ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΙΣ 28ο 26’ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

antigoni stamou

Γράφει η αστρολόγος Αντιγόνη Στάμου

20 Ιουλίου 2020

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΙΣ 28ο 26’ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΕΝΑΣ ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο στις 20 Ιουλίου 2020 είναι σε αντίθεση με τον Κρόνο. Επομένως, η Νέα Σελήνη του Ιουλίου φέρνει περιορισμούς, δοκιμασίες και δυσκολίες. Μια σοβαρή στάση, υπομονή και σκληρή δουλειά είναι απαραίτητα στοιχεία, καθώς παλεύουμε ενάντια στις πιθανότητες. Η Νέα Σελήνη του Ιουλίου βρίσκεται σε σύνοδο με ένα άστρο που έχει μια απερίσκεπτη, παρορμητική και αντιδραστική φύση. Αυτό καθιστά ακόμα πιο σημαντικό το γεγονός ότι πρέπει να παραμείνουμε εστιασμένοι στους στόχους μας, με αποφασιστικότητα και επιμονή. Ο Κρόνος ανταμείβει την υπευθυνότητα και την αφοσίωση με επιτεύγματα και αναγνώριση.

Γενικά για κάθε Σελήνη

Μια Νέα Σελήνη αντιπροσωπεύει το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός νέου κύκλου 28 ημερών. Η σύνοδος Ηλίου-Σελήνης δίνει μια αναζωογονητική έκρηξη ενέργειας και πρωτοβουλίας. Πρόκειται για μια εξαιρετική στιγμή για να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, να γυρίσουμε σελίδα  σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Παλιές συνήθειες, συμπεριφορές και πεποιθήσεις μπορεί να αμφισβητηθούν καθώς ψάχνουμε για νέους και εφευρετικούς τρόπους προόδου.

Αυτή η Νέα Σελήνη

Η Νέα Σελήνη στις 28ο 26’ του Καρκίνου είναι σε αντίθεση με τον Κρόνο. Με μόνο 0ο 12’ ανοχή, αυτή η δύσκολη όψη είναι πολύ ισχυρή. Η Νέα Σελήνη ευθυγραμμίζεται, επίσης, με έναν σημαντικό απλανή αστέρα, αλλά αυτή η ανοχή είναι πάνω από δυο μοίρες.

Η Νέα Σελήνη σε αντίθεση με τον Κρόνο

Η  Νέα Σελήνη σε αντίθεση με τον Κρόνο μπορεί να φέρει περιορισμούς και δυσκολίες. Μπορεί να χρειαστεί πραγματικός αγώνας για να ξεπεράσουμε αυτές τις περιοριστικές συνθήκες, γιατί εκτός από τα εμπόδια στην πρόοδο, ο Κρόνος δυσκολεύει και την έκφραση. Ίσως χρειαστεί να έρθουμε αντιμέτωποι με θέματα απώλειας, θλίψης, ντροπής, μελαγχολίας, ανησυχίας ή χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Η ανάγκη μας για συντροφικότητα έρχεται σε αντίθεση με την ανάγκη των άλλων για απόσταση. Ή, ίσως, να θέλουμε ένα διάλειμμα από τα βάρη και τις ευθύνες που μας επιβάλλουν. Η απόσταση ή ο χωρισμός ανάμεσα σε μας και τους άλλους μπορεί να οδηγήσει σε αίσθηση απόρριψης ή απομόνωση. Πιθανά να υπάρχουν δύσκολες σχέσεις με τον πατέρα, άλλα πρόσωπα εξουσίας και με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Γενικώς οι άλλοι μπορεί να είναι επικριτικοί, απαιτητικοί κι ανυπόμονοι απέναντί μας. Για να καταφέρουμε κάτι που συνήθως γίνεται εύκολα, ίσως χρειαστεί να γίνουμε πιο απαιτητικοί ή πιο υπομονετικοί.

Αυτές οι δοκιμασίες μπορεί να μας ταλαιπωρήσουν και: ή να μας κάνουν να νιώσουμε ματαίωση, ή να μας κάνουν αποφασισμένους να πετύχουμε. Με κριτική σκέψη και σοβαρή, προσεκτική στάση μπορούμε να μάθουμε νέες δεξιότητες και ν’ αποκτήσουμε πολύτιμες γνώσεις. Η σκληρή δουλειά, η υπομονή και η επιμονή μπορούν να μας οδηγήσουν σε επιτυχία, που συνοδεύεται από αναγνώριση και σεβασμό. Εάν εξακολουθούμε να νιώθουμε απογοήτευση, ας δοκιμάσουμε να βάλουμε κάποιο προσωπικό στόχο, που δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια των άλλων για να τον πετύχουμε.

Το άστρο της Νέας Σελήνης

Ο κοντινότερος, σημαντικός, απλανής αστέρας με τη Νέα Σελήνη του Ιουλίου ανήκει στον αστερισμό Μικρός Κύων (Alpha Canis Minoris) και λέγεται Προκύων (Procyon). Πρόκειται για ένα άστρο τεράστιου μεγέθους, το όγδοο φωτεινότερο άστρο στο νυχτερινό ουρανό.  Αυτό, δίνει στον Procyon τη μεγαλύτερη δυνατή ανοχή που χρησιμοποιείται στην αστρολογία, των 2ο 40’. Οπότε, με 2ο 23’ ανοχή από τη Νέα Σελήνη έχει κάποια επίδραση.

Ο απλανής αστέρας Procyon στις 26ο 03’ του Καρκίνου έχει τη φύση του Ερμή και του Άρη (υπερβολικός, αντιδραστικός, αναξιόπιστος, αδίστακτος, εύστροφος, υπέροχος ομιλητής). Φέρνει δράση, βία, ξαφνική και βίαιη κακομεταχείριση, και άνοδο που ακολουθείται από πτώση. Δίνει, επίσης, νευρικότητα, αυθάδεια, ζαλάδα, δειλία, ατυχία, υπερηφάνεια, εύκολο θυμό κι απροσεξία.

Ο Procyon έχει τη φύση του Άρη και του Ερμή κι επομένως κάνει τους ανθρώπους βιαστικούς, ζηλιάρηδες, ξεροκέφαλους – αλλά συνδέεται και με ισχυρή βούληση, καθώς και την ικανότητα να βάζει σκέψεις και σχέδια σε δράση. Υπάρχει, ακόμα, μια τάση για οργή και αναίδεια. Η άνοδος και η επιτυχία βρίσκονται μαζί του, αλλά υποδηλώνεται μια μεταγενέστερη πτώση από υψηλή θέση. Οπότε, οι επιχειρήσεις που δημιουργούνται βιαστικά, δεν διαρκούν. Ο Procyon δίνει κίνητρο κι ένα καλό, κοφτερό μυαλό.  Αλλά για να αποφευχθεί το φιάσκο, πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας και να λειτουργούμε με σύνεση. Οι σκληρές όψεις προκαλούν ζήλεια και φθόνο από τους άλλους, αλλά γενικά, αυτό το άστρο μας δίνει την ικανότητα να σκάψουμε σε βάθος για να μάθουμε, και να μοιραστούμε τη γνώση μας με τους άλλους.

Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Procyon: μεγάλη βοήθεια από φίλους, πειθαρχημένη συμπεριφορά μετά από μεγάλους αγώνες και  έξοδα.

Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Procyon: Αποκρυφιστικά ενδιαφέροντα, ανησυχία, μικρή παραμονή σε ένα μέρος, διαμάχες με φίλους, συντρόφους κι εργοδότες.

Με λίγα λόγια

Η Νέα Σελήνη του Ιουλίου είναι σε αντίθεση με τον Κρόνο, επομένως είναι σοβαρή, μελαγχολική και περιοριστική. Υποδηλώνει ότι οι δοκιμασίες και οι προκλήσεις μπορεί να μας κάνουν να νιώσουμε απογοήτευση και απαισιοδοξία. Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια κατασταλτική επιρροή είναι να δουλέψουμε σκληρά με υπομονή, αποφασιστικότητα και επιμονή. Αλλά η σύνοδος του απλανή αστέρα Procyon με τη Νέα Σελήνη του Ιουλίου έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα – μας κάνει ανήσυχους, βιαστικούς κι αντιδραστικούς. Κι αυτή η παρορμητική και  επιθετική επιρροή ενισχύεται από το τετράγωνο Ερμή-Άρη.

Ευτυχώς ο Procyon μας δίνει, ακόμα, αποφασιστικότητα και θάρρος, καθώς και την ικανότητα να βάζουμε σκέψεις και σχέδια σε δράση. Ενώ οι δύσκολες όψεις του Κρόνου μας ενθαρρύνουν να σκεφτόμαστε σε βάθος και να αγωνιζόμαστε ενάντια στις αντιξοότητες.

Οπότε, πρόκειται για μια Νέα Σελήνη που χρειάζεται να επικεντρωθούμε στα βασικά: ξεκινάμε ένα πράγμα τη φορά κι αρχίζουμε με τον πιο σημαντικό στόχο. Κάνουμε υπομονή, αποφεύγουμε να παίρνουμε περιττά ρίσκα και δεν αντιδρούμε σε ανόητες προκλήσεις. Αγωνιζόμαστε με τόλμη!

Η Νέα Σελήνη της 20ης Ιουλίου διαρκεί τέσσερις εβδομάδες, ως τη Νέα Σελήνη στις 19 Αυγούστου. Η καλύτερη στιγμή για το ξεκίνημα νέων έργων είναι στη διάρκεια των δυο πρώτων εβδομάδων, από τις 20 Ιουλίου ως την Πανσέληνο στις 3 Αυγούστου.

Τι σου επιφυλάσσει ο μήνας; Διάβασε τις μηνιαίες προβλέψεις για το ζώδιό σου! Κάνε κλικ  εδώ!

 

 

 

Mάθε ακόμη περισσότερα σχετικά με τις επιρροές των πλανητών στην προσωπική σου ζωή.

Διάβασε τις αναλυτικές μηνιαίες προβλέψεις για το ζώδιό σου βασισμένες στις διελεύσεις πλανητών από την Αντιγόνη Στάμου. Κάνε κλικ εδώ!

 

 

Μάθε πως επηρεάζει η Ηλιακή Έκλειψη και η Νέα Σελήνη την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με την αστρολόγο Αντιγόνη Στάμου και τους συνεργάτες της στο 14707! Μάθε για το αύριο, ΣΗΜΕΡΑ!

[/bg_collapse]

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Astrology4u WebTV

Αστρολογικά Άρθρα

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter