ΠΑΙΔΙΑ & ΖΩΔΙΑ

ΠΑΙΔΙΑ & ΖΩΔΙΑ

 

Οι αστρολόγοι μας αναλύουν τον χαρακτήρα του παιδιού σας βάση του ζώδιου του. Μάθετε τα πάντα για τον αποφασιστικό Κριό, τον πεισματάρη Ταύρο και για όλα τα υπόλοιπα ζώδια. Δείτε τι λένε τα άστρα για το μέλλον τους!

 

 1. ΠΑΙΔΙ ΚΡΙΟΣ

  Για να μιλήσουμε εξαρχής καθαρά, το παιδί Κριός είναι το αφεντικό. Στις αντιδράσεις του θα είναι εξαιρετικά ευθύ, είτε είναι αγόρι είτε είναι κορίτσι. Μπορεί τα κορίτσια να είναι ακόμα πιο αποφασιστικά από τα αγόρια. Το μέταλλο του Απρίλη είναι το σίδερο, η πέτρα του Απρίλη είναι το διαμάντι, η σκληρότερη ύλη, που είναι γνωστή στον άνθρωπο. Θα περπατήσει και θα μιλήσει γρηγορότερα από τα άλλα παιδιά και δεν είναι καθόλου εύκολο να το ελέγξεις. Αν του πεις «όχι, όχι» θα κουνήσει προκλητικά το μικρό δεξί δαχτυλάκι του εναντίον σου. Η πειθαρχία θα πρέπει να αρχίσει από το καιρό που θα είναι αρκετά μικρό. Πρόσεχε μη σου πέσει και χτυπήσει γιατί έχει μια ροπή προς τα ατυχήματα, να το πούμε έτσι. Φύλαγε τα μαχαίρια ψηλά και πρόσεχέ το από καψίματα. Αν υπάρχει κάτι ζεστό ή απαγορευμένο τριγύρω, το παιδάκι Κριός θα πάει να βουτήξει μέσα το δάχτυλό του γεμάτο περιέργεια.

   

  Νομίζεις πως θα του δώσεις ένα μάθημα; Όχι σ’ αυτόν το νεαρό, θα προσπαθήσει να ξεπεράσει το δικό του ρεκόρ.

   

  Τα παιδιά Κριοί είναι συνήθως πολύ εκδηλωτικά στο συναισθηματισμό τους, εκτός από μερικά που γεννήθηκαν το Μάρτη και των οποίων οι πρώτες συναισθηματικές εμπειρίες παγώνουν τις, κανονικά, ζεστές τους καρδιές. Αυτά είναι τα λυπημένα, πιο ήσυχα μικρά πρόβατα. Τα κέρατά τους όμως είναι ακριβώς το ίδιο επικίνδυνα. Πρόκειται για πλάσματα γενναιόδωρα, που μοιράζονται εύκολα εκτός αν κάποιος κάνει το λάθος και τα πληγώσει. Δεν τα πάνε πολύ καλά με την εργασία στο σπίτι και εύκολα την αμελούν. Ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις να διαβάσει είναι να προκαλέσεις τις ικανότητές του και προς θεού, όχι να το προσβάλλεις. Μαθαίνουν πολύ γρήγορα και αριστεύουν, αν καταπιαστούν σοβαρά. Ακόμα κι αν χάσουν χρόνο θα τον αναπληρώσουν με άλματα από τη στιγμή που θα βγουν στον κόσμο και θα δουν ότι οι άλλοι είναι πιο έξυπνοι και πιο μορφωμένοι.

   

  Είναι παιδί με ζωηρή φαντασία, ονειρώδες, συναισθηματικό αλλά ταυτόχρονα πατάει γερά τα πόδια του στη γη. Η αντίφαση είναι στο αίμα του: σκληρός, πρακτικός, ιδεαλιστή και ονειρευτής είναι το παιδί σας Κριός. Αφελής .όσο και τραχύς, απαλός όσο και ορμητικός. Έχει έντονες ηγετικές ικανότητες και είναι εξαιρετικά εφευρετικός. Είναι ανυπόμονο και δεν αγαπά τις εκπλήξεις. Μην του δίνεις διαταγές και μην προδώσεις την εμπιστοσύνη του, είναι ένα πλάσμα που θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί γρήγορα. Πρέπει να διδαχθεί την ευγένεια και την ευθύνη αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την λογική και την τίμια αγάπη. Λατρεύει τους επαίνους και την επιβεβαίωση και ανταποκρίνεται ανάλογα. Αυτό το παιδί πρέπει να ασχολείται συνεχώς γιατί η απραξία του δημιουργεί κινδύνους. Αν αναθρέψεις το Κριαράκι σου απαλά με σταθερή αγάπη, θα μεγαλώσει με τη θαυμαστή δύναμη να ονειρευτεί το αδύνατο όνειρο και να το βγάλει αληθινό.

 2. ΠΑΙΔΙ ΤΑΥΡΟΣ
  Το παιδί Ταύρος γεννιέται με πείσμα. Το παιδί Ταύρος δεν μπορείς να το πιέσεις ή να το αναγκάσεις να κάνει κάτι που δεν θέλει και να συνεργαστεί. Αν εξαιρέσεις την ξεροκεφαλιά του, το Ταυράκι είναι χάρμα σαν μεγαλώσει. Οι γονείς τους πρέπει να τα περιποιούνται και να τα αγαπούν γιατί αυτά τα παιδιά λατρεύουν την αγκαλιά και τα χάδια. Τα αγόρια θα είναι πέρα για πέρα αγόρια, μικρά διαβολάκια, όλο γέλιο, κέφι και σκληράδα. Τα μικρά κορίτσια θα είναι πέρα για πέρα γυναίκες, θα φροντίζουν τις κούκλες τους και θα παίζουν στο σπίτι. Μερικές φορές θα είναι αγοροκόριτσα και θα σκαρφαλώνουν σε δέντρα. Θα έχουν όμως ουσιαστικά όλη τη θηλυκή γοητεία όταν θ’ αποφασίσουν να διαλέξουν, και αποφασίζουν συχνά.

   

  Οι νεαροί Ταύροι φαίνονται γενικά να είναι πιο ικανοί από τα άλλα παιδιά, από τον καιρό ακόμη που μόλις θα περπατούν. Έχουν συναισθηματική σταθερότητα, σπάνια έχουν καταθλιπτικές διαθέσεις, δεν έχουν ενστικτώδεις αντιδράσεις ή τάσεις επίδειξης. Μπορούν να είναι αρνητικοί όλο πείσμα, κάποτε δειλοί και συνεσταλμένοι. Ο Ταύρος κανονικά είναι ήσυχος και ευχάριστος. Δεν παρενοχλείται ούτε διαταράσσεται εύκολα. Εκτός αν τον σπρώξουν πολύ μακριά ή πολύ σκληρά έχει κανονική συμπεριφορά, είναι εύθυμος και αρκετά προβλεπτός στις αντιδράσεις του.

   

  Έχει ωριμότητα που λείπει από άλλα παιδιά και προτιμά να παίζει μόνος του παρά να είναι στο επίκεντρο. Αν τον προκαλέσεις πιέζοντάς τον να κάνει κάτι που δεν θέλει μπορεί να γίνει επιθετικός. Μίλα πάντα απαλά και λογικά μαζί του. Αν του φωνάξει απλά θα κλείσει τα’ αυτιά και τα μάτια του. Είναι τόσο πεισματάρης που μπορεί να αποκρούει διαταγές και πειθαρχία στον αιώνα τον άπαντα. Δεν μπορεί να αντισταθεί όμως στην εκδήλωση της αγάπης ούτε ένα λεπτό. Πρέπει πάντα να του εξηγείς το λόγο που πρέπει να κάνει κάτι, απλά γιατί μόνο έτσι λειτουργεί.

   

  Μην τον σπρώχνεις για να υποκύψει στις απαιτήσεις σου, είναι μάταιο και επικίνδυνο για τη μετέπειτα προσωπικότητά του. Λατρεύει τα απαλά χρώματα και την αρμονία τους, όπως επίσης και τους όμορφους ήχους. Είναι ήσυχο και υπάκουο παιδί, αφομοιώνει αργά αλλά δεν ξεχνά αυτά που μαθαίνει, έχει κοινό νου και καλή κρίση και συχνά εκλέγεται επικεφαλής δραστηριοτήτων. Σπάνια, μπορεί να σου χαρίσει μερικές πολύ δύσκολες ώρες με το πείσμα του, ξαναλέω, σπάνια! Έχει πολύ μεγάλη ψυχική αντοχή και δεν μπορείς να του αλλάξεις με τίποτα γνώμη όταν το βάλει πείσμα. Αν το παραδεχτείς και το αποδεχτείς αυτό, θα είναι απόλαυση να το βλέπεις να μεγαλώνει.

   

  Μεγαλώνοντας δεν θα ξεχάσει ποτέ τα γενέθλιά σου και θα είσαι πάντα ευπρόσδεκτη στο ωραίο του σπίτι όταν θα αποκατασταθεί και θα κάνει οικογένεια. Μεγάλωσε το μικρό σου Ταύρο σε μια ατμόσφαιρα αγάπης και μην τον περιβάλλεις με αόρατα συρματοπλέγματα. Γέμισε τα μάτια του με ομορφιά και τα’ αυτιά του με μουσική και θα γεμίσει αυτός μια μέρα με ειρήνη την καρδιά σου.

 3. ΠΑΙΔΙ ΔΙΔΥΜΟΣ
  Αν ο πελαργός σου έφερε ένα παιδί Δίδυμο στο σπίτι, ετοιμάσου να μάθεις να τρέχεις πιο γρήγορα και να είσαι σε επιφυλακή τα επόμενα 15 με 20 χρόνια. Θα περπατήσει και θα μιλήσει γρήγορα, επίσης θα ξεγλιστράει μέσα από τα δάχτυλά σου σαν αέρας. Προσπάθησες καμιά φορά να κρατήσεις στο χέρι σου τον άνεμο; Είναι ένα πλάσμα που κινείται διαρκώς και που πολύ δύσκολα θα μπορεί να περιοριστεί. Περιορισμός σε ένα μικρό χώρο μπορεί να ισοδυναμεί με βαναυσότητα για ένα μικρό Δίδυμο. Η φύση του τον σπρώχνει στην αναζήτηση, την εξερεύνηση, τη μάθηση. Πολύς περιορισμός και παρεμπόδιση της ελευθερίας του Διδύμου μπορεί να τον οδηγήσει σε συναισθηματική κατάπτωση που θα δυσκολευτεί μετά να την ξεπεράσει. Βεβαιώσου ότι έχει πολλά παιχνίδια και άφθονα ωραία βιβλία να δει όταν θα πρέπει να τον αφήσεις περιορισμένο.

   

  Τα παιδιά Δίδυμοι εκνευρίζουν τους μεγάλους, ήσυχους ανθρώπους με τις γρήγορες κινήσεις τους. Πρέπει να τους λες συνέχεια να μην είναι τόσο νευρικά ή να κάνουν υπομονή ή μόνο ένα πράγμα τη φορά. Όμως είναι, απλώς, η φυσική του τάση και είναι λάθος να το κάνουμε να νιώθει πώς θα είχε περισσότερη επιδοκιμασία αν ήταν πιο αργό και λιγότερο ζωντανό. Μπορούμε να του διδάξουμε να επιβραδύνει λίγο το ρυθμό του, ίσως, αλλά ο βασικός χαρακτήρας του δεν μπορεί να αλλάξει.

   

  Αγάπα το Διδυμάκι σου όπως είναι – ένα αγαπητό, ζωηρό, όλο ερωτήματα και πρόωρα αναπτυγμένο, μικρό πλάσμα. Μεγαλώνεις ένα λαμπρό, ενδιαφέρον, γεμάτο ενθουσιασμό παιδί. Έχει πολύ γρήγορα αντανακλαστικά και επιδιώκει χίλια, φανταστικά πράγματα. Νιώθει ευχαρίστηση να επικοινωνεί με τους άλλους και να μοιράζεται τις γνώσεις του. Πολλοί από αυτούς γράφουν και με τα δύο χέρια. Έχει μια έκδηλη ικανότητα να μιμείται τους άλλους. Η αίσθηση του χιούμορ εμφανίζεται νωρίς στους Διδύμους. Ζει σε ένα κόσμο μεταξύ φανταστικού και πραγματικού που κυμαίνεται συνέχεια και συχνά δίνει την εντύπωση ότι υπερβάλλει ή ακόμα ότι λέει ψέματα. Αντιμετώπισέ τον απαλά και με κατανόηση, απλά εξασκεί τη ζωηρή φαντασία του. Οι Δίδυμοι δεν ικανοποιούνται ποτέ με ένα στόχο κάθε φορά. Ο κίνδυνος είναι ότι τους λείπει η υπομονή και η προθυμία να επιμείνουν σε ένα πράγμα μέχρι να το μάθουν καλά.

   

  Μπορεί να συναντήσει δυσκολία να είναι ακριβής γιατί συνέχεια τρέχει προς μια νέα ανακάλυψη. Δεν είναι εύκολο να εξασφαλίσεις την προσοχή του αλλά αν το επιτύχεις θα ανταμειφθείς από την θετική του περιέργεια. Έχει αστείρευτη ενέργεια και αλλάζει ιδέα εκατό φορές τη μέρα για τη μελλοντική του σταδιοδρομία, είναι δημοφιλής και θα σε βοηθάει στο σπίτι. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς γιατί πρέπει να τρέχει τόσο πολύ, να είσαι σίγουρη ότι θα το βρει.

 4. ΠΑΙΔΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Το μωρό Καρκίνος θα αλλάζει τη διάθεσή του τόσο συχνά όσο συχνά του αλλάζεις τις πάνες. Να το θυμάσαι αυτό για να μην ξαφνιάζεσαι όταν συμβαίνει. Γοητεύεται από νόστιμα πράγματα, αγαπά όλες τις πολύχρωμες εικόνες που περνούν μπροστά από τα μάτια του. Αυτό που θα μάθει με την εμπειρία του δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Είναι ένα αστείο, μικρό πλάσμα, με εκφράσεις που μιλούν από μόνες τους.

   

  Τα χαρακτηριστικά του συνέχεια αλλοιώνονται από τα δάκρυα, συστρέφονται με μια γκριμάτσα ή φωτίζονται από ένα χαμόγελο. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις πότε θα ξεσπάσει σε νευρικό γέλιο ή πότε θα βάλει τα κλάματα. Ισχυρή επίδραση επάνω του έχει πάντα το σπιτικό περιβάλλον των πρώτων του χρόνων. Μέχρι και την εφηβεία εξαρτάται πολύ από τους γονείς και τα αδέλφια του. Μπορεί να είναι ντροπαλό για να εκφράσει τις πραγματικές ενδόμυχες επιθυμίες του, αλλά ζητά κρυφά να το περιποιούνται και να το αγαπούν. Αν δεν βρει την προσοχή και την επιδοκιμασία που έχει ανάγκη σίγουρα θα νιώσει συντετριμμένο. Σαν παιδάκι πειθαρχεί εύκολα και συνήθως παίζει μόνο του, ευτυχισμένο, πολλές ώρες.

   

  Μπορεί να έχει ένα φανταστικό σύντροφο που θα παίζει μαζί του και που του συμπεριφέρεται πάντοτε καλά και ευγενικά. Παρά τα τρυφερά τους συναισθήματα, παρά το γεγονός ότι είναι πειθαρχημένα και ήσυχα, τα Καρκινάκια δεν γίνονται ακόλουθοι ποτέ. Προτιμούν να είναι αρχηγοί γιατί έχουν μεγάλη δόση ανεξαρτησίας στη σκέψη τους και στην ατομικότητά τους. ‘Όταν το αγνοούν ή τον κακομεταχειρίζονται, θα κλαίει. Μιλάμε για δάκρυα. Ένα παιδί της Σελήνης μπορεί να κλάψει τόσο που να τρέξουν ποτάμι τα δάκρυά του και να πλημμυρίσουν όλο το δωμάτιο. Αν δεν του προσφέρουν όλα αυτά τα δάκρυα τη συμπάθεια που πρέπει για να διατηρήσει υγιή τα συναισθήματά του, το μικρό αγόρι ή κορίτσι Καρκίνος δεν θα μπορεί όταν θα μεγαλώσει να δακρύσει, η καρδιά του θα στερέψει και δεν θα μπορεί να δεχτεί και να δώσει αγάπη εύκολα. Επίσης, αργότερα μπορεί και το ίδιο να ανταποδώσει τη σκληρότητα σε άλλους.

   

  Όταν έχεις στα χέρια σου ένα τέτοιο ευαίσθητο καβουράκι είναι επείγουσα η ανάγκη να γελάς και να κλαις μαζί του, για να καλμάρεις τους φόβους του. Και θα έχει πολλούς. Αυτό το παιδί χρειάζεται μεγάλο συναισθηματικό πάθος για να αναπτύξει τις τρυφερές, καλλιτεχνικές και δημιουργικές του ικανότητες. Αν του αρνηθούν την κατανόηση, η φυσική ευσπλαχνία και η ευγένειά του μπορούν να μετατραπούν σε αυτολύπηση και πικρή σιωπηρή μελαγχολία. Αντίθετα όταν του δοθεί ολόψυχα στα πρώτα του χρόνια θα τον βοηθήσει να γίνει ένας υπομονετικός, γενναιόδωρος, ήσυχος, έμπιστος και ανοιχτόκαρδος άνθρωπος, όταν θα μεγαλώσει. Πρέπει να τονίσουμε πως αυτά τα ευαίσθητα παιδιά μπορούν να φανταστούν τραύματα και παραγνωρίσεις, να νομίζουν πως τους απέρριψαν οι άλλοι, έστω κι αν πραγματικά αυτό δε συνέβη ποτέ. Πρέπει να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια για να τα πείσετε πως είναι καλά, έξυπνα, χαριτωμένα, όμορφα, πως τα αγαπάτε και τα θέλετε.

   

  Σαν ενήλικος θα γυρίζει πολλές φορές στο σπίτι για να συναντήσει πολλές αναμνήσεις και να ξαναθυμηθεί το παρελθόν. Δεν έχει σημασία πόσα μίλια το χωρίζουν από το χτες, οπουδήποτε ζει, θα νοσταλγεί πάντα το σπίτι.

 5. ΠΑΙΔΙ ΛΕΩΝ
  Το τυπικό παιδί Λέων είναι χαρούμενο, ευτυχισμένο, παιχνιδιάρικο και εύθυμο όταν γίνεται το δικό του. Όταν δεν γίνεται, τότε μαζεύονται μαύρα σύννεφα από το τίποτε, πληγώνεται ή αποσύρεται μελαγχολικό. Όταν καταπιέζεται ο ενθουσιασμός και η χαρούμενη διάθεσή του μπορεί να προκληθούν βαθιά τραύματα που να κρατήσουν πολλά χρόνια. Τα μικρά Λιονταράκια έχουν τη συνήθεια να κάνουν το αφεντικό στα άλλα παιδιά, πράγμα το οποίο ενοχλεί συχνά τις μαμάδες των άλλων παιδιών, αλλά πρέπει να συγκρατούνται μαλακά, ποτέ να μην τα μαλώσετε άγρια και μπροστά στα άλλα παιδιά. Η μεγάλη τους περηφάνια αντιδρά δημόσια και τους πληγώνει τη ματαιοδοξία.

   

  Να ενθαρρύνετε τις αρχηγικές τους τάσεις αλλά πρέπει να τα διδάξετε ότι όλοι έχουν σειρά γιατί αυτός είναι ο δίκαιος τρόπος, αν αυτά είναι πιο ισχυρά από τα άλλα παιδιά. Δεν είναι επιθετικά και έχουν ισχυρή την αίσθηση του δίκιου, απλά έχουν την παρόρμηση να βρίσκονται επικεφαλής της παρέας. Έχουν μεγάλη ανάγκη επίδειξης και πρέπει να τους μάθετε ότι αυτό είναι κάτι αναξιοπρεπές. Θα έχετε σίγουρα αποτέλεσμα μιας και τα παιδιά που κυβερνιούνται από τον Ήλιο έχουν την αξιοπρέπεια έμφυτη. Έχουν ένα είδος βασιλικής συμπεριφοράς, που δημιουργεί την εντύπωση ότι αυτό το παιδί είναι ο μονάρχης όλων όσων βλέπει γύρω του. Αρχίζει να κυβερνά, ήδη, από την κούνια και παίρνει τη λατρεία πολύ εύκολα.

   

  Το παιδί σου Λέων θα είναι πιο ριψοκίνδυνο από το μέσο όρο και θα είναι δραστήριο. Μετά θα έρχονται οι περιοδικές στιγμές τεμπελιάς των Λεόντων που δεν θα θέλει ούτε να κουνηθεί. Άσε τον μόνο του και δώσε του να καταλάβει πώς κανένας δεν είναι υπηρέτης του. Διαφορετικά ένα κακομαθημένο παιδί Λέων μπορεί να γίνει κανονικός τύραννος. Οι μικροί Λέοντες που εκπαιδεύτηκαν να σέβονται τα δικαιώματα των άλλων αν θέλουν να τους σέβονται οι άλλοι, είναι πολύ διασκεδαστικοί, παιχνιδιάρηδες και στοργικοί που, όμως, χρειάζονται αυστηρή πειθαρχία και αγάπη. Είτε το ένα είτε το άλλο μόνο του, είναι πάντα ανεπαρκές και επικίνδυνο.

   

  Μαθαίνουν γρήγορα αν θέλουν και είναι έξυπνοι αν και κάποτε λίγο οκνηροί. Εννοείται ότι δεν τρελαίνεται όταν του αναθέτεις ασήμαντες δουλειές, όπως το σκούπισμα ή το κατέβασμα των σκουπιδιών. Θα επαναστατήσει γι’ αυτό να του αναθέτεις πιο σπουδαία καθήκοντα, που θα υπάρχει και σ’ αυτά μια μικρή εξουσία. Να περιμένεις ταραγμένη εφηβεία γιατί το παιδί σου Λέων θα βρίσκεται συναισθηματικά πάνω και κάτω εκατό φορές τη μέρα. Και οι φιλίες και τα ειδύλλιά του θα είναι τρομερά δραματικά, γεμάτα με πολύχρωμη έκσταση και κατάκαρδες λύπες. Δώστε τους μεγάλη ελευθερία διαφορετικά θα την πάρουν μόνοι τους. Σκληρές διαταγές καταστρέφουν την περηφάνια και την αξιοπρέπειά τους. Δεν είναι ποτέ εύκολο έργο η ανατροφή ενός παιδιού Λέοντα. Αν θυμάσαι ότι χρειάζεται μαλακή και συνεχή πειθαρχία, η αγάπη και η στοργή είναι δυο μαγικά κλειδιά που ξεκλειδώνουν την καρδούλα του. Επίσης, να θυμάσαι πώς θα προσποιείται το γενναίο αλλά κρυφά φοβάται. Αγκάλιαζέ το σφιχτά κάθε βράδυ κι αγάπα το με όλη σου την καρδιά.

 6. ΠΑΙΔΙ ΠΑΡΘΕΝΟΣ
  Η μιμητική ικανότητα του μικρού Παρθένου εκδηλώνεται ταυτόχρονα με τη γέννησή του. Το Παρθένο μωρό είναι ζωηρό και γρήγορο συγχρόνως όμως πιο γαλήνιο και ήρεμο από τα άλλα βρέφη, μια αντίφαση που προεικονίζει τη μελλοντική προσωπικότητά του. Γρήγορα γίνεται λεπτολόγος στο φαγητό και συχνά παρουσιάζει παροδική δυσπεψία. Το μεγάλωμά του είναι μια ευχάριστη εμπειρία, με λίγες συγκρούσεις. Είναι ένα παιδί που έχει την τάση να είναι καθαρό, να φυλάει τακτικά τα παιχνίδια του και να είναι ήσυχο.

   

  Σπάνια είναι ενοχλητικό και χρειάζεται την ελάχιστη επίπληξη. Πειθαρχούν εύκολα και διαβάζουν τα μαθήματά τους προσεκτικά. Η κριτική θα πρέπει να γίνεται με προσοχή. Υπέρμετρος τονισμός των λαθών του θα του προξενήσει ανώφελη ανησυχία. Μια επίπληξη μπροστά στην τάξη θα είναι οδυνηρά ταπεινωτική. Είναι ικανά, υπεύθυνα αξιόπιστα παιδιά με σοβαρή αλλά φιλική κι ευχάριστη διάθεση, αν και είναι αρκετά ευαίσθητα όταν άλλοι πιο εξωστρεφείς συμμαθητές τους, τα πειράζουν.

   

  Έχουν έμφυτη τιμιότητα και θέλει να γνωρίζει τις αιτίες και τα γεγονότα. Χρειάζονται πολλά μορφωτικά παιχνίδια όταν είναι μικρά και πρέπει να τους διαβάζεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Να γνωρίζουν λιγότερα από τους άλλους κάνεις τους Παρθένους ευερέθιστους, εσωστρεφείς και αμήχανους. Θα πρέπει να προμηθεύσεις τις συναισθηματικές ανάγκες του Παρθένου παιδιού με δείγματα φυσικής στοργής. Δεν θα σου δείξει ποτέ πόσο επιθυμεί αυτό το είδος αγάπης αλλά η έλλειψή του θα επηρεάσει σοβαρά τις μελλοντικές του σχέσεις. Το Εγώ του Παρθένου παιδιού μπορεί να δεχτεί μεγάλη ενθάρρυνση, χωρίς να καταλήξει στην αλαζονική υπερβολή, γι’ αυτό μην τσιγκουνευτείτε τις αγκαλιές, τα φιλιά, τις ειλικρινείς φιλοφρονήσεις και τα ελαφρά χτυπήματα στην πλάτη. Κάνει ορισμένα πράγματα σε ορισμένες ώρες και αναστατώνεται όταν αναστατώνεται το πρόγραμμά του.

   

  Θα δείξει, όμως, μεγάλη αίσθηση ευθύνης, πριν μάθουν τα άλλα παιδιά το αλφάβητο. Αν το ακούσετε να μιλά, έχει μια σοφία μεγαλύτερη από την ηλικία του. Θα το μαλώνετε πολύ λίγο, γιατί αν γνωρίζει ακριβώς τι περιμένετε από αυτό θα προσπαθεί πολύ να σας ευχαριστεί. Η φαντασία του χρειάζεται ώθηση και πολλούς χώρους, διαφορετικά μπορεί εύκολα να καταπνιγεί. Δε χρειάζεται να ανησυχείτε ποτέ ότι θα του δημιουργήσετε πολλές αυταπάτες. Το Παρθένο παιδί είναι φτιαγμένο με πιο σκληρό υλικό απ’ αυτό που πιστεύετε. Δώστε του όλα τα ωραία όνειρα που μπορεί να χωρέσει η καρδιά του. Τέτοιες λαμπρές στιγμές φαντασίας θα εγγυηθούν την τόσο απαραίτητη συναισθηματική του ισορροπία όταν θα μεγαλώσει. Αντίθετα από τα άλλα παιδιά, ο νεαρός Παρθένος μπορεί να μην αγαπά ιστορίες και παραμύθια για νεράιδες. Είναι ένας πραγματικός, μικρός ρεαλιστής. Γι’ αυτό, πιθανόν, τις χρειάζεται περισσότερο από όλους τους άλλους.

 7. ΠΑΙΔΙ ΖΥΓΟΣ
  Ο μικρός Ζυγός φαίνεται να είναι ένας παχουλός ροζ άγγελος με τη γλυκιά του έκφραση κι εκείνα τα καλοζυγισμένα χαρακτηριστικά του, ένας πραγματικός γόης. Έχει, από μωρό, πολύ καλούς τρόπους και δεν κάνει αταξίες, είναι ήσυχο και πράο. Οι γονείς αυτών των παιδιών ακούνε τόσο συχνά τη φράση «τι ωραίο και καλό μωρό!» που μπορούμε να τους συγχωρέσουμε να είναι λίγο φαντασμένοι. Ωραία ως εδώ; Ωραία. Πάμε τώρα στο σπίτι που βρίσκεσαι με το μικρό Ζυγό σου. Του βάζεις δυο πράγματα ταυτόχρονα στο τραπέζι, για να φάει. Το αυγό που του αρέσει και την πορτοκαλάδα που τη λατρεύει. Δεν θα φάει κανένα και θα αναρωτιέσαι άδικα αν το παιδί είναι άρρωστο. Τίποτα δεν έχει, απλά δεν μπορεί να αποφασίσει τι πρέπει να κάνει πρώτα.

   

  Βάλε ένα πράγμα τη φορά και θα το δεις να μασουλάει ευτυχισμένο. Μάθε τώρα το πιο σπουδαίο μάθημα για το μεγάλωμα του παιδιού Ζυγού: Μην το αφήσεις ποτέ να κάνει εκλογή, μισεί να παίρνει αποφάσεις, ιδιαίτερα όταν πιέζεται να την πάρει βιαστικά. Και δεν αποφασίζει να κάνει τίποτα. Μοιάζει με πείσμα αλλά δεν είναι. Απλά μίλα του ήρεμα, μαλακά και σταθερά και ζήτα του ένα πράγμα τη φορά. Θα ανταποκριθεί άμεσα.

   

  Τα παιδιά του Ζυγού που οι γονείς τους διαταράσσουν τη λεπτή ισορροπία με τη συνεχή επιμονή τους για να τα αναγκάσουν να παίρνουν γρήγορα αποφάσεις, συχνά μεγαλώνουν με μια σοβαρή νεύρωση σχετικά με την εκλογή. Θα του αρέσει να σε ευχαριστεί αλλά μπορεί να το κάνει μόνο όταν υπάρχει αρμονία ήχου, χρώματος και σκέψης στο γύρω του κόσμο. Είναι καλόκαρδα, δίκαια και τρομάζουν όταν κάνουν λάθος. Αν το περιβάλλον γύρω του είναι αναστατωμένο και αταίριαστο, και οι ενέργειές του θα είναι το ίδιο. Το παιδί του Ζυγού χρειάζεται γαλήνη, ησυχία και ανάπαυση σε μεγάλες δόσεις.

   

  Ο Ζυγός απαιτεί περιόδους δραστηριότητας – κατόπιν αδράνειας. Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να διατηρήσει τη συναισθηματική και τη φυσική του υγεία. Μην τον κάνεις να νιώθει ότι είναι τεμπέλης, γιατί τότε θα γίνει πραγματικά τεμπέλης. Τα παιδιά της Αφροδίτης είναι ειδικά για να μαλακώνουν τις σκληρές καρδιές. Έχουν τόσο γοητευτικούς τρόπους, συμπεριφέρονται τόσο γλυκά και ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε κείνα τα χαμόγελα και τα λακκάκια; Για να μην το κακομάθεις – πράγμα εύκολο με ένα τέτοιο παιδί – να ξέρεις ότι χρειάζεται λιγότερο ντάντεμα και περισσότερη πειθαρχία. Να του δίνεις πάντα και τις δυο πλευρές του ζητήματος διαφορετικά θα νομίζει πώς είσαι άδικος. Θα συζητά μέχρι να πεισθεί για την ορθότητα όσων του λες και θέλει να νιώθει πως τα πράγματα εξετάστηκαν από όλες τις πλευρές. Στο παιδί του Ζυγού δεν αρέσουν τα κουτσομπολιά των μεγάλων.

   

  Η εμπιστοσύνη γι’ αυτό είναι κάτι ιερό. Μην παραβιάσεις την ιδιωτικότητά του, κι αυτό θα κάνει το ίδιο. Οι έφηβοι Ζυγοί και των δυο φύλων θα διατηρούν συνέχεια ένα σύννεφο ειδυλλιακό κρεμασμένο σε όλο το σπίτι. Θα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που θα σου δείχνει την αγάπη του σαν μικρό κουταβάκι και θα ζεις μια υπέροχη συναισθηματική ζωή κοντά του, αλλά αυτή η εποχή θα περάσει. Και κάποτε θα έρθει ο καιρός που ο μικρός σου Ζυγός θα δημιουργήσει μια όμορφη, ήσυχη, μετρημένη και αρμονική οικογένεια.

 8. ΠΑΙΔΙ ΣΚΟΡΠΙΟΣ
  Και οι πιο μικροί Σκορπιοί ακόμη, είναι τέλεια φτιαγμένοι και έχουν ασυνήθιστα δυνατά σώματα. Σχεδιάστηκαν για να ταιριάζουν με την ασυνήθιστα δυνατή θέλησή τους. Το νήπιο του Σκορπιού θα σε καρφώνει με το έντονο βλέμμα του και θα σε υπνωτίζει κάνοντάς σε να υπακούεις κάθε καπρίτσιο του. Ο τρόπος για να αντιμετωπίσεις αυτό το παιδί είναι να του κάνεις ξεκάθαρο από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό. Το πλάσμα αυτό χρειάζεται συνεχή και σταθερή πειθαρχία. Πρέπει να αποκτήσει από σένα και τη διδασκαλία σου τα προσόντα ώστε να δείχνει κατανόηση για τους πιο αδύνατους ανθρώπους, για να μάθει κιόλας το ίδιο να δέχεται την ήττα, να σέβεται την εξουσία και να συγχωρεί όταν το πληγώνουν. Καθώς θα διαπλάθεις το θαυμάσιο χαρακτήρα του, θα εντυπωσιαστείς κι εσύ ακόμα από το λαμπρό του μυαλό και τη μαγνητική προσωπικότητά του.

   

  Το σπάνιο θάρρος και η προσωπικότητά του αξίζουν τον κόπο να τραφούν καλά και να προστατευτούν από τη μόλυνση του υπέρ-Εγώ που μπορεί να τα διαστρέψει και να τα καταστρέψει. Όταν του απαγορέψεις να αγγίξει κάτι θα σε κοιτάξει άγρια. Κοίταξέ τον κι εσύ με καλοσύνη αλλά και σταθερότητα. Θα δυσκολευτείτε και οι δυο αλλά τελικά θα αρχίσει να σε θαυμάζει για τη δύναμη που έχεις να του αντιστέκεσαι.

   

  Μαθαίνει μόνο από κάποιον που πιστεύει πως είναι πιο δυνατός από τον ίδιο. Φυσικά ξέρει πως η νίκη σου οφείλεται στη σημερινή μικρή του ηλικία αλλά εν τω μεταξύ θα σου αποδίδει το μνησίκακο σεβασμό του, όσο είσαι μεγαλύτερη σωματικά. Μόλις ψηλώσει αρκετά για να ρίχνει κάτω τον αδελφό του, η εργασία σου θα έχει τελειώσει. Θα είσαι εξαντλημένη αλλά περήφανη κι αυτός θα βρίσκεται στο δρόμο που θα τον κάνει ένα θαυμάσιο αετό αντί ένα δηλητηριώδη, εκδικητικό σκορπιό. Έχει μεγάλη ανάγκη για διακριτικότητα στην ιδιωτική του ζωή, θα κρύβει τις σκέψεις του αλλά είναι αδύνατον οι άλλοι να μπορέσουν να του αποκρύψουν οτιδήποτε.

   

  Τα παιδιά του Σκορπιού πιστεύουν πολύ στη φιλία, είναι αφοσιωμένα στους φίλους τους και έχουν ενστικτώδη κατανόηση για ότι συμβαίνει. Αν όμως κάποιος του κάνει κακό, ο Σκορπιός θα του το ανταποδώσει με τόκο. Τα παιδιά του Σκορπιού απολαμβάνουν τον καλό καβγά και την καλή μάχη, και πρόθεσή τους είναι να κερδίζουν. Ο συμβιβασμός δεν είναι δική τους αρετή. Ακόμα και όταν προσποιούνται πως ενδίδουν, κερδίζουν απλώς χρόνο για να επαναλάβουν τον αγώνα σε άλλο μέτωπο, που θα βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση. Αυτό το παιδί ξέρει, από πολύ νωρίς, τι θέλει και είναι σοβαρό λάθος να του επιβάλεις τη θέλησή σου. Έχει αρκετά έντονα πάθη και συναισθήματα και είναι δύσκολο για τον ίδιο να καταλάβει και να υποτάξει την ευμετάβλητη φύση του, αλλά θα τη δαμάσει όμορφα με μια προσεκτική καθοδήγηση. Μην αφήσεις την αυτάρκειά του να σε μποδίσει να του δώσεις την υποστήριξή σου.

   

  Τη χρειάζεται, ακόμα και όταν εμφανίζεται ότι την χλευάζει. Θα πρέπει να τον βοηθήσεις να βρει έναν άξιο στόχο προς τον οποίον να μπορεί να στρέφει τα εσωτερικά του πάθη που θα απειλούν να τον αναλώσουν. Είναι ένα παράξενο, γοητευτικό παιδί με πιθανή μια σπουδαία τύχη που θα πρέπει να περπατήσει μίλια ώσπου να τη βρει. Έχει θάρρος, εξυπνάδα, δύναμη κι από σένα εξαρτάται να του δώσεις ένα καθημερινό παράδειγμα για το πώς πρέπει να αγαπά, για να αγαπιέται με τον ίδιο τρόπο από τους άλλους.

 9. ΠΑΙΔΙ ΤΟΞΟΤΗΣ
  Ο μικρός Τοξότης είναι ένα παιδί που λειτουργεί πάντα με την καρδιά του, και στην πραγματικότητα, δεν μεγαλώνει ποτέ. Είναι ενθουσιώδης και χρειάζεται, απελπισμένα, να αρέσει. Είναι ευτυχισμένα πλασματάκια, παιχνιδιάρικα, μικροί κλόουν, που όταν δεν τους αποδέχονται γελούν μέχρι δακρύων. Φωτεινός χαρακτήρας με μεγάλη επιθυμία για συντροφικότητα. Όταν το αφήσουν μόνο θα κλαίει αλλά και θα κυλίσει το καροτσάκι του ως εκεί που κάθονται οι μεγάλοι και μιλούν. Εκεί θα κοιμηθεί ευχαριστημένο, με τη θερμή υπόκρουση των ανθρώπινων φωνών. Η οικογενειακή ατμόσφαιρα είναι εξαιρετικά σημαντική γι’ αυτό το παιδί.

   

  Όταν μεγαλώσει μπορεί να απομακρυνθεί από τους οικογενειακούς δεσμούς αλλά όταν είναι μικρό χρειάζεται την ασφάλεια της ανθρώπινης επαφής. Αν του το αρνηθούν αυτό, θα αποσυρθεί και μπορεί να γίνει λίγο σαρκαστικός. Θα βρει ένα υποκατάστατο να αντιπροσωπεύει γι’ αυτόν την ασφάλεια αλλά θα προτιμούσε εσένα πολύ περισσότερο. Δεν είναι καθόλου τυπικοί σαν παιδιά και ποτέ δεν αλλάζουν αυτή την τάση τους. Έχουν τις δικές τους ιδέες σχετικά με αυτό που λέμε «καλή συμπεριφορά» και αυτό αρχίζει με την τιμιότητα: γυμνή, ξεκάθαρη τιμιότητα.

   

  Την έχουν εκλεπτύνει και την έχουν αναγάγει σε τέχνη και θα την απαιτούν κι από σένα. Διαφορετικά θα αρνηθούν να πειθαρχήσουν και να υπακούσουν σε κάθε γονική απαίτηση. Αν είσαι δίκαιος και προσπαθήσεις να είσαι τόσο τίμιος όσο και κείνος, το παιδί του Δία θα μάθει να σέβεται τους κανόνες σου. Είναι ένα παιδί όλο πείσμα που αρνείται να ακολουθήσει οτιδήποτε δεν είναι τίμιο. Θα το εξετάσει πρώτα από όλες τις πλευρές και μόνο αν πειστεί, θα υπακούσει. Η περιέργεια του Τοξότη είναι ατελείωτη. Αρχίζουν και τελειώνουν τη μέρα τους με μια ερώτηση, η οποία συνήθως έχει στόχο να ξεσκεπάσει την υποκρισία των μεγάλων.

   

  Ο έφηβος Τοξότης δεν θα καταπιεί τους κανονισμούς σου αν βασίζονται στις κοινωνικές συνήθειες και όχι στο ενδιαφέρον για τη δική του ευτυχία. Αυτά τα παιδιά έχουν μεγάλη ανάγκη από ελευθερία και θα φύγουν νωρίς, κάποτε θα αμελούν να επικοινωνούν για μεγάλα διαστήματα. Η καλύτερη θεραπεία για τέτοιες πληγές στην καρδιά των γονιών είναι να βεβαιώνονται, όταν ο Τοξότης είναι ακόμα μικρός, πώς έμαθε να σας εκτιμά για την τιμή και την ανοχή σας. Αν είστε στενόμυαλοι και προκατειλημμένοι μπορεί να τον βλέπετε σπάνια. Αλλά αν συγκρατείτε την τάση σας να τον κρίνετε και αποδείξετε πως πιστεύετε σ’ αυτόν, θα γυρίζει στο σπίτι για να ανανεώσει την αγάπη του και να σας ευχαριστήσει.

   

  Τα ειδύλλια θα εμφανιστούν στη ζωή τους νωρίς και χρειάζονται μεγάλη καθοδήγηση και απεριόριστη εμπιστοσύνη για να μην κάνουν σοβαρά λάθη. Είναι παιδιά επιρρεπή στη σπατάλη και πρέπει να τους διδάξετε πως όταν ξοδεύουν τα χρήματα που τους δίνετε για τα μικροέξοδά τους, τελείωσε. Μην τρέχετε να κλείσετε τις τρύπες που δημιούργησαν, θα σας ευχαριστούν κάποτε γι’ αυτό. Έχουν πολύ ζωηρή φαντασία, είναι ανήσυχα και μαθαίνουν εύκολα όταν κάτι τους κινήσει το ενδιαφέρον. Εξαιρετικά έντιμος όταν τον εμπιστεύονται, διαφορετικά, δεν έχει ενδοιασμούς.

   

  Επίσης και να το θυμάσαι: έχει ανάγκη από ένα σκοπό στη ζωή του, κάτι που να το πιστεύει και να μάχεται γι’ αυτό. Ο αγώνας για το σκοπό του ενισχύει τη δύναμή του. Είναι ένας ανεξάρτητος, τίμιος, μικρός Τοξότης. Δώσε αρκετό χώρο για να εξασκηθεί πώς να πετάει τα βέλη του και θα στο ανταποδώσει με την ευτυχισμένη, αισιόδοξη νεανική του καρδιά.

 10. ΠΑΙΔΙ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
  Τα μωρά Αιγόκεροι φαίνονται σαν μικροί μεγάλοι. Μεγάλοι στα νιάτα τους και νεαροί στην ώριμή τους ηλικία. Από τότε ακόμα που θα είναι βρέφος ο αυτάρκης μικρός Αιγόκερως θα σε ανησυχήσει λιγάκι με την παράξενη ωριμότητά του. Θα τους λες εύθυμα, μωρουδίστικα λογάκια και θα σε κοιτάζει με βλέμμα σοβαρό και σκεφτικό σαν να απορεί που μπορείς να γίνεσαι τόσο αστεία και ανόητη.

   

  Τα παιδιά Αιγόκεροι έχουν ισχυρή θέληση, είναι θετικά στα γούστα τους αλλά δεν κάνουν μεγάλη φασαρία όταν τα εκφράζουν. Δεν θα σου πετά κατάμουτρα το θυμό και τον κακό χαρακτήρα του, θα κατορθώνει, όμως, να δείχνει τα αρνητικά του συναισθήματα, αρκετά καθαρά. Μια μητέρα μπορεί να νιώσει έναν αόριστο φόβο για το Αιγόκερω μωρό της, χωρίς να ξέρει το λόγο. Θα την κάνει, κατά κάποιο τρόπο, να νιώθει σαν παιδί και όχι σαν μητέρα. Οι Αιγόκεροι δεν ντρέπονται να φανερώσουν τις επιθυμίες τους. Το μήνυμά τους το παίρνεις αμέσως. Μετά περιμένουν σταθερά την απάντησή σου. Ας υποθέσουμε πως λες «όχι». Αν δεν είναι κάτι σημαντικό, πιθανά θα το δεχτεί. Αν είναι κάτι που πραγματικά το θέλει, θα το πάρει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

   

  Το «όχι» σου σημαίνει λίγα γι’ αυτό το παιδί. Θα περιμένει την ώρα που θα κουραστείς και θα ενδώσεις. Μεγαλώνοντας ο νεαρός Αιγόκερως θα αρχίσει να οργανώνει τη ζωή του και τη ρουτίνα του και εκνευρίζεται αν του μετακινείς πράγματα και χαλάς το σύστημά του. Αν είναι τυπικό παιδί Κρόνου θα τρώει τακτικά στις ώρες του και δεν θα κάνει πολλές πονηριές. Ακόμα και όταν είναι πολύ μικρά θα δείχνει σαφή προτίμηση στην σπιτική ζωή και θα προτιμά τη συντροφιά των γονιών του από αυτή των συνομηλίκων του. Με το σχολείο δεν έχει κανένα πρόβλημα, είναι συνεπές και υπεύθυνο. Στην πραγματικότητα δεν μπορεί να απολαύσει το παιχνίδι αν δεν έχει κάνει, προηγουμένως, το καθήκον του. Συχνά θα προσποιείται πώς είναι ενήλικος και του αρέσουν τα παιχνίδια ρόλων, όπου παίρνει το ρόλο της μαμάς ή του μπαμπά.

   

  Σαν μαθητές, συνήθως, είναι ευχάριστη εμπειρία για τους δασκάλους αλλά συχνά έχουν τις δικές τους αργές, πεισματάρικες μεθόδους μάθησης. Ποτέ όμως δεν θα παραμελήσει τις σπουδές του. Δεν μαθαίνουν γρήγορα, ούτε δείχνουν εκπληκτική εξυπνάδα. Είναι, όμως, απόλυτοι, επιμελείς και προσεκτικοί. Η αυτοσυγκέντρωση του Κρόνου είναι τέλεια. Αν και φαινομενικά πιο αργός από τους άλλους, διακριτικά και σίγουρα θα καταλήξει στην αρχηγία, καθώς οι εξωστρεφείς θα αντιληφθούν πώς είναι ο μοναδικός που μπορούν να εμπιστευθούν την υπευθυνότητά του. Αυτό που αναζητά είναι η εκτίμηση των άλλων και η αρχηγία. Μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη της αυτοσυντήρησης του Αιγόκερου παιδιού σας. Είναι ένα πλάσμα που μπορεί να φροντίσει άψογα τον εαυτό του και να επιβληθεί στους άλλους με το δικό του, ήσυχο τρόπο.

   

  Σαν έφηβοι, μπορεί να έχουν οδυνηρή εφηβεία. Χρειάζονται ενθάρρυνση και προσεκτική συμπεριφορά, όταν θα αρχίσουν να βγαίνουν ραντεβού. Πρόκειται για ένα πολύ γλυκό παιδί που, όμως, αν το εξωθήσουν πολύ, μπορεί να πει κάτι πολύ σκληρό.. Έχει τα δικά του λαμπρά και σταθερά όνειρα. ¨όταν θα ασπρίσουν ατ μαλλιά σου και θα νιώθεις χαμένη και ξεχασμένη από τη νέα γενιά, ο Αιγόκερως γιός ή κόρη σου θα σέβονται ειλικρινά τη σοφία σου. Θα σε προσκαλεί στο σπίτι του και θα χαίρεται να σε βλέπει. Αυτή τη φορά θα παίζει στ’ αλήθεια το ρόλο του γονιού και θα σου πει: «Εντάξει, τώρα θα είμαι η Μαμά (ή ο Μπαμπάς) και συ θα είσαι το μωρό. Με φρόντισες με αγάπη. Τώρα θα σε φροντίσω εγώ».

 11. ΠΑΙΔΙ ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  Το παιδί Υδροχόος είναι φτιαγμένο από Ουράνιες πρώτες ύλες και πρόκειται να σε κάνει να το κυνηγάς μέσα στο αύριο. Είναι ευκίνητο, πεισματάρικο, ανεξάρτητη μάζα ανακαλύψεων και ηλεκτρικών ώσεων. Οι διανοητικές του λειτουργίες είναι γρήγορες σαν Ουράνια αστραπή. Οι σκέψεις του δονούνται όπως τα υψηλής συχνότητας ραδιοκύματα και καθώς μεγαλώνει, μπορεί να νομίζει ότι εκπέμπεις εσύ η ίδια S.O.S. Η κάθε μητέρα και πατέρας ενός παιδιού Υδροχόου νομίζουν πως το παιδί τους είναι ειδική περίπτωση, διαφορετικό και μοναδικό – σε σύγκριση με τα άλλα. Αυτό, όμως, δε στέκει. Απλά ένα σωρό γονείς παιδιών Υδροχόων είναι σε σύγχυση και δεν ξέρουν πώς να το αντιμετωπίσουν. Ποιο δρόμο θα πάρει; Παρατήρησέ τον και περίμενε. Είναι εξαιρετικά εφευρετική φύση, χωρίς να κάνει ιδιαίτερη προσπάθεια, ακόμα κι η ευφυϊα του αργήσει να αποκαλυφθεί.

   

  Δώσε προσοχή στα παιδικά του χρόνια. Με αυτό τον τρόπο, θα έχεις μια δυνατότητα να προσπαθήσεις να δώσεις σ’ αυτόν τον Ουράνιο πύραυλο μια κάποια κατεύθυνση. Μέχρι που να μετριάσει η ωριμότητα τις Ουράνιες επιρροές και να του προσδώσει η κοινωνία πιο συμβατικές απόψεις και συμπεριφορές, ο νεαρός Υδροχόος μπορεί να είναι έντονα αρνητικός. Η άμεση αντίδραση σε μια διαταγή (ή ακόμα και σε μια ευχάριστη εισήγηση) είναι συχνά ένα «όχι» γεμάτο έμφαση. ‘Αφησέ τον όμως να σκεφτεί, να το καλοσκεφτεί, και είναι εκπληκτικό πόσες φορές η τελική του αντίδραση θα είναι λογική – η απάντηση που βρήκες μόνος του ότι είναι σωστή. Τα παιδιά του Υδροχόου, αγόρια και κορίτσια, μπορούν να είναι ήσυχα, γλυκά και υπάκουα στην επιφάνεια, ο βόρειος, όμως, άνεμος μπορεί να τα κάνει εντελώς διαφορετικά.

   

  Απρόβλεπτα στη συμπεριφορά τους αλλά αξιαγάπητα και συχνά διασκεδαστικά, με πολλές, πάρα πολλές αντιφάσεις. Δεν είναι εύκολο να τους οδηγήσεις ή να τους βάλεις σε κανάλι. Δεν έχουν ιδέα πού πάνε αλλά έχουν ξεκάθαρες ιδέες πώς να πάνε εκεί. Η ανατροφή και η μόρφωση αυτών των παιδιών, μπορεί να είναι μια μεγάλη ευθύνη. Το μυαλό τους συνδυάζει πρακτικότητα με απονήρευτη σύλληψη και κοφτερή λογική βασισμένη σε επιχειρήματα. Να περιμένεις από αυτό το παιδί να έχει ένα όνειρο και να το κρατά – μέχρι που να κάνει ένα άλλο: να γίνει πρώτη μπαλαρίνα, πρώτη γυναίκα πρόεδρος, ωκεανογράφος, αρχαιολόγος ανθρωπολόγος. Ομαλές καριέρες είναι πολύ πεζές για τη φαντασία του μέσου παιδιού Υδροχόου.

  Φαίνεται φανταστικό αλλά οι Υδροχόοι μπορούν να κάνουν ένα πράγμα να γίνει συγκεντρώνοντας απλώς επάνω του την προσοχή τους και περιμένοντας. Δεν θα ξέρεις ποτέ τι να περιμένεις από μέρα σε μέρα. Η αφηρημάδα του φέρνει στραμπουλήγματα στα πόδια και θυμό στους δασκάλους, οι οποίοι παραπονιούνται πώς αυτά τα παιδιά αρνούνται να πουν με λεπτομέρειες πώς φτάνουν στη σωστή απάντηση ενός δύσκολου μαθηματικού προβλήματος. Ο λόγος είναι ευνόητος: η Ουράνια διαίσθησή του δουλεύει τόσο γρήγορα που δεν μπορεί να θυμηθεί τα διαδοχικά βήματα. Η παρόρμησή του είναι να αποφεύγει την ευθύνη του. Μάθε του ότι εξαπατά έτσι μόνο τον εαυτό του. Άφησέ το να πάρει μόνο του τις αποφάσεις που το αφορούν, αλλά ενθάρρυνέ το να δράσει. Ανέκφραστη ένταση μπορεί να τον ενοχλήσει πολύ.

   

  Τα παιδιά του Υδροχόου μπορούν να δουν σχεδόν μέσα στις ψυχές των άλλων και να ακούσουν σκέψεις που δεν εκφράστηκαν δυνατά. Ενθάρρυνε ησυχία και αρμονία, συγκέντρωση και μνήμη και, επίσης, να προσέχεις τι λες και πώς το λες. Κάνουν πάρα πολλούς φίλους και είναι αυτό που λέμε, ανθρωπιστές. Αγαπούν τους άλλους. Ξέρεις πόσο σπάνιο είναι αυτό; Καθώς κινούμαστε στην περίοδο του Υδροχόου, αγόρια και κορίτσια, με την χωρίς προκατάληψη σοφία τους, έχουν διαλεχτεί για να εκπληρώσουν την υπόσχεση του αύριο.

 12. ΠΑΙΔΙ ΙΧΘΥΣ
  Ο μικρός σου Ιχθύς ήρθε κατευθείαν από τη χώρα των νεράιδων κρατώντας σφιχτά μια ηλιαχτίδα. Αν το κοιτάξεις προσεκτικά θα δεις στα μικρά, ονειροπόλα ματάκια του το καθρέφτισμα των νεράιδων και των μαγικών δένδρων, μπορείς ακόμα να δεις και λίγη αστερόσκονη, πίσω από τα’ αυτάκι του. Μοιάζει εύθραυστο και χαριτωμένο. Μην ξεγελαστείς και νομίζεις ότι μπορείς να το τραβάς από τη μύτη. Θα αντιδράσει με το δικό του τρόπο: θα σε πεθάνει με τη γοητεία του και θα σε πνίγει μέσα σε ωκεανούς γλυκών χαμόγελων και τρόπων. Οι γονείς που ψιθυρίζουν «εύχομαι να μην μεγαλώσει το μωρό μου» θα δουν την ευχή τους να εκπληρώνεται μ’ αυτό το μωρό.

   

  Τα χρόνια δεν τα αγγίζουν, μια παιδική ιδιότητα θα κρέμεται πάντα σαν καταχνιά πάνω από τους Ιχθύες. Προτιμά να ζει σε ένα φανταστικό κόσμο και του αρέσουν οι αποκλίσεις που τον απομακρύνουν από τα καθημερινά στερεότυπα. Δύσκολα θα φτιάξεις ένα πρόγραμμα που να ταιριάζει στον μικρό Ιχθύ σου. Τα προγράμματα και η ρουτίνα είναι οι φυσικοί του εχθροί και θα κάνει τα πάντα για να τα αποφύγει. Θέλει να τρώει όταν πεινά, να κοιμάται όταν είναι κουρασμένο και να παίζει όταν κάτι τραβά την προσοχή του. Το να προσπαθήσεις να τα κάνεις αυτά σε μια ορισμένη ώρα είναι ένα έργο αρκετά επίπονο. Μπορείς ακόμα να γοητευτείς κι εσύ η ίδια από την απόλυτη ελευθερία του.

   

  Το παιδί Ιχθύς χρειάζεται προσοχή και εκτίμηση. Ενθάρρυνση γιατί είναι αβέβαιοι για τις ικανότητές του. Να του δίνεις όλο το θάρρος που χρειάζεται τις ώρες της μοναξιάς του. Όταν θέλει να απομονωθεί, άφησέ το να το κάνει. Το μυαλό του βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά και δεν μπορείς να το ακολουθήσεις. Ίσως να μπερδεύεσαι με τις μοναδικές μεθόδους που χρησιμοποιεί για να μάθει κάτι, μην το κατηγορείς. Το εκπαιδευτικό σύστημα χωλαίνει και δεν μπορεί να φτάσει την Ποσειδώνια σοφία. Έχουν καλλιτεχνικές τάσεις και αγαπούν τη μουσική και το χορό.

   

  Έχει, επίσης, μια ανεπάρκεια στο ζήτημα της ευθύνης, πράγμα που θα τον οδηγήσει μερικές φορές σε αποτυχίες. Έχει τους δικούς του κανόνες. Είναι ευαίσθητο και τραυματίζεται εύκολα από τη σκληρότητα. Κανονικά προτιμά τη συντροφιά των μεγάλων παρά την παρέα με άλλα παιδιά. Ακόμα και στην τρυφερή ηλικία του, έχει σωστή αντίληψη και κατανόηση καταστάσεων. Συχνά κατηγορείται ότι λέει ψέματα, για το ίδιο όμως δεν πρόκειται για ψέματα. Δεν έχει κακή και δειλή πρόθεση. Απλά το μυαλουδάκι του κολυμπά μέσα σε μια ρευστή φαντασία που θα του ψιθυρίζει χίλια μυστικά, που δεν μπορεί παρά να τους δώσει ζωή μέσα στον πραγματικό κόσμο.

   

  Χρειάζεται τη βαθιά σου συμπάθεια για να μην αποσυρθεί στη σιωπή του. Δώσε του θάρρος να μαζεύει όλα τα σύννεφα του ουρανού και να τα πλέκει σε ποιήματα ή σε ζωγραφιές. Μια μέρα θα κερδίσει είτε η Ποσειδώνια φιλοσοφία της ελευθερίας είτε η κομφορμιστική αντίληψη. Δίδαξέ τον πώς οι άνθρωποι θα περιμένουν από αυτόν να προσαρμοστεί τελικά στις ανάποδες και τρελές αντιλήψεις του, για να επιβιώσει, αλλά κάντο με μαλακό και τρυφερό τρόπο. Καθοδήγησέ τον με σοφία και όταν θα ψηλώσει αρκετά μπορεί μια μέρα ξαφνικά να απλώσει το χέρι του και να πιάσει ένα αστέρι για να σου το φέρει σπίτι. Τότε θα χαρείς που δεν κορόιδεψες τα όνειρά του.

 13. (Visited 29.213 times, 1 visits today)

 

Διαβάστε περισσότερα για τις δεξιότητες των παιδιών ανά ζώδιο!

(Visited 29.213 times, 1 visits today)

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Αστρολογικές προβλέψεις Νοεμβρίου
Έγκυρες αστρολογικές προβλέψεις από την
Αντιγόνη Στάμου.
Προβλέψεις Νοεμβρίου
Αναλυτικές προβλέψεις ανά ζώδιο από τον Πέρρη Κρητικό
Τσιγγάνικη Τράπουλα
Αναλυτικές προβλέψεις από την Λευκή
Ταρώ Νοεμβρίου 2017
Προβλέψεις ταρώ από την Ειρήνη Σωτηροπούλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

hair Ποιο είναι το αγαπημένο σας hairstyle σύμφωνα με το ζώδιό σας; - Κριός. Εντυπωσιακοί ακόμη και στο χρώμα, αλλά και στο κούρεμά σας. Είναι γεγονός πως κάποια στιγμή σίγουρα θα επιχειρήσετε να Περισσότερα... Περισσότερα...
astrology Η σχέση ανάμεσα στην Πυθαγόρεια φιλοσοφία και την Αστρολογία - Μπορεί να υπάρχει σχέση ανάμεσα στην Πυθαγόρεια φιλοσοφία και την αστρολογία;   Κι όμως ναι και μάλιστα μοιάζει να είναι Περισσότερα... Περισσότερα...
scorpio Ζώδια και Οικονομική Κρίση: Πως την αντιμετωπίζει ο Σκορπιός; - Αν όλα τα υπόλοιπα ζώδια δουν την οικονομική κρίση σαν κάτι που περιορίζει τις δυνατότητες τους και ως κάτι που Περισσότερα... Περισσότερα...
xorismos Ζώδια και Χωρισμός: Πως αντιδράει ένας Καρκίνος; - Βαθιά συναισθηματικό ζώδιο, ο Καρκίνος δυσκολεύεται πολύ να ανταπεξέλθει σε ένα χωρισμό. Καθώς πρόκειται ίσως για το πιο ευαίσθητο ζώδιο Περισσότερα... Περισσότερα...