Λίγα λόγια  για τους επισκέπτες και φίλους μας από τον Πέρρη Κρητικό και το astrology4u .

Την θεωρία της Αστρολογίας, μέχρι όπου έχει φτάσει ως σήμερα η Αστρολογική μελέτη, μπορεί ο κάθε ένας να την βρει στο Internet ,που υπάρχει ακόμα και εγκυκλοπαίδεια της Αστρολογίας ,αλλά και σε εκατοντάδες βιβλία ξενόγλωσσα και Ελληνικά.. Γνωρίζω πώς όπως μεγαλώνει παγκοσμίως μέρα την μέρα, χρόνο τον χρόνο, ο κύκλος των ατόμων που προσεγγίζουν τον χώρο είτε  από περιέργεια, είτε από απλό ενδιαφέρον, είτε ως ερασιτέχνες ,είτε προσδοκώντας να κάνουν την Αστρολογία επάγγελμα, αυτά που λέμε βασικές αρχές, τα διαβάζετε και κάποιοι τα αποστηθίζετε. Θα ήταν εύκολο μέσα από το site  να γέμιζα σελίδες με θεωρεία του τύπου.. ο Άρης στον Κριό  ή η τετραγωνική σχέση του Ουρανού με την Αφροδίτη… οι διελεύσεις κλπ.

Ακόμα στην ελεύθερη αγορά υπάρχουν πολλά προγράμματα που δίνουν την δυνατότητα χωρίς κάποια ειδική γνώση στον κάθε ένα να μπορεί να δει και να εκτυπώσει τον γενέθλιο ή προοδευτικό του χάρτη, μία συναστρία, προόδους κλπ  περνώντας  απλά τα στοιχεία γέννησης, ημερομηνία ,ώρα, τόπο σε μία φόρμα, ενώ πριν τους υπολογιστές χρειάζονταν ,εξειδικευμένες γνώσεις και πολύς χρόνος, για να συνταχθεί ένα ωροσκόπιο.. Όπως υπάρχουν και έτοιμα προγράμματα που με μία ημερομηνία και ένα enter , μπορούν να εκτυπώσουν 10,20,50 σελίδες αναλύσεων διαφόρων ειδών, γενέθλιες,  προοδευτικές όψεις ,συναστρίες κλπ…. Κάποιοι μάλιστα πουλούν αυτές τις αναλύσεις!!!

Όμως στο site που ετοιμάσαμε  δεν το ξεκινήσαμε  με σκοπό να είναι (μία από τα ίδια) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει όλες αυτές τις πληροφορίες που ζητάτε στις σελίδες ενός Αστρολογικού site. Το ξεκινήσαμε  και το δουλεύουμε  πολλούς μήνες μαζί με λίγους τελικά ειλικρινείς και τίμιους συνεργάτες με σκοπό να γίνει ένας χώρος που να αντιπροσωπεύει και να αντανακλά την αγάπη μας  για την επιστήμη των Ανθρώπων όπως μας  αρέσει να ονομάζουμε  την Αστρολογία.

Μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης, μπορώ πια να πω ότι δεν είμαι στην αρχή.. Έχω ξανοιχτεί σε μία απέραντη θάλασσα γνώσης, μελέτης και εκπλήξεων… Κάποιες φορές κοιτώ και λέω, δεν φτάνει μία, ούτε δύο, ούτε δέκα ζωές για να πεις αυτήν την θάλασσα την έμαθα, την ξέρω απ άκρη σε άκρη.. Ότι γράφετε εδώ είναι ότι έμαθα όλα αυτά τα χρόνια, ότι μαθαίνω κάθε μέρα, μα πάνω από όλα είναι Αλήθεια!!

Για να ξεκινήσουμε λοιπόν την δική μου θεωρεία ξεκινάμε απ το Άλφα της Αστρολογίας. Από το πρώτο που πρέπει να έχει όχι ως γνώση, αλλά ως ιδιότητα, όποιος θέλει να ασχοληθεί πραγματικά με την Αστρολογία ακόμα και ως ερασιτέχνης και είναι η ΑΓΑΠΗ για τον ΑΝΘΡΩΠΟ.

Η Αστρολογία είναι λειτούργημα και όποιος δεν την βλέπει έτσι είναι ιερόσυλος..   Αυτό είναι αξίωμα και η βάση για όποιο δεύτερο βήμα. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι όποιος αποστηθίσει κείμενα που αναφέρουν ιδιότητες είτε ζωδίων, είτε πλανητών, είτε όψεων, μπορεί να ερμηνεύσει Αστρολογία. Αυτός είναι και ο λόγος που τα υπολογιστικά προγράμματα στις αναλύσεις τους φάσκουν και αντιφάσκουν. Παρ ότι επεξεργάζονται με την δύναμη και την ταχύτητα του υπολογιστή τα δεδομένα, τόσο τα αποτελέσματα, όσο και οι  εκτυπωμένες αναλύσεις τους, είναι αστείες και απέχουν πολύ από την πραγματικότητα που ο κάθε ένας βιώνει. Αυτό συμβαίνει επειδή η μηχανή δεν έχει το Α της Αστρολογίας .. Αγάπη! Συναίσθημα για τον Άνθρωπο! Ακόμα ο υπολογιστής δεν έχει ούτε την δεύτερη βασική ιδιότητα, που πρέπει να έχει κάποιος, για να μπορεί να αναλύει Αστρολογία. Αυτήν που ξεχωρίζει όσους μπορούν να την χειριστούν, από όσους γνωρίζουν απλά την θεωρεία της. Είναι η ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ικανότητα! Στον κάθε χάρτη οι όψεις έχουν μία τόσο σύνθετη αλληλεπίδραση και τα δεδομένα είναι τόσα πολλά, που δεν υπάρχει μηχανική ηλεκτρονική δύναμη με τόση δύναμη επεξεργασίας, ώστε να διαχωρίσει, να ζυγίσει, να κοστολογεί τις δυνάμεις και να οδηγεί σε σωστό αποτέλεσμα. Αν υπήρχε τέτοιο πρόγραμμα και τέτοιος υπολογιστής, όποιος τον είχε βρει θα γίνονταν ο πλουσιότερος και ίσως ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη! Το έχουν προσπαθήσει πολύ και πάντα το προσπαθούν, όμως ούτε έγινε ούτε θα γίνει. Δεν θα γίνει γιατί στην μηχανή, δεν μπορούν να μπουν οι δύο πρώτες βασικές ιδιότητες.

Όμως μεταξύ των ανθρώπων, ένας δάσκαλος, μπορεί να τις αναγνωρίσει όπου και αν υπάρχουν μόλις φέρει τους μαθητές του μπροστά στην πόρτα που οδηγεί σε αυτές. Τότε αν κάποιος τις έχει, ανοίγει την πόρτα μόνο με σκέψη και καρδιά. Δεν μεταδίδονται λοιπόν παρά μόνο αν από φύση του κάποιος τις έχει. Οι Δάσκαλοι ψάχνουν μέσα στους επίδοξους μαθητές τους να διακρίνουν αν κάποιος ξεχωρίζει, καθώς κάθε δάσκαλος είναι ευτυχής όταν έχει την τύχη να συναντήσει έναν τέτοιο μαθητή, γιατί μέσα από αυτόν βλέπει έναν επόμενο κρίκο στην αλυσίδα που πάει την γνώση πιο βαθιά.  Και αν η ζωή του το χρωστά τον βρίσκει!!!   Για αυτόν τον λόγο και οι πραγματικοί Αστρολόγοι είναι τόσο λίγοι. Είναι μία μικρή παγκόσμια κοινότητα, που γνωρίζει και αισθάνεται ο ένας τον άλλον χωρίς ίσως να τον έχει ποτέ συναντήσει. Απλά ακολουθώντας ο ένας την εξερεύνηση του άλλου…

Για αυτό και είναι τόσο δύσκολο να φτιαχτεί ένας σύνδεσμος, μία ένωση που να αντιπροσωπεύει αυτό, που στο θεωρητικό τμήμα της σύστασής του πρεσβεύει. Πάντα σε τέτοιες κινήσεις, όταν επιχειρούνται, βρίσκουν χώρο και περνούν οι πολλοί.. Τυχοδιωχτικά στοιχεία που έχουν θεό και κίνητρο το χρήμα!!   Πάντα οι λίγοι που έχουν κάτι να πουν και να δώσουν, είναι τελικά απ έξω… Γιατί οι αρχές ενός μυημένου, χαλούν την (πιάτσα) των πολλών…    Όμως η Αόρατη παγκόσμια μικρή κοινότητα υπάρχει! Τα μέλη της γνωρίζονται χωρίς να δει ίσως ποτέ ο ένας το πρόσωπο του άλλου. Έχει ανοιχτές τις πόρτες για κάθε έναν που ο θεός – η δύναμη του φωτός, του χάρισε τις βασικές ιδιότητες. Όχι για να τις κάνει πλουτισμό, αλλά για να τις δώσει σε όποιον τις χρειάζεται. Ο Αστρολόγος δεν πλουτίζει ποτέ από την Αστρολογία απλά βιοπορίζεται. Έχει ευθύνη και καθήκον να μεταφέρει την γνώση, να βοηθά και να ζητά μόνο τα απαραίτητα, για να μπορεί να ζει και να εργάζεται αξιοπρεπώς. Άλλωστε όλα τα οφείλει σε μία δωρεά και όπως δωρεά έλαβε ,  έτσι δωρεά πρέπει να δώσει. Να παράγει έργο για το αύριο, να γράψει, να τιμήσει με την σειρά του την τιμή που του έκανε η ζωή, ο θεός – η δύναμη της αλήθειας και φυσικά οι δάσκαλοί του που οφείλει να σέβεται και να αγαπά.

Όταν κρατάς στα χέρια σου ένα βιβλίο που είναι αποτέλεσμα μιας πραγματικής Αστρολογικής εξερεύνησης, το βιβλίο ενός δασκάλου του χθες ή του σήμερα (όχι βιβλίο από αυτά τα αστεία που παντού υπάρχουν και λένε πχ ότι οι Σκορπιοί έχουν σκούρα μάτια!!!! και ότι οι Τοξότες ταιριάζουν με τους Κριούς!!) νοιώθεις και ζεις μέσα απ την γραφή του τον δάσκαλο που το έγραψε, βρίσκεσαι σε σύνδεση μαζί του. Θες μόνο ένα!! Να προσθέσεις στην απεραντοσύνη της Αστρολογικής έρευνας έστω μία μόνο αράδα ουσίας παραπέρα..

Τι όμως συμβαίνει σήμερα; Τι μας πολιορκεί; Η νέο- έρευνα των πολλών επιδόξων Αστρολόγων, περιορίζετε στο να προσπαθούν να αναλύσουν, πάντα εκ των υστέρων, γεγονότα και αποτελέσματα. Επειδή όμως και αυτό ακόμα είναι δύσκολο, καθώς είναι μάθημα εκπαιδευτικό αρχικού σταδίου τι κάνουν; Εφευρίσκουν ή ανακατεύουν τόσα εστιακά σημεία, προόδων, διελεύσεων, κλήρων, απλανών, δεσμών κλπ που δεν μπορεί κάπου κάποιος κάτι θα κάνει, ώστε να βγει με το ζόρι ένα συμπέρασμα, που να αποτελεί υποτίθεται την αιτία του γεγονότος. Αν τώρα αυτό το συμπέρασμα προσπαθήσει κάποιος να το δει η να το εφαρμόσει κάπου αλλού; Δεν βγαίνει ούτε νόημα, ούτε γεγονός, ούτε αποτέλεσμα… Έτσι θα δείτε να γράφουν κάποιοι πχ ότι (το Χ γεγονός το μαρτυρά το ότι ο προοδευμένος Πλούτωνας κάνοντας τάδε σχέση με τον Ερμή του solar και η Αθηνά της προόδου με το σύστημα μέρα χρόνος, είναι σε αντίθεση με τον βόρειο δεσμό της στιγμής του γεγονότος ενώ ο διελαύνων Χείρωνας είναι σε συγκλίνουσα όψη τετραγώνου, με τον κλήρο του θανάτου..) και άλλα πέντε τέτοια κουφά είναι οι αιτίες που προκάλεσαν το γεγονός!!!!!

Είναι χαρακτηριστικό της εποχής μας, το γεγονός ότι  την ίδια ώρα που προσπαθεί η αόρατη παγκόσμια Αστρολογική κοινότητα να προσεγγίσει προσεχτικά και στο περίπου τον άγνωστο μας ακόμα Πλούτωνα και πιθανά το καταφέρουν οι μαθητές των μαθητών μας, κάποιοι αναλύουν όλα τα παραπάνω εστιακά σημεία και μοιάζουν να θέλουν να παρκάρουν υπερωκεάνιο, την ώρα που δεν καταφέρνουν να βάλουν μία τόση δα βάρκα με κουπί, σε μία ορθή πορεία…

Είναι αυτοί, που αδυνατώντας να βάλουν σε μία σειρά τα απλά και καθημερινά τους εγκόσμια, στρέφονται και ασχολούνται ανεπιτυχώς, αλλά με αρκετά καλές οικονομικά αποδώσεις με τα υπερκόσμια!!!  Για αυτό και υπάρχουν…

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την υπόσχεση ότι μέσα από το site μας, θα δίνουμε την  θέση και  την προβολή, σε όσους αξίζουν τον σεβασμό για την ποιότητα της μελέτης , της γνώσης  και του χαρακτήρα τους.

Σας καλωσορίζω  λοιπόν στον κόσμο μου.

Πέρρης Κρητικός

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter