Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων- Τοξότη

Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων- Τοξότη

 

 

antigoni stamou

 

 

 

 

 

Γράφει η αστρολόγος Αντιγόνη Στάμου

 

 

 

3 Δεκεμβρίου 2017

 

Η Πανσέληνος της 3ης  Δεκεμβρίου  πραγματοποιείται στην 11ο των Διδύμων και δέχεται μια δυνατή επιρροή από τον Ποσειδώνα. Tο τετράγωνο της Πανσελήνου με τον Ποσειδώνα σημαίνει ότι ο Ποσειδώνας είναι δυσοίωνος.  Ψέματα και εξαπάτηση, απώλεια και απογοήτευση, είναι πολύ πιθανές δυνατότητες, στη διάρκεια των επόμενων δυο εβδομάδων. Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου πέφτει μέσα στο 24ωρο που ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του και υπάρχει και το τρίγωνο Δία-Ποσειδώνα. Ενώ η αναδρομή του Ερμή φέρνει περισσότερη αταξία, το τρίγωνο Δία-Ποσειδώνα φέρνει πίστη και αισιοδοξία. Ας ανακαλύψουμε πώς να χρησιμοποιήσουμε τα πολλά θετικά αυτής της πνευματικής όψης, για να ξεπεράσουμε τους κρυφούς κινδύνους αυτής της παραπλανητικής Πανσελήνου.

 

Τι είναι μια Πανσέληνος

 

Μια Πανσέληνος είναι η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης, που υπογραμμίζει τις αντίθετες δυνάμεις και τις πολικότητες στη ζωή μας. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν το «εγώ» σε σχέση με το συναίσθημα, τη δουλειά σε σχέση με το σπίτι ή το τι χρειαζόμαστε σε σχέση με αυτό που θέλουμε. Η εσωτερική ένταση και οι εξωτερικές πιέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε συγκρούσεις και κρίσεις που στραγγίζουν την ενέργειά μας.

 

 

ezgif.com-add-text (2)

 

Οι σεληνιακές ιδιότητες των συναισθημάτων και των ενστίκτων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, σε μια Πανσέληνο. Ας χρησιμοποιήσουμε την αυξημένη συναισθηματική μας δύναμη και τη διαίσθηση για να ξεπεράσουμε τυχόν προκλήσεις. Η υποσυνείδητη επίγνωση μας επιτρέπει να ρίξουμε μια πιο ισορροπημένη ματιά στις προσωπικές μας σχέσεις και να διακρίνουμε οποιαδήποτε ανισορροπία που προκαλεί δυσαρμονία. Η Πανσέληνος εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις όλων των ειδών και έχει πάντα σχέση με την προηγούμενη Νέα Σελήνη. Στόχοι που ξεκίνησαν από τις 18  Νοεμβρίου (Νέα Σελήνη) τώρα μπορούν να τελειοποιηθούν ή να ολοκληρωθούν – είναι η στιγμή της συγκομιδής. Η επιρροή της Πανσελήνου της 3ης Δεκεμβρίου διαρκεί δυο εβδομάδες, μέχρι τη Νέα Σελήνη της 18ης Δεκεμβρίου.

 

Αυτή η Πανσέληνος

 

Η Πανσέληνος της 3ης Δεκεμβρίου στην 11ο 40’ των Διδύμων δημιουργεί σχεδόν τις ίδιες όψεις με το Δία και τον Ποσειδώνα. Το τρίγωνο Δία-Ποσειδώνα είναι η ισχυρότερη επιρροή σ’ αυτή την Πανσέληνο. Ο απλανής αστέρας Aldebaran  στη 10ο των Διδύμων απέχει μόνο 1ο από την Πανσέληνο, αλλά είναι ένα από τα σημαντικότερα άστρα στην αστρολογία. Ο απλανής αστέρας Antares στη 10ο του Τοξότη θα βρεθεί σε σύνοδο με τον Ήλιο, και θα εξεταστεί παρακάτω.

 

Πανσέληνος τετράγωνο με τον Ποσειδώνα

 

Είπαμε ότι το τρίγωνο του Δία με τον Ποσειδώνα έχει μια πολύ δυνατή επίδραση στην Πανσέληνο. Η όψη του τετραγώνου όμως είναι εξίσου ισχυρή. Αυτό σημαίνει ότι ενώ το τρίγωνο Δία-Ποσειδώνα είναι μια πολύ θετική όψη, τα καλά του σημεία θα επηρεαστούν από τις δύσκολες όψεις του τετραγώνου.

 

 

indigo 6

 

 

Το τετράγωνο Σελήνης-Ποσειδώνα μπορεί να φέρει στην επιφάνεια παράξενα συναισθήματα που μας κάνουν να αμφισβητούμε την πραγματικότητα και είναι πολύ πιθανό να μην μπορούμε να αντιληφθούμε σωστά μια κατάσταση. Ας μην παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις που βασίζονται στην πρώτη εντύπωση, γιατί μπορεί να εξαπατηθούμε. Υπάρχουν πονηροί άνθρωποι που εύκολα θα αναγνωρίσουν τη σύγχυση ή την αδυναμία μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι συναισθηματικά και είναι εύκολο να πληγωθούμε. Επίσης, έχουμε μια βαθιά ενσυναίσθηση για τους άλλους και θέλουμε να βοηθήσουμε όποιον έχει ανάγκη.

 

Το τετράγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα σημαίνει ότι η σύγχυση, η ψευδαίσθηση και ο κίνδυνος εξαπάτησης και απογοήτευσης είναι πολύ μεγαλύτερος. Ο Ποσειδώνας επηρεάζει τη ζωτικότητα που μας δίνει ο Ήλιος, πράγμα που μας κάνει πιο επιρρεπείς σε ορισμένα συναισθηματικά θέματα και σε θέματα υγείας, όπως η κατάθλιψη και οι λοιμώξεις.

 

 

 

επιδράσεις σελήνης- 14707

 

 

Με τον Ήλιο και τη Σελήνη τετράγωνο με τον Ποσειδώνα είναι μάλλον φυσιολογικό να νιώθουμε ανασφάλεια και ενοχές. Η υπερβολική εξιδανίκευση και η ευπιστία μπορεί να οδηγήσουν σε απώλειες, σκάνδαλα και συκοφαντίες. Ας είμαστε ειλικρινείς και έντιμοι σε όλες τις συναλλαγές μας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις παραπλανητικές επιρροές αυτής της όψης. Να προσέξουμε ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά επαγγελματικές συμφωνίες ή διαπραγματεύσεις, γιατί τα αρπακτικά καραδοκούν. Οι προσωπικές σχέσεις μπορεί να υποφέρουν από ψέμα και απιστία και τα μυστικά δυσκολεύονται να αποκαλυφθούν. Όπως ειπώθηκε, ήδη, ο Ήλιος και η Σελήνη τετράγωνο με τον Ποσειδώνα είναι πολύ δυνατές όψεις σ’ αυτή την Πανσέληνο. Ο Ποσειδώνας θα μας δείξει την πιο απειλητική του πλευρά κι αυτό θα πρέπει να το πάρουμε πολύ σοβαρά.

 

 

lilith 2

 

 

Πανσέληνος και απλανείς αστέρες

 

Ο άξονας 180ο που σχηματίζεται από την αντίθεση Ήλιου-Σελήνης είναι πιθανά ο ισχυρότερος άξονας στην αστρολογία. Με παρόμοιο τρόπο δύο αντίθετοι αστέρες σχηματίζουν έναν άλλον ισχυρό άξονα στο ζωδιακό κύκλο. Ο απλανής αστέρας Aldebaran στην 10ο των Διδύμων είναι σε αντίθεση με τον απλανή αστέρα Antares στη 10ο του Τοξότη. Ο Aldebaranείναι το βασικό άστρο στον αστερισμό του Ταύρου και ο Antares το βασικό άστρο στον αστερισμό του Σκορπιού και δεν πρόκειται για συνηθισμένους αστέρες. Ο Aldebaranείναι ένας τυχερός αστέρας που συνδέεται με τον πλούτο και την τιμή. Ο Antaresέχει μια ατυχή επιρροή που συνδέεται με τη βία και την καταστροφή. Η αστρολογική επιρροή του Aldebaranκαι του Antares μοιάζει με τις θέσεις που έχουν στον ουρανό, δηλαδή είναι ακριβώς αντίθετη. Αυτοί οι απλανείς αστέρες είναι γνωστοί για τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα που φέρνουν στη ζωή. Δύσκολα διαχειριζόμαστε αυτή την ένταση, αλλά μετά από μια πτώση είναι σίγουρο ότι θα σηκωθούμε και πάλι ψηλά.

 

 

panselinos

 

 

Η σύνοδος της Πανσελήνου με τον Aldebaran θα φέρει ευκαιρίες για επαγγελματική επιτυχία και πλούτο, αλλά και αρμονικές σχέσεις στην οικογενειακή ζωή. Το τετράγωνο της Πανσελήνου με τον Ποσειδώνα σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να αποφεύγουμε τους ψεύτες και τα ψέματα, με κάθε τρόπο.

 

Ελπίδες και φόβοι

 

Από το τετράγωνο Σελήνης-Ποσειδώνα και τα Βασιλικά Άστρα (Aldebaranκαι Antares) είναι φανερό ότι θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και ηθικοί για να επωφεληθούμε από αυτή την Πανσέληνο. Η σύνοδος Σελήνης-Aldebaran μπορεί να μας ανταμείψει με επαγγελματική επιτυχία και ευτυχία στην προσωπική ζωή, αν είμαστε ειλικρινείς και παίζουμε τίμια. Ο Ήλιος με τον Antares θα μας βάλει σε πειρασμό να πάρουμε τον εύκολο δρόμο, λέγοντας ψέματα για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Αν κινηθούμε ανέντιμα είναι πολύ πιθανό να αποτύχουμε, γιατί υπάρχει αυτό το ισχυρό τετράγωνο με τον Ποσειδώνα.

 

Ο Ερμής ξεκινά την αναδρομή του μόλις λίγο πριν την Πανσέληνο και έχει, επίσης, μεγάλη επίδραση στην Πανσέληνο. Ο ανάδρομος Ερμής θα έρθει σε σύνοδο με τον Κρόνο κι αυτό κάνει πολύ σοβαρή αυτή την Πανσέληνο, δίνοντάς της μια αίσθηση βαρύτητας και θλίψης.

 

 

panselinos

 

 

Οι αρνητικές σκέψεις, όπως η απαισιοδοξία ή οι σκέψεις για να κάνουμε κάτι κακό, δεν ταιριάζουν καλά με την παραπλανητική και ύπουλη επιρροή του Ποσειδώνα – θα βγάλει στην επιφάνεια μια άσχημη συμπεριφορά προς τους άλλους. Η σύνοδος ανάδρομου Ποσειδώνα-Κρόνου είναι υπερβολικά επικριτική και προσπαθεί να ρίξει αλλού την ευθύνη. Το τετράγωνο Πανσελήνου-Ποσειδώνα σημαίνει ότι είναι πιθανό να κριτικάρουμε ή να κατηγορούμε κάποιον άλλον, πιθανά ένα αθώο πρόσωπο. Θα πρέπει να δείξουμε σεβασμό, ειδικά στην εξουσία, την παράδοση και τους μεγαλύτερους. Ένα δυσάρεστο γεγονός του παρελθόντος μπορεί να επανέλθει και να μας κάνει να νιώσουμε ενοχές και ντροπή.

 

Το τρίγωνο Δία-Ποσειδώνα  είναι η μεγάλη θετική όψη σ’ αυτή την Πανσέληνο. Ας χρησιμοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα αυτής της όψης για να ξεπεράσουμε τις αρνητικές επιρροές που υπάρχουν. Αυτή η αισιόδοξη όψη ενθαρρύνει την ελπίδα, τη γενναιοδωρία και το ομαδικό πνεύμα – ας τη χρησιμοποιήσουμε για να αντισταθούμε στην απαισιόδοξη επιρροή του Ερμή.

 

 

panselinos 2

 

 

Το τρίγωνο Δία-Ποσειδώνα μπορεί να φέρει μια πνευματική αναζήτηση της αλήθειας, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο με το τετράγωνο Σελήνης- Ποσειδώνα. Όταν δεχόμαστε πνευματική καθοδήγηση, καλό είναι να χρησιμοποιούμε τη διαίσθησή μας για να φιλτράρουμε αυτά που ακούμε και να αποφεύγουμε τις ανοησίες. Η Πανσέληνος αυτή θα φέρει μεγαλύτερη αδικία στον κόσμο. Ωστόσο, οι αξίες μας και η αίσθηση της δικαιοσύνης μπορεί να φτάσουν σε ψηλότερο επίπεδο. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την όψη για να είμαστε πιο γενναιόδωροι απέναντι στα άτομα που είναι λιγότερο τυχερά από μας.

 

Με δυο λόγια

 

Ενώ υπάρχουν παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν απογοήτευση, απώλεια και ταλαιπωρία, το τρίγωνο Δία-Ποσειδώνα θα επικεντρωθεί στην κοινωνική δικαιοσύνη και σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο ενθουσιασμός και η πίστη μας μπορεί να συσπειρώσουν τους ανθρώπους γύρω μας για ένα κοινό σκοπό – μια καλύτερη ζωή για όλους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Μάθε πως επηρεάζει η Πανσέληνος την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με την Αντιγόνη Στάμου και τους συνεργάτες της στο 14707. Μάθε για το αύριο ΣΗΜΕΡΑ!

 

 

(Visited 194.421 times, 2 visits today)

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Αστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου
Έγκυρες αστρολογικές προβλέψεις από την
Αντιγόνη Στάμου.
Προβλέψεις Δεκεμβρίου
Αναλυτικές προβλέψεις ανά ζώδιο από τον Πέρρη Κρητικό
Τσιγγάνικη Τράπουλα
Αναλυτικές προβλέψεις από την Λευκή
Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2017
Προβλέψεις από την Ειρήνη Σωτηροπούλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

invention Ποιες εφευρέσεις ταιριάζουν στα ζώδια; - Έχετε σκεφτεί ποτέ πως θα ήταν η ζωή σας, χωρίς το κινητό σας ή το αυτοκίνητό σας; Κάποιες μικρές ή Περισσότερα... Περισσότερα...
Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα, σύμφωνα με το ζώδιό σου; - Κριός: Όλα στο κόκκινο! Δεν υπάρχει άλλο χρώμα που να σας εκφράζει και να σας ταιριάζει περισσότερο από αυτό της Περισσότερα... Περισσότερα...
Η απόλυτη χημεία… ποια ζώδια την έχουν; - Κριός. Εκρηκτική και ενθουσιώδης προσωπικότητα. Ιδανικό ταίρι Λέων, το σεξ μεταξύ σας θα είναι εξαιρετικό! Προσοχή γιατί και οι δύο Περισσότερα... Περισσότερα...
aquarius Πώς αντιμετωπίζει ο Υδροχόος την οικονομική κρίση; - Υδροχόος και κρίση; Ναι! Μπορεί να βρεθεί σε δύσκολη φάση όπως όλοι άλλωστε. Ωστόσο ο Υδροχόος έχει ένα μοναδικό χάρισμα. Περισσότερα... Περισσότερα...