ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα δώδεκα ζώδια του ζωδιακού κύκλου, συχνά απεικονίζονται με ένα συγκεκριμένο σύμβολο, που κάνει την ερμηνεία τους δύσκολη σε ένα μη έμπειρο μάτι, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, δίνει την εντύπωση ότι δεν θυμίζει σε τίποτα το ζώδιο το οποίο χαρακτηρίζει.

 

Ωστόσο, όπως και σε πολλά άλλα θέματα, έτσι και στον συμβολισμό των ζωδίων, οι αρχαίοι υπήρξαν σοφοί και το κάθε σύμβολο έχει πολύ συγκεκριμένη προέλευση και ερμηνεία.

 

Κριός: Το επιθετικό ζώδιο της παρορμητικότητας και του πάθους, με κυβερνήτη τον θερμοκέφαλο Αρη, έχει ως σύμβολο τα κέρατα, το όπλο του κριαριού, που θυμίζουν επίσης και γεννητικά όργανα, επισημαίνοντας την αρρενωπότητα της φύσης του.

 

ΤαύροςΣτο φοινικικό αλφάβητο το ιδεόγραμμα του Ταύρου, είναι το γράμμα άλεφ, που είναι πρόγονος του δικού μας άλφα και ως λέξη σημαίνει επίσης και βόδι, στη γλώσσα των Φοινίκων.

 

Δίδυμοι: Το λατινικό νούμερο 2 που χρησιμοποιείται για τον συμβολισμό του ζωδίου, επισημαίνει την δυαδικότητα του.

 

Καρκίνος: Λέξη που σημαίνει στα αρχαία Κάβουρας. Το υπερπροστατευτικό αυτό ζώδιο έχει για σύμβολο τις δαγκάνες του καβουριού.

 

Λέων: Ο συμβολισμός του βασιλικού λιονταριού απεικονίζει το κεφάλι με τη χαίτη του

 

Παρθένος: Ο συμβολισμός του είναι το γράμμα Mem του φοινικικού αλφαβήτου που στη γλώσσα τους σημαίνει νερό, σε συνδυασμό με ένα ψάρι στην άκρη του

 

Ζυγός: Το σύμβολο του ζυγού είναι μία ευθυγραμμισμένη ζυγαριά.

 

Σκορπιός: Είναι ξανά το φοινικικό γράμμα mem αλλά στην άκρη του έχει την επικίνδυνη ουρά του σκορπιού.

 

Τοξότης: Τα βέλη του Κενταύρου δεν θα μπορούσαν παρά να είναι ο ιδανικός συμβολισμός για αυτό το ζώδιο

 

Αιγόκερως: Εχοντας ως εικόνα τον Αιγίπαν (μισός τράγος και μισός ψάρι) ο Αιγόκερως αν και ζώδιο της Γης είναι αναπόφευκτα συνδεδεμένος με το νερό. Το ιδεόγραμμα του ζωδίου  σημαίνει «το σπίτι του νερού» και του δόθηκε γιατί ο αστερισμός του ζωδίου εντοπίζεται σε μία συγκεκριμένη αστρονομική περιοχή του ουρανού που ονομάζεται Θήλασα.

 

Υδροχόος: Τα κύματα που κάνει το νερό καθώς πέφτει ή κινείται, είναι ο συμβολισμός του Υδροχόου

 

Ιχθύες: Εχουν για σύμβολο τα δυο έψιλον  που ήταν χαραγμένα και στο θρόνο του βασιλιά Μίνωα, στην Κνωσό, και συμβολίζουν την αέναη μάχη του καλού με το κακό.

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter