Πανσέληνος

antigoni stamou

Γράφει η αστρολόγος Αντιγόνη Στάμου

 

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ – ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ  ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΛΕΟΝΤΑ-ΥΔΡΟΧΟΟΥ

31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η Πανσέληνος στις 31 Ιανουαρίου 2018 στην 11ο του Λέοντα είναι, στην πραγματικότητα, μια ολική σεληνιακή έκλειψη. Η σεληνιακή έκλειψη του Ιανουαρίου βρίσκεται στο κέντρο μιας εξαιρετικά στενής συνόδου, της Σελήνης και της Δήμητρας (Ceres). Η Σελήνη κυβερνά τη γυναίκα και την παραδοσιακή μητρότητα, ενώ ο Ceres (Δήμητρα) κυβερνά τις ανεξάρτητες γυναίκες και τη σύγχρονη μητρότητα.

 

Η σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος του Ιανουαρίου θα εστιάσει την προσοχή  στις ανύπαντρες μητέρες και τις  εργαζόμενες μητέρες. Τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των γυναικών, γενικότερα, είναι σημαντικά θέματα για την σεληνιακή αυτή έκλειψη. Οι κοινωνικές και πολιτικές συζητήσεις που θα γίνουν σ’ αυτή τη φάση της έκλειψης θα περιλαμβάνουν θέματα γονικής μέριμνας και ότι αφορά δικαιώματα επιμέλειας, άδειες μητρότητας και ίση αμοιβή. 

Διαβάστε περισσότερα...

 

Η σημασία της σεληνιακής έκλειψης

Όπως και μια κανονική Πανσέληνος, μόνο που είναι ισχυρότερη, η σεληνιακή έκλειψη εστιάζει την προσοχή μας στις κοντινές σχέσεις, το σπίτι και την οικογένεια. Μια ολική σεληνιακή έκλειψη έχει ακόμα μεγαλύτερη επίδραση στην προσωπική μας ζωή. Η Πανσέληνος είναι μια σεληνιακή έκλειψη που εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Οι συναισθηματικές ιδιότητες που προκαλούνται από την αντίθεση Ήλιου-Σελήνης, φτάνουν στο αποκορύφωμά τους σε μια σεληνιακή έκλειψη. Αυτό μας επιτρέπει να ρίξουμε μια πιο αντικειμενική και ισορροπημένη ματιά στις στενές, προσωπικές μας σχέσεις. Όντας σε επαφή με τις ανάγκες και τις προθέσεις μας, καθώς και με εκείνες των άλλων, μπορούμε να δούμε καθαρά όλες τις ανισορροπίες που προκαλούν δυσαρμονία. Με μια ολική σεληνιακή έκλειψη, συγκεκριμένα, το αποτύπωμα της Σελήνης αντιπροσωπεύει μια επαναφορά των συναισθημάτων, απομακρύνοντας τις συναισθηματικές αποσκευές των προηγούμενων έξι μηνών. Η σεληνική έκλειψη στις 31 Ιανουαρίου σηματοδοτεί το τέλος μιας φάσης εκλείψεων που ξεκίνησαν με τη σεληνιακή έκλειψη του Αυγούστου 2017. Η νέα φάση εκλείψεων περιλαμβάνει την ηλιακή έκλειψη στις 15 Φεβρουαρίου 2018  και θα διαρκέσει μέχρι την ηλιακή έκλειψη στις 13 Ιουλίου 2018.

 

Η Πανσέληνος-σεληνιακή έκλειψη του Ιανουαρίου πέφτει  στην 11ο 37’ του Λέοντα. Ωστόσο, λόγω της αλλαγής των ισημεριών, η έκλειψη είναι στον αστερισμό του Καρκίνου – η σεληνιακή έκλειψη του Ιανουαρίου βρίσκεται ανάμεσα σε δυο απλανείς αστέρες στον αστερισμό του Καρκίνου. Η Σελήνη βρίσκεται στο σπίτι της, στον αστερισμό του Καρκίνου, πράγμα που σημαίνει ότι η Πανσέληνος στις 31 Ιανουαρίου θα είναι μια πολύ ισχυρή, ολική έκλειψη Σελήνης. Ο Καρκίνος κυβερνά το σπίτι και την οικογένεια, τις μητέρες, τη μητρότητα, το νοικοκυριό και την άνεση – είναι συναισθηματικός, σπιτικός, διαισθητικός και ευαίσθητος. Ο Καρκίνος και αυτή η σεληνιακή έκλειψη θα μας κάνουν πιο προσεκτικούς και υπεύθυνους, με φιλανθρωπικό και θετικό χαρακτήρα.

 

Η Σελήνη στον αστερισμό του Καρκίνου είναι συναισθηματική και ευαίσθητη – ο Καρκίνος και η Σελήνη είναι περισσότερο διαισθητικοί, παρά λογικοί. Η σεληνιακή έκλειψη του Ιανουαρίου βρίσκει τη Σελήνη ακριβώς δίπλα στην Δήμητρα (Ceres) και δημιουργεί μια εξαιρετικά ισχυρή σύνοδο εξαιτίας της  ελάχιστης απόστασης που υπάρχει ανάμεσά τους. Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τα συναισθήματα, το υποσυνείδητο, τις συνήθειες, τις μνήμες, τις διαθέσεις, τη μητέρα, την ανατροφή, το σπίτι και την ανάγκη μας για ασφάλεια. Ο μικρός πλανήτης Δήμητρα (Ceres)  κυβερνά τη μητρική αγάπη, τα γυναικεία αναπαραγωγικά θέματα, τους οικογενειακούς δεσμούς και τις σχέσεις. Σαν  παρθένα θεά, η Δήμητρα (Ceres), αντιπροσωπεύει την ανεξάρτητη γυναίκα και την ανύπαντρη μητέρα. Σαν θεά της γεωργίας κυβερνά την καλλιέργεια των φυτών, τη συγκομιδή, τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον.

 

 

 

Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος σε σύνοδο με την Δήμητρα (Ceres)

Η σεληνιακή έκλειψη του Ιανουαρίου σε τόσο στενή επαφή με τον μικρό πλανήτη Δήμητρα (Ceres) θα επικεντρωθεί στις αντιθέσεις της μητρότητας. Η Σελήνη κυβερνά την παραδοσιακή μητρότητα, όπου η μαμά μένει στο σπίτι να μεγαλώσει τα παιδιά. Η Δήμητρα (Ceres) κυβερνά τη σύγχρονη μητρότητα, όπως τις εργαζόμενες μητέρες και τις ανύπαντρες μητέρες. Οι εργαζόμενες, ανύπαντρες μητέρες έχουν πραγματικά σούπερ δυνάμεις!

 

Πολλές γυναίκες θέλουν να μένουν στο σπίτι, ενώ ο άντρας πηγαίνει για δουλειά. Ωστόσο, πάρα πολλές παντρεμένες μητέρες θα ήθελαν περισσότερη ελευθερία για να δουλέψουν και να έχουν τα δικά τους χρήματα. Μερικές φορές αυτό το ανθρώπινο δικαίωμα (της εργασίας) εμποδίζεται από συζύγους που θέλουν να ελέγχουν, από γονείς, από νόμους κι από θρησκείες. Μερικές γυναίκες φοβούνται να φύγουν ή να μείνουν μόνες με τα παιδιά τους, λόγω του κοινωνικού στίγματος ή της έλλειψης κοινωνικής ασφάλειας. Σε ορισμένες συντηρητικές θρησκευτικές κουλτούρες και χώρες οι γυναίκες αντιμετωπίζουν βασανιστήρια, ακόμα και θάνατο, επειδή θέλουν να χωρίσουν.

 

Η σεληνιακή έκλειψη του Ιανουαρίου θα ρίξει ένα φως σ’ αυτά τα δυο άκρα της γονικής φροντίδας, σαν πολιτικό ζήτημα. Οι συντηρητικές κυβερνήσεις τιμωρούν οικονομικά τις μονογονεϊκές οικογένειες, επειδή αυτό εξυπηρετεί τον κοινωνικό μηχανισμό.

 

Αναμένονται πολιτικές και νομικές συζητήσεις υψηλού προφίλ σχετικά με τις προγαμιαίες συμφωνίες, την άδεια μητρότητας και την ισότητα των αμοιβών.

 

Μια άλλη διαφορά που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπιστεί είναι η επιμέλεια των παιδιών. Μετά από ένα διαζύγιο ή χωρισμό υπάρχουν συχνά διαφωνίες σχετικά με τα οικονομικά και το  μοίρασμα της κοινής περιουσίας. Για να βρεθεί μια ισορροπία θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες παραχωρήσεις και από τις δυο πλευρές. Ωστόσο, η στενότητα της συνόδου Σελήνης-Δήμητρας(Ceres) δίνει στην μητέρα ένα πλεονέκτημα στα δικαστήρια, επειδή είναι το κύριο πρόσωπο φροντίδας των παιδιών. Η Σελήνη ή η Δήμητρα (Ceres) ή και οι δυο εκπροσωπούν τις γυναίκες, τις μητέρες, τις εργαζόμενες γυναίκες και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την ανδρική κυριαρχία, τους πολιτικούς και τις θρησκείες. Ο Ήλιος, επίσης, αντιπροσωπεύει το ρόλο του προμηθευτή, αυτού που παρέχει σε αντίθεση μ’ αυτόν που φροντίζει. Επομένως, το να βρεθεί ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογένειας, είναι ένα άλλο θέμα που προκύπτει με την ολική σεληνιακή έκλειψη του Ιανουαρίου.

 

Η σεληνιακή έκλειψη σε όψη  χιαστί  (150ο) με τον Ποσειδώνα

 

Αυτή η τεταμένη και δύσκολη όψη θα μας κάνει ακόμα πιο ευαίσθητους, από τη σύνοδο που αναφέρθηκε πριν. Τόσα πολλά αντικρουόμενα συναισθήματα μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση και αύξηση της έντασης. Εάν αυτή ένταση συνεχίζει να αυξάνεται, μπορεί να φτάσουμε σε ένα σημείο ανατροπής, όπου είτε θα ξεφύγουμε είτε θα διαλυθούμε. Το ίδιο ακριβώς πράγμα μπορεί να συμβεί εξαιτίας ενός εθισμού, μιας ασθένειας ή  μιας λανθασμένης διάγνωσης. Η παράνοια και η καχυποψία μπορεί να οδηγήσουν σε δυσπιστία και δηλητηρίαση της σχέσης. Μπορεί ακόμα να υποφέρουμε κι από κουτσομπολιά, σκάνδαλα, προδοσία ή απογοήτευση.

 

Η σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος του Ιανουαρίου με λίγα λόγια

 

Η σεληνιακή έκλειψη του Ιανουαρίου βρίσκεται στον αστερισμό του Καρκίνου. Με κυβερνήτη τη Σελήνη, ο Καρκίνος είναι ο πιο ευαίσθητος και συναισθηματικός αστερισμός. Μια σχεδόν απόλυτη σύνοδος με τον Ceres (Δήμητρα) θα εστιάσει την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις συνθήκες των γυναικών στις παραδοσιακές οικογένειες, στις ανύπαντρες γυναίκες, στις εργαζόμενες γυναίκες και τις ανύπαντρες μητέρες. Ο Ήλιος σε αντίθεση με την Σελήνη και τον Ceres (Δήμητρα) σημαίνει ότι θα πρέπει να σκεφτούμε τις αντιθέσεις της ζωής μας που σχετίζονται  με το ρόλο του γονιού και το ρόλο της γυναίκας στην οικογένεια και την κοινωνία. Είναι καιρός να δούμε προσεκτικά, αν υπάρχει η σωστή ισορροπία στη ζωή μας. Ισορροπία ανάμεσα στην οικογένεια και την εργασία, τα παιδιά και την καριέρα ή ανάμεσα στη φροντίδα του εαυτού μας και την φροντίδα των άλλων. Το κλειδί για να πετύχουμε την περιβόητη αυτή ισορροπία είναι η εμπιστοσύνη και η πίστη στον εαυτό μας, τις πεποιθήσεις και τις αξίες μας.

Μάθε πως επηρεάζει η Πανσέληνος την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με την αστρολόγο Αντιγόνη Στάμου και τους συνεργάτες της στο 14707! Μάθε για το Αύριο, ΣΗΜΕΡΑ!

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Astrology4u WebTV

Αστρολογικά Άρθρα

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter