Πανσέληνος

antigoni stamou

Γράφει η αστρολόγος Αντιγόνη Στάμου

 

Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων

2 Μαρτίου 2018

Η Πανσέληνος της 2ης Μαρτίου πραγματοποιείται στην 11ο της Παρθένου. Η Πανσέληνος αυτή βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα, γεγονός που σημαίνει σύγχυση και εξαπάτηση στις σχέσεις, λόγω αρνητικών συναισθημάτων, συμπεριφορών και συνηθειών. Η σύνοδος με ένα προκλητικό απλανή αστέρα αυξάνει την πιθανότητα των προβλημάτων εξαιτίας του ψέματος, του εγωισμού, της ανηθικότητας και της κακίας.

 

Η Πανσέληνος του Μαρτίου σχηματίζει μια βοηθητική όψη με τον Κρόνο, που σημαίνει ότι μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη για τις προκλητικές συμπεριφορές μας. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την επιπλέον αυτοπειθαρχία, την υπομονή και την αποφασιστικότητα για να αποβάλλουμε τις κακές συνήθειες και να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Είναι ιδανική στιγμή για να συμβουλευτούμε ειδικούς τόσο για την σωματική, όσο και για την συναισθηματική μας υγεία – να αποτοξινώσουμε το σώμα και την ψυχή μας.

Διαβάστε περισσότερα...

 

Τι είναι μια Πανσέληνος/u>

Μια Πανσέληνος είναι η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης, που υπογραμμίζει τις αντίθετες δυνάμεις και τις διαφορές στη ζωή μας. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν το «εγώ» σε σχέση με το συναίσθημα, τη δουλειά σε σχέση με το σπίτι ή το τι χρειαζόμαστε σε σχέση με αυτό που θέλουμε. Η εσωτερική ένταση και οι εξωτερικές πιέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε συγκρούσεις και κρίσεις που στραγγίζουν την ενέργειά μας. Το σπίτι, η οικογένεια και οι κοντινές μας σχέσεις μπαίνουν στο επίκεντρο μετά από μια Πανσέληνο.

 

Οι σεληνιακές ιδιότητες των συναισθημάτων και των ενστίκτων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, σε μια Πανσέληνο. Ας χρησιμοποιήσουμε την αυξημένη συναισθηματική μας δύναμη και τη διαίσθηση για να ξεπεράσουμε τυχόν προκλήσεις. Η υποσυνείδητη επίγνωση μας επιτρέπει να ρίξουμε μια πιο ισορροπημένη ματιά στις προσωπικές μας σχέσεις και να διακρίνουμε οποιαδήποτε ανισορροπία που προκαλεί δυσαρμονία. Η Πανσέληνος εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις όλων των ειδών και έχει πάντα σχέση με την προηγούμενη Νέα Σελήνη. Στόχοι που ξεκίνησαν από την έκλειψη Ηλίου στις 15 Φεβρουαρίου (Νέα Σελήνη) τώρα μπορούν να τελειοποιηθούν ή να ολοκληρωθούν – είναι η στιγμή της συγκομιδής. Η επιρροή της Πανσελήνου της 2ης Μαρτίου διαρκεί δυο εβδομάδες, μέχρι τη Νέα Σελήνη της 17ης Μαρτίου.

Αυτή η Πανσέληνος

Η Πανσέληνος της 2ης Μαρτίου στην 11ο 23’ της Παρθένου βρίσκεται στην πραγματικότητα στον αστερισμό του Λέοντα. Στην 11ο 34’ της Παρθένου, στο πίσω μέρος του Λέοντα, είναι ο απλανής αστέρας Zosma. Η σύνοδος Σελήνης-Zosma μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια κατάθλιψη, αλλά και καλά ένστικτα. Επίσης, ευαισθησία στη χρήση ή την κατάχρηση ουσιών, προβλήματα στην κίνηση ή το στομάχι. Όπως καταλαβαίνουμε, δεν πρόκειται για κάποιο χαρούμενο άστρο. Σε γενικές γραμμές τα οφέλη του προέρχονται από εγωισμό, ανησυχία και μελαγχολία. Στην κοσμική αστρολογία ο αστερισμός του Λέοντα συνδέεται με βασιλικά γεγονότα, ειδική την ενθρόνιση ή το θάνατο βασιλιάδων, την εκλογή ή το θάνατο αρχηγών κρατών, τις εξεγέρσεις, το νόμισμα, το χρηματιστήριο, το Βατικανό και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

 

Οι όψεις της Πανσελήνου

Η αντίθεση της Πανσελήνου με τον Ποσειδώνα σημαίνει ότι τα ένστικτα και οι πρώτες, ψυχικές εντυπώσεις μας θα επηρεαστούν αρνητικά από τους υποσυνείδητους φόβους μας και θα είναι, συνεπώς, ανακριβή. Μπορεί να έχουμε παράξενα συναισθήματα ή εφιάλτες, σε κάποιες περιπτώσεις. Η αντίθεση αυτή μπορεί να αυξήσει τη συναισθηματική μας ευαισθησία σε τέτοιο επίπεδο, ώστε εύκολα να παρεξηγούμε τους άλλους και να μπερδευόμαστε σε σχέση με το τι νιώθουμε. Θα πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα τις συναλλαγές μας με τους άλλους, επειδή είναι πιθανό να σχηματίσουμε λάθος εντύπωση γι’ αυτούς κι αυτοί για μας.

 

Ίσως να εξιδανικεύουμε κάποιον και να αγνοούμε τα αρνητικά του χαρακτηριστικά – αυτό θα μας κάνει ιδιαίτερα ευάλωτους σε εξαπατήσεις και σκάνδαλα. Θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και ειλικρινείς για τις προθέσεις μας, και να αποφεύγουμε τα κουτσομπολιά. Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε και πολύ για το τι σκέφτονται ή λένε οι άλλοι για μας. Εύκολα θα μπορούσαμε να αποθαρρυνθούμε, να διαλυθούμε, να φοβηθούμε ή να νιώσουμε ένοχοι και αδύναμοι. Η αντίθεση της Πανσελήνου με τον Ποσειδώνα μοιάζει πολύ με το Zosma. Επομένως, η Πανσέληνος μπορεί να προκαλέσει καταθλιπτικές τάσεις, εθισμό, υπερευαισθησία και άγχος, ειδικά αν ήδη είμαστε επιρρεπείς σε τέτοιες καταστάσεις. Καλό θα είναι να πάρουμε επιπλέον προφυλάξεις αν δεν αισθανόμαστε καλά, καθώς μπορεί να είμαστε πιο ευαίσθητοι σε λοιμώξεις. Το αλκοόλ και άλλες ουσίες είναι πιθανόν να έχουν ισχυρότερη επίδραση και θα μπορούσαν να μας προκαλέσουν προβλήματα.

 

Ο απλανής αστέρας Zosma και η αντίθεση με τον Ποσειδώνα κάνουν την Πανσέληνο αυτή ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά υπάρχουν και καλά νέα. Ο Ποσειδώνας ενισχύει τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τη συμπόνια. Τα καλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης σχετίζονται με τη φιλανθρωπία και την επίσκεψη ασθενών ή ηλικιωμένων φίλων και συγγενών. Ας προσπαθήσουμε να χαλαρώσουμε και να μην παίρνουμε τη ζωή πολύ στα σοβαρά.

 

Το τρίγωνο Πανσελήνου-Κρόνου είναι ένα μεγάλο θετικό, γιατί μας δίνει την υπομονή και τη συναισθηματική δύναμη για να χειριστούμε τα ευαίσθητα ή δύσκολα θέματα σχέσεων. Η κοινή λογική του Κρόνου θα ξεκαθαρίσει οποιαδήποτε αυταπάτη που μπορεί να έχουμε για τους άλλους. Ο Κρόνος θα μας δώσει μια ρεαλιστική αίσθηση της πραγματικότητας, αν νιώθουμε αποπροσανατολισμένοι από τον Ποσειδώνα. Ωστόσο, αυτή η όψη δεν είναι τόσο ισχυρή, όσο η αντίθεση με τον Ποσειδώνα και καλό θα είναι να μην βασιζόμαστε στο ένστικτό μας. Όταν παίρνουμε αποφάσεις, θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τη λογική και όχι το συναίσθημα. Αν πιστεύουμε ότι χρειάζεται, μπορούμε να ζητήσουμε τη συμβουλή ενός μεγαλύτερου ή ενός ειδικού. Οι παραδοσιακές αξίες και οι παλιές συνήθειες μπορεί να δώσουν λύσεις σε νέα προβλήματα. Είναι μια καλή σεληνιακή φάση για να επισκεφτούμε τους γονείς και τους παππούδες μας και να τιμήσουμε τους προγόνους μας. Το παρελθόν μας τραβάει περισσότερο από πριν και μπορεί να νιώσουμε την ανάγκη να ξεφυλλίσουμε παλιά άλμπουμ με φωτογραφίες ή αναμνηστικά.

 

Με δυο λόγια

 

Η σύνοδος της Πανσελήνου με τον απλανή αστέρα Zosma και η αντίθεσή της με τον Ποσειδώνα θα ανάψει ένα φώς σε οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα, συμπεριφορά ή συνήθεια που μπορεί να έχουμε – εξαπάτηση, ψέμα, εγωισμό, ανηθικότητα και κακία. Οι φόβοι και οι τυχόν εθισμοί μας, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, που θα γίνουν φανερά μέσα στις προσωπικές μας σχέσεις, ειδικά τις πιο στενές όπως η σχέση με το σύντροφο ή την οικογένεια.

 

 

Μια βοηθητική όψη με τον Κρόνο σημαίνει ότι με αυτή την Πανσέληνο θα πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη για τις προκλητικές μας συμπεριφορές – με αυτοπειθαρχία, υπομονή και αποφασιστικότητα θα μπορέσουμε να σπάσουμε τις κακές συνήθειες και να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Ο Κρόνος, επίσης, θα μας δώσει υποστηρικτικές δομές που θα μας βοηθήσουν. Μπορούμε, ακόμα, να βρούμε υποστήριξη και φροντίδα από την οικογένεια ή το σύντροφό μας.

 

Είναι μια καλή στιγμή για να συμβουλευτούμε γιατρούς και άλλους ειδικούς ή να επισκεφτούμε ένα κέντρο υποστήριξης. Να υιοθετήσουμε καλύτερες συνήθειες, που βασίζονται σε υγιεινή διατροφή και τρόπο ζωής. Ας ξεκινήσουμε με την αποτοξίνωση του σώματος και την τακτική άσκηση – με υπομονή και συνέπεια, τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν.

 

Μάθε πως επηρεάζει η Πανσέληνος την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με την αστρολόγο Αντιγόνη Στάμου και τους συνεργάτες της στο 14707! Μάθε για το Αύριο, ΣΗΜΕΡΑ!

Διάβασε επίσης:

Η Νέα Σελήνη και τα «δώρα» της

Οι διελεύσεις πλανητών μήνα- Πως επηρεάζουν τα πλανητικά σώματα την δική σου ζωή;

Οι θετικές και αρνητικές όψεις του μήνα- Τι επιφυλάσσουν τα άστρα για σένα;

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Astrology4u WebTV

Αστρολογικά Άρθρα

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter