Γενικά Άρθρα

Οπως έχουμε ξαναπεί κάθε ζώδιο έχει τον δικό του χαρακτήρα και τις δικές του παραξενιές και έτσι οι αντιδράσεις του μπορεί να είναι διαφορετικές και συχνά απρόσμενες σε κάθε περίπτωση.

 

Ειδικά όταν φτάσετε σε σημείο να τσακωθείτε ή να διαφωνίσετε με κάποιο ζώδιο τότε το αποτέλεσμα μπορεί να σας αφήσει άφωνους.

 

Προκειμένου λοιπόν να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις, καλό είναι να γνωρίζετε τι να περιμένες από κάθε ζώδιο όταν διαφωνείτε, ώστε να είστε προετοιμασμένοι.

 

Κριός

Μπαίνει σε κάθε διαφωνία έτοιμος για κουτουλιές. Μπορεί εν τέλει να αποδειχθεί ότι έχει άδικο αλλά θα σας έχει κατσαδιάσει τόσο άσχημα στο μεταξύ, που δεν θα έχετε καν όρεξη να του εξηγήσετε που κάνει λάθος. Βασικά ίσως να μην έχετε όρεξη να του ξαναμιλήσετε καν. Γενικά σε έναν καυγά με Κριό καλό είναι να έχετε υπόψιν το παλιό καλό ρητό «στον τρελό λέμε πάντα ναι» προκειμένου να βγείτε αλώβητοι.

 

Ταύρος

Διαφωνία; Ποια διαφωνία; Αφού αυτός έχει πάντα δίκιο. Είναι σίγουρα το πιο πεισματάρικο ζώδιο και είναι αδύνατον να του αλλάξετε γνώμη για κάτι. Ακόμα κι αν είναι το πιο παράλογο πράγμα στον κόσμο θα το υποστηρίξει με σθένος μέχρι να φάει το κεφάλι του. Και ακόμα κι όταν αυτό συμβεί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξανακάνει το ίδιο για να δει «τι δεν πήγε σωστά την πρώτη φορά στο τέλειο σχέδιο του». Το καλό με τον Ταύρο είναι ότι σπάνια τσακώνεται, κυρίως γιατί βαριέται να μπει στη διαδικασία. Απλά θα σας πει «ναι» και θα κάνει το δικό του.

 

Δίδυμοι

Η διαφωνία με τον Δίδυμο αποδεικνύεται μάλλον κουραστική υπόθεση. Ακόμα κι αν έχει άδικο, είναι τόσο ετοιμόλογος και πολυλογάς που θα σας φέρει τόσα πολλά επιχειρήματα τα οποία θα σας αφήσουν άφωνο, όχι τόσο για τη λογική τους βάση, όσο για τον όγκο τους και τλόγω του ακατάπαυστου βομβαρδισμού σας με αυτά.

 

Καρκίνος

Μακράν το πιο υποχωρητικό ζώδιο, πιθανότατα αν διαφωνήσετε μαζί του θα υποκύψει στα λεγόμενα σας, απλά θα του ξεφεύγει κατά διαστήματα το παράπονο ότι κανείς δε τον καταλαβαίνει ή ότι δεν τον υπολογίζει κανείς. Το τρομακτικό με αυτό το ζώδιο είναι ότι σας τη φυλάει και θα εκραγεί σε τόσο ανύποπτο χρόνο όταν εσείς δε θα θυμάστε καν το λόγο για τον οποίο διαφωνήσατε.

 

Μάθε πως να διαχειρίζεσαι τις εκρήξεις κάθε ζωδίου

 

Λέων

Μπορεί να υπάρξει διαφωνία με Λέοντα αλλά ακόμα κι αυτή θα λυθεί με τον δικό του τρόπο και όταν και όπως αυτός θεωρεί σωστό ότι πρέπει να γίνει. Αλλωστε το μόνο πράγμα στο οποίο δε θα σας επιτρέψει ποτέ να διαφωνήσετε μαζί του είναι ότι έχει το πάνω χέρι σε κάθε ζήτημα και συμπεριφέρεται έτσι ακριβώς σε κάθε περίπτωση.

 

Παρθένος

Μεγάλη προσοχή στις διαφωνίες με Παρθένο. Είναι τόσο υπεραναλυτικός που πριν υποστηρίξει την άποψη του έχει μελετήσει και ζυγίζει στο κεφάλι του όλες τις πιθανές διεξόδους, τα πλην και τα κατά των επιχειρημάτων του αλλά και των δικών σου και έτσι μπορεί να τα αντικρούσει με αφοπλιστική ακρίβεια. Το πιθανότερο είναι όταν διαφωνήσετε με έναν Παρθένο, να έχει εκείνος δίκιο. Σπάνια αφήνουν τις λεπτομέρειες να τους ξεφύγουν και σίγουρα αν επιμένει, βλέπει στην κατάσταση κάτι που δεν έχετε προσέξει ακόμα.

 

Ζυγός

Δεν τίθεται θέμα διαφωνίας με τον Ζυγό. Ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε με αυτό που λέει ή προτείνει μπορείτε απλά να καθίσετε να περιμένετε σιωπηλά. Μέσα σε λίγη ώρα μπορεί να έχει ήδη αλλάξει μόνος του γνώμη. Αν έχετε όρεξη να διασκεδάσετε λίγο, ρίξτε του διακριτικά και λίγη αμφιβολία στο μενού και απλά καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε τον σουρεαλιστικό μονόλογο που θα ακολουθήσει.

 

Σκορπιός

Αν έχεις ποτέ διαφωνήσει με Σκορπιό ξέρεις την ακριβή έννοια της φράσης «ποιος είδε το Θεό και δε φοβήθηκε». Μπορεί ο ίδιος μέσα του να μην είναι ιδιαίτερα σταθερός στις απόψεις του, ωστόσο απέναντι στους άλλους θα υποστηρίξει σθεναρά τα επιχειρήματα του μέχρι θανάτου. Θανάτου του συνομιλητή του βασικά.

 

Τι φοβάται ο σύντροφος σου στη σχέση σας;

 

Τοξότης

Ισως το πιο ευχάριστο ζώδιο για διαφωνία είναι ο Τοξότης. Θα κάτσει να ακούσει τα επιχειρήματα σου, θα σου παραθέσει τα δικά του με ηρεμία και διάθεση για συννενόηση, αλλά πιθανότατα στα μισά θα βαρεθεί από τη σοβαρή συζήτηση σας και θα αρχίσει να κάνει τσιχλόφουσκες ή να πετάει ποπκορν στη γάτα. Εντάξει η συζήτηση μπορεί να μη καταλήξει κάπου, αλλά τουλάχιστον δε θα σκοτωθείτε.

 

Αιγόκερως

Το καλό με τον Αιγόκερω είναι ότι όντας σοβαρό και μετρημένο ζώδιο, θα κρατήσει ένα επίπεδο στη συζήτηση, χωρίς καυγά και ξεκατίνιασμα. Το κακό είναι ότι έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του και δεν πρόκειται να τις αλλάξει, όσο κι αν χτυπιέσαι. Ουσιαστικά η διαφωνία με έναν Αιγόκερω είναι σαν χαλασμένη κασέτα: θα του επαναλαμβάνεις τα επιχειρήματα σου ξανά και ξανά και θα σου δίνει κάθε φορά την ίδια απάντηση με παρανοική ψυχραιμία.

 

Υδροχόος

Λογική και φαντασία είναι δύσκολος συνδυασμός να αντιμετωπίσεις, γι’ αυτό η διαφωνία με τον Υδροχόο συνήθως είναι άκαρπη. Οτι κι αν του πεις, το έχει ήδη σκεφτεί και έχει βρει έναν τρόπο να αντικρούσει κάθε σου επιχείρημα, ακόμα κι όταν δεν έχει τελείως δίκιο. Το ευχάριστο είναι ότι είναι ανοιχτός για συζήτηση, ακόμα κι αν δε βγάλει πουθενά.

 

Ιχθύς

Το πιο ύπουλο ζώδιο σε θέματα διαφωνίας. Θα κάνει ότι φαινομενικά υποχωρεί ωστόσο θα σε χειραγωγήσει και θα σε φέρει στα νερά του χωρίς να το καταλάβεις, γυρνώντας τα πράγματα εκεί που τα θέλει αυτός. Γενικά καλό είναι να μην διαφωνείτε με τους Ιχθύες. Απλώς κάντε το δικό σας και ανακοινώστε το μετά. Οταν έρχονται προ τετελεσμένου είναι πολύ αργά για να σας τρελάνουν και ευτυχώς δεν τους διακατέχει ιδιαίτερη επιθετικότητα για να σας δημιουργήσουν πρόβλημα μετά.

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter