Πανσέληνος

antigoni stamou

Γράφει η αστρολόγος Αντιγόνη Στάμου

 

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ-ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ  ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Τυραννία και καταπίεση

10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Η Πανσέληνος της 10ης Ιανουαρίου 2020 στις 20ο  του Καρκίνου είναι μια σεληνιακή έκλειψη. Το επίκεντρο της σεληνιακής έκλειψης του Ιανουαρίου είναι η επικοινωνία, εξαιτίας της συνόδου Ήλιου-Ερμή. Αλλά είναι κρύα, αδίστακτη και καταπιεστική λόγω της αυταρχικής, δικτατορικής επιρροής του Κρόνου και του Πλούτωνα.

Η σεληνιακή έκλειψη του Ιανουαρίου είναι δύσκολη, συναισθηματικά, γιατί η Σελήνη είναι πολύ ταλαιπωρημένη. Αν είμαστε άνθρωποι ευαίσθητοι, χωρίς μεγάλη τόλμη, θα πρέπει να προστατευτούμε από εκφοβισμούς. Αν είμαστε δυνατοί, θα χρειαστεί να προστατέψουμε τα πιο ευάλωτα μέλη της οικογένειας και τους φίλους. Αυτή η έκλειψη ευνοεί τους πλούσιους και τους ισχυρούς.

Η σημασία μιας σεληνιακής έκλειψης

Η σεληνιακή έκλειψη είναι όπως μια συνηθισμένη Πανσέληνος, μόνο πιο ισχυρή και  εστιάζει την προσοχή μας στα συναισθήματά μας, τις κοντινές μας σχέσεις, το σπίτι και την οικογένεια.  Αντίθετες δυνάμεις – όπως, η δουλειά σε σχέση με το σπίτι ή αυτό που χρειαζόμαστε σε σχέση μ’ αυτό που θέλουμε – δημιουργούν εσωτερική ένταση κι εξωτερική πίεση. Αυτό μπορεί να προκαλέσει συγκρούσεις και κρίσεις που στραγγίζουν την ενέργειά μας. Οι συναισθηματικές ιδιότητες που προκαλούνται από την αντίθεση Ήλιου-Σελήνης, φτάνουν στο αποκορύφωμά τους σε μια σεληνιακή έκλειψη. Επομένως, ας χρησιμοποιήσουμε την αυξημένη συναισθηματική μας δύναμη για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που προκύπτουν. Τώρα, μπορούμε να ρίξουμε μια πιο αντικειμενική και ισορροπημένη ματιά στις στενές μας σχέσεις. Επειδή θα είμαστε σε επαφή με τις δικές μας ανάγκες και προθέσεις, θα μπορέσουμε να δούμε καθαρά όλες τις ανισορροπίες σχέσεων που προκαλούν δυσαρμονία. Με μια σεληνιακή έκλειψη, το αποτύπωμα της Σελήνης αντιπροσωπεύει μια επαναφορά των συναισθημάτων μας,  απομακρύνοντας τις συναισθηματικές αποσκευές των προηγούμενων έξι μηνών.

Αυτή η σεληνιακή έκλειψη

Η έκλειψη της 10ης Ιανουαρίου στις 20ο του Καρκίνου είναι σε απευθείας αντίθεση με τον Ερμή, τον Κρόνο, τον Πλούτωνα και τον Ceres (Δήμητρα). Η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης σε μια σεληνιακή έκλειψη τονίζει τις πολικότητες της ζωής μας, που δημιουργούν αρκετή ένταση. Οπότε, ας φανταστούμε την ένταση που προκαλείται με μια υπερφορτισμένη Σελήνη σε αντίθεση με τόσο έντονους πλανήτες.

Η σεληνιακή έκλειψη επηρεάζεται, επίσης, από έναν σημαντικό απλανή αστέρα, που ονομάζεται Castor. Αυτό το άστρο έχει τη φύση του Ερμή και συνδέεται με επιτυχία και ευφυία όταν βρίσκεται σε καλή όψη. Αλλά, χτυπημένος από τόσες αντιθέσεις ο  Castor μπορεί να προκαλέσει απώλειες, ανασφάλειες και νευρικούς κλονισμούς.

Οι όψεις της σεληνιακής έκλειψης

Η σεληνιακή έκλειψη σε αντίθεση με τον Ερμή προκαλεί συναισθηματικές προκαταλήψεις και πολωμένη σκέψη, που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατανόηση και την επικοινωνία των συναισθημάτων μας. Μπορεί να έχουμε δυσκολία να κατανοήσουμε τα καθημερινά προβλήματα και οι παρεξηγήσεις ή η υπερευαισθησία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καυγάδες. Εθισμός, ρατσισμός και προκατάληψη μπορεί να επηρεάσουν τη σκέψη, τα λόγια και τη συμπεριφορά μας. Είναι σημαντικό να ακούμε με προσοχή και να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε, γιατί υπάρχει μια τάση να αντιδρούμε ενστικτωδώς, ειδικά όταν είμαστε αναστατωμένοι. Η συζήτηση με έναν έμπιστο φίλο μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε αυτά τα συγκρουσιακά συναισθήματα.

Η αντίθεση της σεληνιακής έκλειψης με τον Κρόνο μπορεί να προκαλέσει κακή διάθεση, εξαιτίας της θλίψης, της πλήξης και της μοναξιάς. Η δυσκολία στην επικοινωνία των συναισθημάτων  μπορεί να οδηγήσει τις σχέσεις μας σε προβλήματα. Μελαγχολία, απαισιοδοξία και συναισθηματική ψυχρότητα μπορούν, επίσης, να κάνουν την κοινωνική μας ζωή, αγγαρεία. Μπορεί να αισθανθούμε επιβαρυμένοι ή ένοχοι από ευθύνες απέναντι στο σύντροφό μας ή σε κάποιον πολύ μεγαλύτερο ή μικρότερο από μας – ένα παιδί, ένα εγγόνι, ένα γονιό ή ένα παππού. Αν ήδη έχουμε κάποια τάση προς την κατάθλιψη, θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να αποφύγουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα που εμφανίζονται σαν απώλεια, απογοήτευση και απόγνωση.

Η σεληνιακή έκλειψη σε αντίθεση με τον Πλούτωνα προκαλεί εσωτερική αναταραχή και δράματα στις σχέσεις. Τα συναισθήματά μας μπορεί να ενταθούν σε τόσο ακραίο σημείο, ώστε να μην μπορούμε πλέον να ελέγξουμε τις αντιδράσεις και τη συμπεριφορά μας. Μπορεί να βιώσουμε μεγάλα σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή μας – τη μια στιγμή αισθανόμαστε δυνατοί και σέξι και την άλλη βουλιάζουμε στην ανασφάλεια. Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να νιώσουμε απόγνωση, φόβο, ζήλεια, εμμονή. Μπορεί, επίσης, να είμαστε ευάλωτοι σε χειρισμούς και συναισθηματικό έλεγχο. Αλλά, αν προσπαθήσουμε να αγνοήσουμε ή να καταπιέσουμε τα έντονα συναισθήματά μας, κάποιος με τον οποίο είμαστε συναισθηματικά συνδεδεμένοι, μπορεί να εμφανίσει μια τέτοια ακραία συμπεριφορά. Η προσπάθεια ελέγχου των άλλων το μόνο που θα φέρει είναι ενοχή και ντροπή.

Η ηλιακή έκλειψη σε αντίθεση με τον Ceres (Δήμητρα) προκαλεί ένταση ανάμεσα στην ανάγκη των γονιών να πάνε στη δουλειά τους (έτσι ώστε να καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειας) και την ανάγκη τους να μείνουν στο σπίτι και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Ενώ η Σελήνη κυβερνά την παραδοσιακή μητρότητα, όπου οι μαμάδες μένουν στο σπίτι για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, ο Ceres (Δήμητρα) κυβερνά την σύγχρονη μητρότητα, όπως τις εργαζόμενες και τις ανύπαντρες μητέρες.

Ο μικρός πλανήτης Ceres (Δήμητρα) κυβερνά, επίσης, τα τρόφιμα, τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον. Επομένως, αυτή η αντίθεση μπορεί να προκαλέσει ένταση ανάμεσα στην ανάγκη για καλή διατροφή και περιβαλλοντική συνείδηση, ενάντια στις πιέσεις του σύγχρονου κόσμου, τους χρονικούς περιορισμούς και την ευκολία.

Το τρίγωνο της  σεληνιακής έκλειψης με τον Ποσειδώνα είναι μια, σχετικά, αδύναμη επιρροή σε σύγκριση με τις αντιθέσεις, αλλά φέρνει μια –έστω και μικρή – ελπίδα. Ο Ποσειδώνας δίνει ευαισθησία, συμπόνια, πίστη και έμπνευση. Η καθοδήγηση μπορεί να προέλθει από πνευματικές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις και πρακτικές όπως ο διαλογισμός και η προσευχή.

Η σεληνιακή έκλειψη στους Διδύμους

Η σεληνιακή έκλειψη της 20ης Ιανουαρίου στις 20ο 00’ του Καρκίνου δέχεται αστρολογική επιρροή από ένα άστρο στον Αστερισμό των Διδύμων. Λόγω της μετατόπισης των ισημεριών τα ζώδια απέχουν σχεδόν ένα ολόκληρο ζώδιο από τον Αστερισμό από τον οποίο ονομάστηκαν.

Ο απλανής αστέρας Castor στις 20ο 31’ του Καρκίνου δίνει διάκριση, φινέτσα, έντονη διάνοια, ηθική, νομικές επιτυχίες και πολλά ταξίδια, αγάπη για τα άλογα και ξαφνική φήμη. Όταν, όμως, δεν είναι σε καλή όψη αυτό το άστρο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, βία, ασθένεια, νευρικό κλονισμό, μεγάλη θλίψη, ατυχία και ντροπή.

Με δυο λόγια

Η σύνοδος Ήλιου-Ερμή σημαίνει ότι το κύριο επίκεντρο της έκλειψης του Ιανουαρίου είναι η σκέψη και οι επικοινωνίες αλλά, επίσης, το εμπόριο και οι μεταφορές. Ο Ήλιος, ο Κρόνος και ο Πλούτωνας είναι αρρενωποί κι αυταρχικοί – αυτό, κάνει πολύ ευάλωτα τα συναισθήματα της Σελήνης.

Σε προσωπικό επίπεδο, οι σκέψεις και τα λόγια μπορεί να είναι ψυχρά, υπολογισμένα κι αδίστακτα. Τα συναισθήματα μπαίνουν στο περιθώριο και δίνουν τη θέση τους στη σκληρή πραγματικότητα: εκφοβισμός, μισαλλοδοξία και αδικία παίρνουν το πάνω χέρι. Η σεληνιακή έκλειψη στον Castor αυξάνει τη συναισθηματική ευαισθησία και το νευρικό άγχος.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ελευθερία του λόγου και η ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης θα περιοριστούν από κυβερνήσεις, ακόμα κι από πολυεθνικές. Ο κόσμος, που αντιπροσωπεύεται από τη Σελήνη, θα γίνει αποδέκτης ψεμάτων και προπαγάνδας. Ακόμα και η ελευθερία κινήσεων και η ελευθερία στις σχέσεις θα απειληθούν, καθώς οι κυβερνήσεις αυξάνουν τη δύναμή τους. Τα ανθρώπινα δικαιώματα θα χαθούν στο όνομα της εθνικής ασφάλειας.

Ωστόσο, το τρίγωνο της έκλειψης με τον Ποσειδώνα δίνει κάποια ελπίδα ότι μια αίσθηση συμπόνιας κι ανθρωπιάς θα μαλακώσει την καταπιεστική φύση αυτής της σεληνιακής έκλειψης. Σε προσωπικό επίπεδο μπορούμε να πάρουμε κουράγιο από την πίστη και τους αγαπημένους μας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, δίνει φωνή σε θρησκευτικούς και πνευματικούς ηγέτες, σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και περιβαλλοντικές ομάδες.

Η σεληνιακή έκλειψη της 10ης Ιανουαρίου 2020 συνδέεται με την ηλιακή έκλειψη της 26ης Δεκεμβρίου 2019 για να σχηματίσουν μια φάση εκλείψεων που διαρκεί μέχρι την σεληνιακή έκλειψη της 5ης Ιουνίου 2020. Η ηλιακή έκλειψη του Δεκεμβρίου ήταν σε σύνοδο με τον Δία, γι’ αυτό ήταν τυχερή. Αλλά, σε συνδυασμό μ’ αυτή την αδίστακτη σεληνιακή έκλειψη υποδηλώνει ότι οι ισχυροί θα εδραιώσουν τις δυνάμεις τους, οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Μάθε πως επηρεάζει η Πανσέληνος την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με την αστρολόγο Αντιγόνη Στάμου και τους συνεργάτες της στο 14707! Μάθε για το Αύριο, ΣΗΜΕΡΑ!

 

Διάβασε επίσης:

Η Νέα Σελήνη και τα «δώρα» της

Οι διελεύσεις πλανητών μήνα- Πως επηρεάζουν τα πλανητικά σώματα την δική σου ζωή;

Οι θετικές και αρνητικές όψεις του μήνα- Τι επιφυλάσσουν τα άστρα για σένα;

[/bg_collapse]

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Astrology4u WebTV

Αστρολογικά Άρθρα

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter