Λέων ο περήφανος

Λέων ο περήφανος

Στις 22 Ιουλίου ο Ήλιος περνάει στον Λέοντα. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους και τι προβλέπουν τα άστρα για τον μήνα τους;

 

Χαρακτηριστικά

Ο Λέων είναι το πέμπτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και είναι

  • Περήφανος
  • Δυναμικός
  • Ματαιόδοξος
  • Γενναιόδωρος

Ο Λέων είναι το πιο «λαμπερό» ζώδιο του κύκλου που ακτινοβολεί αρχοντική αίγλη και εντυπωσιάζει στο πέρασμα του. Ή τουλάχιστον έτσι φαντάζεται ότι συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ περήφανος αλλά και πολύ ματαιόδοξος, θυμίζοντας περισσότερο βασιλιά χωρίς κορώνα, ωστόσο σαν καλός βασιλιάς είναι επίσης και πολύ γενναιόδωρος με τους ανθρώπους που αγαπάει. Πέρα από τις ηγετικές του τάσεις, ο Λέων είναι επίσης και πολύ ματαιόδοξος και επιλέγει πάντα οτιδήποτε πλουμιστό και εξωφρενικό μπορεί να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του, ακόμα κι αν μερικές φορές χάνει σε ποιότητα. Από την άλλη, ο Λέων έχει χρυσή καρδιά και μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος, αν του φερθείτε σωστά.
 

 

Ο Λέων στον Έρωτα

Ασταθής και ευέξαπτος αλλά και γεμάτος πάθος στον έρωτα, ο Λέοντας θεωρείται θερμός εραστής, ωστόσο δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του και ο σύντροφος του θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα. Αγαπάει με όλη του την καρδιά και του αρέσουν τα παιδιά και η οικογένεια, ενώ είναι πολύ περιποιητικός και πολύ πιστός με τις σχέσεις του. Αυτό που ζητάει είναι το έτερον του ήμισυ να τον θαυμάζει απεριόριστα, ενώ οποιαδήποτε απιστία ή παραστράτημα θα είναι οριστικό τέλος, αφού ο Λέων δε δίνει δεύτερες ευκαιρίες αν τον προδώσουν.

 

Τύπος: Σταθερό

Ο Λέων, μαζί με τον Ταύρο, τον Σκορπιό και τον Υδροχόο είναι ζώδια του σταθερού σταυρού. Τα ζώδια αυτά, βρίσκονται στην μέση των εποχών όπου δεν συμπίπτουν με καμία αλλαγή και καμία δεν περιμένουν. Στον Λέοντα εκδηλώνεται με την βασιλική αυτοπεποίθηση του και την τάση να επιδιώκει να είναι σταθερά το επίκεντρο του κόσμου.

 

Μάθε πώς θα είναι ο μήνας για το ζώδιο σου

Στοιχείο: Φωτιά

Το στοιχείο της Φωτιάς στο ζωδιακό κύκλο ταυτίζεται με το πάθος και τον δυναμισμό τους. Στον Λέοντα το στοιχείο της φωτιάς φαίνεται στο φλογερό του ταμπεραμέντο και τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, αλλά και στο πάθος που τον χαρακτηρίζει όταν ασχολείται με κάτι ή κάποιον που αγαπάει.

 

Ενεργειακή λίθος: Κεχριμπάρι και Χρυσόλιθος

Το κεχριμπάρι προσελκύει τον έρωτα και την επαγγελματική επιτυχία και κάνει τους Λέοντες ακόμα πιο δημοφιλείς, ενώ ο Χρυσόλιθος ηρεμεί το νευρικό σύστημα, κατευνάζει το θυμό και φέρνει γούρι στα οικονομικά.

 

Εκπρόσωπος: Το λιοντάρι της Νεμέας

Ο αστερισμός του Λέοντα συμβολίζει το λιοντάρι της Νεμέας, το οποίο γεννήθηκε από την ένωση της Χίμαιρας με τον Όρθρο, το γιο του Τυφώνα και της Έχιδνας και η θανάτωση του, ήταν ο πρώτος άθλος του Ηρακλή και η προβιά του λιονταριού ήταν αυτή που φορούσε στους υπόλοιπους άθλους.

 

Κυβερνήτης Πλανήτης: Ήλιος

Το ουράνιο σώμα γύρω από το οποίο γυρίζει όλο μας το ηλιακό σύστημα, το κέντρο του κόσμου μας και ο θεός της ημέρας και της λάμψης, δε θα μπορούσε παρά να είναι ο κυβερνήτης πλανήτης του φανταχτερού Λέοντα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ

 

Διάσημοι Λέοντες

Μαντόνα, Κοκό Σανέλ, Τζένιφερ Λόπεζ, Ιμάν, Τζάκι Κένεντι, Τζέρι Χάλιγουελ, Γουίτνεϊ Χιούστον, Αλφρεντ Χίτσκοκ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αντόνιο Μπαντέρας, Μικ Τζάγκερ, Μπιλ Κλίντον

 

Προβλέψεις Λέοντα για τον Αύγουστο του 2017

H κόπωση την οποία βιώνεις το δεύτερο μισό του Ιουλίου, σε ωθεί σε διακοπές. Μακρινές κατά προτίμηση ώστε να μπορέσεις να χαλαρώσεις και να ξεχάσει την δύσκολη καθημερινότητα. Έχεις διάθεση για συναντήσεις και εξόδους αλλά γνωρίζεις πολύ καλά ότι ήρθε η ώρα να βάλεις τα πράγματα σε μία σειρά. Στο δίλημμα συνεχείς έξοδοι/γνωριμίες και περισυλλογή, επιλέγεις περισυλλογή σε συνδυασμό με ήρεμες εξόδους που σε φέρνουν σε επαφές με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Από τις 21/7 και μετά, όπου ο Άρης περνά στο ζώδιό σου, ολοκληρώνεις τους συλλογισμούς σου.

 

Ερωτικά:

Οι δύο εκλείψεις του Αυγούστου συμβαίνουν και οι δύο στον δικό σου ζωδιακό άξονα, με αυτήν που θα πραγματοποιηθεί στις 7 να σε προβληματίζει και να σε βάζει σε διαδικασία να σκέφτεσαι πόσο σε καλύπτει η σχέση που έχεις δημιουργήσει. Η έκλειψη Ηλίου στις 21 ξεδιαλύνει αρκετά τα πράγματα και σου δίνει κατευθυντήριες γραμμές, αλλά η ατμόσφαιρα παραμένει ηλεκτρισμένη κυρίως λόγω του ανάδρομου Ερμή που σε βάζει σε μια διαδικασία να σκέφτεσαι, «τι έδωσα εγώ; Τι μου έδωσαν οι άλλοι; Ποιος έδωσε τα περισσότερα;». Όλη η ανακατοσούρα στην σκέψη σου παύει τον Σεπτέμβρη όπου η φυσική ροή των πραγμάτων αποκαθίσταται. Οι ελεύθεροι του ζωδίου ακτινοβολούν και αποτελούν επιθυμητή παρέα σε κάθε κύκλο με τις ερωτικές προτάσεις να δίνουν και να παίρνουν όλο το διάστημα του Αυγούστου.

 

Επαγγελματικά:

Καλείσαι να υποχωρήσεις, σε θέματα που αφορούν εσένα και τους στενούς σου συνεργάτες, κι αυτό είναι απαραίτητο για να υπάρξει κλίμα αρμονίας και παραγωγικότητας.
 

Οικονομικά

Ο Αύγουστος σας ωθεί σε πολλά έξοδα, τα οποία σας δημιουργούν έντονη ανασφάλεια για το μέλλον, αλλά δεν τα κόβετε γιατί σχετίζονται με την διασκέδασή σας.

(Visited 135.351 times, 1 visits today)

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Αστρολογικές προβλέψεις Αυγούστου

Έγκυρες αστρολογικές προβλέψεις από την

Αντιγόνη Στάμου.

Ταρώ Αυγούστου

Αναλυτικές προβλέψεις για τα ΤΑΡΩ ανά ζώδιο από την Ειρήνη Σωτηροπούλου

Τσιγγάνικη Τράπουλα

Αναλυτικές προβλέψεις από την Λευκή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

leo Μάθε ότι πρέπει να ξέρεις για το αφεντικό σου: Πώς είναι να εργάζεσαι για ένα Λέοντα; - Πως επηρεάζει κάθε ζώδιο τις εργασιακές σχέσεις κάθε ανθρώπου; Ποια χαρακτηριστικά διακρίνονται σε κάθε αφεντικό με βάση το ζώδιο Περισσότερα... Περισσότερα...
Ποια ζώδια είναι τα πιο εκδικητικά | Μέρος 1ο - Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο! Ποια είναι τα ζώδια που θέλουν οπωσδήποτε να παίρνουν την ρεβάνς; Περισσότερα... Περισσότερα...
food «Είμαστε ότι τρώμε». Ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό ανάλογα με το ζώδιό σου; Μέρος 2ο - Το φαγητό μπορεί να είναι για κάποιους εκτόνωση και για κάποιους απόλαυση. Όπως και να έχει όλοι έχουμε αγαπημένα Περισσότερα... Περισσότερα...
horoscopes Τι προσδιορίζει ο ωροσκόπος; - Σύμφωνα με τον τρόπο θεώρησης πολλών ατόμων, ο ωροσκόπος αρχίζει να μας επηρεάζει μετά τα 30, αντικαθιστώντας κατά κάποιο Περισσότερα... Περισσότερα...