Νέα Σελήνη στον Καρκίνο

antigoni stamou

Γράφει η αστρολόγος Αντιγόνη Στάμου

12 Ιουλίου 2018

Έκλειψη Ηλίου- Νέα Σελήνη στον Καρκίνο. Η Κρίση απομακρύνεται!

Η Νέα Σελήνης της 12ης Ιουλίου 2018, στην 20ο του Καρκίνου, είναι μερική, ηλιακή έκλειψη. Η ηλιακή έκλειψη του Ιουλίου επηρεάζεται από μια ισχυρή αντίθεση με τον Πλούτωνα. Αυτό δείχνει κάποιο είδος κρίσης με την αυτοεκτίμησή μας, μια σχέση ή ένα γεγονός. Ένας εξίσου έντονος απλανής αστέρας φέρνει ένα δυναμικό νευρωτικής δυσφορίας, που προκαλείται από ένα βαθιά υποσυνείδητο φόβο καταστροφής.

Η ηλιακή έκλειψη του Ιουλίου σηματοδοτεί τη σωστή στιγμή για να μεταμορφώσουμε κάτι στη ζωή μας, που μας κρατά μακριά από την ευτυχία και την επιτυχία. Ο σχηματισμός ενός τυχερού Μεγάλου Τριγώνου μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε αυτή την αλλαγή στην αισθηματική μας ζωή, τα οικονομικά ή τη δημιουργική δουλειά. Η σκληρή δουλειά και η αποφασιστικότητα θα απελευθερώσει το δυναμικό και τις ευκαιρίες που υπάρχουν μέσα στο μεγάλο τρίγωνο, για να αποτρέψουν μια προσωπική κρίση.

Διαβάστε περισσότερα...

Τι είναι η ηλιακή έκλειψη

Η ηλιακή έκλειψη είναι όπως ακριβώς και μια κανονική Νέα Σελήνη, όπου η Σελήνη περνά ανάμεσα στη Γη και στον Ήλιο. Ωστόσο, η ηλιακή έκλειψη είναι πιο ισχυρή, γιατί η Σελήνη σκοτεινιάζει τον Ήλιο. Η ηλιακή έκλειψη του Ιουλίου είναι μερική, επομένως το μεγαλύτερο μέρος του Ήλιου θα εξακολουθεί να είναι ορατό. Όπως κάθε νέα σελήνη, η ηλιακή έκλειψη αντιπροσωπεύει το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός νέου. Η επιρροή της Νέας Σελήνης διαρκεί 4 εβδομάδες, ενώ η ηλιακή έκλειψη συνήθως διαρκεί περίπου 6 μήνες. Όμως, υπάρχουν 2 ηλιακές εκλείψεις σ’ αυτή τη φάση των εκλείψεων. Η επόμενη ηλιακή έκλειψη στις 11 Αυγούστου θα αντικαταστήσει την έκλειψη της 12ης Ιουλίου. Η ισχυρότερη και πιο σημαντική όψη στην αστρολογία είναι η σύνοδος Ηλίου-Σελήνης. Σημαίνει ότι όλες οι δυνατότητες είναι στο τραπέζι και μπορούμε με δυναμισμό να κάνουμε σχέδια για το μέλλον. Παλιές συνήθειες, συμπεριφορές και πεποιθήσεις μπορεί να αμφισβητηθούν, καθώς αναζητούμε νέους τρόπους για να προοδεύσουμε. Είναι η ιδανική στιγμή να κάνουμε μια καινούρια αρχή και να αρχίσουμε να γράφουμε τους στόχους μας σε ένα φύλλο χαρτί. Η καλύτερη στιγμή για να κάνουμε καινούρια ξεκινήματα είναι από τη ηλιακή έκλειψη της 12ης Ιουλίου έως την σεληνιακή έκλειψη της 27ης Ιουλίου.

Αυτή η Ηλιακή Έκλειψη

Η έκλειψη Ηλίου της 12ης Ιουλίου στην 20ο 41’ του Καρκίνου, στην πραγματικότητα πέφτει μέσα στον αστερισμό των Διδύμων. (Εξαιτίας της μετατόπισης των ισημεριών, τα ζώδια είναι σχεδόν ένα ολόκληρο ζώδιο μακριά από την ευθυγράμμιση με τους αστερισμούς από τους οποίους ονομάστηκαν. Ο Ζωδιακός μας Κύκλος αναπτύχθηκε πριν από 2000 χρόνια, σαν σύστημα συντονισμού για την καταγραφή αστρονομικών δεδομένων. Δεν είχε καμία σχέση με την αστρολογική δραστηριότητα. Η παρατήρηση των πλανητών για αστρολογικούς σκοπούς συνέχισε να σχετίζεται με τους ορατούς αστερισμούς).

Ο απλανής αστέρας Castor

Στην 20ο 29’ του Καρκίνου βρίσκεται το λαμπρότερο άστρο του αστερισμού των Διδύμων, ο απλανής αστέρας Castor. Όπως ο Ερμής, δίνει διάκριση, έντονη διάνοια, επιτυχία σε νομικές υποθέσεις και στα ταξίδια, αγάπη για τα άλογα, ξαφνική φήμη – συχνά, όμως, ακολουθείται από απώλεια τύχης,  ντροπή, προβλήματα και μεγάλη θλίψη. Λέγεται ότι είναι άτακτος και επιρρεπής στη βία. Ο Castor ευνοεί τη νευρική κατάρρευση και το στρες – αντιπροσωπεύει τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στη μεγαλοφυΐα και την τρέλα.

Η σύνοδος του Ήλιου με τον Castor: Κυριαρχία σε απόκρυφα θέματα, σοβαρά χτυπήματα και ατυχήματα, τραυματισμοί, ασθένειες, πυρκαγιές. Η σύνοδος της Σελήνης με τον Castor: Δειλία, ευαισθησία, έλλειψη αυτοπεποίθησης.

 

Τι σου επιφυλάσσει ο μήνας; Διάβασε τις μηνιαίες προβλέψεις για το ζώδιό σου! Κάνε κλικ  εδώ!

 

Η Ηλιακή έκλειψη σε αντίθεση με τον Πλούτωνα

Η αντίθεση Ήλιου-Πλούτωνα δείχνει κάποια κρίση με την αυτοεκτίμησή μας, με μια σχέση ή με ένα γεγονός. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ένα αυτοκαταστροφικό χαρακτηριστικό γνώρισμα, όπως οι εθισμοί ή το πείσμα. Στις σχέσεις μπορεί να είστε είτε το θύμα,  είτε  ο δράστης της χειραγώγησης, της ζήλειας και της κυριαρχίας. Τα γεγονότα μπορεί να περιλαμβάνουν την βλάβη μιας συσκευής ή αυτοκινήτου, κλοπή, βία ή καταστροφή υλικών αγαθών από ανθρώπους ή από φυσικά φαινόμενα. Τέτοιου είδους πράγματα είναι πιο πιθανόν να συμβούν αν αντιστεκόμαστε πεισματικά στην αλλαγή ή αν έχουμε εμπλακεί σε μια κατάσταση που είναι καταστροφική για τον εαυτό μας,  ή για τους άλλους. Τέτοιου είδους πράγματα φαίνεται να μην μπορούμε να τα ελέγξουμε. Κατά κάποιο τρόπο μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν χρειάζεται να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο των άλλων ή του περιβάλλοντός μας. Ακόμα κι αν πληγωθεί ο εγωισμός μας από την ηλιακή έκλειψη, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλο δυναμικό για θετικές καταστάσεις, αν είμαστε ανοιχτοί στην αλλαγή. Η αλλαγή μπορεί να μας επιβληθεί ή –καλύτερα,  βέβαια – να την υποκινήσουμε εμείς κι έτσι η έκλειψη να είναι λίγο πιο εύκολη.

Η αντίθεση ηλιακής έκλειψης-Πλούτωνα μας προτρέπει να μεταμορφωθούμε προς το καλύτερο. Να εξελιχθεί η ψυχή μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε μια καλλίτερη ζωή και να νιώσουμε περισσότερη ικανοποίηση. Είναι πολύ συνηθισμένο αυτό να συμβεί μέσα σε μια κοντινή μας σχέση – στην οικογένεια, ένα στενό φίλο, ένα σύντροφο. Η αντίθεση του Πλούτωνα συμβαίνει σε απόσταση μικρότερη από μια μοίρα, επομένως έχει πολύ ισχυρή επίδραση στην ηλιακή έκλειψη. Η αντίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στην ένταση του Castor και στον υποσυνείδητο φόβο της καταστροφής.

Ο Πλούτωνας κινείται ανάδρομα

Ο ανάδρομος Πλούτωνας αντιπροσωπεύει μια περίοδο σκέψης για την εξουσία και τον έλεγχο στη ζωή μας. Εάν υπάρχουν άνθρωποι που μας ελέγχουν ή μας χειραγωγούν, τότε είναι καιρός να τους αφήσουμε να φύγουν. Εάν είμαστε εμείς που ελέγχουμε και χειραγωγούμε, είναι καιρός να σταματήσουμε. Δεν είναι ώρα για παιχνίδια δύναμης, είναι η στιγμή για την εξάλειψή τους. Μοιραία γεγονότα και επαναλαμβανόμενα θέματα θα μας δείξουν ποιες από τις συνήθειες ελέγχου, τους καταναγκασμούς, τους εθισμούς ή τις προκαταλήψεις θα πρέπει να εξαλείψουμε. Καταστρέφοντας όλα όσα μας ελέγχουν, θα αυξήσουμε την πνευματική μας δύναμη και θα πάρουμε τον έλεγχο της ζωής μας και πάλι στα χέρια μας.

Η αναδρομή του Πλούτωνα το 2018 είναι ιδανική για μια άμεση, ακόμα κι επιθετική προσέγγιση,  για να αντιμετωπίσουμε τις ανάδρομες δυνάμεις και τον έλεγχο του Πλούτωνα. Ας απελευθερώσουμε τον εσωτερικό μας πολεμιστή κι ας υπερασπιστούμε με αυτοπεποίθηση τα δικαιώματά μας, αν έχουμε κακοποιηθεί ή κυριαρχηθεί. Η έντονη αποφασιστικότητα, η βούληση και το μαχητικό πνεύμα θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες, τον εθισμό ή την ασθένεια. Χρησιμοποιώντας τη δύναμη του μυαλού μας μπορούμε να μετατρέψουμε μια προσωπική κρίση σε μια ιστορία επιτυχίας. Τα θαύματα γίνονται, αρκεί να το πιστεύουμε.

Η Ηλιακή έκλειψη του Ιουλίου και το Μεγάλο Τρίγωνο

Από τον Castor και τον Πλούτωνα φαίνεται ότι η έκλειψη του Ιουλίου συμβολίζει ένα μετασχηματισμό ως απάντηση σε μια κρίση, αλλά δεν προσφέρει πολλά με την έννοια της βοήθειας. Ευτυχώς, υπάρχει η όψη του Μεγάλου Τριγώνου που συνδέει την Αφροδίτη, τον Κρόνο και τον Ουρανό. Οι τυχερές όψεις του τριγώνου δημιουργούν ένα ισορροπημένο και αρμονικό μείγμα των πλανητικών ενεργειών. Τα Μεγάλα Τρίγωνα είναι πολύ τυχερά, εκδηλώνοντας μεγάλο φυσικό ταλέντο και δημιουργικό δυναμικό.

Το τρίγωνο Αφροδίτης-Κρόνου είναι ιδανικό για δέσμευση σε σχέση και για μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Όλες οι σχέσεις μπορούν να ωφεληθούν από μια λογική και σταθερή προσέγγιση. Αν ξεκινήσει ένας νέος έρωτας τώρα, μπορεί να έχει μεγάλη διαφορά ηλικίας και πιθανά θα πρόκειται για σχέση με διάρκεια και μεγάλη ψυχική επαφή. Οι σχέσεις που, ήδη, υπάρχουν θα απολαύσουν ισχυρότερη σύνδεση και σταθερότητα. Αν μια σχέση ήταν αγχωτική τελευταία, τότε είναι μια καλή στιγμή για να ασχοληθούμε με το πρόβλημα και να βρούμε μια λύση.

Το τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού μας δίνει την ώθηση να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο, που μπορεί να απευθύνεται σε όλους τους τομείς της ζωής, από τα χόμπι μας μέχρι τον έρωτα. Οι έρωτες διεγείρονται και νέοι έρωτες είναι πιθανοί. Αν είστε ήδη σε σχέση, τότε θα αναζητήσετε ένα διαφορετικό είδος ευχαρίστησης. Οι πειραματισμοί στην ερωτική ζωή μπορεί να είναι απαραίτητοι, για να αποφύγουμε να ψάξουμε κάτι άλλο. Αν είστε μόνοι, ενδέχεται να προσελκύσετε εντελώς διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, στη ζωή σας.

Το τρίγωνο Κρόνου-Ουρανού αντιπροσωπεύει μια μεταβατική φάση στη ζωή, που θα πάει πολύ καλά με τη βοήθεια του Πλούτωνα. Η έκλειψη αυτή είναι ιδανική για να κάνουμε μια θετική αλλαγή στη ζωή μας, γιατί το Μεγάλο Τρίγωνο θα εξομαλύνει την πιο δραματική φύση του μετασχηματισμού του Πλούτωνα. Θα μας βοηθήσει να μείνουμε ήρεμοι και υπομονετικοί και να σχεδιάζουμε κάθε βήμα μεθοδικά. Επίσης, είναι μια καλή έκλειψη για πειραματισμό και δημιουργική αυτό-έκφραση. Επομένως, μπορούμε να βρούμε νέους τρόπους να κάνουμε τα πράγματα, χωρίς μεγάλη αναστάτωση.

Με δύο λόγια

Ο απλανής αστέρας Castor σε σύνοδο με την ηλιακή έκλειψη δείχνει ατυχία και δυσφορία, από βαθιά θαμμένο υποσυνείδητο φόβο καταστροφής. Η αντίθεση της έκλειψης με τον ανάδρομο Πλούτωνα εντείνει το φόβο και τη θλίψη. Ο Πλούτωνας σημαίνει, επίσης, ότι θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε μια κρίση που μας αναγκάζει να ρίξουμε μια σοβαρή ματιά σε μια περιοχή της ζωής μας, που μας κρατάει πίσω και μας απομακρύνει από την ευτυχία και την επιτυχία. Ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται στο προσκήνιο και είναι πέρα από τον έλεγχό μας. Οπότε, ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά είναι να παραδώσουμε τη δύναμη και τον έλεγχο σε μια ανώτερη δύναμη. Να εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας και τους πνευματικούς μας οδηγούς.

Ο Πλούτωνας μας παροτρύνει να μεταμορφώσουμε αυτό το αρνητικό, καταστροφικό ή περιοριστικό μέρος της ζωής μας. Το τυχερό Μεγάλο Τρίγωνο μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε αυτή την αλλαγή στην ερωτική μας ζωή, τα οικονομικά ή τη δημιουργική δουλειά. Η ηλιακή έκλειψη του Ιουλίου είναι σίγουρα έντονη, αλλά διαρκεί μόνο τις 4 εβδομάδες που μεσολαβούν μέχρι την ηλιακή έκλειψη της 11ης Αυγούστου. Το Μεγάλο Τρίγωνο δείχνει δυνατότητες και ευκαιρίες, αλλά χρειάζεται συνειδητή προσπάθεια και σκληρή δουλειά για να φανερώσει και να αποτρέψει μια προσωπική κρίση. Καλό θα είναι να ξεκινήσουμε τις αλλαγές, πριν από την σεληνιακή έκλειψη της 27ης Ιουλίου.

Mάθε ακόμη περισσότερα σχετικά με τις επιρροές των πλανητών στην προσωπική σου ζωή.

Διάβασε τις αναλυτικές μηνιαίες προβλέψεις για το ζώδιό σου βασισμένες στις διελεύσεις πλανητών από την Αντιγόνη Στάμου. Κάνε κλικ εδώ!

 

 

Μάθε πως επηρεάζει η Ηλιακή Έκλειψη και η Νέα Σελήνη την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με την αστρολόγο Αντιγόνη Στάμου και τους συνεργάτες της στο 14707! Μάθε για το αύριο, ΣΗΜΕΡΑ!

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Astrology4u WebTV

Αστρολογικά Άρθρα

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter