Κριού δίνει ελευθερία, αγάπη και πλούτη. Με τη Σελήνη συγκεκριμένα, αυτό το άστρο στην κεφαλή της πριγκίπισσας Andromeda δίνει ενέργεια, πλούτο, καλούς φίλους και επαγγελματική επιτυχία. Υπάρχει, επομένως, το ενδεχόμενο αυτή η Πανσέληνος να φέρει αγάπη και καλή τύχη. Ωστόσο, όπως και η πολικότητα της ίδιας της Σελήνης, ο απλανής αστέρας που ενώνει τον Ήλιο και τον Ερμή μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Υπάρχει μια μίξη της τύχης και της ελεύθερης βούλησης που θα καθορίσει πόσο καλή ή κακή θα είναι αυτή η Πανσέληνος. Ο απλανής αστέρας Algorabστη 13ο41’ του Ζυγού, ανάμεσα στον Ήλιο και τον Ερμή, φέρνει τρομοκρατία και ψέματα.

 

Μάθε τώρα πώς θα επηρεάσει το ζώδιο σου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Η Σελήνη σε αντίθεση με τον Ερμή αφορά την επικοινωνία των συναισθημάτων. Η κωδικοποιημένη ή πολωμένη σκέψη είναι ένα πιθανό μειονέκτημα, που προκαλεί δυσκολίες στην κατανόηση των καθημερινών προβλημάτων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαφωνίες που προκαλούνται από συναισθηματική προκατάληψη ή απλή έλλειψη κατανόησης. Άλλες επιρροές στη σκέψη μπορεί να αφορούν εθισμό, ρατσισμό και προκαταλήψεις. Τα ευαίσθητα θέματα συζήτησης και οι διαπραγματεύσεις θα είναι πολύ δύσκολα τις επόμενες δυο εβδομάδες.

 

Ο Ερμής και ο Ήλιος σε όψη χιαστί με τον Ποσειδώνα μπορεί να θολώσει την αντίληψή μας για την πραγματικότητα. Φέρνει λάμψη ή ίντριγκα στη ζωή μας, ή μια ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ των δυο. Υπάρχει το ενδεχόμενο να εξιδανικεύσουμε κάποιον και να απογοητευτούμε πολύ. Ένα ορισμένο επίπεδο σκεπτικισμού είναι υγιές, αλλά υπάρχει και η περίπτωση της παράνοιας ή της υποχονδρίας.

 

Ας κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε για να αποφύγουμε αρνητικούς ανθρώπους και αρνητική επιρροή. Ας εμπιστευόμαστε μόνο τους ανθρώπους που γνωρίζουμε καλά, έτσι ώστε να μην πέσουμε θύματα εξαπάτησης ή κουτσομπολιού. Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε μια θετική αυτοεκτίμηση, αλλά υπάρχει πάντα μια πράξη εξισορρόπησης με τις όψεις χιαστί. Ο υπερβολικός εγωισμός θα οδηγήσει σε πτώση, όπως και η υπερβολική αυτολύπηση θα οδηγήσει σε αποτυχία.

 

Τα τετράγωνα Ήλιου-Πλούτωνα και Σελήνης-Πλούτωνα κάνουν αυτή την Πανσέληνο ιδιαίτερα έντονη. Το τετράγωνο Πανσελήνου-Πλούτωνα μπορεί να οδηγήσει σε ψυχαναγκαστική και καταστροφική συμπεριφορά, καθώς εκτίθενται βαθιά κρυμμένα συναισθήματα – είναι δύσκολο να ελέγξουμε τόσο έντονα συναισθήματα ή αντιδράσεις. Παιχνίδια δύναμης με μορφές εξουσίας, οικογένεια ή συντρόφους είναι πιθανά και εμείς ή αυτοί, μπορεί να γίνουμε αρκετά αδίστακτοι. Η ζήλεια, η χειραγώγηση, οι ενοχές, ο εκφοβισμός ή η σεξουαλική κακοποίηση είναι πιθανά ενδεχόμενα. Είτε είστε ο δράστης είτε το θύμα σε οποιαδήποτε κρίση σχέσης, οι προκλήσεις μπορεί να μετατραπούν σε ευκαιρία μεταμόρφωσης και εξέλιξης.

 

Η σύνοδος Αφροδίτη-Άρη αυξάνει την επιθυμία για στενές σχέσεις. Παρακινούμενοι  από μια έντονη ανάγκη για σεξουαλική ικανοποίηση, μπορεί να γίνουμε πολύ άμεσοι στη αναζήτηση συντρόφου. Η αυξημένη γοητεία και η δημοφιλία καθιστούν την κοινωνικοποίηση πιο ευχάριστη και συναρπαστική. Είναι ιδανική στιγμή, τόσο για ρομαντισμό όσο και για νέες φιλίες. Η ικανοποίηση μπορεί να βρεθεί, επίσης, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες. Είναι κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσουν καλλιτεχνικά έργα, ειδικά αυτά που συνδυάζουν το σώμα και το συναίσθημα, όπως ο χορός.

 

Υπάρχουν δυο ακόμα όψεις στη σύνοδο Αφροδίτης- Άρη: ένα τετράγωνο με τον Κρόνο μπορεί να εμποδίσει την αισθηματική ζωή, ενώ ένα τρίγωνο με τον Πλούτωνα μπορεί να την ενισχύσει. Και πάλι στην Πανσέληνο του Οκτωβρίου υπάρχουν δυο ξεχωριστές δυνατότητες. Μπορούμε να επιλέξουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να εστιάσουμε στα πλεονεκτήματα. Το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου και το τετράγωνο Άρη-Κρόνου μπορεί να προσθέσει άγχος στις στενές σχέσεις, λόγω των αρνητικών συναισθημάτων, της απόστασης ή άλλων προβλημάτων στις σχέσεις. Οι επιθυμίες και οι ανάγκες μας μπορεί να γίνουν ισχυρότερες, όμως θα είναι πιο δύσκολο να εκφραστούν και να ικανοποιηθούν.

 

Κάνοντας μια επιπλέον προσπάθεια, θα αποφύγουμε τα δράματα. Παρά το γεγονός ότι η κινητοποίηση μπορεί να είναι δύσκολη και να προτιμούσαμε να χαλαρώσουμε, θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να διατηρήσουμε την αρμονία στις σχέσεις μας. Δεν είναι καιρός για να αγνοήσουμε τις ευθύνες μας, ειδικά όσον αφορά τους αγαπημένους μας. Μια αμυντική προσέγγιση θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα τώρα. Με υπομονή και σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε.

 

Τα τρίγωνα Αφροδίτης-Πλούτωνα και Άρη-Πλούτωνα προσθέτουν ένταση και πάθος στις σχέσεις και στα πράγματα που μας δίνουν χαρά και ικανοποίηση. Νιώθουμε βαθύτερα αισθήματα για τους αγαπημένους μας, αλλά κυρίως για το σύντροφό μας. Είναι μια καλή στιγμή για τις στενές μας σχέσεις λόγω της αυξημένης επιθυμίας μας για αγάπη και τρυφερότητα. Οι σεξουαλικές σχέσεις θα ωφεληθούν ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Μπορεί να είμαστε δυναμικοί και άμεσοι στην επίτευξη των επιθυμιών μας, διατηρώντας ταυτόχρονα την αρμονία. Εξαιρετική φάση για να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που εμποδίζουν την επιτυχία μας.

 

 

Η αντίθεση Δία-Ουρανού είναι η τελευταία όψη που αξίζει να σημειωθεί. Και πάλι αυτή η όψη φέρνει ευκαιρίες για επιτυχία, αλλά υπάρχει κίνδυνος να χαθούν όλα, αν είμαστε εγωιστές και άπληστοι. Μπορεί να νιώσουμε έντονη την επιθυμία να επαναστατήσουμε ενάντια σε ό, τι μας εμποδίζει να περάσουμε καλά και να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Υπάρχει μια τάση ανανέωσης και νέων ξεκινημάτων. Όμως, όσο πιο ακραία είναι η αλλαγή, τόσο πιο δύσκολο είναι για μας και τους αγαπημένους μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες.

 

Μπορεί να αναζητήσουμε την περιπέτεια και την προσωπική ανάπτυξη μέσα από τα ταξίδια, την εκπαίδευση και τις καινούριες σχέσεις, διατηρώντας παράλληλα ορισμένες βασικές ευθύνες στη ζωή μας. Μπορεί να βρούμε δημιουργικούς και έξυπνους τρόπους για να ανακουφίσουμε την πλήξη μας, χωρίς να προκαλέσουμε το απόλυτο χάος. Σε βαθύτερο επίπεδο αναζητάμε μια έκρηξη μεγαλύτερης επίγνωσης,  προσβλέποντας σε προσωπική βελτίωση.

 

Με δυο λόγια

Η αντίθεση Δία-Ουρανού που μόλις αναφέρθηκε συνοψίζει πολύ καλά την Πανσέληνο του Οκτωβρίου. Εάν εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και αποφύγουμε τις παγίδες, μπορεί να απολαύσουμε τις επόμενες δυο εβδομάδες και να ικανοποιήσουμε τις παθιασμένες επιθυμίες μας. Μπορεί να έχουμε νευρωτικές εμμονές, αλλά καλό θα είναι να τις ελέγξουμε και να τις περιορίσουμε. Επίσης, καλό θα είναι να  αποφεύγουμε την ανάγκη να ελέγχουμε, να κουτσομπολεύουμε ή να εξαπατάμε, να τεμπελιάζουμε και να είμαστε άπληστοι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας για να ονειρευτούμε τον ιδανικό σύντροφο – να χρησιμοποιήσουμε το έντονο πάθος αυτής της Πανσελήνου για να κινητοποιηθούμε και να δουλέψουμε πάνω στους στόχους μας.

(Visited 190.420 times, 9 visits today)

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Αστρολογικές προβλέψεις Οκτωβρίου

Έγκυρες αστρολογικές προβλέψεις από την

Αντιγόνη Στάμου.

Προβλέψεις Οκτωβρίου

Αναλυτικές προβλέψεις ανά ζώδιο από τον Πέρρη Κρητικό

Τσιγγάνικη Τράπουλα

Αναλυτικές προβλέψεις από την Λευκή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

karma Καρμικές Σχέσεις - Το κάρμα σχετίζεται με την σχέση αιτίας και αποτελέσματος. Δηλώνει αυτά τα οποία πρέπει να μάθουμε έτσι ώστε να Περισσότερα... Περισσότερα...
shutterstock_157501037 Πως να τον γοητεύσετε : Ραντεβού με έναν Ταύρο - Οι Ταύροι κάτω από την επιρροή της Αφροδίτης, είναι ευαίσθητοι και ρομαντικοί. Η πάντα ευγενική συμπεριφορά τους, πολλές φορές Περισσότερα... Περισσότερα...
astrology Η σχέση ανάμεσα στην Πυθαγόρεια φιλοσοφία και την Αστρολογία - Μπορεί να υπάρχει σχέση ανάμεσα στην Πυθαγόρεια φιλοσοφία και την αστρολογία;   Κι όμως ναι και μάλιστα μοιάζει να Περισσότερα... Περισσότερα...
couple (3) 3 λόγοι για να εκνευρίσετε κάθε ζώδιο - Κάθε ζώδιο έχει το ευαίσθητο σημείο του…ας δούμε τι μπορεί να κάνει έξω φρενών κάθε ζώδιο.   Κριός: 1. Περισσότερα... Περισσότερα...