ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

antigoni stamou

Γράφει η αστρολόγος Αντιγόνη Στάμου

 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

1 Οκτωβρίου 2020

Στην 1η Οκτωβρίου η Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στις 9ο 08’ του Κριού. Τα συναισθήματα βρίσκονται σε έξαρση με την Πανσέληνο σ’ αυτό το παρορμητικό ζώδιο της Φωτιάς. Αντιδρούμε πιο γρήγορα, χάνουμε την υπομονή μας, καμιά φορά και την ψυχραιμία μας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα κακό. Σε καταστάσεις αδικίας είναι μια απόλυτα κατάλληλη απάντηση.

Ο θυμός και η απογοήτευση συχνά μας δείχνουν τι πρέπει να κάνουμε. Όταν το κατεστημένο γίνεται απαράδεκτο για μας, είναι η ώρα να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Ο δίκαιος θυμός μπορεί να ενεργοποιήσει και να εμπνεύσει θαρραλέες, δημιουργικές πράξεις. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει τυχαία – πρέπει να κάνουμε συνειδητή επιλογή του τρόπου που θα χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια του Κριού.

Τι είναι μια Πανσέληνος

Μια Πανσέληνος είναι η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης που βάζει στο επίκεντρο το σπίτι, την οικογένεια και τις πιο στενές μας σχέσεις, για τις επόμενες δυο εβδομάδες αυτής της σεληνιακής φάσης. Αντίθετες δυνάμεις, όπως η δουλειά σε σχέση με το σπίτι, ή αυτό που χρειαζόμαστε σε σχέση με αυτό που θέλουμε, προκαλούν εσωτερικές εντάσεις και εξωτερικές πιέσεις. Όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις και κρίσεις που στραγγίζουν την ενέργειά μας.

Οι σεληνιακές ιδιότητες των συναισθημάτων και των ενστίκτων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, σε μια Πανσέληνο. Ας χρησιμοποιήσουμε, λοιπόν, την αυξημένη συναισθηματική μας δύναμη και τη διαίσθηση για να ξεπεράσουμε τυχόν προκλήσεις. Η υποσυνείδητη επίγνωση μας επιτρέπει να ρίξουμε μια πιο ισορροπημένη ματιά στις προσωπικές μας σχέσεις και να διακρίνουμε οποιαδήποτε ανισορροπία, που προκαλεί δυσαρμονία.

Αυτή η Πανσέληνος

Η Πανσέληνος της 1ης  Οκτωβρίου στις 9ο 08’ του Κριού είναι σε σύνοδο με τον ανάδρομο Χείρωνα στον Κριό. Αυτή τη στιγμή, παλιές πληγές και πόνοι μπορεί να πυροδοτηθούν από τις πράξεις, τα λόγια ή ακόμα κι από την παρουσία των άλλων. Κι ενώ είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε αυτά τα «αρνητικά» συναισθήματα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τα εκφράσουμε με τρόπους που προωθούν τη θεραπεία κι όχι τη βλάβη. Διαφορετικά, κινδυνεύουμε να επαναλάβουμε τους ίδιους κύκλους ταλαιπωρίας.

Ευτυχώς, ο Ήλιος στο Ζυγό είναι μια ήρεμη επιρροή στις πιο παρορμητικές   στιγμές μας. Θυμόμαστε ότι οι πράξεις μας δεν επηρεάζουν μόνο εμάς – έχουν, επίσης, αντίκτυπο σε όλους γύρω μας. Επομένως, είναι προς το συμφέρον μας να λάβουμε υπόψη και τα συμφέροντα των άλλων.

Φυσικά, υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις όπου ο συμβιβασμός δεν είναι επιλογή. Και με τον Ήλιο στο Ζυγό σε όψη χιαστί με τον ανάδρομο Ουρανό στον Ταύρο μπορεί να ξαφνιάσουμε ο ένας τον άλλον, με κάποιους καθοριστικούς παράγοντες. Όσο ωραίο κι αν είναι όταν όλοι τα πάνε καλά, μερικές φορές το να είμαστε σωστοί είναι πιο σημαντικό από το να είμαστε καλοί. Θα πρέπει, όμως, να είμαστε σίγουροι ότι η έμπνευση έρχεται από τις αξίες και τις αρχές μας – κι όχι μόνο από πείσμα.

Σε τελική ανάλυση, με τον Άρη (που κυβερνά αυτή την Πανσέληνο) ανάδρομο στον Κριό, πολλοί από μας είναι αρκετά απογοητευμένοι με το πόσο αργά κυλούν τα πράγματα. Και με το τετράγωνο του Άρη με τον Κρόνο (29 Σεπτεμβρίου) που εξακολουθεί να επηρεάζει έντονα την Πανσέληνο, υπάρχουν επιπλέον εμπόδια στο δρόμο μας. Αλλά, τα εμπόδια αυτά δεν εμφανίζονται απλά για να μας κρατήσουν πίσω. Μπορεί να υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος που δεν μπορούμε – ή δεν θα έπρεπε – να προχωρήσουμε όπως θέλουμε, τώρα.

Ο Κρόνος, που μόλις επέστρεψε σε ορθή πορεία στις 28 Σεπτεμβρίου, μας υπενθυμίζει ότι τα καλά πράγματα χρειάζονται χρόνο. Η άμεση ικανοποίηση που προτιμά ο Άρης δεν είναι πάντα καλή για μας κι αυτό που θέλουμε να κάνουμε πάνω στην ένταση της στιγμής, μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες. Μερικοί κανόνες ισχύουν πραγματικά για το καλό μας.

Ωστόσο, όταν το κατεστημένο έχει γίνει δυσλειτουργικό, η αλλαγή είναι αναπόφευκτη. Και καθώς κι ο Πλούτωνας επιστρέφει σε ορθή πορεία στον Αιγόκερω στις 4 Οκτωβρίου, είναι θέμα χρόνου αυτό να έρθει στο φως. Η διαδικασία της αλλαγής μπορεί να μην εκτυλίσσεται τόσο γρήγορα, όσο θα θέλαμε, αλλά μπορούμε να εμπιστευτούμε ότι έχει ήδη ξεκινήσει.

 

Με λίγα λόγια

Η Πανσέληνος της 1ης Οκτωβρίου συνδέεται με τον άστατο Ουρανό, μέσω ασταθών και αποδιοργανωτικών όψεων. Αυτό δημιουργεί ένταση και άγχος που αναζητά, φυσικά, μια διέξοδο μέσα από συνεχή κίνηση και δραστηριότητα. Ωστόσο, η αυθόρμητη και ανεξέλεγκτη απελευθέρωση της έντασης μπορεί να οδηγήσει σε παρορμητικές ενέργειες και ξαφνικές εκρήξεις θυμού.

Το τετράγωνο του ανάδρομου Άρη με τον Κρόνο είναι μια συνεχής επιρροή που έχει οδηγήσει σε συσσώρευση θυμού, απογοήτευσης και δυσαρέσκειας. Εντείνει την παρορμητικότητα του Ουρανού για να επιτεθεί και να επαναστατήσει.

Έτσι, η Πανσέληνος της 1ης Οκτωβρίου είναι πιθανό να οδηγήσει σε κλιμάκωση της ανησυχίας, της εξέγερσης και των διαμαρτυριών των τελευταίων εβδομάδων. Το κλειδί για να χρησιμοποιήσουμε αυτή την εξαιρετικά φορτισμένη ενέργεια προς όφελός, μας είναι η ευελιξία και η προσαρμογή. Μικρές αλλαγές και προσαρμογές θα μας επιτρέψουν να επωφεληθούμε, από ευκαιρίες που προκύπτουν από τις μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Η Πανσέληνος της 1ης Οκτωβρίου διαρκεί δυο εβδομάδες, έως τη Νέα Σελήνη στις 16 Οκτωβρίου. Κι ακολουθεί η δεύτερη Πανσέληνος του μήνα, στις 31 Οκτωβρίου.

Μάθε πως επηρεάζει η Πανσέληνος την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με την αστρολόγο Αντιγόνη Στάμου και τους συνεργάτες της στο 14707! Μάθε για το Αύριο, ΣΗΜΕΡΑ!

 

Διάβασε επίσης:

Η Νέα Σελήνη και τα «δώρα» της

Οι διελεύσεις πλανητών μήνα- Πως επηρεάζουν τα πλανητικά σώματα την δική σου ζωή;

Οι θετικές και αρνητικές όψεις του μήνα- Τι επιφυλάσσουν τα άστρα για σένα;

[/bg_collapse]

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Astrology4u WebTV

Αστρολογικά Άρθρα

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter