ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

antigoni stamou

Γράφει η αστρολόγος Αντιγόνη Στάμου

 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

3  Αυγούστου 2020

Δύσκολη αλλαγή

Η Πανσέληνος στον Υδροχόο στις 3 Αυγούστου 2020 σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό. Επομένως, η Πανσέληνος του Αυγούστου φέρνει απροσδόκητες αλλαγές και παράξενα γεγονότα. Πρόκειται για μια σεληνιακή φάση που έχει να κάνει με την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα, που δεν ευνοεί τα ρίσκα ή τις απρόβλεπτες αλλαγές.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου πέφτει την ίδια μέρα με την αντίθεση Ερμή-Κρόνου και κάνει σύνοδο με έναν απλανή αστέρα που έχει τη φύση του Κρόνου και του Ερμή. Επιπλέον, η προηγούμενη Νέα Σελήνη του Ιουλίου ήταν σε αντίθεση με τον Κρόνο. Αυτό σημαίνει, ότι οι δύσκολες αλλαγές που έχουμε μπροστά μας θα αντιμετωπιστούν ευκολότερα με θετική σκέψη, σκληρή δουλειά, υπομονή κι ευγενικά λόγια.

Τι είναι μια Πανσέληνος

Μια Πανσέληνος είναι η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης που βάζει στο επίκεντρο το σπίτι, την οικογένεια και τις πιο στενές μας σχέσεις, για τις επόμενες δυο εβδομάδες αυτής της σεληνιακής φάσης. Αντίθετες δυνάμεις, όπως η δουλειά σε σχέση με το σπίτι, ή αυτό που χρειαζόμαστε σε σχέση με αυτό που θέλουμε, προκαλούν εσωτερικές εντάσεις και εξωτερικές πιέσεις. Όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις και κρίσεις που στραγγίζουν την ενέργειά μας.

Οι σεληνιακές ιδιότητες των συναισθημάτων και των ενστίκτων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, σε μια Πανσέληνο. Ας χρησιμοποιήσουμε, λοιπόν, την αυξημένη συναισθηματική μας δύναμη και τη διαίσθηση για να ξεπεράσουμε τυχόν προκλήσεις. Η υποσυνείδητη επίγνωση μας επιτρέπει να ρίξουμε μια πιο ισορροπημένη ματιά στις προσωπικές μας σχέσεις και να διακρίνουμε οποιαδήποτε ανισορροπία που προκαλεί δυσαρμονία.

Αυτή η Πανσέληνος

Η Πανσέληνος της 3ης Αυγούστου στις 11ο 45’ του Υδροχόου είναι σε τετράγωνο με τον Ουρανό. Πρόκειται για μια πολύ ισχυρή επιρροή, καθώς η ανοχή είναι λίγο πιο πάνω από μια μοίρα. Οι απρόβλεπτες αλλαγές γίνονται πιο δύσκολες, επειδή η άλλη σημαντική όψη της Πανσελήνου είναι ο Ερμής σε αντίθεση τον Κρόνο, που σχετίζεται με αρνητική σκέψη και κακές ειδήσεις.

Τετράγωνο Σελήνης-Ουρανού

Το τετράγωνο που σχηματίζει η Σελήνη με τον Ουρανό φέρνει απροσδόκητες αλλαγές και περίεργα γεγονότα που μπορεί να μας κάνουν να νιώσουμε συναισθηματικά αναστατωμένοι και εκνευρισμένοι. Τα απρόβλεπτα και ασυνήθιστα γεγονότα είναι πιο πιθανό να επηρεάσουν τις γυναίκες, την οικογένειά μας και το περιβάλλον γύρω μας.  Λόγω της δυσάρεστης αλλαγής ή λόγω μιας ανησυχίας για την επικείμενη αλλαγή, μπορεί να έχουμε πρόβλημα να χαλαρώσουμε, η προσοχή μας να αποσπάται εύκολα ή να έχουμε απότομα σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή μας, παρορμητικές αντιδράσεις και εκκεντρική συμπεριφορά.

Το τετράγωνο Σελήνης-Ουρανού μπορεί, επίσης, να φέρει μια καταναγκαστική ανάγκη για διέγερση, μια ισχυρή ανάγκη για ανεξαρτησία, επαναστατικότητα και απερισκεψία. Αλλά, να θυμόμαστε, ότι αυτή η σεληνιακή φάση δεν είναι κατάλληλη για ρίσκα ή ξαφνικές αλλαγές. Να κάνουμε κάποιες προσαρμογές σαν απάντηση στις εξωτερικές συνθήκες είναι εντάξει, αλλά οι μεγάλες και παρορμητικές αλλαγές είναι πιθανό να έχουν ακούσιες συνέπειες και να φέρουν περισσότερο χάος στη ζωή μας.

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη χαοτική και ακανόνιστη ενέργεια, είναι να είμαστε ανοιχτόμυαλοι κι ευέλικτοι. Έτσι, θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε την αυξημένη μας διαίσθηση προς όφελός μας. Στη συνέχεια, μπορούμε να προσαρμοστούμε γρήγορα σε απρόσμενες αλλαγές και να επωφεληθούμε από συναρπαστικές, νέες ευκαιρίες.

Νέες σχέσεις είναι πιθανό να υπάρξουν και μπορεί να είναι με ασυνήθιστα άτομα ή με άτομα από διαφορετικές πολιτιστικές ή εθνικές ομάδες, από τη δική μας. Ωστόσο, τέτοιες νέες σχέσεις μπορεί να είναι σύντομες ή να προκαλέσουν αντίδραση από στενούς φίλους ή την οικογένεια, ειδικά από τη μητέρα μας.

Αντίθεση Ερμή-Κρόνου

Η αντίθεση Ερμή-Κρόνου μόνο πέντε ώρες μετά την Πανσέληνο σημαίνει σοβαρή σκέψη, σοβαρή δουλειά και σοβαρές συζητήσεις. Οι καθυστερήσεις, η έλλειψη συγκέντρωσης και οι δυσκολίες στην επικοινωνία μπορεί να προκαλέσουν απογοήτευση και διαφωνίες. Η απαισιοδοξία, ο φόβος, οι κακές ειδήσεις, ο λανθασμένος χειρισμός των θεμάτων ή οι δύσκολες αποφάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μοναξιά, θλίψη ή ακόμα και κατάθλιψη.

Τα μοχθηρά και σκληρά λόγια, η βιαιότητα, η κριτική, τα λάθη, η συκοφαντία, τα ψέματα και η γκρίνια είναι πιθανά. Αλλά, η αρνητική σκέψη μπορεί να κάνει τα πράγματα να φαίνονται χειρότερα από ό, τι πραγματικά είναι.

Ας είμαστε απλοί, ξεκάθαροι και συγκεκριμένοι στον τρόπο που επικοινωνούμε για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις. Θα πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί όταν έχουμε να κάνουμε με σημαντικές αποφάσεις κι επαγγελματικές συμφωνίες. Αν πρέπει να υπογράψουμε κάποιο συμβόλαιο, καλό θα είναι να ζητήσουμε μια επαγγελματική ή αξιόπιστη συμβουλή.

Ωστόσο, η κριτική σκέψη και η ικανότητα για βαθιά έρευνα κάνουν αυτή την Πανσέληνο καλή για τη μελέτη σοβαρών ή αποκρυφιστικών θεμάτων. Η θετική σκέψη, η προσοχή στη λεπτομέρεια, η υπομονή και η κατανόηση είναι τα κλειδιά για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης.

Πανσέληνος και απλανείς αστέρες

Αν και η Πανσέληνος του Αυγούστου είναι στο ζώδιο του Υδροχόου, λόγω της μετατόπισης των ισημεριών βρίσκεται στην πραγματικότητα στον Αστερισμό του Αιγόκερω. Αλλά, η Σελήνη  είναι πιο κοντά στο πρώτο αστέρι του Αστερισμού του Υδροχόου, τον Albali, στο αριστερό χέρι του Υδροχόου.

Ο απλανής αστέρας Albali στις 12ο 00’ του Υδροχόου έχει τη φύση του Κρόνου και του Ερμή. Είναι ενδεικτικό κινδύνου και μπορεί να προκαλέσει πολλά κακά, αλλά λέγεται, επίσης, ότι δίνει και καλή τύχη.

Με λίγα λόγια

Η Πανσέληνος του Αυγούστου σε τετράγωνο με τον Ουρανό φέρνει απροσδόκητες αλλαγές που μπορεί να είναι συναισθηματικά ενοχλητικές. Η ανοιχτή σκέψη και η ευελιξία θα μας βοηθήσουν να προσαρμοστούμε στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και να επωφεληθούμε από συναρπαστικές, νέες ευκαιρίες. Η αντίθεση Ερμή-Κρόνου και η σύνοδος της Σελήνης με ένα αστέρι που έχει τη φύση του Κρόνου και του Ερμή κάνουν τις αλλαγές του Ουρανού πιο προκλητικές και δύσκολες να αντιμετωπιστούν. Απαιτείται υπομονή και θετική στάση. Αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό γιατί η Πανσέληνος της 3ης Αυγούστου συνδέεται με τη Νέα Σελήνη του Ιουλίου, για να σχηματίσει μια σεληνιακή φάση που διαρκεί για τις επόμενες δυο εβδομάδες, έως τη Νέα Σελήνη στις 18 Αυγούστου. Η Νέα Σελήνη της 20ης Ιουλίου ήταν σε αντίθεση με τον Κρόνο, οπότε προκαλεί περιορισμούς, δοκιμασίες και δυσκολίες. Χρειάζεται μια σοβαρή στάση και σκληρή δουλειά, καθώς παλεύουμε ενάντια στις πιθανότητες. Μένουμε, λοιπόν, συγκεντρωμένοι στους στόχους μας με αποφασιστικότητα και επιμονή!

Μάθε πως επηρεάζει η Πανσέληνος την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με την αστρολόγο Αντιγόνη Στάμου και τους συνεργάτες της στο 14707! Μάθε για το Αύριο, ΣΗΜΕΡΑ!

 

Διάβασε επίσης:

Η Νέα Σελήνη και τα «δώρα» της

Οι διελεύσεις πλανητών μήνα- Πως επηρεάζουν τα πλανητικά σώματα την δική σου ζωή;

Οι θετικές και αρνητικές όψεις του μήνα- Τι επιφυλάσσουν τα άστρα για σένα;

[/bg_collapse]

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Astrology4u WebTV

Αστρολογικά Άρθρα

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter