ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το άγχος και η πίεση της καθημερινότητας μας καταβάλλουν και συχνά αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε και να χαλαρώσουμε, ενώ πολλοί αντιμετωπίζουν και προβλήματα με τον ύπνο.

 

Ο σοφός λαός των Μάγιας που έζησε στο νοτιοανατολικό Μεξικό χιλιάδες χρόνια πριν, είχε πίστευε έντονα στις διαφορετικές συμπεριφορές και χαρακτήρες που είχε ο κάθε άνθρωπος που γεννιόταν υπό συγκεκριμένη συναστρία και αντιμετώπιζε τον καθέναν διαφορετικά.

 

Ετσι κάθε άνθρωπος που ανήκε σε καθένα από τα δικά τους 20 ζώδια είχε διαφορετικό χαρακτήρα και ανάγκες και διαφορετικές απαιτήσεις.

 

Μάθε ΤΩΡΑ ποιο είναι το ζώδιο σας στην αστρολογία των Μάγια

 

Επειδή όμως το άγχος και ο φόβος είναι αρχέγονα συναισθήματα του ανθρώπινου είδους, είχαν έρθει και οι Μάγιας αντιμέτωποι με αυτά και για να τα εξορκίσουν, πρότειναν ασκήσεις ηρεμίας ειδικές για κάθε ζώδιο τους.

 

Αφού βρείτε εδώ ποιο είναι το ζώδιο σας στην αστρολογία των Μάγιας, διαλέξτε την άσκηση ηρεμίας που σας αντιστοιχεί και απαλλαγείτε από το άγχος και τις φοβίες.

 

1. ΙΜΙΧ – Ο κροκόδειλος/ Η προέλευση
Ένα όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικό και ένας νέος κόσμος μπορεί να αρχίσει. Ονειρευτείτε κάτι μεγάλο και ισχυρό και φανταστείτε πώς να το κάνετε να συμβεί.

 

2. IΚ – Ο άνεμος/ Το πνεύμα
Πάρτε μια βαθιά, αργή αναπνοή, αισθανθείτε τη ζωή μέσα σας και ευχαριστηθείτε για αυτό το δώρο. Κάθε αναπνοή σας κάνει να νιώθετε πιο ζωντανοί.

 

3. AKBAL– Νύχτα/ Το σπίτι
Το σκοτάδι και η ξεκούραση είναι αυτό που σας ηρεμεί, σαν το έμβρυο στη μήτρα, όπου η ζωή αναπτύσσεται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ηρεμίας. Θέλετε ξεκούραση, χρόνο και ηρεμία. Να είστε υπομονετικοί και ευγενής με τον εαυτό σας.

 

4. KAΝ – Ο σπόρος / Η σαύρα
Από τους μικρούς σπόρους αναδύεται η ζωή σε αφθονία. Τώρα είναι η ώρα να βγείτε στον κόσμο, να γεννηθείτε σαν βλαστός, και λάμψετε στον Ηλιο. Χαλαρώστε, πάρτε βαθιές ανάσες και ονειρευτείτε το να συμβαίνει.

 

5. CHICCHAN – Το ερπετό
Τα όνειρα και το ένστικτό σας είναι ισχυρά. Δημιουργούν και διατηρούν τη ζωή. Η αγάπη και στοργή, επίσης, αρχίσει εδώ. Κοιτάξτε μέσα στον αρχέγονο, πιο ενστικτώδη εαυτό σας και θα έχετε την απάντηση για ότι σας απασχολεί.

 

Σας βασανίζουν τα ερωτηματικά; Εδώ είναι η λύση

 

6. CIMI – Ο θάνατος
Η απώλεια που κάνει χώρο για να γεννηθεί κάτι καινούργιο. Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα, γι’ αυτό μην προβληματίζεστε για πράγματα που μπορούν ανα πάσα στιγμή να αλλάξουν ή να αντικατασταθούν με κάτι νέο.

 

7. MΑΝΙΚ – Το χέρι / Το ελάφι
Κλείστε τα μάτια, αγγίξτε τον κόσμο και αγγίξτε τις καρδιές των άλλων. Να είστε ευγενής και με σεβασμό. Ότι έχετε αγγίξει, έχει πλέον το αποτύπωμα σας στην ψυχή του και αυτό δεν μπορεί να αναιρεθεί.

 

8. LAMAT – Το αστέρι / Το κουνέλι
Η φιλοδοξία σας υπερνικάει τον χρόνο. Είστε το άστρο. Βγείτε έξω και απολαύστε την ομορφιά του νυχτερινού ουρανού καθώς αλλάζει από ώρα σε ώρα. Τώρα δείτε τα αστέρια που λάμπουν μέσα στους άλλους ανθρώπους.

 

9. MULUK – Το νερό / Η προσφορά
Κλείστε τα μάτια σας και τον απαλό ήχο της βροχής που πέφτει. Ο ήχος της σας νανουρίζει. Τώρα ανανεωμένοι και χαλαροί, είστε ήρεμοι και προετοιμασμένοι για οτιδήποτε.

 

10. OC – Το σκυλί
Πιστός, έξυπνος, καλά εκπαιδευμένος, και αποφασισμένος. Σκεφτείτε την οικογένειά σας ή τους στενούς φίλους και πώς τίποτα δεν μπορεί να σας χωρίσει. Επικοινωνήστε μαζί τους. Η αγάπη και η αφοσίωση σας ηρεμούν.

 

Μαθε ΤΩΡΑ τι προβλέπουν οι κινήσεις των πλανητών για το ζώδιο σου

 

11. CHUEN– Η μαϊμού
Εξυπνοι, διασκεδαστικοί, αστείοι, ασταμάτητοι. Σκεφτείτε το χιούμορ και την ευτυχία. Τίποτα δεν μπορεί να σας αποθαρρύνει ή να σας επιβραδύνει. Παίξτε, γελάστε με τα απρόοπτα της ζωής, δείτε τα με αισιοδοξία και πάρτε μαθήματα από αυτά.

 

12. ΕΒ – Το χορτάρι
Ο κόσμος και η ζωή είναι μεγαλύτερα από εσάς και τα προβλήματα σας. Σκεφτείτε τα προβλήματα όλου του πλανήτη και την απεραντοσύνη του σύμπαντος και όλα μοιάζουν πιο μικρά όταν τα κοιτάτε από ψηλά.

 

13. BEN – Το καλάμι
Λυγίζει και πλέκει καλάθια και υφαντά, δημιουργώντας κάτι χρήσιμο, όμορφο και ισχυρό. Μπορεί να προσαρμόζεται και να γίνετε εύπλαστο. Χαλαρώστε και βρείτε πώς μπορείτε να προσαρμοστείτε στις υπάρχουσες συνθήκες και μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας «σπάσει»

 

14. IX – Ο ιαγουάρος
Ο κόσμος είναι ζούγκλα, αλλά αυτό είναι το φυσικό σας περιβάλλον. Τίποτα δεν μπορεί να σας φοβίσει αλλά γνωρίζετε και μέχρι που φτάνουν οι δυνάμεις σας. Χαλαρώστε και σκεφτείτε τι αντιμετωπίζετε. Στη συνέχεια, επιλέξτε προσεκτικά τις μάχες σας και τη λεία σας, με σοφία και ικανότητα.

 

15. MEN – Ο αετός
Από κάποιο ψηλό βράχο η κίνηση τον προσελκύει. Μπορεί να δεί τα πάντα και να ορμήσει προς τα κάτω σε μια στιγμή χωρίς να χάσει το στόχο του. Οραματιστείτε τον δικό σας στόχο και με ηρεμία σκεφτείτε την κατάλληλη στιγμή για να κάνετε την κίνηση σας.

 

16. CIB – Ο πολεμιστής / Το όρνεο
Εσωτερικά, είναι σε ψυχική ηρεμία. Ξέρει πόσο σκληρά να πολεμήσει και πότε. Δεν είναι ερωτευμένος με τη βία, αλλά συνειδητοποιεί ότι η ανθρώπινη φύση δεν είναι ήπια ή ιδανικά φτιαγμένη. Ηρεμήστε και διαλέξτε με σύνεση την μάχη που πρέπει να δώσετε και πότε θα είναι η στιγμή κατάλληλη γι’ αυτό

 

17. CΑΒΑΝ – Η Γη
Ηρεμήστε και κοιτάξτε γύρω σας. Μάθετε να εκτιμάτε όλα αυτά που σας περιβάλλουν. Μπορείτε να διατηρήσετε τον κόσμο σας και να πραγματοποιήσετε ότι ονειρεύεστε, εχοντας τέτοια εκτίμηση και ευγνωμοσύνη για όλα όσα δημιουργήσατε.

 

18. ETZNAB – Το μαχαίρι
Μπορείτε να πείτε αντίο να κόψετε ότι σας τραβάει πίσω. Η αιχμηρή λάμα του πονάει, αλλά είναι και χρήσιμη. Ηρεμήστε και σκεφτείτε τι είναι αυτό που πρέπει ή δεν πρέπει να μείνει προσαρτημένο στην καθημερινότητα σας και κάντε το δικό σας ξεκαθάρισμα.

 

19. CAUAC– Η καταιγίδα
Αποπροσανατολίζει και σαρώνει άστοχες επιθυμίες. Μπορείτε να μάθετε να χορεύετε με τα στοιχεία της φύσης, ή να περιμένετε ήρεμα να περάσει, όπως περνάει κάθε καταιγίδα. Χαλαρώστε και ήρεμα αποφασίστε αν θα ορμήσετε να βραχείτε άφοβα, ή θα βρείτε καταφύγιο μέχρι να τελειώσει η μπόρα.

 

20. ΑΗΑU– Ο Ηλιος
Ο Ήλιος είναι το Φως, το ροζ του σούρουπου, και η λάμψη της αυγής. Να είστε ήρεμοι, ήσυχη, και υπομονετικοί. Σκεφτείτε πως καθώς ξημερώνει ο ήλιος μία καινούργια μέρα, ο παλιός κόσμος που γνωρίζατε έχει ήδη φύγει. Ξεκινάει μία καινούργια μέρα, μία καινούργια αρχή όπου όλα είναι δυνατά.

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter