Αστρολογικός Χάρτης

Γενέθλιος Αστρολογικός Χάρτης

Ο γενέθλιος χάρτης, ή αλλιώς γενέθλιο ωροσκόπιο , είναι ένα αστρολογικό γράφημα που η δημιουργία του στηρίζεται στην ακριβή ώρα, ημερομηνία και τοποθεσία της γέννησης ενός ατόμου. Το γράφημα αυτό δίνει μια αποκαλυπτική, αναλυτική ματιά για τον  χαρακτήρα καθώς προσφέρει ερμηνείες, εξηγήσεις και συμπεράσματα που βασίζονται στην μελέτη της ακριβής θέσης των πλανητικών σωμάτων και των αστρικών οίκων την στιγμή της γέννησης.

Τα τρία βασικά στοιχεία ενός γενέθλιου χάρτη είναι ο ζωδιακός κύκλος, οι πλανήτες και οι οίκοι. Ο ζωδιακός κύκλος, είναι ουσιαστικά τα δώδεκα ζώδια. Οι πλανήτες αναφέρονται στον ήλιο, τη σελήνη και τα άλλα πλανητικά σώματα στο ηλιακό σύστημα. Οι οίκοι υποδεικνύουν  σε ποιους τομείς της ζωή μπορεί να εκφραστεί  μια ενέργεια ή πόσο καλά θα τα πάει κάποιος στον τομέα της ανθρώπινης εμπειρίας. Έτσι μπορούμε να πούμε συνοπτικά ότι:  Οι πλανήτες δείχνουν τι συμβαίνει, τα ζώδια δείχνουν πώς συμβαίνει (τρόπος εκδήλωσης ενέργειας) και οι οίκοι δείχνουν πού συμβαίνει(δηλαδή σε ποιον τομέα της ζωής ενός ατόμου).

Τα ζώδια

Όλοι γνωρίζουμε τα 12 ζώδια: Κριός, Ταύρος, Δίδυμοι, Καρκίνος, Λέων, Παρθένος, Ζυγός, Σκορπιός, Τοξότης, Αιγόκερως, Υδροχόος, Ιχθείς. Τα ζώδια είναι συμβολισμοί αστερισμών απ’  όπου οι πλανήτες περνούν κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου. Τα περάσματα των πλανητών από συγκεκριμένα ζώδια, έχουν να πουν πολλά για τον χαρακτήρα ενός ατόμου. Όταν για παράδειγμα ένας αστρολογικός χάρτης λέει ότι «η Αφροδίτη είναι στον Λέοντα», σημαίνει ότι η Αφροδίτη διέλαυνε από τον αστερισμό αυτόν κατά την στιγμή της γέννησης του ατόμου.

Οι Πλανήτες

Κάθε πλανήτης στο γενέθλιο χάρτη αντιπροσωπεύει μια επενέργεια στην προσωπικότητα. Η ομαδοποίηση γίνεται σε δύο κατηγορίες: στους προσωπικούς πλανήτες (Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη και Άρη) και στους εξωτερικούς πλανήτες (Δίας, Ποσειδώνας, Κρόνος, Ουρανός και Πλούτωνας). Όλοι οι πλανήτες διελαύνουν (περνούν) απ’ όλα τα ζώδια. Η διέλευσή τους μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμη (Ερμής, Σελήνη, Αφροδίτη, Άρης, Δίας,) ή μακροπρόθεσμη (Κρόνος, Πλούτωνας, Ποσειδώνας, , Ουρανός).

Για να πάρετε μια ιδέα για το τι αντιπροσωπεύει κάθε πλανήτης, εδώ μπορείτε να δείτε

Διαβάστε περισσότερα...

μια γενική περιγραφή:

Στους προσωπικούς πλανήτες, ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την βασική ταυτότητα ενός ατόμου, τον σκοπό και τη βούλησή του.

Η Σελήνη , που αντανακλά το φως του Ήλιου, είναι το δοχείο των εμπειριών της ζωής. Είναι ο τρόπος ύπαρξης ενός ατόμου, και ο τρόπος που επιλέγει να δρα ανάλογα με τα συναισθήματά του. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Σελήνη δεν αντιπροσωπεύει τα συναισθήματα, απλώς συνδέεται με αυτά, όπως επίσης και με τις μνήμες που συνδέονται με αυτά τα συναισθήματα.

Ο Ερμής συνδέεται με την επικοινωνία, τα σύμβολα και τη γλώσσα.

Η Αφροδίτη μας δείχνει τι απολαμβάνει ένα άτομο και πως βρίσκει την ικανοποίηση στην ζωή του.

Ο Άρης σχετίζεται τις επιθυμίες και τις ανάγκες ενώ  αντιπροσωπεύει τη δράση και τη θέλησης.

Στους εξωτερικούς πλανήτες, ο Δίας αντιπροσωπεύει την ανάπτυξη και την ικανότητα ενός ατόμου να ενταχθεί στην κοινωνία. Αντιπροσωπεύει το μονοπάτι της ζωής του ατόμου.

Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει τις ευθύνες, τους κανόνες που ο άνθρωπος εγκαθιστά, τους απαραίτητους περιορισμούς που επιβάλλονται για την ανάπτυξη της συνείδησης ενός ατόμου.

Ο Ουρανός αντιπροσωπεύει την ικανότητα ενός να περάσει σε νέα επίπεδα κατανόησης ή συνειδητότητας, να αποκτήσει γνώσεις από τις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής.

Ο Ποσειδώνας αντιπροσωπεύει τα ιδανικά και τη φαντασία ενός ατόμου, το σπάσιμο των ψυχικών ορίων και την αίσθηση της αρμονίας με το σύμπαν.

Ο Πλούτωνας αντιπροσωπεύει την αλλαγή και την εσωτερική ανάπτυξη, το είδος της αλλαγής που αρχίζει βαθιά σε ένα άτομο, αγγίζοντας ευαίσθητες ψυχολογικές περιοχές.

Οι Οίκοι

Οι οίκοι είναι το πλαίσιο μέσω του οποίου ένα άτομο μπορεί να εντοπίσει σε πιο τομέα της ζωή του έχουν επίδραση τα πλανητικά περάσματα μέσα στον ζωδιακό κύκλο (όπως αναφέραμε και παραπάνω δίνει απάντηση στο ερώτημα «Πού;»). Οι 12 οίκοι είναι παρόμοιοι με τα 12 ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια συνοπτική περιγραφή για τον κάθε οίκο.

Ο 1ος Οίκος αναφέρεται στον εξωτερικό εαυτό, Ο 2ος οίκος στον πλούτο, Ο 3ος στο κοσμικό μυαλό ή σε εξερευνήσεις και έρευνες κάθε είδους, Ο 4ος στην οικογένεια και την ασφάλεια. Ο 5ος στις εκφράσεις του νου ή της δημιουργικότητας, ο 6ος στην ευθύνη, ο 7ος αναφέρεται στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους και ο 8ος σε κίνητρα ο 9ος στο ανώτερο μυαλό ή τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές ιδέες, ο 10ος  στις επιλογές σταδιοδρομίας και τις δυνατότητες ενός ατόμου, ο 11ος  στην κοινωνική ζωή ή την κοινότητα και ο 12ος  αναφέρεται σε κρυμμένους περιορισμούς ή σε αυτά που  κάνουμε για να γίνουν τα όνειρά μας πραγματικότητα.

Αυτά λοιπόν είναι τα βασικά συστατικά ενός γενέθλιου γενέθλιο χάρτη! Ο κάθε παράγοντας από μόνος του δεν μπορεί να δώσει μια επαρκή ερμηνεία  αλλά μόλις συνδυαστούν και αναλυθούν, τότε έχουμε μια ουσιαστική πληροφορία!

Παρακάτω συμπληρώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία, μπορείτε να δείτε τον δικό σας αστρολογικό χάρτη και να γνωρίσετε ακόμη περισσότερο τον εαυτό σας!

Μάθε πως επηρεάζει ο αστρολογικός σου χάρτης την δική σου ζωή και τι μπορείς να κάνεις για να έχεις αυτά που επιθυμείς! Επικοινώνησε με τους έμπειρους αστρολόγους μας στο 9011 400 000! Μάθε για το αύριο, ΣΗΜΕΡΑ!

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Αστρολόγοι

Astrology4u WebTV

Άστρα & Έρωτας

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter