Γενικά Άρθρα

Οι θεοί του Ολύμπου, όπως τους είχαμε γνωρίσει απο την μυθολογία, ήταν 12 στον αριθμό, όσοι και τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και ακριβώς όπως αυτά, είχαν ο καθένας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, τις ιδιοτροπίες και τις αναποδιές τους.

 

Με χιούμορ και με γνώμονα τα χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου, ας δούμε ποιος Ολύμπιος θεός θα ταίριαζε στο καθένα.

 

ΚΡΙΟΣ – ΑΡΗΣ

Δεν είναι τυχαία ο κυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου. Ο πολεμόχαρος θεός του Ολύμπου είχε συχνές και βίαιες εκρήξεις θυμού, ενώ ήταν θαρραλέος και ανυποχώρητος στη μάχη. Ακριβώς όπως και ο δυναμικός και παρορμητικός Κριός, ο Άρης παρέσερνε τα πάντα στο διάβα του, όταν έβγαινε από τα όρια του, κάτι που συνέβαινε μάλλον συχνά.

 

ΤΑΥΡΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ

Η θεά της αφθονίας και της γονιμότητας δε θα μπορούσε παρά να ταιριάξει στο ζώδιο που απολαμβάνει τα υλικά αγαθά περισσότερο από κάθε άλλο. Συναισθηματική σε βάθος, κατέστρεψε την φύση όταν έχασε την κόρη της, δημιουργώντας, κατά τον μύθο, έτσι τις διαφορετικές εποχές. Όπως και η Δήμητρα, έτσι και ο Ταύρος είναι ένα ζώδιο βαθιά προστατευτικό και συναισθηματικό που αγαπάει το φαγητό και την καλοπέραση.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ – ΕΡΜΗΣ

Ο πολυλογάς αγγελιοφόρος των θεών, που μετέφερε τα μηνύματα τους από και προς την Γη και του άρεσε να συναναστρέφεται με θεούς, θνητούς και ημίθεους και να γνωρίζει όλα όσα συνέβαιναν στον Όλυμπο, τη Γη και τον Κάτω Κόσμο. Όπως και ο Ερμής, έτσι και ο Δίδυμος είναι ένα βαθιά κοινωνικό ζώδιο που του αρέσει να νιώθει σημαντικός και χρήσιμος για τους άλλους.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Ο τρυφερός και συναισθηματικός Καρκίνος δε θα μπορούσε παρά να συνδεθεί με την θεά του Έρωτα, Αφροδίτη. Ο ρομαντισμός και η τρυφερότητα είναι κύρια χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ζωδίου, όσο και της πανέμορφης θεάς που θα μπορούσε να το εκπροσωπεί.

 

Μάθε ποιος είναι ο πλανήτης του ζωδίου σου

ΛΕΩΝ – ΗΡΑ

Όπως και η βασίλισσα των θεών, ο Λέων είναι εντυπωσιακός και επιβλητικός με μία ξεχωριστή αρχοντιά, όταν όμως τα όρια του ξεπερνιούνται ή νιώθει ότι απειλούνται τα κεκτημένα του και ειδικά στα ερωτικά ζητήματα, τότε η οργή του θα είναι τρομακτική. Η Ηρα, σύντροφος του Δία, όπως ακριβώς και ο Λέων, δεν παίρνει αψήφιστα την αμφισβήτηση της και ουκ ολίγες φορές έχει επιδείξει την οργή και τη δύναμη της, αντιμετωπίζοντας τις απιστίες του συντρόφου της και το θράσος των θνητών.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ – ΗΦΑΙΣΤΟΣ

Ήσυχος, εργατικός και απομονωμένος από τους υπόλοιπους θεούς, ο Ήφαιστος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι Παρθένος στο ζώδιο. Κρυφά ερωτευμένος με την πανέμορφη και τρυφερή Αφροδίτη, κρατούσε τα συναισθήματα του για πολύ καιρό κρυφά, ενώ ταυτόχρονα ήταν ο σιδηρουργός των θεών κατασκευάζοντας τα όπλα και τα σκεύη τους με εξαιρετική προσήλωση στη λεπτομέρεια, ακριβώς όπως θα έκανε ένας Παρθένος.

 

ΖΥΓΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

Ο λαμπερός θεός του φωτός και των τεχνών, ο Απόλλωνας θα μπορούσε κάλλιστα να είναι Ζυγός, Προσηλωμένος στην ομορφιά και την εντυπωσιακή του εμφάνιση, εντυπωσίαζε θεούς και θνητούς στο πέρασμα του, ενώ όπως κάθε Ζυγός, επιζητούσε πάντα το καλύτερο και οι επιλογές του ήταν πάντα τόσο εκθαμβωτικές όσο και ο ίδιος. Αν και σαν κλασικός Ζυγός ήταν συχνά αναποφάσιστος και επηρεαζόταν πολύ από την γνώμη των άλλων.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ – ΑΔΗΣ

Το πιο σκοτεινό και μυστηριώδες ζώδιο του κύκλου, δεν θα μπορούσε παρά να είναι βασιλιάς του Κάτω Κόσμου. Σαν κλασικός Σκορπιός, ο Αδης είναι κρυψίνους και επιφυλακτικός και η οργή του είναι τρομακτική, αλλά στον έρωτα τα παίζει όλα για όλα και το πάθος του γίνεται συχνά σαρωτικό και δεν επιδέχεται άρνηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απαγωγή της Περσεφόνης, κόρης της Δήμητρας με την οποία ο Αδης ήταν ερωτευμένος και την πήρε μαζί του στον κάτω κόσμο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ

ΤΟΞΟΤΗΣ – ΔΙΑΣ

Τι πιο ταιριαστό για τον δίκαιο και σκανταλιάρη Τοξότη από τον εξίσου άτακτο βασιλιά των Θεών; Όπως και ο Τοξότης, έτσι και ο Δίας, βαριόταν ιδιαίτερα εύκολα και αυτό οδηγούσε σε αρκετές απιστίες προς την γυναίκα του Ηρα με θνητές και θεές. Ωστόσο σαν βασιλιάς των θεών είχε έντονο το αίσθημα της δικαιοσύνης και επέλεγε πάντα το σωστό για το κοινό καλό, προσπαθώντας να μην αδικήσει κανέναν στο μεταξύ.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ – ΑΘΗΝΑ

Ο σοβαρός και μετρημένος Αιγόκερως θα ήταν σίγουρα η θεά της σοφίας. Η Αθηνά, που γεννήθηκε καθώς λέγεται από το κεφάλι του Δία, κατείχε την σοφία όλων των θεών και η σοβαρότητα και η λογική της μόνο με αυτή ενός Αιγόκερου θα μπορούσε να συγκριθεί.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ – ΑΡΤΕΜΙΣ

Η θεά του κυνηγιού και λάτρης της ελευθερίας Άρτεμις δε θα μπορούσε παρά να είναι Υδροχόος. Αγαπάει τη φύση και την ελευθερία της, δεν υπόκειται σε κανόνες και δεσμεύσεις κανενός είδους, ακόμα κι αν αυτές επιβάλλονται από τον ίδιο τον πατέρα της τον Δία και αν κάποιος έχει αντίρρηση ή προσπαθήσει να την εγκλωβίσει θα νιώσει την οργή από τα βέλη της.

 

ΙΧΘΥΣ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Τι πιο ταιριαστό για το ζώδιο του νερού, από τον κυρίαρχο θεό της Θάλασσας; Ο Ποσειδώνας σαν δίκαιος βασιλιάς, αγαπάει τα πλάσματα του βυθού και είναι ιδιαίτερα συναισθηματικός μαζί τους και αγαπητός στο βασίλειο του. Αν κάποιος ωστόσο δοκιμάσει την οργή του, τότε τον λόγο παίρνει η τρίαινα του και εκεί δεν υπάρχει επιστροφή.

Μοιράσου το...
Share on FacebookTweet about this on Twitter