Πανσέληνος

antigoni stamou

Γράφει η αστρολόγος Αντιγόνη Στάμου

 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΖΥΓΟΥ-ΚΡΙΟΥ

8 Απριλίου 2020

Ασθένεια και μόλυνση

Η Πανσέληνος στο Ζυγό στις 8 Απριλίου 2020 αυξάνει τους κινδύνους που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού. Η Πανσέληνος του Απριλίου σχηματίζει μια όψη με τον Ποσειδώνα που έχει να κάνει  με ανισορροπίες σε θέματα υγείας. Και ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης της ασθένειας και της μόλυνσης.

Η Πανσέληνος του Απριλίου γίνεται πιο επικίνδυνη εξαιτίας εντός τετραγώνου με τον Ουρανό. Αυτή η παρορμητική επιρροή κάνει τους ανθρώπους επιθετικούς κι επαναστάτες. Η σύνοδος Δία-Πλούτωνα ενισχύει τον κίνδυνο, αλλά μια θετική όψη με τον Ερμή δίνει ελπίδα. Σημαίνει ότι η εξυπνάδα και η συνεργασία με φίλους και γείτονες είναι το κλειδί για να μείνουμε ασφαλείς και σχετικά καλά, στη διάρκεια αυτής της δύσκολης φάσης

Τι είναι μια Πανσέληνος

Μια Πανσέληνος είναι η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης που βάζει στο επίκεντρο το σπίτι, την οικογένεια και τις πιο στενές μας σχέσεις, για τις επόμενες δυο εβδομάδες αυτής της σεληνιακής φάσης. Αντίθετες δυνάμεις, όπως η δουλειά σε σχέση με το σπίτι, ή αυτό που χρειαζόμαστε σε σχέση με αυτό που θέλουμε, προκαλούν εσωτερικές εντάσεις και εξωτερικές πιέσεις. Όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις και κρίσεις που στραγγίζουν την ενέργειά μας.

Οι σεληνιακές ιδιότητες των συναισθημάτων και των ενστίκτων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, σε μια Πανσέληνο. Ας χρησιμοποιήσουμε, λοιπόν, την αυξημένη συναισθηματική μας δύναμη και τη διαίσθηση για να ξεπεράσουμε τυχόν προκλήσεις. Η υποσυνείδητη επίγνωση μας επιτρέπει να ρίξουμε μια πιο ισορροπημένη ματιά στις προσωπικές μας σχέσεις και να διακρίνουμε οποιαδήποτε ανισορροπία που προκαλεί δυσαρμονία.

Αυτή η Πανσέληνος

Η Πανσέληνος της 8ης Απριλίου στις 18ο 43’ του Ζυγού σχηματίζει μια δευτερεύουσα όψη με τον Ποσειδώνα, οπότε το πρόσφατο θέμα της ασθένειας και της μόλυνσης συνεχίζεται. Οι απλανείς αστέρες που υπάρχουν σ’ αυτή την περιοχή δεν έχουν μεγάλη  επίδραση στην Πανσέληνο, αλλά υπάρχουν άλλες πλανητικές  όψεις που είναι πολύ σημαντικές – προσφέρουν κάποια ελπίδα, αλλά συνολικά πρόκειται για μια δύσκολη φάση της Σελήνης.

Ποσειδώνας * Ασθένεια και μόλυνση

Η Πανσέληνος σε όψη χιαστί με τον Ποσειδώνα αυξάνει τη συναισθηματική ευαισθησία και μπορεί να μας οδηγήσει σε σύγχυση, ανασφάλεια και νευρικό άγχος. Η όψη χιαστί είναι μια όψη που δείχνει ανισορροπία στην υγεία κι ο Ποσειδώνας κυβερνά την ασθένεια και τη μόλυνση. Επομένως, η Πανσέληνος του Απριλίου αυξάνει, επίσης, τους κινδύνους που έρχονται με τον κορονοϊό. Η καθαριότητα και η υγιεινή  είναι σημαντικά θέματα στη διάρκεια αυτής της φάσης.  Υπάρχει, επιπλέον, κίνδυνος λανθασμένης διάγνωσης, υπερευαισθησίας στα φάρμακα, εθισμού και δηλητηρίασης. Η παράνοια και η καχυποψία μπορεί να οδηγήσουν σε δυσπιστία και δηλητηρίαση μιας σχέσης. Μπορεί να είμαστε ευαίσθητοι σε κουτσομπολιά, σκάνδαλα, προδοσία, απώλεια ή απογοήτευση.

Δία-Πλούτωνας * Ακρότητες

Η σύνοδος Δία-Πλούτωνα είναι ακριβώς στις 5 Απριλίου, μόνο τρεις  μέρες πριν από την Πανσέληνο. Με μια απόσταση μόνο 0ο 18’, είναι μια πολύ ισχυρή επιρροή για όλη αυτή τη σεληνιακή φάση. Η σημαντική αυτή σύνοδος σχηματίζει τετράγωνο με την Πανσέληνο και την κάνει πιο δύσκολη απ’ ό, τι θα ήταν κανονικά. Αλλά υπάρχει ένα εξάγωνο με τον Ερμή, που φέρνει προοδευτική σκέψη κι ίσως ακόμα και κάποια καλά νέα.

Η σύνοδος Δία-Πλούτωνα μπορεί να μας κάνει πολύ εστιασμένους και κινητοποιημένους για να πετύχουμε. Ένας συνδυασμός έντονης προσπάθειας και τύχης μπορεί να φέρει δύναμη και επιρροή, που θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας.

Ωστόσο, αυτή η σύνοδος πρόκειται να εντείνει και να επιδεινώσει την πανδημία του κορονοϊού. Έτσι, θα υπάρξει περισσότερος φόβος, μαζικοί θάνατοι και ακραία μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Κάποιοι άνθρωποι θα αντιδράσουν με αδίστακτη, ακραία, προκατειλημμένη κι  ανήθικη συμπεριφορά. Ο εγωισμός, η απληστία, η ζήλεια, η εκδίκηση, ο ρατσισμός, η βία και το έγκλημα είναι πιθανά θέματα σ’ αυτή τη φάση.

Το εξάγωνο Ερμή-Δία φέρνει θετική σκέψη που θα πρέπει να μειώσει τον κίνδυνο αυτών των καταστροφικών συμπεριφορών που αναφέρθηκαν παραπάνω. Ένα ανοιχτό μυαλό και καλές δεξιότητες λήψης αποφάσεων θα μας βοηθήσουν να κάνουμε σχέδια και να ανταποκριθούμε σε νέους νόμους και κανόνες. Η Πανσέληνος αυτή είναι καλή για να εφαρμόσουμε νέους κανόνες για την εκπαίδευση των παιδιών.

Το εξάγωνο Ερμή-Πλούτωνα μας δίνει τη συγκέντρωση που χρειαζόμαστε για να διερευνήσουμε την αλήθεια και να αποκαλύψουμε μυστικά. Καλό θα είναι να εμπιστευτούμε τη διαίσθησή μας για να καθοδηγήσει τις αποφάσεις μας.

Το εξάγωνο Ερμή-Δία-Πλούτωνα σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και να προσαρμοστούμε στους νέους περιορισμούς που επηρεάζουν τις επικοινωνίες και τις μετακινήσεις. Η συνεργασία με τους φίλους και τους γείτονές μας θα μας βοηθήσει να μείνουμε ασφαλείς και να είμαστε σχετικά καλά.

Πανσέληνος και κίνδυνοι

Το τετράγωνο Άρη-Ουρανού λίγες μόνο ώρες πριν την Πανσέληνο, θα έχει μια επικίνδυνη επιρροή. Θα κάνει τους ανθρώπους παρορμητικούς και ασταθείς, καθώς θα επαναστατούν ενάντια στους περιορισμούς που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις. Μια τάση να δρούμε βιαστικά χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι συνέπειες, μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες διαταραχές ή συγκρούσεις.

Δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε αυτή την ακανόνιστη ενέργεια, οπότε θα πρέπει να εκφράσουμε αυτή την τρελή, δημιουργική ή εφευρετική πλευρά μας μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Ας βρούμε μια δημιουργική διέξοδο κοινωνικά, ερωτικά ή μέσα από ένα χόμπι. Ας φροντίσουμε να μην ενοχλούμε, όμως, τους άλλους κι ας αποφύγουμε τις παρορμητικές κινήσεις και τα επικίνδυνα ρίσκα.

Με δυο λόγια

Η Πανσέληνος της 8ης Απριλίου αυξάνει τον κίνδυνο της μόλυνσης και της ασθένειας, γιατί είναι σε όψη χιαστί με τον Ποσειδώνα. Η σύνοδος Δία-Πλούτωνα εντείνει την πανδημία του κορονοϊού και ενισχύει τον κίνδυνο.

Το τετράγωνο Άρη-ουρανού επίσης αυξάνει τον κίνδυνο της μόλυνσης, γιατί οδηγεί σε παρορμητικές πράξεις. Επομένως, είναι εξαιρετικά σημαντικό να είμαστε υπομονετικοί και προσεκτικοί, γιατί αυτή η όψη μας κάνει να θέλουμε να απαλλαγούμε από τους περιορισμούς, ανεξάρτητα από τις συνέπειες.

Το κλειδί για να παραμείνουμε ασφαλείς στη διάρκεια αυτής της Πανσελήνου, είναι να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας. Να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε: να ακούμε συμβουλές, να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας και να είμαστε προσεκτικοί κι έξυπνοι σε σχέση με τις μετακινήσεις μας και την αλληλεπίδραση με τους γείτονές μας.

Κάθε Πανσέληνος έχει πάντα σχέση με την προηγούμενη Νέα Σελήνη. Η Νέα Σελήνη στις 24 Μαρτίου ήταν, επίσης, μια δύσκολη επιρροή: έφερε  αρρώστια, ατυχία, υποχρεωτικές αλλαγές, απαγορεύσεις και περιορισμούς. Τώρα είναι η ώρα για την προστασία, τη φροντίδα και τη θεραπεία – του εαυτού μας και των αγαπημένων μας. Η Πανσέληνος της 8ης Απριλίου διαρκεί δυο εβδομάδες, μέχρι τη Νέα Σελήνη στις 23 Απριλίου.

Μάθε πως επηρεάζει η Πανσέληνος την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με την αστρολόγο Αντιγόνη Στάμου και τους συνεργάτες της στο 14707! Μάθε για το Αύριο, ΣΗΜΕΡΑ!

 

Διάβασε επίσης:

Η Νέα Σελήνη και τα «δώρα» της

Οι διελεύσεις πλανητών μήνα- Πως επηρεάζουν τα πλανητικά σώματα την δική σου ζωή;

Οι θετικές και αρνητικές όψεις του μήνα- Τι επιφυλάσσουν τα άστρα για σένα;

[/bg_collapse]

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Astrology4u WebTV

Αστρολογικά Άρθρα

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter