ΦΑΝΤΑΣΜΑ

Πρόκειται για ένα από τους πιο πολύπλοκους και αντιφατικούς συμβολισμούς στην ερμηνεία των ονείρων. Αν και σε πολλές περιπτώσεις έχει συνδεθεί με μία ξεκάθαρα αρνητική ερμηνεία κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε κάθε περίπτωση.

Σε ψυχολογικό επίπεδο το φάντασμα στον ύπνο μας είναι έκφραση των φόβων μας ή των πλευρών εκείνων του εαυτού μας που φοβόμαστε ή δεν θέλουμε να αποδεχθούμε.

Γενικά μιλώντας ένα λευκό και φωτεινό φάντασμα αποτελεί προτροπή για περισσότερο ενθουσιασμό στις ερωτικές μας σχέσεις προκειμένου να τις κρατήσουμε ζωντανές. Αντίθετα ένα μαύρο φάντασμα έχει σαφή αρνητική σημασία καθώς μπορεί να είναι ακόμα και οιωνός θανάτου.

Παρακάτω θα σας δώσουμε τις κυριότερες συνδυαστικές ερμηνείες του συμβολισμού έτσι όπως αυτές έρχονται μέσα από την παράδοση της ονειρομαντείας μέσα στο χρόνο. Αν και οι περισσότερες αρνητικές θα πρέπει να θυμάστε ότι προκειμένου να ερμηνεύσετε σωστά το όνειρο ουσιαστικό ρόλο παίζει η κυρίαρχη αίσθηση μέσα σε αυτό.

  • Φάντασμα ντυμένο στα λευκά προμηνύει αρρώστια κάποιου φίλου ή δυσκολίες στις επιχειρήσεις σας. Αν είναι ντυμένο στα μαύρα προειδοποιεί για προδοσία από κοντινό σας πρόσωπο.
  • Φάντασμα το οποίο μιλάει σας προειδοποιεί για κάτι πονηρό που πλησιάζει. Μπορείτε ωστόσο να το αποφύγετε ακούγοντας τις συμβουλές προσώπου που σας αγαπά.
  • Αν το φάντασμα χτυπάει την πόρτα ή τον τοίχο σας προβλέπεται αναπάντεχη αναταραχή. Αν  βρίσκεται πίσω από τις κουρτίνες το όνειρο σας συμβουλεύει να χαλιναγωγήσετε τα συναισθήματά σας. Σε άλλες περιπτώσεις το ίδιο όνειρο συνδέεται με διαμάχες και φιλονικίες.
  • Μουσική που προέρχεται από φάντασμα είναι σημάδι θλίψης για την οικογένεια.
  • Αν το φάντασμα έχει τη μορφή ενός από τους γονείς σας το όνειρο σας προειδοποιεί ότι είσαστε εκτεθειμένοι σε κινδύνους.
  • Το φάντασμα κάποιου πεθαμένου φίλου προειδοποιεί για επερχόμενο ταξίδι στο οποίο θα απογοητευτείτε.
  • Ατυχία και απώλειες θα έχετε αν δείτε φάντασμα να αιωρείται στον ουρανό.
  • Θηλυκό φάντασμα με τουαλέτα προλέγει πρόοδο στην επιστήμη και πλούτο. Η ευτυχία αυτή ωστόσο πάντα θα σκιάζεται από μία νότα μελαγχολίας.
  • Τέλος φάντασμα ζωντανού φίλου ή συγγενή προειδοποιεί για κακία από μέρος του και σας συμβουλεύει να τον κρατήσετε σε απόσταση.

Πρόκειται για οιωνό ο οποίος είτε με τη θετική είτε με την αρνητική χροιά μπορεί να έχει μεγάλη σημασία. Επικοινωνήστε με τους συνεργάτες μας για μία ολοκληρωμένη ερμηνεία.

Άρθρα Ονειροκρίτη

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter