Γενικά Άρθρα

Η φύση, όπως ακριβώς και ο άνθρωπος, κρύβει μέσα της την μαγεία της δημιουργίας αλλά και την οργή της καταστροφής. Με τον ίδιο τρόπο που τα ζώδια σχετίζονται με τους μήνες, έτσι και τα φυσικά φαινόμενα σχετίζονται με συγκεκριμένες εποχές και έχουν ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μοιάζουν με εκείνα των ζωδίων.

 

Ποιο φυσικό φαινόμενο λοιπόν αντιστοιχεί στα χαρακτηριστικά του δικού σας ζωδίου;

 

ΚΡΙΟΣ – Το Τσουνάμι

Γεννιέται στα βάθη των ωκεανών και λειτουργεί όπως ακριβώς η οργή του Κριού, ξεκινώντας από μία μικρή αφορμή και καταλήγοντας σε ένα γιγάντιο καταστροφικό κύμα που διαλύει τα πάντα στο πέρασμα του.

 

ΤΑΥΡΟΣ – Ο Ανεμοστρόβιλος

Μπορεί να είναι γήινο ζώδιο όμως όταν βγει από τα όρια του, του σε παίρνει και σε σηκώνει. Ξεκινάει από μία μικρή δίνη αέρα και τελικά παρασέρνει τα πάντα στο εκρηκτικό του ξέσπασμα,

 

ΔΙΔΥΜΟΙ – Κεραυνός

Κανείς δεν ξέρει που ακριβώς θα χτυπήσει, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προκαλέσει εκκωφαντική στιγμιαία έκρηξη και θα αστράψει τα πάντα γύρω του. Βέβαια σε λίγα λεπτά ο απρόβλεπτος Δίδυμος δε θα θυμάται καν γιατί εξερράγη.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ – Παλίρροια

Ένα συναισθηματικό και τρυφερό ζώδιο, που δεν φημίζεται για τις εκρήξεις του, όταν νιώσει ότι αδικείται θα πνίξει τα πάντα γύρω του. Όπως ακριβώς και η παλίρροια, χωρίς να έχει την επιθετικότητα του τσουνάμι, απλώς βυθίζει τα πάντα κάτω από το νερό, μέχρι να κοπάσει ξανά.

 

ΜΑΘΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟΥ

 

ΛΕΩΝ – Σεισμός

Ο εντυπωσιακός Λέοντας κάνει έτσι κι αλλιώς σαματά απ’ όπου περάσει και αναστατώνει τους πάντες, ακριβώς όπως κι ο Εγκέλαδος στο πέρασμα του. Όταν όμως εξοργίζεται, τότε τα Ρίχτερ αυξάνονται επικίνδυνα και καλό είναι να μην είστε εκεί γύρω, γιατί ούτε κάτω από τραπέζι, ούτε από κάσα πόρτας δεν γλυτώνετε.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ – Ομίχλη

Ο Παρθένος δεν εκρύγνυται. Σχεδόν δεν εκδηλώνεται καν. Όταν φτάσει στα όρια του, κρύβει τα πάντα σε ένα πηχτό ομιχλώδες πέπλο και μένει μόνος του στο σκοτάδι να σκεφτεί και να ανασυνταχθεί.

 

ΖΥΓΟΣ – Ουράνιο Τόξο

Παρά τον αναποφάσιστο χαρακτήρα του, ο Ζυγός είναι το ζώδιο της συμφιλίωσης και της ανακωχής και πραγματικά τίποτα δεν μπορεί να τον ταράξει. Η ακόμα κι αν συμβεί, θα του περάσει σχεδόν αμέσως. Ετσι βγαίνει σαν το ουράνιο τόξο μετά από μία ισχυρή καταιγίδα.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ – Ηφαίστειο

Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία ότι οι εκρήξεις του Σκορπιού είναι ισχυρές, εντυπωσιακές και ενίοτε φονικές. Ένα ζώδιο με έντονο πάθος και δυναμικό χαρακτήρα, διαλύει τα πάντα μέσα σε μία πύρινη κόλαση και αναγεννά ένα καινούργιο τοπίο μέσα από τη λάβα.

 

ΔΕΣ ΕΔΩ ΜΕ ΠΟΙΑ ΖΩΔΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΣΕΞ

 

ΤΟΞΟΤΗΣ – Ωκεάνιο ρεύμα

Σιγά μην κάτσει ο Τοξότης στο ίδιο μέρος για πολύ. Ταξιδεύει σαν τα ρεύματα στους ωκεανούς, από τους πάγους στον τροπικό και πάλι πίσω, πότε θερμός, πότε παγωμένος, εξερευνά νέα μέρη και καταστάσεις, κάνοντας συνεχώς τον γύρο του κόσμου, διψασμένος για γνώση και νέες εμπειρίες.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ – Κύμα

Το χαλαρό ήρεμο κυματάκι που αγαπάμε να πλατσουρίζουμε τα πόδια μας το καλοκαίρι σε ηρεμία και γαλήνη, είναι το ίδιο εκείνο που σιγά σιγά λιώνει τους βράχους και περνάει ανάμεσα τους, αφού τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία ενός Αιγόκερου όταν βάλει πλώρη για τον στόχο του.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ – Εκλειψη Ηλίου

Όπως ο λαμπερός ήλιος σκοτεινιάζει στο πέρασμα της Σελήνης προκαλώντας φόβο στους ανθρώπους από τα αρχαία ακόμη χρόνια, έτσι και ο Υδροχόος, από πρόσχαρος χαμογελαστός, μπορεί να σκοτεινιάσει και να γίνει απόμακρος σε μια στιγμή, δείχνοντας ένα πρόσωπο που τρομάζει όσους δεν τον γνωρίζουν καλά.

 

ΙΧΘΥΣ – Βόρειο Σέλας

Ο φευγαλέος και ονειροπόλος Ιχθύς σίγουρα ταιριάζει περισσότερο με το Βόρειο Σέλας, την χρυσή κουρτίνα του ουρανού στις παγωμένες ακτές του Βορρά, αφού μοιάζει το ίδιο ονειρικό και μαγεμένο, σαν τον ρομαντικό «νεραϊδοπαρμένο» Ιχθύ με την μεγάλη φαντασία.

 

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter