ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

antigoni stamou

Γράφει η αστρολόγος Αντιγόνη Στάμου

 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ

28 Μαρτίου 2021

Η Πανσέληνος του Μαρτίου πραγματοποιείται στις 28 Μαρτίου στον άξονα Κριού-Ζυγού, στις 8ο 18’ του Ζυγού. Είναι μια εποχή αποκορύφωσης και μια υπόσχεση για εκπλήρωση σε κάτι που ξεκίνησε με τη Νέα Σελήνη (13/3).

Τι είναι μια Πανσέληνος

Μια Πανσέληνος είναι η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης (0ο 00’) που βάζει στο επίκεντρο το σπίτι, την οικογένεια και τις πιο στενές μας σχέσεις, για τις επόμενες δυο εβδομάδες αυτής της σεληνιακής φάσης. Αντίθετες δυνάμεις, όπως η δουλειά σε σχέση με το σπίτι, ή αυτό που χρειαζόμαστε σε σχέση με αυτό που θέλουμε, προκαλούν εσωτερικές εντάσεις και εξωτερικές πιέσεις. Όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις και κρίσεις που στραγγίζουν την ενέργειά μας.

Οι σεληνιακές ιδιότητες των συναισθημάτων και των ενστίκτων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, σε μια Πανσέληνο. Ας χρησιμοποιήσουμε, λοιπόν, την αυξημένη συναισθηματική μας δύναμη και τη διαίσθηση για να ξεπεράσουμε τυχόν προκλήσεις. Η υποσυνείδητη επίγνωση μας επιτρέπει να ρίξουμε μια πιο ισορροπημένη ματιά στις προσωπικές μας σχέσεις και να διακρίνουμε οποιαδήποτε ανισορροπία, που προκαλεί δυσαρμονία.

Αυτή η Πανσέληνος

Η Πανσέληνος στο Ζυγό στις 28 Μαρτίου φέρνει κάποιες όμορφες ενέργειες για θεραπεία, προστασία και αρμονία.

Τη στιγμή αυτής της Πανσελήνου, η Αφροδίτη, ο Χείρων και ο Ήλιος θα ευθυγραμμιστούν. Η Σελήνη θα κάνει, επίσης, ένα τέλειο τρίγωνο τόσο με τον Κρόνο όσο και με τον Άρη, γνωστό ως Μεγάλο Τρίγωνο. Επιπλέον αυτή η Πανσέληνος θα είναι κοντά στη Γη – όχι ακριβώς Υπερσελήνη, αλλά πολύ κοντά σ’  αυτό!

Όλα αυτά σε συνδυασμό, δίνουν στην Πανσέληνο του Μαρτίου μερικές ισχυρές ενέργειες και δεν είναι απίθανο να μπορέσουμε να νιώσουμε τις δονήσεις στο σώμα μας.

Οι Πανσέληνοι είναι πάντα μια περίοδος απελευθέρωσης και καθώς αυτή είναι η πρώτη Πανσέληνος  από την αρχή της εαρινής ισημερίας και της νέας αστρολογικής χρονιάς, μπορεί να βρεθούμε να ξεκαθαρίζουμε τόσο τον εαυτό μας, όσο και το παρελθόν.

Ένας νέο κεφάλαιο, ένας νέος ζωδιακός κύκλος έχει ξεκινήσει κι αυτή η Πανσέληνος μας υποστηρίζει να αφήσουμε πίσω μας όλα όσα δεν χρειάζεται πια να μεταφέρουμε και να δημιουργήσουμε χώρο για να ξεδιπλωθούν νέες ενέργειες.

Όταν ξεκίνησε αυτός ο ζωδιακός κύκλος το Μάρτιο του 2020, ο κόσμος ήταν διαφορετικός. Όλοι έχουμε αλλάξει. Όλοι έχουμε εξελιχθεί και μεγαλώσει.

Όλοι είχαμε νέες εμπειρίες που μας έχουν διαμορφώσει κι αυτή η Πανσέληνος είναι η ευκαιρία μας να αναγνωρίσουμε και να απελευθερώσουμε όλα αυτά που δεν χρειαζόμαστε πια. Η ενέργεια του Ζυγού σ’ αυτή την Πανσέληνο μας υποστηρίζει, επίσης, να βρούμε ισορροπία ανάμεσα στην παλιά κατάσταση του τι υπήρχε και στη νέα κατάσταση, του τι θα μπορούσε να γίνει – να μπορέσουμε να κάνουμε τη διάκριση που απαιτείται, τι να κρατήσουμε και τι να αφήσουμε.

Η παρουσία του Χείρωνα και της Αφροδίτης μαζί με τον Ήλιο χρωματίζει ιδιαίτερα την ενέργεια αυτής της Πανσελήνου. Ο Χείρων είναι ένας αστεροειδής, γνωστός ως ο «πληγωμένος θεραπευτής». Αντιπροσωπεύει τις πληγές με τις οποίες μπαίνουμε σ’ αυτή τη ζωή και τις πληγές που κληρονομούμε στην πορεία. Αυτές οι πληγές δεν είναι απ’ αυτές που περνούν ποτέ, αλλά είναι αυτές που θα κουβαλάμε σε όλη τη διάρκεια της πορείας μας. Ενώ μας πονάνε, χρησιμεύουν επίσης για να μας ολοκληρώσουν και μπορεί να θεωρηθούν ως βασικό μέρος του ταξιδιού της ψυχής μας. Αυτές οι πληγές είναι που μας δίνουν τη συμπόνια, τη δύναμη και τη σοφία να ανεβαίνουμε και να βρίσκουμε μια καινούρια δύναμη, μια πιο αληθινή κι αυθεντική εκδοχή του εαυτού μας.

Μόλις μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις πληγές, θα μπορέσουμε να θεραπεύσουμε και να εμπνεύσουμε όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τους γύρω μας.

Ο Χείρων βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον Κριό, υπενθυμίζοντάς μας ότι δεν είναι καιρός να γλείφουμε τις πληγές μας, αλλά να τις χρησιμοποιήσουμε σαν καύσιμο που θα μας βοηθήσει να έρθουμε σε επαφή με τον εσωτερικό μας θεραπευτή.

Η παρουσία της Αφροδίτης σ’ αυτή την ευθυγράμμιση πλανητών μαλακώνει, επίσης, την ενέργεια υπενθυμίζοντάς μας ότι η άνοδος μπορεί να συμβεί στο δικό μας χρόνο, με το δικό μας τρόπο κι από ένα τόπο αγάπης.

Αυτός ο συνδυασμός ενέργειας είναι απαλός κι ευαίσθητος, επιτρέποντάς μας να ανοιχτούμε και να μάθουμε ποιοι στ’ αλήθεια είμαστε. Είμαστε τέλειοι όπως ακριβώς είμαστε κι αξίζουμε να γίνουμε αποδεκτοί γι’ αυτό.

Η άλλη κοσμική διαμόρφωση που γλυκαίνει αυτή την Πανσέληνο στο Ζυγό είναι το Μεγάλο Τρίγωνο ανάμεσα στη Σελήνη, τον Άρη και τον Κρόνο. Αυτοί οι τρεις θα σχηματίσουν ένα τέλειο τρίγωνο, που λέγεται ότι θα φέρει προστασία κι αρμονία.

Ένα Μεγάλο Τρίγωνο θεωρείται θετικός οιωνός, μια περίοδος που τα πράγματα ρέουν προς μια εύκολη και ομαλή κατεύθυνση.

Τόσο ο Άρης όσο και ο Κρόνος θεωρούνται έντονοι πλανήτες, αλλά σ’ αυτό το σχηματισμό μας προσφέρουν κίνητρα, αφοσίωση, μακροζωία και τη θέληση να πετύχουμε μέσα από οποιεσδήποτε δυσκολίες. Το Μεγάλο Τρίγωνο της Πανσελήνου είναι ένα σημάδι ότι οποιαδήποτε δυσκολία κι αν αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή, θα περάσει σύντομα – ειδικά, αν αναλάβουμε θετική δράση. Τα Μεγάλα Τρίγωνα ρέουν με ελάχιστη προσπάθεια, επομένως αν ψάχνουμε για μια λύση αυτή τη στιγμή, καλό είναι να ξέρουμε ότι είναι πιθανό να προκύψει εύκολα.

Ο συνδυασμός Άρη, Κρόνου και Σελήνης δείχνει, επίσης, ανταμοιβές μέσα από σκληρή δουλειά. Οι προσπάθειές μας είναι πιθανό να ανταμειφθούν και μπορεί να διαπιστώσουμε ότι τα έργα και οι στόχοι που δουλεύαμε το προηγούμενο διάστημα, εξελίσσονται κι ανθίζουν.

Ας σκεφτούμε αυτή την Πανσέληνο σαν μια περίοδο ολοκλήρωσης και μια στιγμή για να γιορτάσουμε όλα όσα έχουμε πετύχει ως τώρα.

Αυτή η φάση της Σελήνης, στις 8ο 18’ του Ζυγού, επηρεάζει ιδιαίτερα άτομα με προσωπικούς πλανήτες από 4ο έως 12ο των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως).

Η Πανσέληνος της 28ης   Μαρτίου  διαρκεί για δυο εβδομάδες, μέχρι τη Νέα Σελήνη της 12ης  Απριλίου.

 

Μάθε πως επηρεάζει η Πανσέληνος την δική σου ζωή! Επικοινώνησε με την αστρολόγο Αντιγόνη Στάμου και τους συνεργάτες της στο ! Μάθε για το Αύριο, ΣΗΜΕΡΑ!

 

Διάβασε επίσης:

Η Νέα Σελήνη και τα «δώρα» της

Οι διελεύσεις πλανητών μήνα- Πως επηρεάζουν τα πλανητικά σώματα την δική σου ζωή;

Οι θετικές και αρνητικές όψεις του μήνα- Τι επιφυλάσσουν τα άστρα για σένα;

[/bg_collapse]

Προβλέψεις

Τώρα ξέρεις πως θα κυλήσει η μέρα σου!

680x503 provlepseis1

Που στοχεύουν τα βέλη του έρωτα;

Μάθε τα πάντα για την εβδομάδα σου!

Το προφιλ του μήνα για το ζώδιο σου, αναλυτικά!

Η Σελήνη σήμερα!

Τι σου προσφέρουν οι επιδράσεις της;

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Astrology4u WebTV

Αστρολογικά Άρθρα

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter