Το ζώδιο του μήνα: Υδροχόος ο εκκεντρικός!

Γράφει η αστρολόγος μας Τερέζα

terezasmall

Στις 20 Ιανουαρίου ο Ηλιος περνάει στον Υδροχόο. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του και τι προβλέπουν τα άστρα για τον μήνα του;

Χαρακτηριστικά:

Ο Υδροχόος είναι το προτελευταίο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και είναι

  • Ανεξάρτητος
  • Αντιδραστικός
  • Εκκεντρικός
  • Εφευρετικός

Οι Υδροχόοι είναι συνήθως η ψυχή της παρέας, αφού τους χαρακτηρίζει μεγάλη κοινωνικότητα, ενώ διαθέτουν πολύ εφευρετικό και προοδευτικό μυαλό και μεγάλη οξυδέρκεια που συχνά φτάνει στα όρια της μεγαλοφυίας. Γεννημένος στην καρδιά του χειμώνα, ο Υδροχόος συγκαταλέγεται στον σταθερό σταυρό των ζωδίων, ωστόσο ο ίδιος, μόνο σταθερός δεν είναι. Η μεγάλη ανάγκη του για ελευθερία και ανεξαρτησία δεν του επιτρέπει να μείνει δέσμιος πουθενά για πολύ και αντιδρά έντονα σε κάθε περιορισμό που προσπαθούν να του επιβάλλουν. Μπορεί ο Υδροχόος να χαρακτηρίζεται από αστάθεια στην προσωπική του ζωή, ωστόσο είναι ένας πολύ καλός φίλος αφού λατρεύει τους κοντινούς του ανθρώπους και θα έκανε τα πάντα γι’ αυτούς.

Διαβάστε περισσότερα...

 

 

Ο Υδροχόος στον Ερωτα:

Ιδιαίτερα εκρηκτικός και απρόβλεπτος στον έρωτα, ο Υδροχόος απεχθάνεται την πλήξη και τη μονιμότητα. Του αρέσει να φλερτάρει και επιδιώκει συχνά καινούργιες εμπειρίες για να σπάσει τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Θεωρείται ιδιαίτερα ασταθής στις ερωτικές του σχέσεις, αφού βαριέται υπερβολικά γρήγορα και διαρκώς αναζητάει κάτι καινούργιο, ωστόσο , θα δοθεί ολοκληρωτικά, στο άτομο που θα καταφέρει να τον πλησιάσει και να μείνει δίπλα του, χωρίς να τον πιέσει.

 

Τύπος: Σταθερό

Ο Υδροχόος, μαζί με τον Ταύρο, τον Σκορπιό και τον Λέοντα, είναι ζώδιο που ανήκει στον σταθερό σταυρό. Τα ζώδια αυτά, βρίσκονται στην καρδιά των εποχών, όταν αυτές έχουν ήδη αρχίσει και δεν προβλέπεται αλλαγή στον ορίζοντα. Το γεγονός αυτό, κάνει τα ζώδια του σταθερού σταυρού να κολλάνε στις καταστάσεις και να είναι υπομονετικά και ταυτόχρονα δυσκίνητα, ωστόσο η επιμονή και η αντοχή τους τους επιτρέπει να ξεπερνάνε όλες τις αντίξοες συνθήκες.

Στοιχείο: Αερας

Το στοιχείο του Αέρα στο ζωδιακό κύκλο ταυτίζεται με τη σκέψη και την υψηλή διανόηση, ωστόσο το ενεργητικό τους μυαλό, τους εμποδίζει να βρουν προσωπική γαλήνη και γι’ αυτό συχνά χαρακτηρίζονται από αστάθεια. Ειδικά στους Υδροχόους, τα χαρακτηριστικά τους αυτά εστιάζονται κυρίως στον κοινωνικό τους κύκλο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να συμβιβαστούν με καταστάσεις.

 

Διάβασε την μηνιαία πρόβλεψη για τον Υδροχόο!

 

Ενεργειακή λίθος:

Κεχριμπάρι και Αιματίτης

Το Κεχριμπάρι είναι ιδανικό για τους Υδροχόους, βοηθάει στην ενίσχυση της «συναισθηματικής» ισορροπίας – ειδικά σε περιόδους που το άτομο νιώθει ευάλωτο ή δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις. Ο Αιματίτης σας βοηθάει να «πατάτε στη Γη» όταν θέλετε να επικεντρωθείτε σε συγκεκριμένους στόχους, ή χρειάζεστε τάξη και πειθαρχία.

 

 

Διάβασε την ετήσια πρόβλεψη για τον Υδροχόο!

 

Εκπρόσωπος: Οινοχόος

Το σύμβολο του Υδροχόου, ένας νέος που αδειάζει ένα πιθάρι με νερό, είναι στην πραγματικότητα ο Γανυμήδης, ο οποίος, σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν ένας όμορφος νέος, τον οποίο έκλεψε ο Δίας από τη Γη και τον έκανε οινοχόο των Θεών στον Ολυμπο. Αυτό προκάλεσε ωστόσο την ζήλεια της Ηρας, η οποία ανάγκασε τον Δία να καταστερίσει τον Γανυμήδη, δημιουργώντας έτσι τον αστερισμό του Υδροχόου στον ουρανό.

 

Κυβερνήτης Πλανήτης: Ουρανός
Οι Υδροχόοι ευνοούνται από την σοφία του Πρωτόγεννου Ουρανού. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ουρανός ήταν ο πρωτότοκος γιος της Γαίας, ο γηραιότερος των Θεών και αποτελούσε την προσωποποίηση του ουράνιου θόλου. Για τους αρχαίους Ελληνες, η γέννηση του Ουρανού ταυτίστηκε με την απαρχή της πνευματικής ανάπτυξης του ανθρώπου και της γέννησης των Επιστημών, των Γραμμάτων και Τεχνών.

Διάσημοι Υδροχόοι: Σακίρα, Τζον Τραβόλτα, Μπομπ Μάρλεϊ, Κριστιάν Ντιορ, Λόρδος Μπάιρον, Κάρολος Δαρβίνος, Ιούλιος Βερν

 

Διάσημοι Υδροχόοι: Τι είναι αυτό που τους κάνει ξεχωριστούς; Δες εδώ! 

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Astrology4u WebTV

Άστρα & Έρωτας

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter