Πανσέληνος

antigoni stamou

Γράφει η αστρολόγος Αντιγόνη Στάμου

 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ  ΣΤΗΝ  29Ο 7’ ΤΟΥ  ΖΥΓΟΥ

19 Απριλίου 2019

Η Πανσέληνος της 19ης Απριλίου στην 29ο 07’ του Ζυγού είναι σε αντίθεση με τον Ουρανό. Αυτό σημαίνει ότι η ανάγκη μας για αλλαγή, ενθουσιασμό ή ελευθερία θα μπορούσε να μας κάνει ανήσυχους ή παρορμητικούς.  Απροσδόκητα γεγονότα και απρόβλεπτες συμπεριφορές θα προσθέσουν μεγάλη ένταση στις κοντινές μας σχέσεις.

Η Πανσέληνος του Απριλίου τονίζει, επίσης, τις ανισορροπίες που υπάρχουν στις σχέσεις μας και κυρίως σε θέματα αγάπης και συναισθηματικής υποστήριξης. Ο αστεροειδής Hybris σε σύνοδο με την Πανσέληνο απαιτεί συμπόνια και ταπεινότητα για να μπορέσει να αντικαταστήσει την υπερβολική αυτοπεποίθηση και την αλαζονεία.

Διαβάστε περισσότερα...

 

Τι είναι μία Πανσέληνος

Μια Πανσέληνος είναι η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης, που υπογραμμίζει τις αντίθετες δυνάμεις και τις πολικότητες στη ζωή μας. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν το «εγώ» σε σχέση με το συναίσθημα, τη δουλειά σε σχέση με το σπίτι ή το τι χρειαζόμαστε σε σχέση με αυτό που θέλουμε. Η εσωτερική ένταση και οι εξωτερικές πιέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε συγκρούσεις και κρίσεις που στραγγίζουν την ενέργειά μας.

Οι σεληνιακές ιδιότητες των συναισθημάτων και των ενστίκτων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, σε μια Πανσέληνο. Ας χρησιμοποιήσουμε την αυξημένη συναισθηματική μας δύναμη και τη διαίσθηση για να ξεπεράσουμε τυχόν προκλήσεις. Η υποσυνείδητη επίγνωση μας επιτρέπει να ρίξουμε μια πιο ισορροπημένη ματιά στις προσωπικές μας σχέσεις και να διακρίνουμε οποιαδήποτε ανισορροπία που προκαλεί δυσαρμονία.

 

Αυτή η Πανσέληνος

Η Πανσέληνος της 19ης Απριλίου στην  29ο 07’ του Ζυγού σχηματίζει όψεις με την Αφροδίτη, που κυβερνά την αγάπη και τον Ουρανό που καθορίζει την αλλαγή.  Δυστυχώς και οι δυο αυτές όψεις είναι δύσκολες, επομένως αυτή η Πανσέληνος θα μπορούσε να φέρει αβεβαιότητα και εντάσεις στις σχέσεις.

Ουρανός – Αλλαγή και Αβεβαιότητα

Η σύνοδος Ήλιου-Ουρανού φέρνει ενθουσιασμό, απροσδόκητες αλλαγές και ελευθερία. Μπορεί να αισθανθούμε μια έντονη επιθυμία να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα και να κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό από τις συνηθισμένες μας δραστηριότητες.  Αλλά, με τη Σελήνη σε αντίθεση με τον Ουρανό οι απρόσμενες αλλαγές και η ενοχλητική αποδιοργάνωση μπορεί να προκαλέσουν ανησυχία, εκνευρισμό και ένταση.

Η ευέλικτη σκέψη και το ανοιχτό μυαλό αυξάνουν τις πιθανότητες να έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις και συναρπαστικές εμπειρίες. Αλλά, αν αυτή η παρορμητική ενέργεια επηρεάσει το εγώ μας, μπορεί να πάρουμε περιττά ρίσκα ή να επαναστατήσουμε ενάντια στην εξουσία.  Μπορεί να ακολουθήσουν επιθετικές αντιδράσεις και συγκρούσεις, που θα βάλουν σε κίνδυνο τη φήμη μας.

Η αντίθεση Σελήνης-Ουρανού μπορεί να προκαλέσει συναισθηματικές αναταραχές και προβλήματα στις σχέσεις.  Οι παρορμητικές αντιδράσεις και οι αποφάσεις που βασίζονται στο συναίσθημα, θα μπορούσαν να μετατρέψουν μια μικρή διαφωνία στο απόλυτο χάος.  Επομένως, ας προσέχουμε ιδιαίτερα όταν παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις και κυρίως σε θέματα σχέσεων.

Μια ισχυρή ανάγκη για ανεξαρτησία μπορεί, επίσης, να αποτελέσει μεγάλη αποδιοργάνωση. Απροσδόκητα γεγονότα, αλλαγές στη διάθεση ή συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα μπορεί να προκαλέσουν πολλή πίεση στο σπίτι και την οικογένεια, καθώς και στις στενές σχέσεις.

 

Αφροδίτη – Αγάπη και Αυτοπεποίθηση

Η Σελήνη σε όψη χιαστί με την Αφροδίτη αυξάνει την ανάγκη μας για αγάπη και τρυφερότητα, αλλά αυξάνει και την ένταση μέσα στις σχέσεις, ειδικά στις γυναίκες.  Η ένταση αυξάνεται εξαιτίας μιας ανισορροπίας στην ζωή μας, που αφορά την αγάπη και τη συναισθηματική υποστήριξη – νιώθουμε, δηλαδή, ότι δεν παίρνουμε πίσω την αγάπη που δίνουμε.  Το να ψάξουμε αλλού για ικανοποίηση, συνεπάγεται μυστικότητα, καθώς και τον κίνδυνο να μπλέξουμε. Δεν είναι απίθανο να προσπαθήσουμε να βρούμε συναισθηματική ανακούφιση στο φαγητό, τα γλυκά, το αλκοόλ και τα φάρμακα.  Ακόμα κι αν δεν έχουμε προβλήματα με τους άλλους, μπορεί να αντιμετωπίσουμε μια εσωτερική ανισορροπία σχετικά με την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας.  Οι καρμικές ανισορροπίες ίσως να σχετίζονται με κάποιο μέλος της οικογένειας, πιθανά με τη μητέρα μας – η αναγνώριση των άλυτων θεμάτων αυτής της σχέσης είναι το κλειδί για να λύσουμε και τις άλλες ανισορροπίες που υπάρχουν στη ζωή μας.  Μια παρεμβατική ή υπερβολικά αυταρχική μητέρα είναι μια πρόκληση που μπορεί να αντιμετωπίσουμε.  Η απιστία, η εξάρτηση ή θέματα υγείας είναι κάποιες από τις πιθανές πηγές έντασης στις σχέσεις που ίσως να χρειαστεί να διευθετήσουμε.

Αστεροειδής Hybris

Ο αστεροειδής Hybris στην 28ο 47’ του Ζυγού είναι σε σύνοδο με την Πανσέληνο. Ο αστεροειδής Hybris πήρε το όνομά του από την ελληνική θεότητα Hubris (Ύβρις), που αντιπροσωπεύει την ακραία ή ανόητη υπερηφάνεια, την αλαζονεία και την υπερβολική αυτοπεποίθηση.  Συνήθως προκαλεί την πτώση ή τη θεία δίκη του δράστη.

Στην αρχαία Ελλάδα η ύβρις αναφερόταν σε πράξεις που ντρόπιαζαν ή ταπείνωναν το θύμα, για την ευχαρίστηση ή την ικανοποίηση του δράστη.  Σήμερα, η ύβρις υποδηλώνει υπερβολική υπερηφάνεια και αλαζονεία που συνδέεται με την έλλειψη ταπεινότητας και, μερικές φορές, με την άγνοια.

Η Πανσέληνος με λίγα λόγια

Η ισχυρότερη επιρροή σε μια Πανσέληνο είναι πάντα η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης, που βάζει τις σχέσεις στο μικροσκόπιο.  Η επόμενη ισχυρότερη επίδραση στην Πανσέληνο του Απριλίου είναι ο Ουρανός. Η σύνοδος Ήλιου-Ουρανού βάζει στο στόχαστρο την ανάγκη μας για αλλαγή, ενθουσιασμό κι ανεξαρτησία.

Η αντίθεση Σελήνης-Ουρανού μας κάνει πιο ανήσυχους και πιο παρορμητικούς – πιο συγκεκριμένα, οι κοντινές μας σχέσεις είναι πιο ευαίσθητες σε συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και συμπεριφορές.

Η Σελήνη σε όψη χιαστί με την Αφροδίτη τονίζει τις ανισορροπίες στις ερωτικές σχέσεις, που αυξάνουν τις εντάσεις.  Η ευελιξία θα μας βοηθήσει να κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να ανταποκριθούμε στις συνθήκες που συνεχώς αλλάζουν.  Η αγάπη κι ο συμβιβασμός θα μας βοηθήσουν να αποκαταστήσουμε την καρμική ισορροπία.

Η σύνοδος του αστεροειδή Hybris με την Πανσέληνο μας προειδοποιεί να μην έχουμε ανόητη υπερηφάνεια, αλαζονεία ή υπερβολική αυτοπεποίθηση. Ας το έχουμε αυτό κατά νου, αν δούμε ότι παρασυρόμαστε από τον ενθουσιασμό και την παρορμητικότητα του Ουρανού.

Η Πανσέληνος εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις όλων των ειδών και έχει πάντα σχέση με την προηγούμενη Νέα Σελήνη. Οι στόχοι που ξεκίνησαν με την  Νέα Σελήνη της 5ης  Απριλίου τώρα μπορούν να τελειοποιηθούν ή να ολοκληρωθούν – είναι η στιγμή της συγκομιδής.   Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δυο εβδομάδες, μέχρι την Νέα Σελήνη της 5ης  Μαΐου.

Μάθε πως επηρεάζει η Πανσέληνος την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με την αστρολόγο Αντιγόνη Στάμου και τους συνεργάτες της στο 14707! Μάθε για το Αύριο, ΣΗΜΕΡΑ!

Διάβασε επίσης:

Η Νέα Σελήνη και τα «δώρα» της

Οι διελεύσεις πλανητών μήνα- Πως επηρεάζουν τα πλανητικά σώματα την δική σου ζωή;

Οι θετικές και αρνητικές όψεις του μήνα- Τι επιφυλάσσουν τα άστρα για σένα;

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Astrology4u WebTV

Αστρολογικά Άρθρα

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter