ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο όρος «ανάδρομος Ερμής» ακούγεται πολύ συχνά στην αστρολογία και αποτελεί συχνά φόβητρο για όλα τα ζώδια, αφού η συγκεκριμένη διέλευση έχει συνδυαστεί στο μυαλό του μέσου ανθρώπου με κακοτυχία και προβλήματα στις κοινωνικές σχέσεις και καθυστερήσεις στα επαγγελματικά.

 

Με αφορμή τη νέα αναδρομή του Ερμή στον Τοξότη (ζώδιο της Φωτιάς) από τις 3 Ιανουαρίου μαθαίνουμε τι συμβαίνει όταν είναι ανάδρομος σε καθένα από τα 4 διαφορετικά στοιχεία των ζωδίων.

 

Ο Ερμής γίνεται ανάδρομος περίπου 3 με 4 φορές κάθε χρόνο και η αναδρομή του διαρκεί 28 ημέρες. Θεωρείται ο πλανήτης της επικοινωνίας και της κοινωνικότητας και γι’ αυτό η αναδρομή του επηρεάζει ακριβώς αυτούς τους τομείς. Ετσι κατά την αναδρομή του Ερμή γενικά παρατηρούνται παρεξηγήσεις και καθυστερήσεις σε καθημερινά ζητήματα, ενώ παρατηρούνται συχνά λάθη και παραλείψεις.

 

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι σημαίνει όταν ο Ερμής βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία στα ζώδια της Φωτιάς (όπως ο Τοξότης), της Γης, του Νερού και του Αέρα

 

ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

(Κριός, Λέων, Τόξότης)

Οταν ο Ερμής βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία στα ζώδια της φωτιάς μας προκαλεί μία γενικότερη σύγχυση σχετικά με την πορεία της ζωής μας. Έχουμε άγχος για το μέλλον και μία αίσθηση ανικανοποίητου και συχνά ρισκάρουμε για να αλλάξουμε τα πάντα. Αυτό ακριβώς είναι που καθιστά τη συγκεκριμένη αναδρομή την πιο επικίνδυνη, αφού οι νέες αρχές που γίνονται στη σκιά της είναι επιζήμιες. Αντίθετα, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την αναδρομή για να σκεφτούμε τι πραγματικά θέλουμε απο τη ζωή μας και να πάρουμε αποφάσεις, τις οποίες όμως θα πραγματοποιήσουμε μόνο αφού ορθοδρομήσει ο πλανήτης.

 

Μάθε πώς να αντιμετωπίσεις την αναδρομή

 

ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

(Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως)

Ως συνήθως τα ζώδια της Γης σχετίζονται με πρακτικά και απτά θέματα. Έτσι ο ανάδρομος Ερμής σε αυτά τα ζώδια μας κάνει να αναρωτιόμαστε για την ασφάλεια στη ζωή μας, να αγχωνόμαστε για τις πραγματικές μας ανάγκες, τα οικονομικά, το σπίτι, την περιουσία και τη δουλειά μας. Πολλές φορές μάλιστα -ειδικά με αναδρομή του Ερμή στην Παρθένο- γινόμαστε επικριτικοί και απαιτητικοί με τους γύρω μας και φαίνεται σαν να μη μας ικανοποιεί τίποτα απ’ όσα έχουμε ή μας προσφέρουν. Προσοχή! Κατά την αναδρομή αυτή απαγορεύεται να αλλάξετε δουλειά, σπίτι ή ρουτίνα και καλό είναι να αποφύγετε τις παράλογες αγορές και σπατάλες.

 

ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

(Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς)

Σε αυτή την αναδρομή οι ανασφάλειες μας χτυπάνε κόκκινο. Αναρωτιόμαστε για την συναισθηματική μας πληρότητα, για τις ανάγκες και τις ελλείψεις μας σε ψυχολογικό επίπεδο. Κλεινόμαστε συχνά στον εαυτό μας και αντιδρούμε υπερβολικά και με γνώμονα το συναίσθημα. Είναι ίσως η πιο φορτισμένη ψυχολογικά αναδρομή του Ερμή που μας κάνει ευάλωτους και συναισθηματικούς συχνά σε υπερβολικό βαθμό. Καλό είναι να αποφεύγουμε τις έντονες αντιδράσεις κατά τη διάρκεια αυτής της αναδρομής και να προσέχουμε τη συμπεριφορά και τις απαιτήσεις μας γιατί οι σχέσεις κινδυνεύουν.

 

ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ

(Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος)

Σε αυτή την αναδρομή επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό η επικοινωνία μας με τους άλλους ανθρώπους. Αναζητούμε το πραγματικό νόημα των σχέσεων μας, όχι όμως σε συναισθηματικό επίπεδο, αλλά σε επίπεδο κατανόησης. Νιώθουμε απογοητευμένοι ή ανικανοποίητοι από τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας και αναρωτιόμαστε κατά πόσο έχουμε κάνει σωστές επιλογές, ενώ συχνά επιθυμούμε να προχωρήσουμε σε ξεκαθαρίσματα. Η αναδρομή αυτή είναι ευκαιρία να βελτιώσουμε τη ζωή και τον κοινωνικό μας περίγυρο, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις και οι δραστικές αλλαγές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μετά το τέλος της αναδρομής.

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter