Πανσέληνος

antigoni stamou

Γράφει η αστρολόγος Αντιγόνη Στάμου

 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΚΡΙΟΥ-ΖΥΓΟΥ

14  Οκτωβρίου 2019

Κρίση: κίνδυνος και ευκαιρία

Η Πανσέληνος της 14ης Οκτωβρίου στις 20ο του Κριού φέρνει εντάσεις και προκλητικά συναισθήματα, από την όψη ενός δύσκολου τετραγώνου με τον Πλούτωνα. Αλλά ένα ευεργετικό τρίγωνο με τον τυχερό Δία κάνει την Πανσέληνο του Οκτωβρίου πιο θετική, στο σύνολό της.

Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου μπορεί να πυροδοτήσει μια προσωπική κρίση ή μια κρίση στις σχέσεις μας, προσφέροντάς μας ταυτόχρονα ευκαιρίες για να μεταμορφωθούμε, να αναπτυχθούμε και να βρούμε την ευτυχία.  Υπάρχουν ιδιαίτερα καλές ενδείξεις για τους εραστές που περνούν δύσκολες στιγμές.  Η Πανσέληνος στον αστερισμό της Ανδρομέδας ευνοεί τον έρωτα και την συμφιλίωση, ενώ η προηγούμενη Νέα Σελήνη (στις 28/9) εξακολουθεί να φέρνει αγάπη και καλή τύχη.

Τι είναι μια Πανσέληνος

Μια Πανσέληνος είναι η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης, που υπογραμμίζει τις αντίθετες δυνάμεις και τις πολικότητες στη ζωή μας. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν το «εγώ» σε σχέση με το συναίσθημα, τη δουλειά σε σχέση με το σπίτι ή το τι χρειαζόμαστε σε σχέση με αυτό που θέλουμε. Η εσωτερική ένταση και οι εξωτερικές πιέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε συγκρούσεις και κρίσεις που στραγγίζουν την ενέργειά μας.

Οι σεληνιακές ιδιότητες των συναισθημάτων και των ενστίκτων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, σε μια Πανσέληνο. Ας χρησιμοποιήσουμε την αυξημένη συναισθηματική μας δύναμη και τη διαίσθηση για να ξεπεράσουμε τυχόν προκλήσεις. Η υποσυνείδητη επίγνωση μας επιτρέπει να ρίξουμε μια πιο ισορροπημένη ματιά στις προσωπικές μας σχέσεις και να διακρίνουμε οποιαδήποτε ανισορροπία που προκαλεί δυσαρμονία.

Αυτή η Πανσέληνος

Η Πανσέληνος της 14ης Οκτωβρίου στις 20ο  του  Κριού σχηματίζει δυο πλανητικές όψεις που είναι πολύ ισχυρές – και οι δυο σε απόσταση  μικρότερη της μιας μοίρας. Το τετράγωνο Σελήνης-Πλούτωνα δημιουργεί προκλήσεις, ενώ το τρίγωνο με το Δία δημιουργεί ευκαιρίες. Αυτή η Πανσέληνος δεν ευθυγραμμίζεται με κανένα μεγάλο απλανή αστέρα, αλλά φέρνει μια χρήσιμη αστρολογική επιρροή, από κάποια μικρά άστρα του αστερισμού της Ανδρομέδας.

Η κρίση της Πανσελήνου

Το τετράγωνο της Πανσελήνου με τον Πλούτωνα (0ο 25’) μπορεί να οδηγήσει σε καταναγκαστικές και καταστροφικές συμπεριφορές, καθώς έρχονται στην επιφάνεια βαθιά θαμμένα συναισθήματα – αυτά τα συναισθήματα μπορεί να περικλείουν φανατισμό, ρατσισμό, φόβους και φοβίες, εξαρτήσεις και σεξουαλικά προβλήματα. Τόσο έντονα συναισθήματα και αντιδράσεις δύσκολα ελέγχονται και, κατά συνέπεια, μπορεί να οδηγήσουν σε μια προσωπική κρίση.

Τα παιχνίδια δύναμης σε συναισθηματικό επίπεδο μπορεί να γίνουν αδίστακτα και να προκαλέσουν κρίση στις σχέσεις. Η ζήλια, η χειραγώγηση, οι ενοχές, ο εκφοβισμός, η σεξουαλική κακοποίηση ή η ενδοοικογενειακή βία είναι πιθανά θέματα. Μπορεί να αποκαλυφθούν οικογενειακά μυστικά (ή δικά μας μυστικά ή κάποιες ντροπιαστικές συνήθειες) που θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιμετωπιστούν.

Η ευκαιρία της Πανσελήνου

Το τρίγωνο της Πανσελήνου με το Δία (0ο 06’) είναι αισιόδοξο και ανοιχτόμυαλο κι έτσι είναι εύκολο να συνειδητοποιήσουμε τα έντονα συναισθήματά μας και να τα μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας. Οποιαδήποτε κρίση στις σχέσεις που προκαλείται από το τετράγωνο Σελήνης-Πλούτωνα, μπορεί να μετατραπεί σε μια ευκαιρία μεταμόρφωσης κι εξέλιξης. Οι κακές συνήθειες ή συμπεριφορές μπορούν, επίσης, να εξαλειφθούν από το υποσυνείδητό μας, μέσω της θετικής μεταμόρφωσης των συναισθημάτων μας. Οι στενές μας σχέσεις θα ωφεληθούν από την ανοιχτότητα και την ειλικρίνειά μας – ο αμοιβαίος σεβασμός και η κατανόηση μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ πετυχημένες προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις. Νέες και ισχυρές φιλίες είναι πιθανό να προκύψουν και να οδηγήσουν σε ευκαιρίες για να αυξήσουμε τα έσοδα μας και τα επίπεδα της ευτυχίας μας.

Το ημιεξάγωνο του Δία με τον Πλούτωνα (0ο 32’) ενθαρρύνει τις θετικές αλλαγές και τη μεταμόρφωση. Η αυξημένη δύναμη κι επιρροή διευκολύνουν την πνευματική και προσωπική ανάπτυξη, τη δημιουργία πλούτου και την επαγγελματική εξέλιξη.

Λεπτές αλλά ισχυρές δυνάμεις εργάζονται πίσω από τις σκηνές  για να μας προωθήσουν σε υψηλότερο επίπεδο. Η επιτυχία είναι σίγουρη, αν αξιοποιήσουμε πλήρως τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας. Ένα πρόσωπο κύρους και δύναμης θα μπορούσε να έχει μια βαθιά επίδραση στην πορεία της ζωής μας.  Αν και ένα ημιεξάγωνο θεωρείται δευτερεύουσα όψη, πρόκειται για μια σημαντική επιρροή στην Πανσέληνο του Οκτωβρίου.

Με δυο λόγια

Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου έχει σαφώς τις δυσκολίες της, λόγω του τετραγώνου με τον Πλούτωνα, αλλά συνολικά θεωρείται μια τυχερή Πανσέληνος. Το τρίγωνο με το Δία είναι η πιο τυχερή όψη και σε ανοχή μόλις 0ο 06’ είναι πολύ ισχυρότερη όψη από το τετράγωνο με τον Πλούτωνα.

Έτσι, ενώ οι προσωπικές (και άλλου είδους) κρίσεις είναι πιθανές, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να σημειωθεί πρόοδος και να επιλυθούν προβλήματα μια για πάντα. Η πιο μακροπρόθεσμη επιρροή είναι το ημιεξάγωνο Δία-Πλούτωνα, το οποίο είναι, επίσης, βοηθητικό – ενώ πρόκειται για μια ήπια επιρροή, συνεχίζει να μας πιέζει να βελτιώσουμε τα πράγματα, σταδιακά αλλά αδιάκοπα. Τέλος, ο αστερισμός της Ανδρομέδας έχει κι αυτός μια θετική επίδραση, ειδικά στις τεταμένες σχέσεις.

Μια Πανσέληνος έχει πάντα σχέση με την προηγούμενη Νέα Σελήνη. Η Νέα Σελήνη στις 28 Σεπτεμβρίου έφερε αγάπη, απόλαυση και τύχη. Αυτή, λοιπόν, είναι μια ακόμα θετική επίδραση στην Πανσέληνο του Οκτωβρίου. Η Πανσέληνος της 14ης Οκτωβρίου διαρκεί δυο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τη Νέα Σελήνη στις 28 Οκτωβρίου.

Με δυο λόγια

Η Πανσέληνος της 14ης Σεπτεμβρίου ενεργοποιεί το τετράγωνο Δία-Ποσειδώνα, τη σημαντικότερη μακροπρόθεσμα προκλητική όψη του 2019.  Το τετράγωνο Δία-Ποσειδώνα πραγματοποιήθηκε επίσης στις 13 Ιανουαρίου, στις 16 Ιουνίου και ενισχύεται ιδιαίτερα στις 21 Σεπτεμβρίου.  Δεδομένου ότι το τελευταίο τετράγωνο συμβαίνει μέσα σε δυο εβδομάδες από την Πανσέληνο, τα αποτελέσματα θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά.

Το τετράγωνο Δία-Ποσειδώνα φέρνει ευπιστία, καχυποψία κι εξαπάτηση που μπορεί να οδηγήσει σε αμηχανία και απογοήτευση. Και το Ταυ-τετράγωνο με τον Άρη φέρνει κακή διάθεση, θυμό και παρορμητικές  ενέργειες που αυξάνουν τον κίνδυνο ψευδαίσθησης και σκανδάλων.

Με την Πανσέληνο σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα, η έμφαση της Πανσελήνου του Σεπτεμβρίου θα δοθεί στη σύγχυση και την εξαπάτηση.  Αλλά ο Ποσειδώνας κυβερνά επίσης τις ελπίδες, τα όνειρα και την πνευματικότητα – και η ισχυρότερη όψη της Πανσελήνου δίνει μεγάλες δυνατότητες εδώ: η δυνατή επιρροή του Πλούτωνα κάνει αυτή την Πανσέληνο ιδανική για θετικές αλλαγές και αναγέννηση μέσα από έντονες προσωπικές αλληλεπιδράσεις και την απομάκρυνση των συναισθηματικών αποσκευών και των καταστροφικών συμπεριφορών.

Μια Πανσέληνος έχει πάντα σχέση με την προηγούμενη Νέα Σελήνη. Η Νέα Σελήνη στις 30 Αυγούστου μας βοήθησε να έρθουμε σε επαφή με τις πιο παθιασμένες επιθυμίες μας και να τις μοιραστούμε – ήταν εξαιρετική για να ξεκινήσουμε κάτι καινούριο ή να αναζωογονήσουμε κάτι, ειδικά, ρομαντικής φύσης. Η Πανσέληνος της 14ης Σεπτεμβρίου διαρκεί δυο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τη Νέα Σελήνη στις 28 Σεπτεμβρίου.

 

 

 

Μάθε πως επηρεάζει η Πανσέληνος την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με την αστρολόγο Αντιγόνη Στάμου και τους συνεργάτες της στο 14707! Μάθε για το Αύριο, ΣΗΜΕΡΑ!

 

Διάβασε επίσης:

Η Νέα Σελήνη και τα «δώρα» της

Οι διελεύσεις πλανητών μήνα- Πως επηρεάζουν τα πλανητικά σώματα την δική σου ζωή;

Οι θετικές και αρνητικές όψεις του μήνα- Τι επιφυλάσσουν τα άστρα για σένα;

[/bg_collapse]

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Astrology4u WebTV

Αστρολογικά Άρθρα

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter