Πανσέληνος

antigoni stamou

Γράφει η αστρολόγος Αντιγόνη Στάμου

 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ  ΣΤΗΝ  00ο  13’ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ

23 Νοεμβρίου 2018

Η Πανσέληνος της 23ης Νοεμβρίου  στην 0ο  13’ των Διδύμων βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Πλειάδων. Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου επηρεάζεται, επίσης, από την πλανητική όψη του τετραγώνου Άρη-Δία. Αυτό μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε ισχυροί, θαρραλέοι και σέξι, αλλά και θυμωμένοι κι απογοητευμένοι. Ο κίνδυνος είναι ότι  οι παρορμητικές και απερίσκεπτες ενέργειες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ατυχήματα ή τραυματισμούς.

Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου στο σύμπλεγμα των Πλειάδων αυξάνει τον κίνδυνο να χάσουμε την ψυχραιμία μας και να γίνουμε σκληροί κι αδίστακτοι. Το κλειδί για να αποφύγουμε τον πόνο, την απώλεια και τη θλίψη είναι η υπομονή και η προνοητικότητα. Ενώ ο εκνευρισμός και η απογοήτευση μπορεί να είναι δύσκολο να αποφευχθούν, μπορούμε να απελευθερώσουμε τη ζεστή ενέργεια της Πανσελήνου με ασφάλεια, διατηρώντας τον αυτοέλεγχό μας και υιοθετώντας μια συντηρητική στάση.

Διαβάστε περισσότερα...

 

Τι είναι μία Πανσέληνος

Μια Πανσέληνος είναι η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης, που υπογραμμίζει τις αντίθετες δυνάμεις και τις πολικότητες στη ζωή μας. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν το «εγώ» σε σχέση με το συναίσθημα, τη δουλειά σε σχέση με το σπίτι ή το τι χρειαζόμαστε σε σχέση με αυτό που θέλουμε. Η εσωτερική ένταση και οι εξωτερικές πιέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε συγκρούσεις και κρίσεις που στραγγίζουν την ενέργειά μας.

 

 

Οι σεληνιακές ιδιότητες των συναισθημάτων και των ενστίκτων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, σε μια Πανσέληνο. Ας χρησιμοποιήσουμε την αυξημένη συναισθηματική μας δύναμη και τη διαίσθηση για να ξεπεράσουμε τυχόν προκλήσεις. Η υποσυνείδητη επίγνωση μας επιτρέπει να ρίξουμε μια πιο ισορροπημένη ματιά στις προσωπικές μας σχέσεις και να διακρίνουμε οποιαδήποτε ανισορροπία που προκαλεί δυσαρμονία. Η Πανσέληνος εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις όλων των ειδών και έχει πάντα σχέση με την προηγούμενη Νέα Σελήνη. Οι στόχοι που ξεκίνησαν με την  Νέα Σελήνη της 7ης Νοεμβρίου τώρα μπορούν να τελειοποιηθούν ή να ολοκληρωθούν – είναι η στιγμή της συγκομιδής. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δυο εβδομάδες, μέχρι τη Νέα Σελήνη της 7ης  Δεκεμβρίου.

Αυτή η Πανσέληνος

Η Πανσέληνος της 23ης  Νοεμβρίου στη 0ο των Διδύμων έχει μια άσχημη αίσθηση, λόγω των πλανητικών όψεων και των απλανών αστέρων. Το τετράγωνο της Πανσελήνου με τον Άρη φέρνει πικρία και θυμό για τις επόμενες δυο εβδομάδες. Μια αντίθεση με το Δία ενισχύει αυτή την συγκρουσιακή ενέργεια.

Η Σελήνη στην 0ο   των Διδύμων είναι στην ίδια μοίρα με την Αλκυόνη, το κεντρικό αστέρι του συμπλέγματος των Πλειάδων. Οι Πλειάδες φέρνουν αγάπη και ειρήνη, με καλές όψεις. Ωστόσο, το τετράγωνο του Άρη και η αντίθεση με τον Ήλιο και το Δία κάθε άλλο παρά καλές όψεις είναι.

 

Οι όψεις της Νέας Σελήνης

Το τετράγωνο της Σελήνης με τον Άρη φέρνει στην επιφάνεια ένα βαθύ θυμό, επομένως ας κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποφύγουμε να πληγώσουμε ή να πληγωθούμε. Υπάρχει κίνδυνος όταν παίρνουμε  ρίσκα ή ενεργούμε παρορμητικά. Ωστόσο και το να κρατάμε μέσα μας το θυμό ή την απογοήτευση, επίσης δεν είναι υγιές. Ο καταπιεσμένος θυμός μπορεί να εκδηλωθεί σωματικά με πόνους στο σώμα, ατυχήματα, επιθετικές αντιδράσεις προς τους άλλους ή σαν μια σύγκρουση στο σπίτι. Πιθανά θα υπάρξει κάποιος βαθμός συναισθηματικής δυσφορίας στις στενές σχέσεις, ειδικά με τις γυναίκες.

Το κλειδί για το χειρισμό αυτής της έντονης και καυτής ενέργειας είναι να απελευθερώσουμε την απογοήτευσή μας  με ελεγχόμενο τρόπο. Αν έχουμε εκνευρίσει κάποιον, ας μην είμαστε υπερβολικά αμυντικοί ή μικροπρεπείς όταν μοιράζεται μαζί μας τα συναισθήματά του. Κοψίματα ή εγκαύματα, ειδικά στην κουζίνα, υποδηλώνουν ότι δεν έχουμε αντιμετωπίσει τα συναισθηματικά μας προβλήματα. Ας αντιμετωπίσουμε με θάρρος ό, τι μας κάνει να νιώθουμε απειλή. Οι συναισθηματικές επιθέσεις από άλλους είναι το ίδιο πιθανές με το να χάσουμε την ψυχραιμία μας με κάποιο αγαπημένο πρόσωπο.

 

 

 

 

Η αντίθεση Σελήνης-Δία είναι πιθανό να προκαλέσει έλλειψη αυτοελέγχου και ανεπιθύμητη προσοχή: είμαστε λιγότερο προστατευμένοι σε σχέση με τα συναισθήματα και την προσωπική μας ζωή, γεγονός που μπορεί να μας κάνει ευάλωτους σε παρεμβατικές μητέρες, ηθικολόγους και άλλα παρόμοια. Αυτή η Πανσέληνος θα είναι πιο προβληματική, αν ήδη έχουμε δυσκολία με τον αυτοέλεγχο ή κάποιο εθισμό. Μπορεί να αντιδράσουμε υποσυνείδητα στην κτητική ή ζηλιάρικη συμπεριφορά άλλων ανθρώπων και να πέσουμε σε αρνητικές συνήθειες ή συμπεριφορές.

Το τετράγωνο Άρη-Δία μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε δραστήριοι και σέξι, ωστόσο μπορεί επίσης να μας κάνει παρορμητικούς και απερίσκεπτους. Μας δίνει το θάρρος να επιβληθούμε στους αντιπάλους μας, αν νιώθουμε απειλή, αλλά μια αμυντική προσέγγιση θα έχει καλύτερα αποτελέσματα. Αυτή η Πανσέληνος δεν είναι κατάλληλη για να προχωρήσουμε επιθετικά, ειδικά αν δεν μας προκαλέσουν. Χωρίς προνοητικότητα και στρατηγική, οι απερίσκεπτες πράξεις μπορεί να καταλήξουν σε ατυχήματα ή τραυματισμούς. Τέλος, καλό θα είναι να μετριάσουμε την ενέργειά μας για να αποφύγουμε σωματική ή συναισθηματική εξάντληση.

Η Πανσέληνος στις Πλειάδες

Ο απλανής αστέρας Αλκυόνη στη 0ο 15’ των Διδύμων είναι το κεντρικό αστέρι των Πλειάδων στον αστερισμό του Ταύρου – έχει μια έντονα θηλυκή επιρροή και ή άνοδός του έχει συνδεθεί με την ομοφυλοφιλία στους άντρες. Σε καλή όψη οι Πλειάδες φέρνουν αγάπη και υπεροχή, κάνουν τους ανθρώπους φιλόδοξους, αισιόδοξους και ήρεμους. Φέρνουν επίσης ταξίδια  (κοντινά και μακρινά), καλή σοδειά στη γεωργία και εξυπνάδα. Οι Πλειάδες είναι ενδεικτικές για γεγονότα που επηρεάζουν την οικογένεια και την οικογενειακή ζωή – μπορεί να προωθήσουν άτομα σε υψηλές θέσεις, μέσω κάποιας προαγωγής.

Ωστόσο, η σύνοδος Σελήνης-Πλειάδων  δεν σχηματίζει καλές όψεις κι έτσι μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς, ειδικά σε σκληρή όψη με τον Άρη. Η Αλκυόνη φέρνει βαθιά θλίψη και πένθος – μπορεί να κάνει τους ανθρώπους σκληρούς, αδίστακτους κι αναξιόπιστους. Η εχθρότητα των άλλων, η πτώση από την εξουσία, η ντροπή και η βία είναι επίσης πιθανά ενδεχόμενα.

 

Μάθε πως επηρεάζει η Πανσέληνος την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με την αστρολόγο Αντιγόνη Στάμου και τους συνεργάτες της στο 14707! Μάθε για το Αύριο, ΣΗΜΕΡΑ!

Διάβασε επίσης:

Η Νέα Σελήνη και τα «δώρα» της

Οι διελεύσεις πλανητών μήνα- Πως επηρεάζουν τα πλανητικά σώματα την δική σου ζωή;

Οι θετικές και αρνητικές όψεις του μήνα- Τι επιφυλάσσουν τα άστρα για σένα;

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Astrology4u WebTV

Αστρολογικά Άρθρα

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter