Πλανητικές ώρες Ιουνίος 2022 - Από τον Πέρρη Κρητικό

Επεξήγηση συμβόλων

ΠέρρηςΓράφει ο αστρολόγος Πέρρης Κρητικός

Από την αρχαία εποχή οι Αστρολόγοι διαχώριζαν την διάρκεια του χρόνου της ημέρας μεταξύ ανατολής και δύσης του Ηλίου και από τη δύση μέχρι την ανατολή του Ηλίου την επόμενη μέρα συσχετίζοντας κάθε ένα από τα διαστήματα με επτά ουράνια σώματα που είναι ορατά. Με την παρατήρηση αυτή έκαναν μια θεωρία που βασίζεται στη φαινόμενη ταχύτητα αυτών των επτά ουρανίων σωμάτων και έτσι  ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας και ο Κρόνος συνδέθηκαν με  τις πλανητικές ώρες.

Ακόμη κατά τη διάρκεια των 24 ωρών  επαναλαμβάνεται τρεις φορές η επιρροή των πλανητών, προκειμένου να καλύψουν όλο το 24ωρο. Παρόλο που ονομάζονται ώρες σε μερικές περιπτώσεις αυτά τα χρονικά διαστήματα έχουν διάρκεια και μικρότερη και μεγαλύτερη των 60 λεπτών. Ο Πτολεμαίος και Δωρόθεος

Διαβάστε περισσότερα...

χρησιμοποιούσαν σε πολλές εφαρμογές, τις πλανητικές ώρες. Εύκολα καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει ισοδυναμία μεταξύ του ημερολογίου και των πλανητικών ωρών καθώς  η μέρα εδώ  διαιρείται σε 24 πλανητικές ώρες, με την πρώτη ώρα αυτήν της ανατολής του Ηλίου και την τελευταία ώρα να τελειώνει τα ξημερώματα της επόμενης πλανητικής ημέρας.

 

Ένας απλός τρόπος για να καταλάβουμε πώς γίνεται αυτή η λειτουργία  είναι να σημειώσουμε  την ώρα της ανατολής  και της δύσης  και στη συνέχεια να μετατρέψουμε  τις ώρες σε λεπτά και το αποτέλεσμα να το διαιρέσουμε με το 12. Θα προσθέσουμε  το αποτέλεσμα στην ώρα της ανατολής και έτσι θα έχουμε την διάρκεια της πρώτης πλανητική ώρα της ημέρας, το οποίο το κυβερνά το ουράνιο σώμα που έχει εκχωρηθεί σε εκείνη την ημέρα. Κυριακή – Ήλιος Δευτέρα – Φεγγάρι Τρίτη – Άρης, κ.λπ. Αν για παράδειγμα το σύνολο των λεπτών μεταξύ ανατολής και δύσης, μετά τη διαίρεση του με το 12 δίνει ένα σύνολο 72 και η ανατολή του Ηλίου είναι στις 06 πμ η πρώτη πλανητική ώρα της ημέρας είναι 6:00 π.μ. – 07:12 π.μ., η δεύτερη ώρα από 07:12 π.μ. έως 8.24 π.μ., και  κάνουμε το ίδιο για τις υπόλοιπες ώρες.

 

Με τον ίδιο τρόπο που υπολογίζουμε τις ώρες της νύχτας, αλλά αυτή τη φορά μετράμε τις ώρες μεταξύ της δύσης και την επόμενη ανατολή του Ηλίου το αποτέλεσμα αυτής της διαίρεσης με το 12 στη συνέχεια το προσθέτουμε σε κάθε ώρα – ανά ώρα. Για να χρησιμοποιήσουμε τις πλανητικές ώρες θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τις θέσεις των πλανητών εκείνης της ημέρας, διότι μόνο με δική τους συμβολή θα πετύχουμε τα αποτελέσματα που επιδιώκουμε.. Οι πλανητικές ώρες αφορούν επιρροές που έχουν   Κρόνος- Δίας- Άρης- ΄Ηλιος- Αφροδίτη- Ερμής- Σελήνη.

 

 

Οι Πλανητικές ώρες έχουν παραδοσιακά χρησιμοποιηθεί για  την επιλογή των ευνοϊκών διαστημάτων για να ξεκινήσουμε κάποιες δραστηριότητες.

 

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τους τύπους των δραστηριοτήτων που ευνοούνται παραδοσιακά από κάθε πλανητική ώρα:

sun
Οι ώρες του Ήλιου

 

planitikes ores 2

 

 

Είναι καλή και κατάλληλη για τις περισσότερες δραστηριότητες και για τους περισσότερους ανθρώπους. Ξεκινήστε αυτή την ώρα ένα ραντεβού, μια συζήτηση, να στείλετε ένα μήνυμα, να κάνετε ένα τηλεφώνημα ειδικά εάν δεν είστε σίγουροι για το αν θα απαντήσουν στο μήνυμά σας, ή αν θα επιστρέψει η κλήση σας. Να  ζητήστε μία χάρη ή  υπηρεσία, ώστε να μπορείτε να έχετε περισσότερες δυνατότητες για ένα θετικό αποτέλεσμα!

 

 

Η ώρα του Ήλιου είναι κατάλληλη για αυτοπροβολή, και επίσης για να αγοράσετε πράγματα που θα βελτιώσουν την εικόνα σας, ειδικά τα κοσμήματα και κυρίως  χρυσό, καθώς και είδη πολυτελείας. Για να δείτε τους ανθρώπους, με βαθμό – αξιώματα  και να ζητήσει μια χάρη, να ζητήσετε μια προαγωγή, να επισκεφτείτε τον πατέρα σας, να αγοράσετε πράγματα που σκέφτεστε να μεταπωλήσετε με κέρδος,  να κάνετε τα εγκαίνια μιας επιχείρησης, να γράψετε ένα γράμμα, να υπογράψετε συμβάσεις, συμφωνίες , νομικά έγγραφα, για την αγορά μετοχών, για να κάνετε εφαρμογές όλων των ειδών, για να ασχοληθείτε με τα παιδιά σας, να φλερτάρετε ή να κάνετε επίσημη μία σχέση. Ακόμα για να ασχοληθείτε με ένα δημιουργικό χόμπι, για να δώσετε μια διάλεξη, να λάβετε απόφαση.

venus
Οι ώρες της Αφροδίτης:

 

planitikes ores 3

 

 

είναι οι ώρες που ο πλανήτης επηρεάζει την αρμονία, την αγάπη, την ομορφιά, την ειρήνη και την ηρεμία, ευνοεί γενικά θέματα που σχετίζονται με τα παραπάνω.

 

 

Όλα πάνε πολύ καλύτερα κατά την ώρα της Αφροδίτης η οποία είναι κατάλληλη: Για να ασχοληθείτε με συναισθηματικά θέματα, να φλερτάρετε, να κλείσει μια συμφωνία – συνεργασία, για γάμους, γαμήλια ταξίδια, για να αγοράσει κάποιος ρούχα, καλλυντικά, αρώματα, για να μάθετε  για τη μόδα, να εκθέσετε  τέχνη ή να αγοράσετε έργα τέχνης, για να ασχοληθείτε με τα καλλιτεχνικά θέματα, για να ασχοληθείτε με τον κήπο και τα λουλούδια σας, την διακόσμηση του χώρου σας, να απολαύσετε τον εαυτό σας , κάνετε μια πρόταση γάμου, να παντρευτείτε μα και  για να ασχοληθείτε με τα οικονομικά σας, να κάνετε επισκέψεις, να παίξετε ένα τυχερό παιχνίδι, για δημόσιες σχέσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις, συναντήσεις, αγάπη, για να ζητήσετε μια χάρη, να ξεκινήσετε ένα ταξίδι αναψυχής ή οποιοδήποτε χόμπι, να ακούσετε μουσική, να ανταλλάξετε  δώρα, για να γιορτάσετε μια επέτειο, να ασχοληθείτε με την προσωπική σας εμφάνιση, για να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας, για να κάνετε ένα πετυχημένο  botox  κ.λπ.

 

mercury
Οι ώρες του Ερμή:

 

planitikes ores 4

 

 

Σε αυτές τις ώρες μπορεί να κινηθεί καλά ότι έχει να κάνει με την επικοινωνία, όπως αλληλογραφία, γραφή, μικρά ταξίδια, εκδρομές, άλλα και να διαφημίσετε  τα προϊόντα σας, να βρεθείτε  με γείτονες, αδέλφια, συγγενείς, να κλείνετε  συμφωνίες, να  δημοσιεύσετε ένα  βιβλίο ή να παραδώσετε γραπτές εργασίες – μελέτες, να έρθετε σε επαφή με  δημοσιογράφους, συγγραφείς, εκδότες, λογιστές, να έχετε  πιο καλή επαφή με τα παιδιά, να διαπραγματευτείτε με εμπόρους, βιοτέχνες, διαφημιστές, μεταφορείς, να αγοράσετε εισιτήρια για ταξίδια – κρουαζιέρες από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες , για να στείλετε  τηλεγραφήματα, φαξ, να παρουσιάσετε μία ομιλία σας, να αγοράσει ένα μέσο μεταφοράς, τηλέφωνο, βιβλία, γυαλιά οράσεως, χαρτικά, προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, ραδιόφωνο, τηλεόραση, ηχεία, και άλλα οπτικοακουστικά μέσα, να κάνετε μια σύνδεση ή να αγοράσετε ένα κινητό τηλέφωνο .

 

moon
Οι ώρες της Σελήνης :

 

planitikes ores 5

 

 

Κατάλληλη ώρα για επαφή με το κοινό, τις σχέσεις με τις γυναίκες, συνάντηση ή συζήτηση με τη μητέρα σας, τη διαχείριση των οικιακών, για οικογενειακά ζητήματα, οικογενειακές συγκεντρώσεις, συναλλαγές με συγγενείς, θέματα δημόσιου ενδιαφέροντος, τα όποια θέματα έχουν  να κάνουν με το σπίτι, συμφωνίες ή επαφές με ξενοδοχεία και το προσωπικό του ξενοδοχείου, οι ναυτικούς και ναυτιλιακούς πράκτορες, προμήθεια ή εμπορία ειδών οικιακής χρήσης και προϊόντα τροφίμων, γυαλικά, ασημικά, τα μαργαριτάρια, για κολύμπι ή να κάνετε ένα ταξίδι στη θάλασσα, γυναικολογικές εξετάσεις ή θεραπείες, για να μαγειρέψετε, να ζυμώσετε, να βρείτε  απολεσθέντα αντικείμενα, αλλά και να ασχοληθείτε με προφητικές ικανότητες ή έρευνες.

 

saturnΟι ώρες  του Κρόνου:

 

planitikes ores 6

 

Η ώρες του Κρόνου είναι κατάλληλες: Για να αποσύρεστε ώστε να μπορείτε να βρείτε την εσωτερική ισορροπία, να λαμβάνετε προληπτικά μέτρα ασφαλείας, αλλά και να πωλήσετε  ακίνητα και ό, τι θέλετε να απαλλαγείτε από αυτό, να διακόψετε οριστικά  προβληματικές σχέσεις και συνεργασίες, να έρθετε σε επαφή με κτηματομεσίτες,  αγρότες, να επισκεφθείτε μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους,  ηλικιωμένους, για να σταματήσετε μια κακή συνήθεια, να χαλαρώσετε, να οριοθετήσει σύνορα σε οικόπεδα ή  αγρούς.

 

jupiterΟι ώρες του Δία:

 

planitikes ores 7

 

Είναι ένα θετική ώρα και ότι αρχίζει αυτήν την ώρα μπορεί να έχει μια καλή πρόοδο και  ανάπτυξη. Είναι κατάλληλο διάστημα για να οργανώσετε ή να ξεκινήσετε ένα μακρύ ταξίδι, ένα σημαντικό σεμινάριο, μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα σχολείο, για να αρχίσετε να γράφετε, να πάρετε ένα νέο μέσο μεταφοράς, για να κάνετε μια κίνηση στο χρηματιστήριο ή επενδύσεις σε ξένο νόμισμα και αμοιβαία κεφάλαια, να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό, να έρθετε σε επαφή με  αστρολόγους,  διευθυντές των τραπεζών,  υπηρεσίες  υπουργείου, με δικαστές και εκπροσώπους του νόμου. Ακόμα η ώρα του Δία  ευνοεί επίσης ό, τι έχει να κάνει με φιλοσοφικές μελέτες, οικονομικά, σημαντικές συμφωνίες, συνεργασίες, κλπ Στην ώρα του Δία μπορείτε να ξεκινήσετε ένα αναζωογονητικό πρόγραμμα διατροφής μα και  μία δυναμωτική δίαιτα, αν θέλετε να πάρετε  βάρος, για την επίλυση διαφορών με μακρινούς συγγενείς, για να μιλήσετε με  ιερείς και να συμμετέχετε σε θρησκευτικές τελετές, να έρθετε σε επαφή με πρεσβείες ή προξενεία, να βγάλετε διαβατήριο, να κάνετε δωρεές, μα και  για να αγοράσετε λαχεία.

 

marsΟι ώρες του Άρη:

 

planitikes ores 8

 

Είναι ώρες που βοηθούν  να επιβάλετε τη θέλησή σας για να ξεκινήσετε μια επιθετική δράση, να κάνετε ένα παράπονο ή μια αναστάτωση, προκειμένου να επιτύχετε κάτι, για να έχετε επαφές με στρατιωτικούς, μηχανικούς, εργαζόμενους κατάστημα αυτοκινήτων, τεχνίτες,  ερευνητές, οδοντίατρους, φυσιοθεραπευτές, τους εμπόρους μηχανημάτων, για να κάνετε  ανταγωνιστικό αθλητισμό, για αγορές όπλων και πυρομαχικών και για να πάρετε αιχμηρά αντικείμενα, για αγορά μετοχών που αφορούν τα μέταλλα, για να ξεκινήσετε την κατασκευή φεγγίτη, τζακιού, καμινάδων, να κάνετε γυμναστική ή να ασχοληθείτε με τη ροκ μουσική.

Πότε ευνοούνται τα ρίσκα σου; Ποια είναι η καταλληλότερη στιγμή για να γευτείς την επιτυχία; Μάθε πως επηρεάζουν οι πλανητικές ώρες την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με τον Πέρρη Κρητικό και την ομάδα του στο !

Astrology4u WebTV

Αστρολογικά Άρθρα

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter