Πανσέληνος

antigoni stamou

Γράφει η αστρολόγος Αντιγόνη Στάμου

 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΑΥΡΟΥ-ΣΚΟΡΠΙΟΥ

12 Νοεμβρίου 2019

Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Η Πανσέληνος της 12ης Νοεμβρίου στις 19ο του Ταύρου είναι εξαιρετική για ολοκλήρωση μακροπρόθεσμων στόχων. Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου θα μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας, γιατί ενεργοποιεί τη μεγαλύτερη, πλανητική όψη του 2019, το εξάγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα.

Η δύναμη που έχει η Πανσέληνος του Νοεμβρίου να πραγματοποιήσει τα όνειρά μας, ενισχύεται από μια θετική όψη με τον Πλούτωνα – ενώ το εξάγωνο Άρη-Δία δίνει την ενέργεια, την πρωτοβουλία και την τύχη, ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία.

Τι είναι μια Πανσέληνος

Μια Πανσέληνος είναι η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης που βάζει στο επίκεντρο το σπίτι, την οικογένεια και τις πιο στενές μας σχέσεις, για τις επόμενες δυο εβδομάδες αυτής της σεληνιακής φάσης. Αντίθετες δυνάμεις, όπως η δουλειά σε σχέση με το σπίτι, ή αυτό που χρειαζόμαστε σε σχέση με αυτό που θέλουμε, προκαλούν εσωτερικές εντάσεις και εξωτερικές πιέσεις. Όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις και κρίσεις που στραγγίζουν την ενέργειά μας.

Οι σεληνιακές ιδιότητες των συναισθημάτων και των ενστίκτων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, σε μια Πανσέληνο. Ας χρησιμοποιήσουμε, λοιπόν, την αυξημένη συναισθηματική μας δύναμη και τη διαίσθηση για να ξεπεράσουμε τυχόν προκλήσεις. Η υποσυνείδητη επίγνωση μας επιτρέπει να ρίξουμε μια πιο ισορροπημένη ματιά στις προσωπικές μας σχέσεις και να διακρίνουμε οποιαδήποτε ανισορροπία που προκαλεί δυσαρμονία.

Αυτή η Πανσέληνος

Η Πανσέληνος της 12ης Νοεμβρίου στις 19ο 51’ του Ταύρου είναι σε αντίθεση με τον Ερμή, φέρνοντας στην επιφάνεια ένα δυναμικό για επικοινωνιακά προβλήματα. Ο ανάδρομος Ερμής θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Αλλά, πρόκειται για μια θετική Πανσέληνο από πολλές απόψεις.

Κάθε δυσκολία του ανάδρομου Ερμή μπορεί να επιλυθεί μέσα από τις θετικές όψεις με τον Κρόνο, τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα. Το εξάγωνο του Άρη με το Δία είναι μια εξαιρετικά τυχερή επιρροή, αν και δεν βλέπει άμεσα την Πανσέληνο. Τέλος, δεν υπάρχουν σημαντικοί απλανείς αστέρες σε σύνοδο με την Πανσέληνο του Νοεμβρίου, αλλά βρίσκονται μέσα σε έναν τυχερό, σεληνιακό οίκο.

Οι δυσκολίες που έχει αυτή η Πανσέληνος

Η αντίθεση που σχηματίζει η Πανσέληνος με τον Ερμή, κάνει την κατανόηση και την επικοινωνία των συναισθημάτων μας ένα σημαντικό θέμα αυτής της σεληνιακής φάσης. Μπορεί να προκύψουν εσωτερικές συγκρούσεις ανάμεσα στις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, με αποτέλεσμα τη σύγχυση, την πολωμένη σκέψη και το άγχος. Ο φυλετισμός, ο εθνικισμός και άλλων ειδών προκαταλήψεις είναι πιθανά θέματα σ’ αυτή τη φάση.

Μπορεί να εμφανιστούν παρανοήσεις και διαφωνίες, αλλά οι αρμονικές όψεις με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα μειώνουν αυτό τον κίνδυνο. Πρόκειται για μια καλή σεληνιακή φάση για να δώσουμε χρόνο στους προβληματισμούς μας ή να συζητήσουμε με ένα αξιόπιστο άτομο για κάποια απ’ τα εσωτερικά μας συναισθήματα που νιώθουμε ότι μας κρατάνε πίσω.

Ο ανάδρομος Ερμής συνδέεται γενικά με επικοινωνιακές και τεχνολογικές βλάβες, νευρικό άγχος, καθυστερήσεις στα ταξίδια κι απώλεια αντικειμένων. Μπορεί να αναπολήσουμε το παρελθόν, ή να συναντήσουμε απροσδόκητα ανθρώπους από το παρελθόν μας.

Ωστόσο, αυτή η αναδρομή του Ερμή – από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου – έχει μια φιλική και κοινωνική επιρροή. Θα πρέπει να είναι σχετικά εύκολη η επίλυση επικοινωνιακών ατυχημάτων, γιατί επικρατεί αίσθηση συνεργασίας και αρμονίας.

Οι λύσεις της Πανσελήνου

Το τρίγωνο του Κρόνου με την Πανσέληνο δίνει υπομονή και συναισθηματική δύναμη για να χειριστούμε οποιοδήποτε πρόβλημα προκαλέσει η αντίθεση του Ερμή με την Πανσέληνο. Αξιόπιστα ένστικτα και κοινή λογική μας βοηθούν να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το σπίτι, την οικογένεια και τις σχέσεις μας. Αναμνήσεις και όνειρα μπορεί, επίσης, να μας καθοδηγήσουν.

Η αφοσίωση και η εμπιστοσύνη κάνουν αυτή την Πανσέληνο ιδανική για να δώσουμε και να πάρουμε συναισθηματική υποστήριξη και συμβουλές. Πολύ καλή στιγμή για να επισκεφτούμε τους γονείς και τους παππούδες, γενικότερα για να τιμήσουμε τους προγόνους μας. Ας αναζητήσουμε συμβουλές από μια ηλικιωμένη ή σοφή γυναίκα – οι παραδοσιακές αξίες και οι παλιές συνήθειες μπορεί να δώσουν λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Το εξάγωνο του Ποσειδώνα με την Πανσέληνο μας κάνει πιο ευαίσθητους, μας φέρνει σε μεγαλύτερη επαφή με τα συναισθήματά μας, τα συναισθήματα των άλλων και το περιβάλλον μας. Η ψυχική συνείδηση ή, τουλάχιστον, μια ισχυρή διαίσθηση θα βοηθήσει ν’ αποφύγουμε τις πιθανές επιπλοκές που προκαλούνται από την αντίθεση της Πανσελήνου με τον ανάδρομο Ερμή.

Ένας επίπεδο πνευματικής προστασίας κάνει αυτή την Πανσέληνο ιδιαίτερα καλή για διαλογισμό, ξεκάθαρα όνειρα και άλλες πνευματικές ή αποκρυφιστικές δραστηριότητες. Ο Ποσειδώνας διεγείρει, επίσης, τη δημιουργικότητά μας, τη φαντασία και την αίσθηση της συμπόνοιας. Υπάρχει μια μυστικιστική ομορφιά και μια φιλήδονη γοητεία – συνδυασμός που ευνοεί, σαφώς, τον έρωτα.

Το εξάγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα φέρνει υλικά κέρδη από πνευματικές επιδιώξεις. Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας με σκληρή δουλειά και μια λογική, ρεαλιστική προσέγγιση. Θα κατανοούμε τους περιορισμούς μας αλλά, ταυτόχρονα, θα είμαστε αισιόδοξοι.

Η πνευματική σοφία φέρνει υπομονή και αυτοπειθαρχία, ώστε να θυσιάσουμε τη βραχυπρόθεσμη ικανοποίηση για χάρη της μακροπρόθεσμης επιτυχίας. Η αφοσίωση και η βοήθεια στους άλλους θα αυξήσει την πνευματική μας ευαισθητοποίηση και κατανόηση.

Το τρίγωνο του Πλούτωνα με την Πανσέληνο εντείνει την επίδραση των όψεων που αναφέρθηκαν παραπάνω, όπως η συναισθηματική ευαισθησία και η ψυχική αντίληψη. Θα νιώθουμε τα πράγματα πιο βαθιά και πιο έντονα. Οι έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θετική συναισθηματική μεταμόρφωση. Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου είναι, επομένως, κατάλληλη για να σταματήσουμε τυχόν κακές συνήθειες.

Ένας ισχυρός ή μυστηριώδης άνθρωπος θα μπορούσε, επίσης, να μας αγγίξει βαθιά και να επηρεάσει σημαντικά τη ζωή μας. Μια τέτοια μοιραία συνάντηση θα μπορούσε να έχει σαν αποτέλεσμα μια καινούρια σχέση που, με τη σειρά της, θα επιφέρει μια θετική αλλαγή. Οι υπάρχουσες σχέσεις θα πρέπει, επίσης, να εξελιχθούν σε ένα βαθύτερο επίπεδο κατανόησης.

Το εξάγωνο Άρη-Δία φέρνει δύναμη, θάρρος και τύχη. Σαν ένας δείκτης πετυχημένων κινήσεων, ενισχύει τη θετική φύση αυτής της Πανσελήνου. Ισχυρά ανταγωνιστικά στοιχεία και αυξημένη γοητεία κάνουν αυτή την Πανσέληνο ιδανική για σπορ, σεξουαλικές σχέσεις, επιχειρήσεις και πόλεμο.

Τα άστρα της Πανσελήνου

Δεν υπάρχουν σημαντικοί, απλανείς αστέρες γύρω από την Πανσέληνο του Νοεμβρίου, στις 19ο του Ταύρου. Αλλά, μια πολύ θετική επιρροή έρχεται από έναν τυχερό σεληνιακό οίκο: ο 17ος οίκος της Σελήνης κυβερνά τη συσσώρευση και αποθήκευση πλούτου, τις φυλακές, την τιμωρία, την εκτέλεση, τα θαλάσσια σύνορα, τις δεξαμενές και τα κανάλια. Καλή επιρροή για επενδύσεις, με τάσεις στην αποταμίευση και τα τραπεζικά. Οτιδήποτε αφορά τη γη, ευνοείται.

Με δυο λόγια

Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην επικοινωνία και τις σχέσεις εξαιτίας της αντίθεσης με τον ανάδρομο Ερμή. Αλλά, η ισχυρότερη επιρροή στην Πανσέληνο του Νοεμβρίου προέρχεται από το εξάγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα. Έχει πολύ ισχυρή επιρροή επειδή η ανοχή είναι μόνο 0ο 18’. Και είναι ακριβώς μόνο τέσσερις μέρες πριν από την Πανσέληνο, στις 8 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για την τρίτη και τελευταία φάση της σημαντικότερης πλανητικής όψης του 2019 – είναι η στιγμή που θα πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Ενισχυμένο από τον Πλούτωνα και μεγεθυμένο από τη δύναμη της Πανσελήνου, το εξάγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα μας βοηθά να ολοκληρώσουμε κάτι, πάνω στο οποίο δουλεύαμε όλο το χρόνο. Το εξάγωνο Δία-Άρη μας δίνει τη δύναμη, το θάρρος και την τύχη για να εξασφαλιστεί η επιτυχία. Μας δίνει, ακόμα, μια μεγάλη έκρηξη ενέργειας για να ξεκινήσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτό το τελευταίο στάδιο του μακροπρόθεσμου στόχου μας.

 

 

 

Μάθε πως επηρεάζει η Πανσέληνος την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με την αστρολόγο Αντιγόνη Στάμου και τους συνεργάτες της στο 14707! Μάθε για το Αύριο, ΣΗΜΕΡΑ!

 

Διάβασε επίσης:

Η Νέα Σελήνη και τα «δώρα» της

Οι διελεύσεις πλανητών μήνα- Πως επηρεάζουν τα πλανητικά σώματα την δική σου ζωή;

Οι θετικές και αρνητικές όψεις του μήνα- Τι επιφυλάσσουν τα άστρα για σένα;

[/bg_collapse]

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Astrology4u WebTV

Αστρολογικά Άρθρα

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter