Πανσέληνος

antigoni stamou

Γράφει η αστρολόγος Αντιγόνη Στάμου

 

Πανσέληνος στον άξονα Τοξότη-Διδύμων στην 25Ο 53’ του Τοξότη

17 Ιουνίου 2019

Συναισθηματικό πεδίο μάχης

Στις 17 Ιουνίου 2019 η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον ζώδιο του Τοξότη (25ο 53’).

Υπάρχει πάντα κάτι καθοριστικό σε ό, τι αφορά μια Πανσέληνο. Αλλά, αυτό το μήνα, συμβαίνει κάτι περισσότερο από τις ακραίες σεληνιακές ενέργειες. Από την Νέα Σελήνη που πραγματοποιήθηκε πριν από 2 εβδομάδες, ο Δίας κι ο Ποσειδώνας πλησιάζουν όλο και περισσότερο προς το δεύτερο τετράγωνο της χρονιάς και έχουν σημαντική επίδραση στην Πανσέληνο του Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα...

 

Τι είναι μια Πανσέληνος

Μια Πανσέληνος είναι η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης, που υπογραμμίζει τις αντίθετες δυνάμεις και τις πολικότητες στη ζωή μας. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν το «εγώ» σε σχέση με το συναίσθημα, τη δουλειά σε σχέση με το σπίτι ή το τι χρειαζόμαστε σε σχέση με αυτό που θέλουμε. Η εσωτερική ένταση και οι εξωτερικές πιέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε συγκρούσεις και κρίσεις που στραγγίζουν την ενέργειά μας.

Οι σεληνιακές ιδιότητες των συναισθημάτων και των ενστίκτων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, σε μια Πανσέληνο. Ας χρησιμοποιήσουμε την αυξημένη συναισθηματική μας δύναμη και τη διαίσθηση για να ξεπεράσουμε τυχόν προκλήσεις. Η υποσυνείδητη επίγνωση μας επιτρέπει να ρίξουμε μια πιο ισορροπημένη ματιά στις προσωπικές μας σχέσεις και να διακρίνουμε οποιαδήποτε ανισορροπία που προκαλεί δυσαρμονία.

 

 

 

Αυτή η Πανσέληνος

Μ’ αυτή την Πανσέληνο σε σύνοδο με το Δία (που μπορεί τώρα να κινείται ανάδρομα, αλλά εξακολουθεί να είναι δυνατός στο ζώδιο που κυβερνά) προβλέπονται αρκετές συναισθηματικές ταραχές. Όποια κι αν είναι τα συναισθήματα που μας αναστατώνουν, θα τα ζήσουμε πολύ έντονα και πιθανά να τα εκφράζουμε με μια υπερβολή.

Μετά έχουμε τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες, που θολώνει τα όρια ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα. Ο Ποσειδώνας μπορεί να μας βοηθήσει να συντονιστούμε με τα πολύτιμα μηνύματα της διαίσθησής μας, αλλά μας διευκολύνει επίσης να αποφύγουμε τις αλήθειες που δεν θέλουμε ν’ ακούσουμε. Ακόμα κι έτσι,  όμως, η αλήθεια είναι κάπου εκεί έξω – και με τον περίεργο Δίδυμο (Πανσέληνος στον άξονα Τοξότη-Διδύμων, μην ξεχνιόμαστε!) σε αντίθεση με την Σελήνη του Τοξότη, δεν θα χαλαρώσουμε μέχρι να τη βρούμε!  Αλλά ο αχαλίνωτος ενθουσιασμός του Τοξότη θα μπορούσε να μας κάνει λίγο υπερβολικούς σε ό, τι αφορά τις απαντήσεις που ανακαλύπτουμε. Αν έχουμε παγιδευτεί σε μια συντηρητική συμπεριφορά και προσπαθούμε να προσηλυτίσουμε όλους όσοι δεν πιστεύουν, ίσως θα πρέπει να σταματήσουμε και να αναρωτηθούμε γιατί θα πρέπει όλοι να σκέφτονται σαν κι εμάς.

Με τους δεσμούς της Σελήνης ανάμεσα στον αυστηρό Αιγόκερω και τον ευαίσθητο Καρκίνο οι διαφωνίες μπορεί να πάρουν μεγάλες διαστάσεις και θα αποφύγουμε πολλά προβλήματα, αν επιλέγουμε να διαφωνήσουμε μόνο για ό, τι είναι πραγματικά σημαντικό για μας!

Σε ολόκληρη τη διάρκεια της χρονιάς, ο βόρειος δεσμός στον Καρκίνο μας βοηθά να έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματά μας και να τα εκφράζουμε με μεγαλύτερη άνεση. Αλλά, με τη στενή σύνοδο Ερμή-Άρη (στον Καρκίνο) τα συναισθήματα γίνονται ιδιαίτερα έντονα.  Είμαστε πιο ωμοί και πιο ευάλωτοι κι αν νιώσουμε ότι απειλούμαστε, βγάζουμε αμέσως νύχια!

Στο μεταξύ, ο νότιος δεσμός, ο ανάδρομος Κρόνος κι ο ανάδρομος Πλούτωνας (όλοι στον Αιγόκερω!) συνεχίζουν να φέρνουν στην επιφάνεια άλυτα ζητήματα σχετικά με τη δομή, την πειθαρχία και τις μορφές εξουσίας – πράγματα που δεν μας είναι ακριβώς ευχάριστα και που πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάτω από το ελεύθερο πνεύμα αυτής της Πανσελήνου!

Ωστόσο, όσο απογοητευτικό κι αν είναι να αντιμετωπίζουμε αποτυχίες και εμπόδια, δεν θα πρέπει να τα δούμε σαν εχθρούς. Με την αληθινή αισιοδοξία που μας δίνει ο Τοξότης, μπορούμε να επιλέξουμε να τα δούμε σαν μαθήματα, σαν διδακτικές εμπειρίες για να δυναμώσουμε.

Ακόμα όμως και με την πιο θετική συμπεριφορά, αυτή η Πανσέληνος μπορεί να μοιάζει με συναισθηματικό πεδίο μάχης. Ευτυχώς για μας, έχουμε ένα μυστικό όπλο: ο συμπονετικός Ποσειδώνας σε αρμονικές όψεις τόσο με τον Καρκίνο, όσο και με τον Αιγόκερω, μας βοηθά να εκτονώσουμε τις εντάσεις και μας ενθαρρύνει να επιλέξουμε την αγάπη, αντί για το φόβο. Η ανώτερη προοπτική του Ποσειδώνα μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε πέρα από τις διαφορές μας και να εστιάσουμε σε όσα μας ενώνουν, ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

 

 

Μάθε πως επηρεάζει η Πανσέληνος την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με την αστρολόγο Αντιγόνη Στάμου και τους συνεργάτες της στο 14707! Μάθε για το Αύριο, ΣΗΜΕΡΑ!

 

Διάβασε επίσης:

Η Νέα Σελήνη και τα «δώρα» της

Οι διελεύσεις πλανητών μήνα- Πως επηρεάζουν τα πλανητικά σώματα την δική σου ζωή;

Οι θετικές και αρνητικές όψεις του μήνα- Τι επιφυλάσσουν τα άστρα για σένα;

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Astrology4u WebTV

Αστρολογικά Άρθρα

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter