ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο σοφός πολιτισμός των Μάγιας που κυριάρχησε στο Μεξικό χιλιάδες χρόνια πριν, βασιζόταν πολύ στην αστρολογία και την κίνηση των ουράνιων σωμάτων που τα λάτρευε σαν Θεούς. Ετσι είναι αναμενόμενο να είχαν το δικό τους ζωδιακό κύκλο.

 

Yπάρχουν 260 ημέρες στο ημερολόγιο των Μάγιας ΤζολΚιν.
Συνολικά στην φιλοσοφία των Μάγιας υπάρχουν 20 ζώδια και 13 Γαλαξιακοί Τόνοι
13 x 20 = 260 οι ημέρες στο ημερολόγιο Τζόλκιν το οποίο στη συνέχεια επαναλαμβάνεται.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΗΡΕΜΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ

 

Προσοχή: Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι Μάγιας άλλαζαν την ημέρα τους με την ανατολή του Ηλιου και όχι τα μεσάνυχτα και το έτος τους άρχιζε την  Μαρτίου. Ετσι αν γεννηθήκατε τα ξημερώματα, για παράδειγμα 3:00 πμ στις 12 Μαϊου, τότε το ζώδιο σας αντιστοιχεί στην προηγούμενη ημέρα, στις 11 Μαίου, αφού όταν γεννηθήκατε η 12η δεν είχε ξημερώσει ακόμα. Επίσης αν γεννηθήκατε Ιανουάριο, ή Φεβρουάριο, υπολογίστε ως χρονιά γέννησης την προηγούμενη.

 

ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ
Από τον πρώτο πίνακα, επιλέξτε τον αριθμό που αντιστοιχεί στο έτος γέννησης σας και από τον δεύτερο πίνακα επιλέξτε τον αριθμό που αντιστοιχεί στη μέρα και το μήνα γέννησης σας. Στη συνέχεια προσθέστε τα νούμερα και βρείτε στον τρίτο πίνακα σε ποιο ζώδιο αντιστοιχούν.

 

ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
abaque 1

 

ΜΗΝΑΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
abaque 2

 

ΖΩΔΙΑ
abaque 3

 

1. ΙΜΙΧ – Ο κροκόδειλος/ Η προέλευση
Ως κροκόδειλος, η προσωπικότητά σας είναι έξυπνη, δημιουργική, δυναμική, και είστε γεμάτοι ενέργεια. Ταυτόχρονα είναι επιθετική, κυρίαρχη, και μερικές φορές εγωιστική. Είστε ένας από τους πρώτους ανθρώπους που ξεκινάνε νέα έργα, κάνετε αλλαγές, ή να παίρνετε θέση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλύτερα τις ικανότητές σας με ομαδικότητα, αλτρουιστικές προσπάθειες όπως φιλανθρωπικό έργο και να κάνετε οικογένεια, καθώς έχετε εξαιρετικά προστατευτικά ένστικτα

 

2. IΚ – Ο άνεμος/ Το πνεύμα
Εχετε ισχυρή δύναμη της ζωής. Η Αστρολογία των Μάγια σας θεωρεί μια έξυπνο, στοχαστικό και επικοινωνιακό πρόσωπο, με μεγάλη αυτογνωσία αλλά και γνώση του περιβάλλοντός σας. Είστε επίσης ευέλικτοι, ανοικτοί και ιδεαλιστές. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να είστε αναποφάσιστοι και να παρασκέφτεστε πράγματα. Πιθανόν να έχετε περισσότερα από ένα επαγγέλματα, καθώς μπορείτε να κατακτήσετε πολλαπλά πεδία σπουδών. Συχνά όμως αντιδράτε με το περιβάλλον σας ή πνίγεστε στις ανασφάλειες σας.

 

3. AKBAL– Νύχτα/ Το σπίτι
Η Αστρολογία των Μάγια πιστεύει ότι είστε των παραδόσεων και διατηρείτε τα πράγματα στη θέση τους. Είστε προσεκτικοί στις σκέψεις και τις πράξεις σας, και είστε επίσης αρκετά αισιόδοξοι. Εργάζεστε σκληρά για να επιτύχετε τους στόχους σας και παρέχετε ασφάλεια για τον εαυτό σας και τους άλλους. Εχετε καινοτόμες ιδέες σας και η υπομονή και αντοχή σας είναι απεριόριστες, ωστόσο ερικές φορές αμφισβητείτε τον εαυτό σας πάρα πολύ. Θα πρέπει να είστε πιο ευέλικτοι και ανοιχτοί στην ιδανική ευτυχία στη ζωή.

 

4. KAΝ – Ο σπόρος / Η σαύρα
Είστε ένας φυσικός διασκεδαστής, γεμάτος πάθος, και έχετε ισχυρό αντίκτυπο στους άλλους. Χρειάζεστε μεγάλη προσωπική ελευθερία, και μερικές φορές χρειάζεστε κάποια μοναξιά. Έχετε πολύ υψηλά πρότυπα για τον εαυτό σας και προσπαθείτε για τα όνειρά σας μέσα από σκληρή δουλειά. Αν και είστε ένα ανεξάρτητο πρόσωπο, η οικογένεια και οι φίλοι σας σημαίνουν πολλά για εσάς. Εχετε όμως πολύ πάθος και είναι δύσκολο για σας να το χαλιναγωγήσετε. Διοχετεύστε τις παρορμήσεις σας σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

 

 

5. CHICCHAN – Το ερπετό
Εχετε ενσυναίσθηση, είστε συμπονετικοί και έχετε επίσης μια υπολογίσιμη δύναμη όταν προσπαθείτε για κάποιο στόχο. Έχετε την τάση να χάνετε την ψυχραιμία σας εύκολα και γίνεστε υπερβολικά δραματικοί, γι ‘αυτό είναι καλό για σας να προσπαθήσετε να μείνετε γειωμένοι να αποφύγετε το άγχος ή τα προβλήματα σχέσεων. Η επίτευξη ισορροπίας φέρνει προς τα έξω τα καλά στοιχεία σας και σας κάνει αποτελεσματικούς.

 

 

 

Σας βασανίζουν τα ερωτηματικά; Εδώ είναι η λύση

 

 

6. CIMI – Ο θάνατος
Είστε ανοιχτοί σε ιδέες και πρόθυμοι να κάνετε θυσίες για το γενικότερο καλό. Πρακτικοί, γενναιόδωροι, και ευλογημένοι με την εσωτερική ηρεμία, είστε φυσικός μεσολαβητής και υπερέχετε στις επιχειρήσεις. Ωστόσο, είναι σημαντικό να παίρνετε το χρόνο για τον εαυτό σας καθώς συχνά αγανακτείτε, από τις προσπάθειές σας για τους άλλους. Είστε ευαίσθητοι σε ερεθίσματα κάθε είδους, και μπορεί να είναι δύσκολο για σας να διαχειριστείτε απώλειες. Χρησιμοποιήστε την ανιδιοτελή φύση σας για να λάμψετε στην ιδιωτική και δημόσια ζωή σας.

 

7. MΑΝΙΚ – Το χέρι / Το ελάφι
Σας αρέσει η περιπλάνηση, είστε λιγάκι εκκεντρικοί και καινοτόμοι, έχετε ισχυρά ένστικτα, και νοιάζεστε υπερβολικά για τους αγαπημένους σας. Συχνά αποζητάτε τη μοναξιά και την ανάγκη να γνωρίσετε όλες τις απλές, φυσικές απολαύσεις που η ζωή έχει να προσφέρει. Μπορείτε εύκολα να πληγωθείτε από ανεκπλήρωτες υποσχέσεις ή αναξιόπιστους ανθρώπους. Θα κάνετε ό, τι κρίνετε απαραίτητο, και δεν επηρεάζεστε εύκολα από τις γνώμες των άλλων. Όσους έχετε αφήσει στον ιδιωτικό κόσμο σας βλέπουν την τρυφερή πλευρά σας.

 

8. LAMAT – Το αστέρι / Το κουνέλι
Ειστε παιχνιδιάρικο, έξυπνο και διασκεδαστικό ζώδιο. Είστε ζωντανοί τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Η ζωή είναι ένα παιχνίδι για να παίζεται, αλλά δεν σας αρέσει να έχετε παρεμβολές εκτός αν έρχονται με τη μορφή της προσοχής, του θαυμασμού, και της διασκέδασης. Η ανταγωνιστική πλευρά σας χρειάζεται συνεχή διέγερση και προκλήσεις για να μπορείτε να την κατακτήσετε. Συχνά είστε νευρικός και εγωκεντρικός, επειδή μερικές φορές είστε ανασφαλής ως προς τις ικανότητες σας. Να είστε προσεκτικοί για να διατηρήσετε τον αυτοέλεγχο, και χρησιμοποιείστε την ενέργειά σας για να ενθαρρυνθούν οι μεγαλύτερες δυνατότητες για τον εαυτό σας και τους άλλους.

 

9. MULUK – Το νερό / Η προσφορά
Είστε φυσικός ηγέτης με μεγάλη συναισθηματική νοημοσύνη. Η φαντασία σας και οι ισχυρές αρχές είναι δύο από τα μεγάλα προτερήματα σας. Θα δώσετε περισσότερα από όσα ελπίζετε να πάρετε σε αντάλλαγμα. Τα συναισθήματά σας είναι βαθιά, όμως, και μπορείτε να γίνετε εμμονικοί και να κάνετε κατάχρηση της υπεροχής σας, εαν προκληθείτε με αρνητικό τρόπο. Πιο συχνά, όμως, η όρεξη σας για ζωή και η συμπόνια σας θα βοηθήσουν να επιτύχετε εκπληκτικούς στόχους.

 

10. OC – Το σκυλί
Γνωστό ως το πιο πιστό και υποστηρικτικό από όλα τα ζώδια. Τα περισσότερα σκυλιά εμπίπτουν σε ηγετικούς ρόλους, είναι πολύ αξιόπιστα, και παραδίδουν συνεπή αποτελέσματα. Σε ομάδες είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να γίνουν τα πράγματα σωστά. Καλύτερα στοιχεία σας είναι το θάρρος και η αφοσίωσή σας με τους αγαπημένους σας. Ένα εμπόδιο που αντιμετωπίζετε είναι η διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου συναισθηματικής ωριμότητας. Αφήστε την καρδιά σας να είναι ανοικτή και λιγότερο καχύποπτη- ενστικτωδώς γνωρίζετε ποιος είναι με το μέρος σας.

 

 

 

Μαθε ΤΩΡΑ τι προβλέπουν οι κινήσεις των πλανητών για το ζώδιο σου

 

 

 

11. CHUEN– Η μαϊμού
Είναι ένα λαμπρό αστέρι στον χώρο της τέχνης και του θεάτρου. Η ανάγκη σας να είστε κοινωνικοί και να διασκεδάσετε τους άλλους – και να πάρετε επαίνους για αυτό -Μπορεί να προκαλέσει κάποια δυσαρμονία στις προσωπικές σας σχέσεις, έτσι το να εξισορροπήσετε τα προσωπικά σας συμφέροντα και το χρόνο με τους αγαπημένους σας είναι ζωτικής σημασίας. Κρατήστε το πνευματώδες μυαλό σας ενεργό και αφήστε την περιέργεια σας να σας καθοδηγήσει προς χρήσιμες ιδέες.

 

12. ΕΒ – Το χορτάρι
Είστε πολύ ευπροσάρμοστοι, και έτοιμοι να δώσετε μια χείρα βοηθείας σε όσους έχουν ανάγκη. Ωστόσο, η έκφραση των συναισθημάτων σας μπορεί να είναι δύσκολη για σας και τα κρατάτε μέσα. Μπορεί να θέλετε χρόνο για να αρχίσετε ένα έργο ή να φτάσετε έναν στόχο, αλλά μόλις το πάρετε απόφαση θα εργαστείτε σκληρά για να το πετύχετε. Ζείτε τη ζωή με το δικό σας πρόγραμμα και τους όρους. Μερικά από τα μεγαλύτερα ατού σας είναι φροντίδα σας, καλλιεργώντας την προσωπικότητα και την ικανότητά σας να κρατήσετε τα συναισθήματά σας υπό έλεγχο. Η τακτική αυτο-βελτίωση είναι ένα σημαντικό πράγμα για σας, και είστε ένας εμπειρογνώμονας επίλυσης των προβλημάτων και γι’ αυτό οι άλλοι σας θαυμάζουν.

 

13. BEN – Το καλάμι
Είστε αποφασισμένοι. Μόλις βάλετε στο μυαλό σας κάτι, θα γίνει πράξη. Είστε πολύ σοφός, όμως μερικές φορές η υπερβολική αυτοπεποίθηση στις ιδέες σας μπορεί να σας κάνει ξεροκέφαλο και δύσκολο για τους άλλους να συνεννοηθούν μαζί σας. Θα αγωνιστείτε για την ειρήνη και την απλότητα στις σχέσεις σας. Η επίλυση προβλημάτων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία σας. Η προάσπιση των ηθών και των κανόνων είναι επίσης σημαντική για εσάς, όπως και η ελευθερία. Νιώθεις άλλοι πρέπει να ζουν μέσα στη δική τους ζώνη άνεσης, εφόσον τηρούν βασικούς κανόνες που προάγουν τη συνολική αρμονία.

 

14. IX – Ο ιαγουάρος
Οι διαπροσωπικές και διαισθητικές ικανότητες σας είναι οξύτατες. Είστε αρκετά πνευματικό και προσπαθείτε να εκπληρώσετε έναν υψηλότερο σκοπό. Μπορείτε, επίσης, μπορεί να είστε αρκετά μυστηριώδεις, απέχοντας από οποιεσδήποτε ανοιχτές αποκαλύψεις, κάνοντάς σας έναν αξιόπιστο συνέταιρο. Μπορείτε να είστε στρατηγικοί και ανταγωνιστικοί σε βαθμό χειραγώγησης. Να είστε επιφυλακτικοί με τοξικούς ανθρώπους στη ζωή σας, και να θέσετε την ενέργειά σας στις θετικές αλληλεπιδράσεις με εκείνους που αξίζουν πραγματικά την προσοχή σας. Μάθετε να αφήνετε τους άλλους να μιλήσουν, και να είστε ανοιχτοί στις ιδέες τους.

 

15. MEN – Ο αετός
Αγαπάτε την προσωπική σας ελευθερία και θέλετε να εξερευνήσετε διαφορετικά μέρη, ιδέες και ανθρώπους. Δεν θα χάσετε ούτε μια λεπτομέρεια και τείνετε να είστε τελειομανής. Είστε προικισμένοι με οξεία κριτική σκέψη και υπομονή. Ωστόσο, κρατάτε απόσταση ασφαλείας από τους άλλους και φαίνεστε απόμακρος και αρκετά εσωστρεφής. Μπορείτε να κλίνετε προς τεχνικούς τομείς όπως η επιστήμη, ή πνευματικά ερεθίσματα, φιλοσοφικές σπουδές. Είστε επίσης υπερβολικά πεισματάρης και κριτικός. Ανοίξτε το μυαλό σας και μειώστε τις συγκρούσεις.

 

16. CIB – Ο πολεμιστής / Το όρνεο
Εχετε μεγάλη τύχη όταν ξεκινάτε νέα πράγματα, και έχετε πολύ αυτογνωσία και ανησυχία για την θέση σας στον κόσμο. Θέλετε να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερα από τις επιτυχίες και τις προκλήσεις που σας προσφέρει η ζωή. Μπορείτε να εμφανίζεστε λίγο αδίστακτος με τους άλλους, αλλά αυτό είναι γιατί βλέπετε τα πράγματα όπως είναι και έτσι τείνετε να είστε κυνικός. Σας αρέσει η κριτική, αλλά μισείτε να σας ελέγχουν γιατί αυτό σας ρίχνει την αυτοπεποίθηση. Οσο σοβαροί είστε στη ζωή, τόσο εύκολα ξέρετε πώς να βρείτε το χιούμορ σας στις περισσότερες περιπτώσεις.

 

17. CΑΒΑΝ – Η Γη
Καλός, έξυπνος, και φιλοσοφικός. Μπορείτε να ελέγχετε και να μετριάζετε δυνητικά επιβλαβείς συμπεριφορές και στάσεις. Είστε πολύ καλά εκπαιδευμένοι, και το μυαλό σας είναι πάντα φωτισμένο και με νέες ιδέες. Είστε επίσης ένας προοδευτικός ηγέτης, ωστόσο  δεν αντέχετε τη λύπηση και τη συγκατάβαση των άλλων.

 

18. ETZNAB – Το μαχαίρι
Αντικατοπτρίζετε πλήρως την πραγματικότητα, και είστε πολύ λογικοί, διακριτικοί, και ανιδιοτελείς. Είστε επίσης επιρρεπείς σε προβλήματα στις σχέσεις σας, λόγω της ανάγκης σας να εφαρμοστεί η λογική σε όλα. Έχετε ένα καλό μυαλό και μπορείτε να διακρίνετε τα πραγματικά γεγονότα από δραματοποιημένα συναισθήματα. το θέμα είναι πώς θα αντιδράσετε στην απρόβλεπτη φύση των πραγμάτων. Σας αρέσει να εργάζεστε με τα χέρια σας και να κάνετε συνομιλίες. Μπορείτε να είστε εργασιομανής όταν είστε πραγματικά απορροφημένοι σε ένα αντικείμενο. Θέλετε να κερδίσετε τους άλλους και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εσωτερίκευση συναισθημάτων.

 

19. CAUAC– Η καταιγίδα
Έχετε μία χαλαρωτική, καλλιεργημένη φύση και οι Μάγιας πίστευαν ότι έχετε θεραπευτικές δυνάμεις. Εχετε πολλούς φίλους και αγαπάτε να είναι σε κοινωνικά περιβάλλοντα. Μπορείτε να μάθετε, καθώς και να διδάξετε, αλλά δεν θα χάσετε ποτέ την παιδιάστικη περιέργειά σας. Πιστεύετε σε ανώτερες δυνάμεις και εντυπωσιάζεστε από θρησκευτικές ή πνευματικές ιδεολογίες. Τακτοποιημένοι και τακτικοί, κρατάτε τα πάντα προστατευμένα, καθαρά, και οργανωμένα.

 

20. ΑΗΑU– Ο Ηλιος
Η επιτομή της ομορφιάς και των ιδανικών. Είστε ονειροπόλοι και θέλετε να κάνετε τη ζωή καλύτερη για όλους. Είστε αυτός που άλλοι θέλουν να έχουν δίπλα τους, τόσο φιλικά όσο και ερωτικά. Οι άνθρωποι έχουν υψηλές προσδοκίες από εσάς, γιατί κατέχετε μεγάλη δύναμη. Δίνετε έμφαση στην παροχή αγάπης και συμπόνιας για τους άλλους. Συχνά ωστόσο απογοητεύεστε αν τα σχέδια σας αποτυγχάνουν. Ζήστε τη στιγμή και ανησυχήστε λιγότερο για το μέλλον.

 

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter