Πανσέληνος

antigoni stamou

Γράφει η αστρολόγος Αντιγόνη Στάμου

 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΥΔΡΟΧΟΟΥ-ΛΕΟΝΤΑ

15 Αυγούστου 2019

Άτυχοι εραστές

Η Πανσέληνος της 15ης Αυγούστου στις 22ο του Υδροχόου βρίσκεται σε αντίθεση με την Αφροδίτη. Ενώ η ανάγκη μας για αγάπη και τρυφερότητα γίνεται ισχυρότερη, οποιαδήποτε ένταση υπάρχει στις σχέσεις μας θα επιδεινωθεί, αυξάνοντας το άγχος μας και προκαλώντας δράματα.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου έχει επίσης τη δυνατότητα να προκαλέσει θυμό, ζήλεια, εκφοβισμό και παρορμητικές κινήσεις. Μπορεί, ήδη, να βιώνουμε άγχος, αβεβαιότητα κι απρόσμενες αλλαγές στην ερωτική μας ζωή, από τη Νέα Σελήνη της 1ης Αυγούστου. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για υπομονή, κατανόηση κι άνευ όρων αγάπη τις επόμενες δυο εβδομάδες.

 

Διαβάστε περισσότερα...

 

Τι είναι μια Πανσέληνος

Μια Πανσέληνος είναι η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης, που υπογραμμίζει τις αντίθετες δυνάμεις και τις πολικότητες στη ζωή μας. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν το «εγώ» σε σχέση με το συναίσθημα, τη δουλειά σε σχέση με το σπίτι ή το τι χρειαζόμαστε σε σχέση με αυτό που θέλουμε. Η εσωτερική ένταση και οι εξωτερικές πιέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε συγκρούσεις και κρίσεις που στραγγίζουν την ενέργειά μας.

Οι σεληνιακές ιδιότητες των συναισθημάτων και των ενστίκτων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, σε μια Πανσέληνο. Ας χρησιμοποιήσουμε την αυξημένη συναισθηματική μας δύναμη και τη διαίσθηση για να ξεπεράσουμε τυχόν προκλήσεις. Η υποσυνείδητη επίγνωση μας επιτρέπει να ρίξουμε μια πιο ισορροπημένη ματιά στις προσωπικές μας σχέσεις και να διακρίνουμε οποιαδήποτε ανισορροπία που προκαλεί δυσαρμονία.

 

 

 

 

Αυτή η Πανσέληνος

Η Πανσέληνος της 15ης Αυγούστου στις 22ο 24’ του Υδροχόου επηρεάζεται κυρίως από την Αφροδίτη, τον πλανήτη της αγάπης. Η απόσταση της αντίθεσης Πανσελήνου-Αφροδίτης είναι πολύ μικρή, επομένως η επίδρασή της είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Ενώ η Αφροδίτη έχει γενικά μια απαλή και τρυφερή επιρροή, η αντίθεσή της με τη Σελήνη θεωρείται δύσκολη όψη. Επιπλέον, ο Άρης θα προσθέσει οργή ενώ ο Πλούτωνας θα δώσει σ’ αυτή την Πανσέληνο μια πιο σκοτεινή διάσταση, που αφορά θέματα ελέγχου και εξουσιαστικές ανισορροπίες καρμικής φύσης.  Η Πανσέληνος του Αυγούστου πραγματοποιείται σε μια τυχερή περιοχή του ουρανού για τους απλανείς αστέρες. Ωστόσο, μια ισχυρότερη επιρροή προέρχεται από πιο καταστροφικά άστρα που θα βρεθούν σε σύνοδο με τον Ήλιο, την Αφροδίτη και τον Άρη.

Η αντίθεση της Πανσελήνου με την Αφροδίτη

Ο Ήλιος σε σύνοδο με την Αφροδίτη εστιάζει την προσοχή μας στην ερωτική ζωή, τη δημιουργικότητα και τα οικονομικά. Από μόνη της, είναι μια ειρηνική, αρμονική, στοργική και κοινωνική επιρροή – ένας καλός οιωνός για τη φιλία και τον έρωτα.  Αλλά η πολικότητα που δημιουργείται από την Πανσέληνο μπορεί να φέρει ένταση στις σχέσεις και οικονομικές πιέσεις.

Η Σελήνη σε αντίθεση με την Αφροδίτη αυξάνει την ανάγκη μας για αγάπη και τρυφερότητα, ανεξάρτητα από τις συνέπειες. Αν είμαστε μόνοι μπορεί να μπούμε στον πειρασμό να χαμηλώσουμε τα στάνταρντ μας, μόνο και μόνο για να μην είμαστε μόνοι. Μπορεί να μην βλέπουμε τα ελαττώματα σε πιθανούς συντρόφους – ελαττώματα που είναι ολοφάνερα στους άλλους. Και μπορεί, επίσης, να το πάρουμε στραβά αν οι άλλοι δεν ανταποκριθούν στα συναισθήματά μας.  Αν είμαστε σε σχέση, μπορεί να προκύψουν τριβές λόγω διαφορετικών διαθέσεων ή αναγκών.  Σε μια προβληματική σχέση θα μπορούσε να αυξηθεί ο κίνδυνος συγκρούσεων.  Αλλά σε μια υγιή σχέση η Πανσέληνος είναι πιο πιθανό να εκθέσει τις εντάσεις, έτσι ώστε να ξεπεραστούν με επιτυχία.

Αν οι συναισθηματικές μας ανάγκες δεν εκπληρώνονται μέσα από την ανθρώπινη επαφή, υπάρχει πιθανότητα υποκατάστασης μέσα από το φαγητό, τα γλυκά ή την κατάχρηση ουσιών. Και βέβαια, όταν αυτό γίνεται σε μικρό βαθμό δεν υπάρχει πρόβλημα – αν όμως το παρακάνουμε, υπάρχει περίπτωση να έχουμε συνέπειες, τόσο οικονομικές όσο και συναισθηματικές. Μπορεί να χρειάζεται να μείνουμε λίγο μόνοι για να δουλέψουμε θέματα αγάπης κι αποδοχής του εαυτού μας.

Άρης και Πλούτωνας

Η αντίθεση Σελήνης-Άρη μπορεί να μας κάνει κακοδιάθετους κι ευέξαπτους. Ο θυμός και μια τάση να ενεργούμε χωρίς να σκεφτόμαστε, αυξάνουν τον κίνδυνο μικρές διαφωνίες να μετατραπούν σε πραγματικές μάχες. Οι στενές μας σχέσεις μπορεί να υποφέρουν από παρορμητικές ενέργειες κι επιθετικά ένστικτα.

Αν διοχετεύσουμε αυτή την ενέργεια στη δουλειά μας, θα καταφέρουμε να αποφύγουμε τις εχθρότητες. Μπορούμε να κυνηγήσουμε τις επιθυμίες μας, αλλά θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, αν κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς και παίρνουμε υπόψη μας τις ανάγκες των άλλων.

Ο Ήλιος σε όψη χιαστί με τον Πλούτωνα πιθανά να προκαλέσει μια κρίση ή απειλή, που θα αντιπροσωπεύει ένα σημείο καμπής στη ζωή μας. Η πίεση μπορεί να φτάσει σε υψηλά επίπεδα και να προκαλέσει νευρωτική, εμμονική ή καταστροφική συμπεριφορά. Ένα γεγονός ή κάποιο άτομο μπορεί να ενεργοποιήσει αυτό το σημείο ανατροπής, αφαιρώντας την προσωπική μας δύναμη.

Στις σχέσεις μπορεί να αντιδρούμε προσπαθώντας να ελέγξουμε και να χειραγωγήσουμε το άλλο άτομο – κι αυτό να καταλήξει σε συγκρούσεις και πληγωμένους εγωισμούς. Πρόκειται για μια εξελικτική διαδικασία με καρμικές αιτίες και συνέπειες. Καθώς τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα, απαιτείται συμβιβασμός.

Η Αφροδίτη σε όψη χιαστί με τον Πλούτωνα φέρνει μπερδέματα στις φιλικές κι ερωτικές σχέσεις – εμμονές, κτητικότητα και ζήλεια. Μπορεί να εμπλακούμε με κάποιο άτομο που δεν τα πηγαίνουμε καλά, αλλά μας είναι δύσκολο να απομακρυνθούμε.  Για καρμικούς λόγους, κάποιος μπορεί να έρθει στη ζωή μας, να προκαλέσει δράμα και μετά να φύγει. Μας γοητεύουν συγκεκριμένα άτομα μόνο και μόνο για να καλύψουμε κάποια κρυφή συναισθηματική ανάγκη; Ας το σκεφτούμε. Θα μπορούσαμε, επίσης, να κάνουμε σχέσεις με ανθρώπους που προσπαθούν να μας ελέγξουν, να παραβιάσουν την ιδιωτική μας ζωή και να μας κλέψουν την ελευθερία.

Πανσέληνος και απλανείς αστέρες

Η Σελήνη σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα Nashira στις 22ο 04’, φέρνει καλά νέα, πολλές αλλαγές και βοηθά να ξεπεράσουμε τα άσχημα και να τα μετατρέψουμε σε επιτυχίες. Χαρακτηρίζεται από ακεραιότητα, δικαιοσύνη, αυτογνωσία, δημοφιλία και πολιτική επιτυχία.

Ο Ήλιος και η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα Ras Elased Borealis στις 21ο 41’ έχει έναν τολμηρό, σκληρό, άκαρδο, τραχύ και  καταστροφικό χαρακτήρα, αλλά ταυτόχρονα καλλιτεχνικό κριτήριο κι εκφραστική δύναμη.

Ο Άρης σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα Alphard στις 21ο 41’ φέρνει προβλήματα και σκάνδαλα στις ερωτικές σχέσεις, προσκόλληση σε παντρεμένα άτομα και κίνδυνο σοβαρών ατυχημάτων.

Πανσέληνος και Ουρανός

Ο Ουρανός κινείται ανάδρομα στο ζώδιο του Ταύρου από τις 11 Αυγούστου, μόνο τέσσερις μέρες πριν την Πανσέληνο. Σε σχέση με τα ερωτικά θέματα που δημιουργήθηκαν από την αντίθεση Σελήνης-Αφροδίτης, αυτή η όψη υποδηλώνει ενθουσιασμό και ξαφνικές αλλαγές στην ερωτική μας ζωή, που προκαλούνται από μια αυξημένη ανάγκη για διέγερση. Απρόβλεπτη συμπεριφορά που προκαλείται από την πλήξη με ένα σύντροφο, θα μπορούσε να βάλει μια καλή σχέση σε κίνδυνο.

Ένας ξαφνικός έρωτας είναι πιθανό να προκύψει τυχαία ή μέσα από το διαδίκτυο. Οι αγορές ή οι επενδύσεις μπορεί, επίσης, να μας χαρίσουν δυνατές συγκινήσεις. Όμως, ο παρορμητισμός μπορεί να φέρει σημαντικές, οικονομικές απώλειες γι’ αυτό καλύτερα να προσέξουμε.

Με δυο λόγια

Η Πανσέληνος της 15ης Αυγούστου σε αντίθεση με την Αφροδίτη εστιάζει στην ερωτική ζωή και τα οικονομικά μας, για τις επόμενες δυο εβδομάδες. Ενώ η ανάγκη μας για αγάπη και τρυφερότητα είναι δυνατή, είναι πιθανό να προκληθούν εντάσεις και διαφωνίες εξαιτίας των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα σε μας και τους αγαπημένους μας.

Οι δύσκολες όψεις από τον Άρη και τον Πλούτωνα φέρνουν θυμό, ζήλεια, εκφοβισμό και παρορμητικές κινήσεις. Επιπλέον, οι δύσκολες όψεις των απλανών αστέρων με τον Ήλιο, την Αφροδίτη και τον Άρη φέρνουν δυνατότητες σκληρότητας, απονιάς και σκανδάλων. Επομένως, η υπομονή, η κατανόηση και η άνευ όρων αγάπη είναι απαραίτητες για να ξεπεραστούν οι «κακές» επιρροές και ν’ αποκτήσουμε πρόσβαση στην καλή τύχη και την επιτυχία που μας προσφέρει ο  απλανής αστέρας Nashira.

Μια Πανσέληνος έχει πάντα  σχέση με την προηγούμενη Νέα Σελήνη. Όπως και η Πανσέληνος της 15ης Αυγούστου, η Νέα Σελήνης της 1ης Αυγούστου έφερε άγχος, πίεση, ανησυχία και την πιθανότητα για απρόσμενες αλλαγές στην ερωτική ζωή και τα οικονομικά μας. Μια επιθετική κι ανυπόμονη επιρροή που τόνισε τη σημασία του να είμαστε υπομονετικοί και συνεργάσιμοι στη διάρκεια αυτού του δύσκολου μήνα. Η Πανσέληνος της 15ης Αυγούστου διαρκεί για δυο εβδομάδες, μέχρι τη Νέα Σελήνη στις 30 Αυγούστου.

 

 

 

Μάθε πως επηρεάζει η Πανσέληνος την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με την αστρολόγο Αντιγόνη Στάμου και τους συνεργάτες της στο 14707! Μάθε για το Αύριο, ΣΗΜΕΡΑ!

 

Διάβασε επίσης:

Η Νέα Σελήνη και τα «δώρα» της

Οι διελεύσεις πλανητών μήνα- Πως επηρεάζουν τα πλανητικά σώματα την δική σου ζωή;

Οι θετικές και αρνητικές όψεις του μήνα- Τι επιφυλάσσουν τα άστρα για σένα;

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Astrology4u WebTV

Αστρολογικά Άρθρα

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter