Πανσέληνος

antigoni stamou

Γράφει η αστρολόγος Αντιγόνη Στάμου

 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ  ΣΤΗΝ  0Ο  42’ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

19 Φεβρουαρίου 2019

Η Πανσέληνος της 19ης  Φεβρουαρίου πραγματοποιείται  στην 0ο  42’ της Παρθένου. Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου, αστρολογικά, είναι συναρπαστική, περιπετειώδης και ερωτική. Βρίσκεται σε σύνοδο με το θαρραλέο, απλανή αστέρα Regulus και είναι σε καλή όψη με την απελευθερωτική σύνοδο Άρη – Ουρανού.

Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου φέρνει ευκαιρίες για αλλαγή, ρομαντισμό και επιτυχία. Πρόκειται για ένα υπέροχο διάστημα, γιατί έρχεται αμέσως μετά την τυχερή Νέα Σελήνη της 4ης Φεβρουαρίου. Είναι πολύ σπάνιο να έχουμε διαδοχικές φάσεις Σελήνης με τόσο μεγάλο δυναμικό.

Διαβάστε περισσότερα...

 

Τι είναι μία Πανσέληνος

Μια Πανσέληνος είναι η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης, που υπογραμμίζει τις αντίθετες δυνάμεις και τις πολικότητες στη ζωή μας. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν το «εγώ» σε σχέση με το συναίσθημα, τη δουλειά σε σχέση με το σπίτι ή το τι χρειαζόμαστε σε σχέση με αυτό που θέλουμε. Η εσωτερική ένταση και οι εξωτερικές πιέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε συγκρούσεις και κρίσεις που στραγγίζουν την ενέργειά μας.

 

 

Οι σεληνιακές ιδιότητες των συναισθημάτων και των ενστίκτων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, σε μια Πανσέληνο. Ας χρησιμοποιήσουμε την αυξημένη συναισθηματική μας δύναμη και τη διαίσθηση για να ξεπεράσουμε τυχόν προκλήσεις. Η υποσυνείδητη επίγνωση μας επιτρέπει να ρίξουμε μια πιο ισορροπημένη ματιά στις προσωπικές μας σχέσεις και να διακρίνουμε οποιαδήποτε ανισορροπία που προκαλεί δυσαρμονία. Η Πανσέληνος εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις όλων των ειδών και έχει πάντα σχέση με την προηγούμενη Νέα Σελήνη. Οι στόχοι που ξεκίνησαν με την  Νέα Σελήνη της 4ης Φεβρουαρίου τώρα μπορούν να τελειοποιηθούν ή να ολοκληρωθούν – είναι η στιγμή της συγκομιδής. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δυο εβδομάδες, μέχρι την Νέα Σελήνη της 6ης  Μαρτίου.

Αυτή η Πανσέληνος

Η Πανσέληνος της 19ης Φεβρουαρίου στη 0ο 42’ της Παρθένου είναι σε σύνοδο με τον ισχυρό απλανή αστέρα Regulus στην καρδιά του Λιονταριού, στον αστερισμό του Λέοντα. Επομένως, είναι μια ισχυρή, ερωτική και τολμηρή Πανσέληνος και επιπλέον κάνει τρίγωνο με τη σύνοδο Άρη-Ουρανού. Αυτή η συναρπαστική και επαναστατική ευθυγράμμιση επαινεί και τονίζει περισσότερο την τολμηρή φύση του Regulus.

 

Regulus και Πανσέληνος

Ο απλανής αστέρας Regulus στην 0ο 05’ της Παρθένου δίνει θάρρος, ανεξαρτησία, φιλοδοξία, επιτυχία, εξουσία και φήμη. Είναι το άστρο των βασιλιάδων, των στρατηγών, των προέδρων, των αθλητών και των αστρολόγων. Ο Regulus κάνει τους ανθρώπους ανταγωνιστικούς, επιθετικούς, γενναιόδωρους και ανοιχτόμυαλους.

Ωστόσο, η επιτυχία, η αυταρχική αυτοπεποίθηση και η ειλικρίνεια του  Regulus γεννά φθόνο, μίσος και ισχυρούς εχθρούς. Έχει ειπωθεί ότι η Σελήνη σε σύνοδο με τον Regulus δίνει ενδιαφέρον για τις αποκρυφιστικές τέχνες, ισχυρούς φίλους, ευνοεί την κερδοσκοπία και τη δημόσια προβολή, με μεγάλη δύναμη, τιμή και πλούτο. Αλλά αυτά τα οφέλη σπάνια διαρκούν και υπάρχει κίνδυνος από εχθρούς και ψεύτικους φίλους, βία, προβλήματα και ασθένειες. Ο Regulus μαζί με τη Σελήνη ενισχύουν επίσης το υψηλό πνεύμα και την ανεξαρτησία των γυναικών.

Ο αστερισμός του Λέοντα συνδέεται με βασιλικά γεγονότα, ειδικά με την ανάληψη θρόνου ή το θάνατο βασιλιάδων, την εκλογή ή το θάνατο αρχηγών κρατών, δολοφονίες, εξεγέρσεις, χρηματιστήριο, Βατικανό και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η μετατόπιση των ισημεριών εξηγεί το γεγονός γιατί η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου είναι στο ζώδιο της Παρθένου, αλλά στον αστερισμό του Λέοντα.

 

Οι επιρροές της Πανασελήνου

Η σύνοδος Άρη-Ουρανού συνδέεται με την Πανσέληνο του Φεβρουαρίου με μια αρμονική όψη τριγώνου. Και υπάρχει ακόμα μια ενδιαφέρουσα ευθυγράμμιση: η σύνοδος Ερμή-Ποσειδώνα κάνει εξάγωνο με την Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Κρόνο. Αλλά η πιο σημαντική επιρροή της Πανσελήνου είναι η σύνοδος Άρη-Ουρανού. Αυτή σύνοδος δίνει μια έντονη επιθυμία να απελευθερωθούμε από περιοριστικές συνθήκες. Από μόνη της, είναι μια ασταθής κι απρόβλεπτη σύνοδος. Ωστόσο, οι αρμονικές όψεις με τον Ήλιο και τη Σελήνη μειώνουν τον κίνδυνο της απερίσκεπτης συμπεριφοράς και των ανασταλτικών γεγονότων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να χαλαρώσουμε λίγο και να πάρουμε κάποια ρίσκα – ας αφήσουμε αυτή την Πανσέληνο να νοστιμίσει τη ζωή μας με αλλαγή, ενθουσιασμό και περιπέτεια. Μπορούμε να εμπιστευτούμε το ένστικτό μας και να ακολουθήσουμε τα πάθη μας. Μπορούμε να εκφράσουμε ακόμα και τις πιο κρυμμένες πτυχές του εαυτού μας, κάτω από αυτή την ερωτικά προκλητική επιρροή. Όντας ανοιχτοί και με διάθεση να πειραματιστούμε, μπορούμε να αναζωογονήσουμε τη σχέση μας ή να ξεκινήσουμε κάτι καινούριο και παθιασμένο! Η μείωση των αναστολών θα φέρει μεγαλύτερη προσωπική ελευθερία κι απροσδόκητες ευκαιρίες.

Είναι μια καλή Πανσέληνος για να ξεκινήσουμε καινούρια έργα, με δυναμισμό και τόλμη. Αν και, σταδιακά, το αγωνιστικό μας πνεύμα θα εξασθενήσει, μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε σε πεδία που δεν απαιτούνται ιδιαίτερες πρωτοβουλίες.

Η σύνοδος Ερμή-Ποσειδώνα, από μόνη της, μπορεί να φέρει σύγχυση, φόβο, εξαπάτηση και σκάνδαλα. Αλλά, το εξάγωνο με την Αφροδίτη και τον Κρόνο φέρνει ευαισθησία, ρομαντισμό, αισθησιασμό, καρμική έλξη και δημιουργική φαντασία.

Η σύνοδος Αφροδίτης-Κρόνου, από μόνη της, μπορεί να φέρει θλίψη, μοναξιά και έλλειψη στοργής. Αλλά το εξάγωνο με τον Ερμή και τον Ποσειδώνα φέρνει συντροφικότητα, αληθινή αγάπη, αφοσίωση και δέσμευση.

Μαζί, η ευθυγράμμιση αυτών των τεσσάρων πλανητών φέρνει συμπόνοια, επούλωση, ανιδιοτέλεια, διορατικότητα και πνευματικότητα. Είναι μια καλή Πανσέληνος για τα όνειρα, την ψυχική συνειδητοποίηση και την εκπαίδευση σε αποκρυφιστικές τέχνες, όπως η αστρολογία και τα Ταρώ.

Με δύο λόγια

Τόσο ο Regulus όσο και η σύνοδος Άρη-Ουρανού έχουν τη δυνατότητα να φέρουν εκνευρισμό, εξέγερση και βία. Αλλά οι πνευματικές, πλούσιες και εξωστρεφείς φύσεις τους αλληλοσυμπληρώνονται για να φέρουν θετικές αλλαγές, περιπέτειες και ενθουσιασμό.

Με παρόμοιο τρόπο, οι αρνητικές επιρροές του Ερμή σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα και της Αφροδίτης σε σύνοδο με τον Κρόνο ελαφρύνονται από τα εξάγωνα που τους συνδέουν.

Αυτό σημαίνει, ότι η απίστευτη ποσότητα ενέργειας που δημιουργείται από τον Regulus, την Πανσέληνο και τις τρεις πλανητικές συνόδους συνδυάζεται με έναν συμπληρωματικό τρόπο που είναι πιο αρμονικός, ασφαλής και φιλικός προς εμάς, απ’ ό, τι ο καθένας μόνος του.

Επομένως, η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου προσφέρει συναρπαστικές ευκαιρίες που θα μας κάνουν να νιώσουμε πιο ζωντανοί και πιο ελεύθεροι Τα πολλά και διαφορετικά πράγματα που μας έχουν μπερδέψει, φοβίσει ή αγχώσει, θα ενωθούν και θα αποκτήσουν νόημα. Όλο αυτό το σκηνικό θα αποκαταστήσει την πίστη μας, ότι ο θεός ή το σύμπαν έχουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τον καθένα μας.

«Ένας απαισιόδοξος βλέπει δυσκολία σε κάθε ευκαιρία, ένας αισιόδοξος βλέπει την ευκαιρία σε κάθε δυσκολία» – Winston Churchill

 

Μάθε πως επηρεάζει η Πανσέληνος την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με την αστρολόγο Αντιγόνη Στάμου και τους συνεργάτες της στο 14707! Μάθε για το Αύριο, ΣΗΜΕΡΑ!

Διάβασε επίσης:

Η Νέα Σελήνη και τα «δώρα» της

Οι διελεύσεις πλανητών μήνα- Πως επηρεάζουν τα πλανητικά σώματα την δική σου ζωή;

Οι θετικές και αρνητικές όψεις του μήνα- Τι επιφυλάσσουν τα άστρα για σένα;

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Astrology4u WebTV

Αστρολογικά Άρθρα

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter