Νέα Σελήνη στην 26ο του Αιγόκερου

antigoni stamou

Γράφει η αστρολόγος Αντιγόνη Στάμου

17  Ιανουαρίου  2018

Η Νέα Σελήνη στις 17 Ιανουαρίου πραγματοποιείται στην 26ο του Αιγόκερου, αλλά στο σημείο αυτό εμπλέκονται κι άλλοι έξι πλανήτες – ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Πλούτωνας και ο Κρόνος. Ο Κρόνος μόλις μπήκε στον Αιγόκερω, στο ζώδιο που κυβερνά και που εκεί κινείται με απόλυτη άνεση και δύναμη. Ωστόσο, σε σχέση με τη Νέα Σελήνη, το τρίτο δεκαήμερο του Αιγόκερου μπορεί να είναι μια δύσκολη θέση για το ευαίσθητο φεγγάρι – θέση που προκαλεί συγκρούσεις στους συναισθηματικούς δεσμούς και τις οικογενειακές απαιτήσεις.

Αυτή η Νέα Σελήνη μας επιτρέπει να είμαστε συνειδητοί, εστιασμένοι και πειθαρχημένοι σε κάθε τομέα της ζωής μας – οι σκέψεις, οι πεποιθήσεις, τα συναισθήματα, οι επιθυμίες, οι ευθύνες, υποστηρίζονται από βαθιές, μεταμορφωτικές ενέργειες. Όσον αφορά τις σχέσεις μας θα πρέπει να είμαστε προνοητικοί, υπομονετικοί και, μερικές φορές, ανεκτικοί. Μπορεί να προκύψουν ξαφνικές αλλαγές ή απρόσμενες εξελίξεις, επομένως καλό θα είναι να ακολουθήσουμε το ρεύμα και να αναρωτηθούμε πώς όλο αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί θετικά.

Διαβάστε περισσότερα...

Γενικά για κάθε Σελήνη

 

Μια Νέα Σελήνη αντιπροσωπεύει το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός νέου κύκλου 28 ημερών. Η σύνοδος Ηλίου-Σελήνης δίνει μια αναζωογονητική έκρηξη ενέργειας και πρωτοβουλίας. Πρόκειται για μια εξαιρετική στιγμή για να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Παλιές συνήθειες, συμπεριφορές και πεποιθήσεις μπορεί να αμφισβητηθούν καθώς ψάχνουμε για νέους και εφευρετικούς τρόπους προόδου. Η επιρροή της Νέας Σελήνης διαρκεί 4 εβδομάδες, μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη, δηλαδή μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2018. Η καλύτερη στιγμή για να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα σε όλα τα επίπεδα είναι κατά τη διάρκεια των δυο πρώτων εβδομάδων του κύκλου της Νέας Σελήνης. Αυτή η φάση διαρκεί από 17 Ιανουαρίου μέχρι την Πανσέληνο στις 31 Ιανουαρίου.

Αυτή η Νέα Σελήνη

Η σύνοδος της Νέας Σελήνης με την Αφροδίτη προσδοκά μια ζωή πολυτέλειας και αφθονίας και συνήθως την αποκτά. Αλλά, υπάρχει μια παθητικότητα σ’ αυτή τη Νέα Σελήνη, που την κάνει ευάλωτη σε εκμετάλλευση και χειραγώγηση. Αυτό που θέλει η σύνοδος της Νέας Σελήνης με την Αφροδίτη, πάνω απ’ όλα, είναι η ειρήνη και η αγάπη. Όσοι επηρεάζονται από αυτή τη Νέα Σελήνη, διψούν για αγάπη και θα κάνουν ό, τι χρειαστεί για να κρατήσουν τα πράγματα αρμονικά και ευχάριστα.

Το τετράγωνο της Νέας Σελήνης με τον Ουρανό θέλει να σοκάρει κι αυτή τη στιγμή ενισχύει τις επαναστατικές τάσεις, κυρίως απέναντι στις μορφές εξουσίας – μητέρα, οικογένεια, κράτος. Το τετράγωνο Νέας Σελήνης-Ουρανού χρειάζεται διαρκή αλλαγή και είναι συχνά νευρικό και ηλεκτρισμένο
Το εξάγωνο Νέας Σελήνης-Άρη είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, μια εξαιρετικά παθιασμένη όψη αλλά αυτή η ενέργεια πρέπει να εκφραστεί σωματικά ή σεξουαλικά, αλλιώς μπορεί να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη διαχείριση του θυμού. Η διάθεσή μας μπορεί να αλλάζει γρήγορα, ωστόσο αυτό το ξέφρενο κύμα μπορεί να είναι πολύ δημιουργικό.

Τι μας προτείνει η Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου

  • Να είμαστε κινητοποιημένοι – να χρησιμοποιήσουμε την ενέργειά μας για να κάνουμε θετικές αλλαγές στην καθημερινότητα
  • Να αναλάβουμε έναν ηγετικό ρόλο, όπου μπορούμε
  • Να αφήσουμε πίσω μας όλα όσα δεν μας είναι πια χρήσιμα
  • Να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αξιολογήσουμε τις επιθυμίες μας –να σχεδιάσουμε τις κινήσεις μας, έτσι ώστε να τις πραγματοποιήσουμε
  • Να δεσμευτούμε απέναντι στον εαυτό μας
  • Να κάνουμε σοβαρές συζητήσεις με τους αγαπημένους μας
  • Να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε για όλα αυτά που έχουμε αναβάλλει μέχρι τώρα
  • Να ζητήσουμε αύξηση ή προαγωγή
  • Αν προκύψουν ξαφνικές αλλαγές, ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα κι ας κάνουμε μια παύση – «πώς μπορούν, αυτές οι αλλαγές, να έχουν θετική επίδραση;»
  • Να αναζητήσουμε το προσωπικό μας νόημα στη ζωή

Πρόκειται για μια μεγάλη Νέα Σελήνη, με πολλές ευκαιρίες για επιτυχίες και αλλαγές. Ας τις αξιοποιήσουμε!

Μάθε πως επηρεάζει η Νέα Σελήνη την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με την αστρολόγο Αντιγόνη Στάμου και τους συνεργάτες της στο 14707! Μάθε για το αύριο, ΣΗΜΕΡΑ!

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Astrology4u WebTV

Αστρολογικά Άρθρα

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter