ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΙΣ 23ο 13’ ΤΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΟΥ

antigoni stamou

Γράφει η αστρολόγος Αντιγόνη Στάμου

13 Ιανουαρίου 2021

Η Νέα Σελήνη στις 13 Ιανουαρίου 2021  στις 23ο 13’ του Αιγόκερου είναι σε σύνοδο με τον Πλούτωνα. Οπότε, το πνευματικό μήνυμα της Νέας Σελήνης του Ιανουαρίου σχετίζεται με την ψυχική ανάπτυξη και την εξέλιξη, ως απάντηση σε μια κρίση.

Η Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου σχηματίζει πολλές άλλες πλανητικές όψεις. Η ισχυρότερη απ’ αυτές τις όψεις είναι το τετράγωνο Άρη-Κρόνου που φέρνει δυσφορία και εμπόδια. Και το τετράγωνο Δία-Ουρανού, επίσης, που  προκαλεί ένταση και ξαφνικές αλλαγές. Αυτές οι όψεις δημιουργούν ένα περίπλοκο μοτίβο που υποδηλώνει ένα μηχανισμό κρίσης σε εξέλιξη και ανοίγει μεγάλες ευκαιρίες για ανάπτυξη. Αλλά και ένα βαθιά ριζωμένο πρόβλημα που θα χρειαστεί χρόνος και προσπάθεια για να το συνηθίσουμε.

Το νόημα μιας Νέας Σελήνης

Μια Νέα Σελήνη αντιπροσωπεύει το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός νέου κύκλου 28 ημερών. Η σύνοδος Ηλίου-Σελήνης δίνει μια αναζωογονητική έκρηξη ενέργειας και πρωτοβουλίας. Πρόκειται για μια εξαιρετική στιγμή για να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, να γυρίσουμε σελίδα  σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Παλιές συνήθειες, συμπεριφορές και πεποιθήσεις μπορεί να αμφισβητηθούν, καθώς ψάχνουμε για νέους και εφευρετικούς τρόπους προόδου.

Αυτή η Νέα Σελήνη

Η Νέα Σελήνη της 13ης Ιανουαρίου 2021 στις 23ο 13’ του Αιγόκερου επηρεάζεται περισσότερο από τη σύνοδο με τον Πλούτωνα. Αλλά υπάρχει κι ένα περίπλοκο μοτίβο όψεων, που σχηματίζεται από σχεδόν όλους τους υπόλοιπους πλανήτες, συμπεριλαμβανομένων των τετραγώνων Ερμή-Δία-Κρόνου με Άρη-Ουρανό. Με περισσότερες από δώδεκα μεμονωμένες όψεις, θα επικεντρωθούμε στις πιο σημαντικές.

Οι όψεις της Νέας Σελήνης

Η σύνοδος της Νέας Σελήνης με τον Πλούτωνα (1ο 22’) αυξάνει την προσωπική μας δύναμη και την ικανότητά μας να επηρεάζουμε τα αποτελέσματα στη ζωή μας. Ωστόσο, η αυξημένη ένταση κι η διερευνητική μας φύση μπορεί να οδηγήσουν σε παιχνίδια δύναμης. Ίσως χρειαστεί να έρθουμε αντιμέτωποι με ύπουλες τακτικές, όπως συμπεριφορές ελέγχου και χειραγώγησης. Η παράνοια είναι πιθανό ενδεχόμενο, αλλά είναι επίσης πιθανό να υπάρχουν όντως συνωμοσίες εναντίον μας.

Μια ικανότητα βαθιάς διερεύνησης μας βοηθά να αποκαλύψουμε μυστικά και να φτάσουμε στην καρδιά οποιουδήποτε μυστηρίου. Μπορεί να αποκτήσουμε επίγνωση για τυχόν καταστροφικές συμπεριφορές, όπως οι εμμονές ή οι εθισμοί. Είναι, επίσης, μια καλή στιγμή για να ξεδιαλύνουμε κάθε σοβαρή δυσκολία στις σχέσεις μας. Οι περίπλοκες δυναμικές που υπάρχουν στις σχέσεις, θα μας γίνουν ξεκάθαρες.

Αυτή η όψη της Νέας Σελήνης ευνοεί τις αλλαγές και την ψυχική εξέλιξη. Αρχικά αυτό μας φέρνει τάσεις απομόνωσης, που έχει στόχο να μας βοηθήσει να δούμε καλά πώς έχουν τα πράγματα. Η διαδικασία αναγέννησης – που ακολουθεί – θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση. Είναι μια καλή Νέα Σελήνη για να κάνουμε διορθώσεις και να βάλουμε μια τάξη στη ζωή μας.

Άλλες όψεις

Το τετράγωνο Άρη-Κρόνου (0ο 05’) φέρνει απογοήτευση και περιορισμούς. Οι επιθυμίες μας μπορεί να γίνουν δυνατότερες, αλλά μπορεί να δυσκολευτούμε να εκφράσουμε τα πάθη μας και να πετύχουμε. Όσο πιο σκληρά κυνηγάμε τους στόχους μας, τόσο περισσότερη αντίσταση θα αντιμετωπίσουμε. Η καλύτερη προσέγγιση τώρα, είναι η αμυντική. Αντί να ξεκινήσουμε νέα έργα ή να τρέχουμε πίσω από τις επιθυμίες μας, είναι καλύτερα να επικεντρωθούμε στο να διατηρήσουμε αυτά που έχουμε ήδη.

Το τετράγωνο Δία-Ουρανού (1ο 06’) υποδηλώνει μεγάλη εσωτερική ένταση που προκαλείται από μια ξαφνική αλλαγή στην κατεύθυνση της ζωής μας. Μεγάλες ευκαιρίες μπορεί να βρίσκονται πολύ κοντά μας. Ωστόσο, η ανυπομονησία και η έντονη παρόρμηση να απελευθερωθούμε από περιορισμούς, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητη αναστάτωση κι απρόσμενα γεγονότα.

Υπερβολικές και εκκεντρικές συμπεριφορές μπορεί να καταλήξουν σε απώλειες, οπότε καλό είναι να μην αναζητάμε την αλλαγή, για χάρη της αλλαγής. Ας επιλέξουμε με προσοχή  ποιες ευκαιρίες να αξιοποιήσουμε κι ας μετριάσουμε το ρίσκο, με διακριτικότητα.

Το τετράγωνο Ερμή-Ουρανού (0ο 56’) φέρνει ενθουσιασμό και αλλαγή που μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση και νευρική ένταση. Απροσδόκητες ειδήσεις μπορεί να μας αναγκάσουν να αλλάξουμε τα σχέδιά μας.

Ο φυσιολογικός ρυθμός της ζωής αυξάνεται και μπορεί να έχουμε μια ανησυχητική αίσθηση ότι πρέπει κάτι να προλάβουμε. Ωστόσο, η αυξημένη ικανότητά μας να βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία, μπορεί να οδηγήσει σε πρωτότυπες ιδέες και δημιουργικές ανακαλύψεις.

Το τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού διεγείρει την τρυφερότητά μας και φέρνει ενθουσιασμό στην ερωτική μας ζωή. Ένας απροσδόκητος νέος έρωτας είναι πιθανός, ή μπορεί να αναζητήσουμε διαφορετικά είδη ευχαρίστησης με το σύντροφό μας. Οι πειραματισμοί στην ερωτική ζωή μπορεί να είναι απαραίτητοι για να κρατηθεί η σχέση. Υπάρχει, ακόμα, μια πιθανότητα για έκτακτα έσοδα. Αυτή η θετική επιρροή μας δίνει μια διέξοδο, μειώνει το επίπεδο της απογοήτευσης που προκαλείται από το τετράγωνο Άρη-Κρόνου και βοηθά στην ανακούφιση της έντασης  που προκαλείται από τα τετράγωνα Ερμή-Δία με τον Ουρανό.  Και, ελπίζουμε, ότι θα κάνει λιγότερο ασταθείς και ενοχλητικές, τις οποιεσδήποτε αλλαγές προκύψουν.

Με λίγα λόγια

Η Νέα Σελήνη της 13ης Ιανουαρίου είναι εξαιρετικά έντονη και περίπλοκη. Η ένταση προέρχεται όχι μόνο από τη σύνοδο με τον Πλούτωνα, αλλά κι από άλλες συνόδους και όψεις τετραγώνων. Αυτές οι όψεις και τα μοτίβα των όψεων δείχνουν μια κρίση, που προκύπτει από το συνδυασμό απροσδόκητων αλλαγών και τη συσσώρευση απογοήτευσης και έντασης. Αλλά, το τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού βοηθά στην ανακούφιση της απογοήτευσης και της έντασης και ανοίγουν μεγάλες ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Η Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου μπορεί να μας αναγκάσει να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα με βαθιές ρίζες, αλλά η εξέλιξη της ψυχής έρχεται μόνο μέσα από την αντιμετώπιση προκλήσεων.

Η επιρροή της Νέας Σελήνης της 13ης Ιανουαρίου διαρκεί για τέσσερις εβδομάδες, μέχρι τη Νέα Σελήνη της 11ης Φεβρουαρίου. Και η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσουμε αλλαγές και να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα είναι από τις 13 Ιανουαρίου μέχρι την Πανσέληνο της 28ης Ιανουαρίου.

Τι σου επιφυλάσσει ο μήνας; Διάβασε τις μηνιαίες προβλέψεις για το ζώδιό σου! Κάνε κλικ  εδώ!

 

 

 

Mάθε ακόμη περισσότερα σχετικά με τις επιρροές των πλανητών στην προσωπική σου ζωή.

Διάβασε τις αναλυτικές μηνιαίες προβλέψεις για το ζώδιό σου βασισμένες στις διελεύσεις πλανητών από την Αντιγόνη Στάμου. Κάνε κλικ εδώ!

 

 

Μάθε πως επηρεάζει η Ηλιακή Έκλειψη και η Νέα Σελήνη την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με την αστρολόγο Αντιγόνη Στάμου και τους συνεργάτες της στο 14707! Μάθε για το αύριο, ΣΗΜΕΡΑ!

[/bg_collapse]

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Astrology4u WebTV

Αστρολογικά Άρθρα

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter