ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ

antigoni stamou

Γράφει η αστρολόγος Αντιγόνη Στάμου

 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ

7 Μαίου 2020

Θεραπεία και συμπόνια

Η Πανσέληνος στο Σκορπιό στις 7 Μαίου 2020 είναι η πρώτη θετική σεληνιακή φάση που βλέπουμε εδώ κι έξι εβδομάδες. Η Πανσέληνος του Μαίου έχει πνευματική, θεραπευτική και συμπονετική επιρροή, εξαιτίας του εξαγώνου Ερμή-Ποσειδώνα.

Η Πανσέληνος του Μαίου θα κάνει τον κόσμο γενικά  πιο συμπαθητικό και κατανοητό. Θα μας κάνει πιο ευαίσθητους, αλλά και σε θέση να καταλάβουμε καλύτερα τα αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματά μας. Θα μας βοηθήσει, στη συνέχεια, να οραματιστούμε ένα καλύτερο μέλλον, μόλις υποχωρήσει ο πόνος και η ταλαιπωρία από την πανδημία του κορονοϊού.

Τι είναι μια Πανσέληνος

Μια Πανσέληνος είναι η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης που βάζει στο επίκεντρο το σπίτι, την οικογένεια και τις πιο στενές μας σχέσεις, για τις επόμενες δυο εβδομάδες αυτής της σεληνιακής φάσης. Αντίθετες δυνάμεις, όπως η δουλειά σε σχέση με το σπίτι, ή αυτό που χρειαζόμαστε σε σχέση με αυτό που θέλουμε, προκαλούν εσωτερικές εντάσεις και εξωτερικές πιέσεις. Όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις και κρίσεις που στραγγίζουν την ενέργειά μας.

Οι σεληνιακές ιδιότητες των συναισθημάτων και των ενστίκτων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, σε μια Πανσέληνο. Ας χρησιμοποιήσουμε, λοιπόν, την αυξημένη συναισθηματική μας δύναμη και τη διαίσθηση για να ξεπεράσουμε τυχόν προκλήσεις. Η υποσυνείδητη επίγνωση μας επιτρέπει να ρίξουμε μια πιο ισορροπημένη ματιά στις προσωπικές μας σχέσεις και να διακρίνουμε οποιαδήποτε ανισορροπία που προκαλεί δυσαρμονία.

Αυτή η Πανσέληνος

Η Πανσέληνος της 7ης Μαίου στις 17ο 20’ του Σκορπιού σχηματίζει όψεις με τον Ερμή και τον Ποσειδώνα. Η ισχυρότερη επιρροή είναι το εξάγωνο Ερμή-Ποσειδώνα, που πραγματοποιείται ακριβώς στο ίδιο σημείο. Άρα, πρόκειται για μια θετική Πανσέληνο, με αρμονική και πνευματική επιρροή. Δεν υπάρχουν σημαντικοί απλανείς αστέρες σε σύνοδο με την Πανσέληνο του Μαίου.

Οι όψεις της Πανσελήνου

Η Πανσέληνος σε αντίθεση με τον Ερμή κάνει την κατανόηση και την επικοινωνία των συναισθημάτων μας, ένα σημαντικό θέμα αυτής της σεληνιακής φάσης. Μπορεί να προκύψει εσωτερική σύγκρουση ανάμεσα στις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση, θολωμένη σκέψη ή άγχος. Ο κομματισμός, ο εθνικισμός κι άλλου είδους προκαταλήψεις είναι πιθανά ενδεχόμενα.

Οι παρεξηγήσεις και οι διαφωνίες είναι  επίσης  πιθανές, αλλά η αρμονική όψη με τον Ποσειδώνα μειώνει αυτούς τους κινδύνους. Είναι μια καλή Πανσέληνος για να χαλαρώσουμε, να προβληματιστούμε ή να μιλήσουμε μ’ ένα στενό φίλο για τα εσωτερικά μας συναισθήματα, που νιώθουμε να μας κρατούν πίσω.

Η Πανσέληνος σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα ενισχύει τα συναισθήματα, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας. Η αυξημένη διαίσθηση και η ψυχική ευαισθητοποίηση μας βοηθούν να κατανοήσουμε τα συναισθήματά μας. Έτσι, το άγχος μειώνεται και οι παρεξηγήσεις είναι λιγότερο πιθανές. Αλλά, ακόμα κι αν συμβούν διαφωνίες, αυτή η αρμονική, συμπονετική και πνευματική επιρροή ενθαρρύνει το συμβιβασμό, τη συνεργασία και τη συγχώρεση.

Μπορεί να ονειρευόμαστε ή να φανταζόμαστε τον ιδανικό σύντροφο, αλλά είναι εξίσου πιθανό να συναντήσουμε ένα ξεχωριστό άτομο τώρα. Οι σχέσεις που θα σχηματιστούν στη διάρκεια αυτής της σεληνιακής φάσης, θα έχουν μεγάλη ψυχική επαφή. Οι φίλοι μπορεί να έρχονται σε μας για να κλάψουν ή για να μας παρηγορήσουν. Η συμπονετική και συμπαθητική πλευρά μας ενισχύεται, οπότε είναι μια καλή Πανσέληνος για να βοηθήσουμε τους αγαπημένους μας ή και την ευρύτερη κοινότητα.

Το εξάγωνο Ερμή-Ποσειδώνα – σχεδόν ταυτόχρονα με την Πανσέληνο – υπερτερεί κατά πολύ της δύσκολης επιρροής της αντίθεσης  με τον Ερμή. Οι άνθρωποι γενικά θα είναι, μάλλον, συμπαθητικοί και συνεννοήσιμοι, με μια ιδεαλιστική άποψη του πώς πρέπει να είναι ο κόσμος. Θα εξακολουθούμε να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε όλες τις ενεργειακές δονήσεις που έρχονται απ’ τους άλλους ή από το περιβάλλον. Αλλά, μπορούμε να εμπιστευτούμε τα συναισθήματά μας. Η όψη αυτή μας δίνει εξαιρετική διαίσθηση, δεξιότητες αντίληψης και, πολύ συχνά, ψυχικές ικανότητες. Μπορεί να δεχτούμε πνευματικές πληροφορίες μέσα από όνειρα, διαλογισμό ή ακόμα και μέσα από τυχαίες συναντήσεις.

Οι διαισθητικές μας ικανότητες θα είναι ένα πλεονέκτημα σε όλες τις επικοινωνίες μας – οι σχέσεις θα ωφεληθούν απ’ αυτή την πνευματική και συμπονετική επιρροή. Τα λόγια μας γίνονται βάλσαμο και μπορούν να ανακουφίσουν και να θεραπεύσουν τους άλλους. Τα χέρια μας μπορούν, επίσης να θεραπεύσουν, οπότε είναι μια υπέροχη Πανσέληνος για ρομαντικά μασάζ. Ωστόσο, ευνοούνται όλες οι δημιουργικές αναζητήσεις, όπως η λογοτεχνία, η ποίηση, η ηθοποιία, το τραγούδι, το σχέδιο και η μόδα. Και όχι μόνο: είναι ιδανική για χαλάρωση, για να δούμε ταινίες, να κάνουμε γιόγκα, να ονειρευτούμε και να διαλογιστούμε.

Με δυο λόγια

Η Πανσέληνος της 7ης Μαίου στο Σκορπιό έχει μια πνευματική, θεραπευτική και συμπονετική επιρροή, λόγω του εξαγώνου Ερμή-Ποσειδώνα. Είναι η πρώτη θετική φάση της Σελήνης εδώ κι έξι εβδομάδες. Σ’ αυτό το διάστημα κυριάρχησε η ασθένεια, ο φόβος και η θλίψη, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Πανσέληνος έχει πάντα σχέση με την προηγούμενη Νέα Σελήνη. Η Νέα Σελήνη της 23ης Απριλίου σε σύνοδο με τον Ουρανό και τετράγωνο με τον Κρόνο έφερε δυσάρεστες αλλαγές, που ήταν περιοριστικές και καταθλιπτικές. Η Πανσέληνος του Μαίου μας επιτρέπει να θεραπευτούμε και μετά να ονειρευτούμε και να φανταστούμε ένα φωτεινότερο μέλλον. Η Πανσέληνος του Μαίου διαρκεί δυο εβδομάδες, μέχρι τη Νέα Σελήνη στις 22 Μαίου.

Μάθε πως επηρεάζει η Πανσέληνος την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με την αστρολόγο Αντιγόνη Στάμου και τους συνεργάτες της στο 14707! Μάθε για το Αύριο, ΣΗΜΕΡΑ!

 

Διάβασε επίσης:

Η Νέα Σελήνη και τα «δώρα» της

Οι διελεύσεις πλανητών μήνα- Πως επηρεάζουν τα πλανητικά σώματα την δική σου ζωή;

Οι θετικές και αρνητικές όψεις του μήνα- Τι επιφυλάσσουν τα άστρα για σένα;

[/bg_collapse]

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Astrology4u WebTV

Αστρολογικά Άρθρα

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter