ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΙΣ 5ο ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ

antigoni stamou

Γράφει η αστρολόγος Αντιγόνη Στάμου

24 Ιανουαρίου 2020

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΙΣ  4ο ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ

Μεγάλες διακυμάνσεις διάθεσης

Η Νέα Σελήνη της 24ης Ιανουαρίου που πραγματοποιείται στις 4ο 21’ του Υδροχόου είναι τετράγωνο με τον Ουρανό κι αυτό είναι σημάδι απροσδόκητων αλλαγών, απρόβλεπτης συμπεριφοράς και τρελών εναλλαγών στη διάθεση. Η Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου επηρεάζεται, επίσης, από ένα άστρο που υποδηλώνει κρίσεις και τρελές εναλλαγές διάθεσης.

Η Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου θα προκαλέσει αβεβαιότητα, άγχος και ανασφάλεια για κάποιους. Αλλά υπάρχουν θετικές όψεις σ’ αυτή τη Νέα Σελήνη και δυναμικό στον απλανή αστέρα, για να μπορέσουμε να επωφεληθούμε. Με μια εστιασμένη σκέψη και σταθερά συναισθήματα μπορούμε να αντιδράσουμε γρήγορα και αποφασιστικά στις μεταβαλλόμενες συνθήκες για να βρούμε την επιτυχία και την αληθινή αγάπη.

Γενικά για κάθε Σελήνη

Μια Νέα Σελήνη αντιπροσωπεύει το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός νέου κύκλου 28 ημερών. Η σύνοδος Ηλίου-Σελήνης δίνει μια αναζωογονητική έκρηξη ενέργειας και πρωτοβουλίας. Πρόκειται για μια εξαιρετική στιγμή για να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, να γυρίσουμε σελίδα σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Παλιές συνήθειες, συμπεριφορές και πεποιθήσεις μπορεί να αμφισβητηθούν καθώς ψάχνουμε για νέους και εφευρετικούς τρόπους προόδου.

Αυτή η Νέα Σελήνη

Η Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου στις 4ο 21’ του Υδροχόου σχηματίζει μόνο μια σημαντική όψη, οπότε είναι αρκετά εύκολο να αποκρυπτογραφηθεί: Μια Νέα Σελήνη σε τετράγωνο με τον Ουρανό σημαίνει αλλαγή, αβεβαιότητα κι απρόβλεπτη συμπεριφορά.
Η Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου δέχεται, επίσης, την επίδραση από έναν απλανή αστέρα που υποδηλώνει κρίσεις, συναισθηματικά προβλήματα και πνευματική αστάθεια. Επομένως, ο συνδυασμός μιας προκλητικής όψης του Ουρανού με ένα νευρωτικό άστρο δεν είναι και πολύ καλός οιωνός για ειρήνη και αρμονία τον επόμενο μήνα.

Τα προβλήματα της Νέα Σελήνης

Το τετράγωνο Νέας Σελήνης-Ουρανού φέρνει αβεβαιότητα, άγχος και απροσδόκητες αλλαγές. Η συσσώρευση της νευρικής έντασης μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτη συμπεριφορά, βιασύνη και ξαφνικές εναλλαγές στη διάθεση. Μια ισχυρή ανάγκη να διεκδικήσουμε την ανεξαρτησία μας μπορεί να καταλήξει σε παρορμητικότητα, εξέγερση, αμφισβήτηση και εκρήξεις οργής.
Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη Νέα Σελήνη είναι με ανοιχτό μυαλό και ευελιξία. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τις θετικές αλλαγές – να δούμε για ποιο λόγο νιώθουμε ανησυχία ή τι ακριβώς προκαλεί αυτή την αίσθηση δράματος και χάους.

Οι αλλαγές στην εμφάνιση ή στη συμπεριφορά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα νέο μονοπάτι που ανοίγει τη ζωή μας σε πολλές περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες. Επίσης, είναι μια καλή Νέα Σελήνη για να σταματήσουμε κακές συνήθειες ή εθισμούς. Κάτι τέτοιο θα ικανοποιούσε την έντονη επιθυμία μας να ξεφύγουμε από περιορισμούς και να διεκδικήσουμε την ανεξαρτησία μας.
Το τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στη σχέση, λόγω σεξουαλικής ή ανταγωνιστικής έντασης. Ο θυμός, η έλλειψη αυτοελέγχου και η παρορμητικότητα θα μπορούσαν εύκολα να οξύνουν την απρόβλεπτη και συνταρακτική φύση του Ουρανού. Οπότε, αν είμαστε ήδη ανυπόμονοι ή επιθετικοί, ας προσπαθήσουμε να μην χάσουμε την ψυχραιμία μας. Αν βγαίνουμε με κάποιο πρόσωπο, αυτό τον καιρό, ας μην χαμηλώσουμε τα στάνταρτ μας κι ας μην βάλουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο, εξαιτίας της ανυπομονησίας μας.

Οι λύσεις της Νέας Σελήνης

Το εξάγωνο Ερμή-Άρη δίνει τη γρήγορη σκέψη και τα αντανακλαστικά που χρειάζονται για να αντιδράσουμε σε απρόβλεπτες αλλαγές. Μπορεί να μας δώσει το κίνητρο να πετύχουμε σε κάτι με έντονη αίσθηση σκοπού και πρωτοβουλίας. Μπορεί να καταφέρουμε πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα, με θάρρος και αποφασιστικότητα.

Το εξάγωνο Αφροδίτης-Δια φέρνει τυχερά διαλείμματα και βοηθά να ηρεμήσουν τα πράγματα. Όπως το εξάγωνο Ερμή-Άρη, δίνει επίσης γοητεία για να ανακουφίσει την ένταση μέσα στις σχέσεις. Πάνω απ’ όλα, αυτή η αρμονική όψη ενισχύει την ζεστασιά, την αγάπη και την κατανόηση. Φέρνει την προοπτική μιας νέας αγάπης που θα είναι γνήσια κι ωφέλιμη και για τους δύο.

Τα άστρα της Νέας Σελήνης

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στο ζώδιο του Υδροχόου, αλλά στην πραγματικότητα η Νέα Σελήνη βρίσκεται στον αστερισμό του Αιγόκερου. Η μετατόπιση των Ισημεριών έχει μετακινήσει τα ζώδια σχεδόν ένα ολόκληρο ζώδιο από τον αστερισμό από τον οποίο ονομάστηκαν, πάνω από 2000 χρόνια πριν. Η Αστρολογία αρχικά βασίστηκε στην παρατήρηση των επιδράσεων των πλανητών, που σχετίζονται με τους ορατούς αστερισμούς. Επομένως, είναι ο αστερισμός του Αιγόκερου που επηρεάζει τη Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου – για την ακρίβεια, ένα άστρο που ονομάζεται Dabih.

Στις 4ο 19’ του Υδροχόου ο απλανής αστέρας Dabih απέχει μόνο 0ο 02’ από τη Νέα Σελήνη της 24ης Ιανουαρίου. Λέγεται ότι ο Dabih υποδηλώνει μια κρίση – και σε δύσκολη όψη όπως μ’ αυτή τη Νέα Σελήνη οι κρίσεις θα είναι περισσότερες από μια. Αλλά δίνει, επίσης, υπομονή, εμπιστοσύνη και πίστη μαζί με αποφασιστικότητα να αναλάβουμε δράση και να μην αποφύγουμε το θέμα. Λέγεται ακόμα ότι μια Νέα Σελήνη σε σύνοδο με τον Dabih προκαλεί καχυποψία, δυσπιστία, απώλεια φίλων, προβλήματα με το άλλο φύλο, απογοητευτικές φιλοδοξίες και δίκαιες επικρίσεις. Αλλά και πλούτο, επιτυχία στη δουλειά και δημόσια αξιώματα.

Με δυο λόγια

Η Νέα Σελήνη σε τετράγωνο με τον Ουρανό φέρνει απρόσμενες αλλαγές και παράλογη συμπεριφορά. Ο απλανής αστέρας Dabih δυσκολεύει αυτή την απρόβλεπτη όψη με κρίσεις και περισσότερο παραλογισμό.
Περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φάση της Σελήνης, αυτή η Νέα Σελήνη απαιτεί προσοχή, ευελιξία, περιορισμό και κοινή λογική. Μερικοί άνθρωποι γύρω μας είναι πιθανό να αντιδράσουν στις αλλαγές στη ζωή τους. Αλλά σε κάθε κρίση υπάρχει και μια ευκαιρία και είναι πολλά τα θετικά στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν τώρα.

Ο απλανής αστέρας Dabih προσφέρει υπομονή, εμπιστοσύνη και πίστη. Προσφέρει, επίσης, αποφασιστικότητα που προέρχεται κι από το εξάγωνο Ερμή-Άρη. Οπότε, το να εμπιστευτούμε το ένστικτό μας και να αντιδράσουμε γρήγορα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες είναι το κλειδί για να ανταπεξέλθουμε σ’ αυτό το διάστημα.

Τύχη, αγάπη και χρήμα έρχεται από το εξάγωνο Αφροδίτης-Δία, αν παραμείνουμε διανοητικά και συναισθηματικά εστιασμένοι. Η ευημερία και η επιτυχία είναι, επίσης, χαρακτηριστικά του Dabih.
Η επιρροή της Νέας Σελήνης στις 24 Ιανουαρίου διαρκεί τέσσερις εβδομάδες, ως τη Νέα Σελήνη στις 23 Φεβρουαρίου. Η καλύτερη στιγμή για να κάνουμε μια καινούρια αρχή και να ξεκινήσουμε νέους στόχους είναι στη διάρκεια των δυο πρώτων εβδομάδων, αυτού του σεληνιακού κύκλου – δηλαδή, από τις 24 Ιανουαρίου ως την Πανσέληνο της 9ης Φεβρουαρίου.

 

Τι σου επιφυλάσσει ο μήνας; Διάβασε τις μηνιαίες προβλέψεις για το ζώδιό σου! Κάνε κλικ  εδώ!

 

 

 

Mάθε ακόμη περισσότερα σχετικά με τις επιρροές των πλανητών στην προσωπική σου ζωή.

Διάβασε τις αναλυτικές μηνιαίες προβλέψεις για το ζώδιό σου βασισμένες στις διελεύσεις πλανητών από την Αντιγόνη Στάμου. Κάνε κλικ εδώ!

 

 

Μάθε πως επηρεάζει η Ηλιακή Έκλειψη και η Νέα Σελήνη την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με την αστρολόγο Αντιγόνη Στάμου και τους συνεργάτες της στο 14707! Μάθε για το αύριο, ΣΗΜΕΡΑ!

[/bg_collapse]

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Astrology4u WebTV

Αστρολογικά Άρθρα

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter